ИЗРАЕЛ 8

• 46 526
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
  • T"A
А , ти искаш с рейса да дойдеш .... добре , без  събота ....За мен няма значение , щото все съм с кола така или иначе .Кой друг ще идва с рейс освен Мента?Идеята е да обсъждаме , за да е удобно  и това правим. Wink

Пете, аз пътувам няколко пъти седмично и не мога да си позволя да съм зависима от половинката непрекъснато - виж, ако е да ме вземе късно вечер или от място, до което няма градски транспорт, или просто съм уморена нещо - да, но за среща с приятелки не ми се иска да опирам до него  Peace А и той работа в Ришон няма  Confused
За сега ми се струва, че има потвърждение само от Тали, Ханд и от нас двете, но по-нататък може да се присъедини още някой (има поне месец до тогава, ако не и повече). Аз бих предложила и да седнем на кафе, по женски  Sunglasses, че Нафис ми се струва по-скоро семеен тип заведение с хапването му и т.н., но това е само предложение, а в крайна сметка, както Ханд отбеляза, можем да се видим повече от веднъж и да разнообразяваме със заведенията Wink

Криси, май само твои снимки не сме видяли  Whistling
За да се разсееш от яденето, ще ти пусна снимки от един ерусалимски квартал, там бях на сватба преди седмица, красиви гледки:
Мишкенот Ша'ананим:
http://www.aplaton.co.il/images/325-1.jpg
Мелница: http://www.jerusalem.muni.il/imagedb/136991356.jpg
Парк: http://www.jerusalemshots.com/i/yemin_moshe/xboy_spectator6.jpg
Улица: http://www.jerusalemshots.com/i/uploaded4/0929085327.jpg
И гостилницата:
      Peace   
Кварталът е създаден през 1860 год. и е първият еврейски квартал, построен извън крепостните стени на града  Peace Мелниците са изградени, за да осигуряват препитание на новозаселилите се, но не им е потръгнало с тях... Сега са музейни експонати. От този квартал се виждат крепостните стени там, където е Градът на Давид и има невероятна атмосфера.
От Тахана Мерказит (централната автобусна станция на Ерусалим) до там се стига с автобуси 18, 21 и 21 алеф  Hug

# 151
Ей това се казва съвпаденение ,аз тъкмо съм седнала да ви почета /че нали няма много какво да казвам ,от вас научавам това онова/ ...и съм на баклавички и кафе. Това  ми е закуската ,ужас. Е моите не са витлеемски ,ама пак стават. Wink

хубав ден

# 152
Мента, разбира се че ще минем да те вземем  Hug. Момичета а Вие шофирате ли? Защото мен ме късаха вече 3 пъти и още нямам книжка  Embarassed. Но мъжа ми има вина защото само мърмори как карат в БГ, никой не спазва правила и съвсем ме ошашка  Simple Smile. Нищо в Канада ще изкарам книжка там поне се кара спокойно.

От Кфар Саба има влак до Йерусалим, даже минава през Рамат Ган, нали Мента? Защото ние така искаме да отидем до Йерусалим с майка ми така, че който иска може да се присъедини към нас ще Ви пиша кога. Аз не мога дълго време да съм навън, нали кърмя и след най-много 5 часа гърдите ми стават на камък  Confused така, че ще бъде кратко посещението. Мисля до 6 месеца да кърмя и после да захранвам смятам, че е напълно достатъчно. Пък и тя нали не засука че сега се цедя, после стерилизирам шишета, храня я и докато се обърна пак станало време за цедене. Благословен да е този, който е измислим електрическите помпи за кърма  Peace.

harriet TJB
баклавички и кафе, закуска мечта  Wink

# 153
  • T"A
Hand, ние ще се чуем и уговорим допълнително, но с кола съм ви на път (мисля)... живея до Mahlaf ha'Halacha и мога там да ви чакам, съпругът ти със сигурност познава тази част от града  Peace камера на отбивката

Влакът от Кфар Саба спира на централната телавивска гара (която е именно в Рамат Ган  Grinning) и слизате и се прехвърляте на влака за Ерусалим - ще ти дам мобилния си телефон, дори и да не пътуваме заедно, в аварийни ситуации мога да съм полезна  Peace Пътуването с влак до Ерусалим е по много живописен маршрут и съм чувала, че е приятно, но е бавничко (това е най-бавният превоз от центъра до столицата  Sad) и за това аз пътувам с рейс - стигам за 45 минути - неусетно!

Сайтът на израелските влакови линии (смяна на езика от долу): http://www.israrail.org.il/
Преди 3-4 години беше истински рай пътуването с влак, но напоследък са малко занемарени  Rolling Eyes Обаче на мен все още ми харесва! Книжка нямам  Sad - голям срам! Но и никога не съм била много запалена по шофирането и колите.... а в България би ме било страх да шофирам  Blush

Тази снимка на влак е хваната, според мен, на път към Ерусалим (по зеленината съдя Simple Smile)
http://www.s-t.org.il/files/images/16.1.JPG
Майка ти за първи път ли ще е в Израел?
Две баби ще ти помагат с малката тук - голямо глезене и за нея и за теб  Hug

# 154
  • Пловдив
hand , ти хубаво ще изкараш книжка в Канада, ама можеш ли да минеш всички нива наведнъж. Щото на братовчед ми жена му мина първото и май сега се стяга за следващото., че там без кола май си за никъде. Но след първия изпит имаше право да шофира само с пълноправен шофьор до себе си. И когато мъжа и си дойде за 2 седмици октомври месец, тя ползваше градски транспорт. Това между другото е едно много добро решение за млади шофьори, а не като тука - "качило се всяко на кола и писка" Laughing

п.п. Това последното е от една Бг. реклама на мастика.

