Плажният сезон дойде и АВГУСТИНЧЕТО се стяга за море!

• 12 858
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
Ех, Дани, Дани, нали ми го беше казала това заглавие още миналия път, ама аз го забравих  Banghead. И вчера те търсих да ми го кажеш пак, ама... Нищо за другата тема, Elwing и твойта идейка е много готина. И наистина и двете заглавия важат с пълна сила.
Блу, мисля че много от нас са изпадали в тази ситуация. И ние тоя месец нещо рано-рано скъсахме гащите, ама то пък не бяха празници, не беше чудо. Та вчера ми се наложи да взема някой друг лев назаем, докато мъжа ми се прибере със заплатата  Rolling Eyes. Дано на Ния с оченцето всичко е наред. Боби преди да навърши 3 год. имаше същия проблем. От време навреме кривеше едното оченце, най-много се забелязваше на снимките. Лекарите казаха, да го следиме и ако не се оправи само ще сложи очилца. Сега, като гледам не го криви вече. Дано и Ния го израсте  Peace  Hug.
pouh, не знам нищо за кандидатстването догодина. Аз си мислех, че се кандидатства на ново  Thinking.
Kaili, голям номер е спретнал Тони на майка ти  Grinning.
Марулка и на мен ми остана да махна нощния памперс, ама още не смея, въпреки, че всеки път се буди сух. Даже сутрин, като се събуди и започва да ни вика, за да го изпишкаме. А, от националния отбор по волейбол, голяма част от тях са ми приятели, бяха на сватбата ми, а на някои от тях, жените им са ми били съотборнички.
Карим, радвам се, че Дани вече има апетит  Peace.

# 31
  • София
Добро утро, въпреки че въобще не ми е добро Sad

Митко е взел резултатите от гърления секрет на Кало - и...си имаме гадина Moraxella catarrhalis  Sick #Cussing out
А от снощи детето започна да кашля. Явно ще се наложи за първи път откакто е роден да пие антибиотик и то силен. Като гледам антибиограмата гадината е чувствителна към Клацид, Зинат, Курам и Аугментин.

Моля ви, кажете въз основа на собствения опит кой от четирите АБ да предпочета? newsm78

# 32
Нана, Сашко е пил Зинат и Аугментин. Но, Аугментин-а поне четири пъти и му е понасял добре, а и мисля, че той се изписва най-често. Пожелавам ви бързо да се проборите с бактерията.

# 33
  • Някъде там...
Моля ви, кажете въз основа на собствения опит кой от четирите АБ да предпочета? newsm78
Курам   Peace, същото като Аугментина е съставката, но от моя опит повече Аугментин не взимам аз-разтройство и обриви  причини на Вики. А Курама не действа гадно на коремчето, доволна съм от него.
Клацида и той е хубав, но цената и тя му е много хубава  Whistling А Зината е отврат...
За съжаление всички  тези антибиотици сме пили  ooooh!

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 11:33 от MimSss

# 34
  • София
Кайли, да знаеш как ви завиждам за тези изпълнения на гърнето!  Hug При нас е мъка страшна.  Sad Не пожелавам на никого това, което става сега.  Rolling Eyes
Нана, не съм давала нито един от тези АБ. Бързо да преборите гадините!  Praynig
Карим, кандида е част от нормалната флора, но при понижен имунитет или при прием на АБ се размножава повече и прави проблеми. Успех и на вас в лечението!
Пух, не почвам работа - нали ми бяха прекъснали майчинството, защото бях по заместване и титуляра са върна на работа, и после пак ми го подновиха.  Crazy

# 35
  • София
Ади, MimSss благодаря ви   bouquet Hug Ще изчакам сега да видя педиатърката какво ще изпише, но ако не ми допадне просто ще го сменя на моя глава.

# 36
Nana77, Вики е пила веднъж АБ - Клацид.Не сме имали проблеми, сладък е на вкус и Вики отваряше уста от далеч.Бързо оздравяване на Кало! Hug
Karim, браво на Дани, нека си хапва сега детето. Peace
Pouh, ЧРД на патерици! Да си жива и здрава!Много късмет и верни приятели!  bouquet

С историята на Тони Kaili ме подсети за вчерашното изпълнение на Вики.Учим се и ние на гърне и акото е вече само там, казва си.И вчера сутринта я слагам, свърши си работата детето, стана и почна да си ръкопляска, съответно и аз й казвам браво.Но явно не и беше достатъчно и почна да вика: "Татооо, татооо!".Баща й дойде да види защо така настоятелно го вика, а тя с гордост показа "творението" си. Grinning

# 37
nana77 ние сме пили Курам, изписаха ни го от Педиатрията, оправяйте се бързо и не се тревожи за антибиотика, щом се налага почвай, не се колебай. Hug
 Не знам за вас, но на мен направо ми е гузно, че на мога да си гледам детето и къщата.  Sad Тази сутрин майка ме пак беше в серия, аз бързам за работа, а тя : какво ще готвя...не сме се уточнили, какво ще правя днес......много кофти ми прозвуча, все едно е длъжна или ми слугува по задължение. Старая се, като се прибера да се занимавам с детето, да го изведа на разходка, готвя вечер понякога...Но явно на нея и писва, цял ден с това домакинстване, живеем в къща и работата няма край, гледа малкия, сервира на големия...Като се прибера започва да ми дава отчет, а аз не я карам да прави нищо определено, даже и казвам да почива и да ляга с малкия на обяд, защото работата наистина няма край. Как се справяте като сте на работа, как си организирате времето?

