Отговори
# 225
Здравейте на всички!  Simple Smile

[b]ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДЕНДОЛИ!ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, ХАРМОНИЯ И ЕДИН СЛАДЪК БЕБОК НА ФИНАЛА[/b]

Стискам палци на всички, които днес са на лекар  Praynig

Темичка, добре дошла  Hug
Анутев, хубави снимки на малката кукла си пуснала, да ти е жива и здрава.
Тинка, много си сладка на снимките.Прави са момичетата, сега не е време за диети.Просто се храни разумно, а другото си е до организъм.Някои жени само плодове чдат и пак качват много.Не се мъчи.Изглеждаш страхотно.

Сега почвам едно словоизлияние, за което моля да ме простите, но искам да отговоря на въпросите на Пухчето.Предварително държа да отбележа, че не смятам моят случай за правилният и за правило, това съм го написала още в предния си пост, че всеки сам вижда по себе си как се развиват нещата и от какво има нужда.За това писах, че съм на друго мнение, мисля че имам право на такова и никога не съм твърдяла, че аз съм правата.Но не крия, че съм против залитането в двете крайности.Не мисля, че всяка новост е върхът, както не мисля, че са правилни нещата, които съветват баби и лели.За това дадох съвет за тези, които все пак искат някаква подготовка.Не мисля, че трябва да се отсича кратко и ясно "не ги слушайте".
Преди да отговоря ще добавя, че смятам себе си за интелигентен човек, но не е времето и мястото да обяснявам защо.Чела съм литература по въпроса, кърмачския форум и всякакви други статийки и мнения на специалистио в областта, още преди да родя детето си , ходих на лекции и курсове за бременни.Така че не съм била от тези майчета, които не знаят какво да правят след като родят.

Подготвях зърната си не със обгрубяване за каквото говорите, а с омекотяване, за да стане по-еластична кожата и да не се стига до рагади.Това не ми го е казала някоя баба или лекар с назадничави разбирания, а специалисти в областта, които са привърженици на съвременни теории и с тях са ни запознавали по време на курсовете.За съжаление не ми се размина, но това е вече до специфика на гърдите ми, просто специфика на кожата там.Ходих и на мамолог, защото се стигна и до това  да започне да ми се подува зърното и да образува твърда бучка ареолата.Не смятам, че това което съм правила аз е правилно, но не мисля и че е грешно и вреди.На мен не ми помогнаха разните му кремчета против рагади, но на много мои приятелки им помагаха.

Смятам, че в правилна поза кърмех детето, защото помолих в болницата да ми покажат как се прави на практика, защото сте прави, че иначе никой нищо не показва.Освен това на лекциите имахме такава практическа част, на която ни показваха с кукла как се държи, под какъв ъгъл и как трябва да захапва не само зърното, а и част от ареолата.А и при толкова дълго кърмене, смятам че все бихме се напаснали с малката.не съм се консултирала със специалист по лактация, съветник ми бяха усилено кърмещи мами от Кърмаческия форум, както и мои съфорумки, които кърмеха много успешно

В родилното ми я доведоха 6 часа след като се роди, такава е практиката в Шейново.И да искам по-рано, няма, въпреки че бях във ВИП стаите.Политиката в това отношение за всички е една.Не зная дали са й давали глюкоза, както и дали са я дохранвали.На този мой въпрос ми казаха, че не ги дохранват, колкото изсучат от нас.Факт е, че тя си спеше през повечето време и сучеше малко, но пък си личеше кога е гладна, защото плачеше силно.А и върнатото по дрешките мляко, което имаше понякога не беше бяло, както повръщат АМ, а си беше жълтичко като коластра.Хранех детето си на поискване, което беше на 2 часа, защото по здравословни причини родих в началото на 38 г.с и тя се роди 2,800, изписаха ни 2,600.Така че имаше нужда от по-често кърмене и не издържаше повече от това.Не ми се е налагало да премахвам насилствено нощното хранене, а и не съм привърженик на това.Смятам, че детето само се отказва от него, когато е готово, както се получи и при нас.Първите месеци сме се кърмели и нощно време през 2 часа, но все пак имаше да наваксва с килограмите.Не ми е тежало това.Мисля, че е по-изнервящо и за детето и майката да се мъчат взаимно с насилствено отказване.Но е факт, че не беше от сукателните бебета, през половината време спеше на гърдата и се налагаше да я събуждам аз.До последно си беше така, а аз доста се стараех да имам кърма, въпреки, че не искаше да суче, в последствие на по-късен етап й правех кашите с изцеденото от мен.Привърженик съм на късното захранване и захраних детето си малко преди да навърши 6 месеца, при това със зеленчуково пюре, а не с плодово, както е по старата схема.Сокчета не съм давала, въведох ги последни и това беше чак в 8-я месец. Вода съм давала, защото не мисля, че водата вреди както напоследък се говори и има пълно отричане.Изслушах и изчетох доста по отричането на водата и накрая действах тук по интуиция, която за майката, според мен,е най-добрият помощник.И до сега малката пие много вода.Това е едно от нещата, които смятам, че са до организъм на детето.Имам наблюдения как едно дете, ако няма нужда от вода и не я иска, колкото и да му я пробутваш просто не я приема. Сега за мое съжаление не се храни добре и това е от както й растат зъби.Надявам се да изживее този период, но в момента яде предимно плодове и млекца и поема течности.Не я насилвам, когато има желание се храни нормално, но е на периоди.
Дано не съм пропуснала някой въпрос.Не се заяждам и не споря, това е изживяното от мен и моето лично мнение и убеждение.Не бих променила нищо по отношение на второто си дете, може би само не бих се шашкала толкова, ако пак в един момент минамалее кърмата, а спокойно ще го слагам по-често на гърдата докато се увеличи кърмата според нуждите му.