# 155
жду другото е едно много добро решение за млади шофьори, а не като тука - "качило се всяко на кола и писка" Laughing
hand , ти хубаво ще изкараш книжка в Канада, ама можеш ли да минеш всички нива наведнъж. Щото на братовчед ми жена му мина първото и май сега се стяга за следващото., че там без кола май си за никъде. Но след първия изпит имаше право да шофира само с пълноправен шофьор до себе си. И когато мъжа и си дойде за 2 седмици октомври месец, тя ползваше градски транспорт. Това ме

п.п. Това последното е от една Бг. реклама на мастика.

Да точно така е, една година нямаш право да шофираш сам. Нищо, няма проблем транспорта е много уреден има метро, автобуси, мъжа ми ще използвам да ме кара и така. Дори и сама да съм с количката мога лесно да се придвижвам повечето автобуси като се приближат към спирката "клекват" и стават на едно равнище с хората така, че майки с колички и хора с инвалидни колички например  нямат проблем.

Мента майка ми за пръв път е в Израел защото само това лято почива друг път все е на работа. Тя ще стои само 2 седмици и си тръгва сега й правим план какво да посети: задължително Йерусалим, Тел Авив, сафари...дайде идеи ако има нещо друго интересно но да не е много далеко сега заради малката не можем да посетим Мъртво море и Ейлат но нищо другият път  Simple Smile

# 156
  • T"A
Ханд, мини Израел е атракция, ако би и харесало да разгледа миниатюрите. Не пропускайте Старо Яфо - има много красота и романтика в този град, а обиколката му отнема около час и половина  Wink
На път към Ерусалим може да се отбиете до Латрун или до кафето на Елвис - също е весело  Grinning (ако сте с кола)
Хайфа ви е съвсем наблизо, и до Кинерет може да отскочите с кола... (Назарет и Галилея може да и харесат, нали?)
Ако сте навити на този вариант, може да ползвате услугите на тази фирма:
http://metroclubonline.com/ex/ex.php
Те правят еднодневни екскурзии с екскурзоводи на руски по много добри маршрути - помислете като вариант да и подарите един ден турист на почивка, дори и да е без семейството  Hug

Две седмици не е много време, но е напълно достатъчно, за да се разгледа малка страна като  Израел  Peace

П.П. Ако искате в Ерусалим, можем да пътуваме заедно - по принцип това е много объркващ град и е лесно да се загубиш в него, но аз стигам до Стената на плача и до Божи гроб без проблеми, а след това - бегом марш към Тел Авив, за да нахраниш бебка  Heart Eyes В Тел Авив има също доста атракции за по няколко часа - ще си прекарате супер!

# 157
  • София-България, Израел - където си поискам
Eй,не се засрамихте бре,пратете рецептата на витлеемските баклавички.Не пращайте само снимки,а ги подкрепете с рецепти.Няма само да изкушавате лакомиите като мен на сладкиши,добре че все още не ми се лепи.

абсолютно на същото мнение, вече няколко страници едни вкусотиии, едни чудеса.
Криси,лошото е, че на мен ми се лепи и съм сто кила, но на баклава не отказвам страшно обичам Embarassed

hand, браво за намерението ти да кърмиш поне до 6 месеца. Аз едва удържах да навърши 3 месеца, за съжаление нямах много кърма.

Тали, браво за улова  Peace.Не съм ходила на палатка за риба, но предполагам,че е голям кеф Peace

# 158
Не бъдете егоистки-дайте рецептата на витлеемските баклавички.

# 159
Ех амааа, язък! Как ми се иска да дойда и аз - много ме бива по срещите! Приказки, сук /шук/ и шиша... а и така искам да ви видя на живо какви сте газеллл /грациозни, хубави/. Ама няма как, сама ще си говоря тук - то не е да не се случва, ама сега си имам оправдание  Joy Joy

Мента, Петя  Hug Hug Hug

Всичко хубаво от мен!   

# 160
akhyal_katya  дай някоя мароканска вкусотия насам! Знам, че много кус-кус се яде и го готвят със всичко само това знам за тази кухня  newsm78

# 161
  Hand   а  може ли    от  мен     chef

отдавна   не   влезах   при  вас    че  ме  бе  страх     са  не  ме  пропъдите   Embarassed  ама  нали  е  за  манджи    престраших  се   Mr. Green

http://img123.imageshack.us/img123/5904/mssemen9eh.jpg

а   туй     са     мсиммен            дето     ги       ядат    по  един     от  вашите   празници    Laughing Laughing  с  мед  и  масло       а    у  нас   през  ден   си  ги    хапваме    Joy
http://www.orangeblog.fr/web/resizer?image=973942&type=2  това    ХАРЕРА

няма  да  се  учудя   ако  ми   кажете   че  и  тя     еврейска   Wink Laughing

ДА  Ви   е  сладко    Hug

# 162
Хайде и аз да почерпя с по един кус-кус! Това ястие ще ви приготвят в петък. Мароканци го хапват с лъжица - към зрътцата кус-кус добавят месо - агнешко или пиле или зеленчуци, а за мен - от месата ям само риба .... слагат риба. Ама пак се изяжда с апетит!

Този миролюбив човек Ви черпи ментов чай с кедрови ядки и много, ама много захар. Като налива чая отвисоко, става пяна.

Свеар ви е сложила харира. Да ви е сладко!

# 163
# 164
Mили арабски мами,радвам се ,че сте решили да ни навестите с хубави манджи,те другите мами, ще кажат еврейски ли са или не тази манджи,ама за мен са вкусни.Дано да мога си ги правя и тук в Австрия.Чакам Петя с витлеемските баклавички за рецепта....ами даааааааааааа.

Общи условия

Активация на акаунт