# 38
  • София
siren организация му е майката и не се тръшкам особено, ако не съм изчистила или измила чиниите веднага Wink Поне аз съм такава.
Готвя през вечер. С Митко сме си ящни и у нас една манджа повече от два пъти не остава. Като се прибера първо слагам манджата, като през това време карам Кало да ми помага - умира си от кеф - в смисъл да ми подава картофите като ги беля или ей такива неща. Междувременно съм пуснала задължително 2 перални - с наши и негови дрехи. Като сготвя - простирам и до към 21 часа най-късно съм готова. Прибирам се в 18-19 ч. зависи докога съм била. Чистенето го оставям за събота или неделя или ако Митко през седмицата е в къщи пуска прахосмукачка.
Пазарът също го оставям за събота/неделя.

# 39
Минавам само набързо да хвърля един поглед, че днес  в "почивния" ми ден съм се юрнала по хиляди задачки от сутринта Crazy.За събуждане и тонус, вместо физ-зарядка.....чистих мазе Mr. Green .Та- изринах доволно количествтво боклуци, тухли, остатъчни мазилки и т.н........... ooooh! .След малко ще ходя за заплата( която веднага отива по направления.......сметки, такси и т.н......... Whistling).
Нана, да се изкажа за АБ- Курам го няма нийде под слънцето.Даваха го на Дари в педиатрията докатолежахме там.Заместител му в Аугментин.За него-  Peace.Много е добър и  се приема добре от децата(той е  широкоспектърен АБ).Клацид е оная гадост дето  се мъчих да давам на Дари до онзи ден Sick.Уж го овкусили  и ароматизирали, ама има едни гранулки, които ужасно горчат и  губиш вкус в устата   за дълго време....Дари го повръщаше.За Зинат- съм чувала гадости.Клацида е за такива гърлени неща.
Упсех и ..дано бързо убиете тези гадове и Кало се оправи Heart Eyes

# 40
Siren, и на мен това ми е болна тема.
По отношение на чистенето съм педант, полудявам ако видя нещо мръсно или не на мястото си. Crazy И сега когато свекърва ми гледа детето много неща ме дразнят.Не обичам друг да ми шета в къщи.
Опитвам се и отчасти съм решила проблема като ставам по-рано сутрин, т.е към 6:30 - 7:00 часа и оправям всичко.За работа тръгвам към 9 без нещо, до тогава съм готова, Вики е облечена, нахранена, всичко е подредено.На свекърва ми оставям само да сготви нещо и евентуално ако има нещо за гладене от дрехите на Вики.Жената сама предложи да готви, така ни спестява време и пари (иначе се налага да купуваме нещо готово). Peace На работа съм до 18:00 часа, след това е времето ни с Вики докато си легне.Едва тогава мога да обърна внимание на себе си, обикновено след 23:00 часа.
Това е моето решение на проблема, лягам си късно, не си доспивам, но всичко е под контрол.
Е, почти. Wink
Много се разприказвах, да взема да поработя малко. Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 13:34 от Ember

# 41
  • София
Нана - стискам палци Кало да се оправи бързо - дано това, което ти предпише педиатъра да е най-добро за него, че като гледам мненията се разминават - май като изключим Зинат.

Siren и аз да споделя моя опит и ние сме в къща, така че те разбирам. При нас  лелята само се занимава с Миташки, без нищо друго от домакинството. Готвя винаги вечер ( през ден -до два), но обикновено го правя след като заспи или докато татито приспива Миташки ( преди това гледам да съм с него, за да компенсирам). Чистенето понякога вечер, ако имам сили - основно събота или неделя, покупките също. В 11 съм пълно гроги, защото става в 6.30 сутрин.
Много съм доволна, че тази седмица си намерих жена, която да идва да чисти и глади ( ризи и спално бельо) - така че това поне отпадна.
Но те разбирам за майка ти - моята като дойде понякога да гледа Миташки - чисти, готви, глади и го гледа - на мен ми е неудобно, защото за седмица се скапва, ама не мога да я убедя да не го прави ( добре че не идва често) - то за мен си е най-добре като го гледа тя....ама не е в София.

хм за мен време - нъц - добре че, през почивните дни имам възможност да си обърна внимание, а пък мъжът ми го гледа. Така си имам две съкровища ( малко и голямо  Laughing)

# 42
  • София
Ето ме пак...

Аугментин е предписала педито и питала Калоян от градината ли го е пипнал този вирус  hahaha Ей голямо е куку - как пък не ги запомни тези деца.
Ще го купя, но Проспан няма да му давам - ще питам в аптеката за заместител. Не го харесвам този сироп, един път се наложи да го пия и щях да си изплюя дробовете от кашлица. Та камо ли на КАлоян да го дам.

А има ли някой спомен колко струва Аугментина? newsm78

# 43
  • Някъде там...
9-10 лв е Аугментина  Peace, дано нямате странични реакции само  Peace

# 44
  • В ЛЮтеницата
Лора ще я гледа баба й. Ще идва всеки делничен ден, а за съботите и неделите още не сме се пазарили нищо  Laughing. Искаше ми се да я запиша на детска ясла, защото имат много хубави детски площадки и ще може да си играе там и то с други деца (иначе нали е забранено да се влиза), а общите "зелени" площи наоколо даже и за ритане на топка не стават, че няма кой да ги окоси... Частните градини наоколо са или в апартамент или в къща без двор на втория етаж.... Освен това на баба й още и се работеше, а и предлагаха да продължи на граждански договор, но семейния съвет реши, че най-добрия вариант за детето е тя да я гледа.

Блу, печени сте с таткото и ще се справите! Почти всяко семейство преминава през такива периоди. По-лошо е когато има дете, но трудностите сплотяват!!! А на Ния дано не е сериозен проблема - както каза Андрианска!!!!

Общи условия

Активация на акаунт