Момичета, които сте бременни с първо бебче...четете, информирайте се, мнения има много и има много изписано по въпроса.Всичко, което тук споделяме и ви казваме може да ви е полезно, но не е задължително да сте съгласни с която и да е от нас и да го приемате.Форумът е за това всеки съветва и споделя, въпрос на избор е кой какво ще си избере да следва.Наистина майчината интуиция съчетана с адекватна и точна информация е най-добрият съветник.

Извинявайте още веднъж за дългия пост!

Лек ден!   bouquet

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 15:32 от lightblue

# 226
И аз мисля че имам контракции- ама не знам не ми ли е рано? newsm78
Ехооо, вие горе сте се накачили на балкона 100 човека па никой не пише Naughty Я бързо долу, да не викам Модератора да ви сваля  Joy
Някой беше казал че е много му се плаче- нормално е и аз съм такава на моменти.Нали се казва че бременните са по чувствителни Flutter
Денчо много се радвам че са добри стойностите  bouquet
Добре дошли на новите мами (или само една беше)- на мен ми се видяха два непознати поста newsm78
И аз още не усещаам бебо, а ми се ще вече Tired

ladybebi, Шамс, valcheva_elica, teodora 24, if4eto, temi4ka, Nevcheto, lightblue, karmelitaMK, Мадам, lida, sophiepp, mariana__m, Hriska-piska, vip_petq, tonesa, mimi_74, utro77, TatkoBarba, eli4e (+ 1 Скрит/и) и 2 Гости преглежда(т) тази тема.  Shocked

# 227
Слизам от балкона, преди да сте ме смъкнали по грубия начин, побойнички такива  Mr. Green

Тъкмо ви се оплаках, че не усещам бебо и изведнъй нещо взе да почуква, ниско долу, чукне 5-6 пъти, после спре, после пак. Това ли ще да е? Моя милост пак е неразбрала

# 228
 newsm44 newsm44 newsm44

Много съм щастлива, ходих на преглед на обяд и всичко ни е наред! Сега ще съм спокойна следващите 10-14 дни и после почвам наново да истерясвам  Joy.
Док не ми каза пола, но аз бях толкова щастлива и развълнувана да видя бебчо, че ми е все едно!  Peace

Това е от мен!  Hug

# 229
Утро, и аз имам контракции, пия си Магнезия по случая.Дано не са обезпокоителни при теб.Спокойно, мила, мисли че този път ще си родиш на време, а не преждевременно.Всичко ще е наред, почивай повече.  Hug

# 230
Браво Шамс, много се радвам.
Мадам, стига се притеснява.Само положителни мисли и браво за бебчо.
Аз за контракциите не съм компетентна.Втвърдява ми се корема обикновено като се нахраня, но едва ли е от това.Иначе и аз пия Магнерич-2 пъти по 2 таблетки.

# 231
Здравейте и от мен, аз ви чета редовно, но много рядко пиша.
Първо честито на всички узнали пола на бебетата си! А рожденичката да е жива и здрава и да се радва на здраво бебе през ноември!
Аз имам един проблем - с нисък хемоглобин съм и пада, но анемията ми не е желязо-дефицитна, а наследствена Sad. Ако някой има такъв проблем моля да сподели, какво са го посъветвали лекарите, защото аз засега пия само по много фолиева киселина и нищо друго /пак по съвет на лекар/

# 232
Надявам се да са безобидни наистина.   Praynig
Аз съм супер шашната и страхотно се вживявам във всяко чувство, защото предния път родих преждевременно и ми се иска тоя път избутам до края. В интерес на истината предния път също някъде по това време започнах да усещам такива безболезнени контракции и затова сега така се притеснявам.

Утро не се притеснявай - нали датанца а живо и здраво - така ще е и с второто - аз самата съм осмаче - и съм си екстра - технологиите са такива, че минат ли 7,5 месеца вече няма ама никакъв проблем - прегръщам те и не си мисли глупости Hug

# 233
Мадам браво за добрите новини, все такива да са Hug
Шамс много е гот да те подритват Grinning
Ифче мисля, че лекар може да ти даде най-компетентно мнение по въпроса с хемоглобина Peace

# 234
Утро, не искам да внасям друга нотка в отговорите, но все пак се чувствам длъжна да кажа, че моята лекарка съвсем не прие радостно новината, че имам контракции от време на време, въпреки че са безболезнени. Изписа ми веднага две лекарства да ги пия 10 дни и ми каза, че не бива да рискуваме, мислейки си, че е безобидно. Така че по-добре се консултирай с лекаря ти.  Hug

# 235
Здравейте отново,добре дошла на Темичка,хубаво е ,че отборът ни се увеличава с още ноемврийски мами
Аз утре съм на доки и ще си правя БХС-моля да ми стискате палци,че тотално съм полудяла,не мога да спя,а като знам,че резултатите ще са готови до 10 дни и се побърквам още повече

# 236
Добре де, ето ме и мене Blush. И тъи като сте подхванали горещата тема за кърменето, хаиде и аз да се изкажа по въпроса. Но изрично подчертавам че това си е било моето кърмене и мненията са си изцяло мои Peace! Започнах да кърмя дъщеря си още в мига на раждането и (тука децата не ти ги взимат, и не ти ги носят нахранени, бебетата си стоя при маиката от мига на раждането Naughty). Преди това, един месец преди да се роди мажех зърната си точно с това прочуто кремче за зърна на АВЕНТ - много съм доволна Peace. Бебка засука веднага и никога не ме е нито боляло, нито гърдите ми са се разранявали. Кърмих я една година. Кърмех на поискване, никога не съм и давала вода в периода на кърменето, пробвах няколко пъти, но не пожела да пие. Пропи вода чаааак към едната годинка. Захраних я в края на 6-ти месец с оризова каша на Хипп, като и я приготвях с кърма. До ден днешен детето си яде вече всичко нормално, пие вода и сокове и всичко си е абсолютно нормално. Искренно се надявам и с второто ми детенце кърменето да протече така без проблеми. Моя съвет към маичетата с първо детенце - мили маичета, ако имате тази възможност кърмете децата си поне първите 6 месеца. Не бързаите да захранвате и да давате сокове Naughty, бебешките стомахчета са толкова несъвършенни и недоразвити, че всяко нещо различно от кърма води до раздразнения, колики, болки и т.н. Кърмата на мама е наи-добрата храна за бебчето ви Peace.
 А сега да не пропусна рожденничките Дендоли и Мая, бъдете здрави и много обичани мами и съпруги smile3525.
 Добре дошла на Темичка, лека бременнсот до края  bouquet.
Ами хаиде сега ви желая слънчев ден  love001.

# 237
Хана ама разбира се, че ще стискаме палци Hug всичко ще е наред не се притеснявай Peace

Абе сладурани мислите ли, че вече е време да направя преброяване на отбора ни и да го закича най-отпред newsm78

Лиде май ще си имаш рожденничка скоро Grinning

# 238
Лида,ако искаш вярвай ,но от вчера си мисля за теб и затова ,че доста отдавна не си писала
Включвай се по-често

# 239
Да се запиша и аз още веднъж преди да яхна метлата по - магазините за подаръци за чрд на едни приятели.
По темата за кърменето   33uu  рано ми е май да се замислям, щото са имам толкоз мн работа, че се побърквам.
А бебо съм го усещала само няколко пъти и то все вечер или през нощта (онази вечер)  newsm44, но много лекичко. Но всичко с времето си.
За сега чао и приятна ви вечер и почивка, утре ще ви изчета  newsm53

Общи условия

Активация на акаунт