СНБМ - инициативи - 22 част

• 21 872
  • 481
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Майка ми ми каза току-що, че по-нататък в статията (в хартиения вестник) пишело, че заплатите на сестрите в яслите били вече 415 лв. Те искаха 440 лв. Ако е вярно, значи новината е добра.  Peace Пишело още, че от общината са казали, че в момента голям недостиг нямало. Ако някой има вестника и скенер, може да пусне цялата статия на пощата.  Praynig Аз довечера ще питам сестрите в нашата ясла дали и доколко написаното е вярно.  Hug

# 46
http://blsbg.com/?cat=29&id=1383
мисля че не  е пускано newsm78  ето ни отправна точка!

# 47
Здравейте, момичета!  Hug

Искам да благодаря за доверието, което ми гласувахте на срещата.  Hug Тепърва ще се старая да го оправдам и развивам!  Simple Smile Честито за избора и на другите момичета! Надявам се да сме сполучлив и добър екип.  Peace

Тази седмица съм в отпуска, тъй като Каби тръгна на ясла и исках да съм с него в първите тежки моменти.  Embarassed Тъй като, както знаете, нямам нет вкъщи, ще се включвам горе-долу по това време всеки ден от клуба на Евроком, за да ви чета.  Simple Smile

Тъй като се включих в "Здравеопазване" и говорихме да направим среща за тази седмица, моля да имате предвид, че през уикенда вероятно ще пътуваме и няма да съм на разположение. През останалите дни мога да дойда където кажете и когато кажете.  Peace Ако решите да правим среща в някой от нашите домове, от сега ви каня у нас - както знаете в центъра съм, достатъчно място има, както и играчки за децата.  Wink  Hug

# 48
Аз, тъй като си тръгнах сред първите, пропуснах доста от разговорите и решенията,та- ще чакам скоро  доклада от срещата, че да не се включвам на слабо време Embarassed
Ако пък имате нещо конкретно  по което да се действа сега- кажете Hug.Както казах, ще се включвам и аз в Здравеопазване.
(между другото  Данте каза че  може да се включи към този екип Hug.Кажете кои са останлите)

# 49
  • София
Момичета, моля погледнете темата за сайта, за да решим какво да правим  Hug

# 50
  • София
Ето ме и мен, от близо 2 часа не ми дават възможност да побликувам този пост, пиша за 2-ти път след като предишните 2 всичко ми беше изтрито от малкия непослушен Филип  Crazy

Спяща, четох поста на Касандра, сега искат и сестрите да ги махат от яслите, ами то кой ще ги гледа, лелките ли, да поверим толкова малки деца на някой без професионално образование ли? То е ясно, че искат да намалят яслите (Хриси беше казала преди, че искали както е Европа около 30 % от децата в яслена възраст да посещават такава, останалите ... да се оправят, дано не бъркам цифрите), но дали въобще това е правилно, все сравянват как е едикъде си. Лошото е, че сестрите не излезнаха единни с общо искане и да се подкрепяха всичките, накрая какво стана, нищо. Да си призная не вярвам заплатите им да са станали 415 лв, може би в някои ДЗ в някои общини да, но масово не вярвам. Дано разбира се да е така, би било прекрасно ако наистина са ги вдигнали почти на исканата сума. Милсля си обче, че някои кметове просто са отпуснали допълнителни пари за яслите си, каквото право имат. Но колко сговорчиви са кметовете? Може би е добре да разберем наистина какво е увеличението, да се опитаме да говорим с различни сестри в яслите и от различни места да чуем какво искат, и от там да предприемем някакви действия, било то становище или друга подкрепа. Бихте ли могли да говорите със сестрите в яслите на децата ви (ако разбира се посещават такава) по въпроса? Велмар, не знаех за този протестен форум, може и да е от полза наистина

За здравеопазването - аз се включих с контакти в здравната каса  Peace

# 51
Преди седмица лелките от нашата ясла ме питаха дали знам нещо за увеличението Shocked.На сестрите щели сега да им изплатят някакво частично увеличение, а за леличките......?!?!??! нищо Crossing Arms Ами- не съм съгласна. Лелкит вършат абсолютно същат аработа както и сестрите Peace Отговорността не е  по-малка.
ПО здравната тема- бих могла да помогна с контакти с лекари( БЛС и други)

# 52
  • София
Преди седмица лелките от нашата ясла ме питаха дали знам нещо за увеличението Shocked.На сестрите щели сега да им изплатят някакво частично увеличение, а за леличките......?!?!??! нищо Crossing Arms Ами- не съм съгласна. Лелкит вършат абсолютно същат аработа както и сестрите Peace Отговорността не е  по-малка.
...

Мисля точно като velmar.  Peace

# 53
  • София
И аз съм съгласна с Велмар, но лелките от яслите дали и те са към МЗ като сестрите или са към общините като лелките от градинските групи  newsm78

# 54
те май не се знае към кой са Crazy.Дори ми се върти в главата нещо  за това , че яслите към  ОДЗ-тата и тези, които са самостоятелни, са разделени Thinking

# 55
  • София
Да, всеки си прехвърля топката, направо нямам думи.  ooooh!

# 56
  • СОФИЯ
Според мен проблем е, че самите сестри не са организирани и единни. Няма ясно формулирани искания. По принцип аз ги подкрепям, но за това време трябваше вече да имат някакви ясни искания. Подкрепяме, но какво? Увеличение на възнагражденията им и до тук. Ама с колко, как, откъде да дойдат парите? И да ги подкрепим никои няма да ни обърне внимание, така както не обръща и на тях сега. Проблемът е, че не са организирани. А не е наша работа да ги организираме. Синдикатите са за това.

# 57
  • София
На мене ми се струва, че и самите синдикати неглижират сестрите, които са в яслите, сякаш се занимават повече с тези, които са в болниците.  Sad

# 58
Ама  те не могат да излязат вкупом и да вземат  становище.Аз имам инфо за техните искания от асоциацията на  мед. сестри( или катко там се води).Според мен няма кой да ги организира, и точн оразминаването на отговорността за това кой е отговорен за тях, не може да ги обедини.

# 59
  • СОФИЯ
На мене ми се струва, че и самите синдикати неглижират сестрите, които са в яслите, сякаш се занимават повече с тези, които са в болниците.  Sad

Така изглежда отстрани. Въртят някакви техни си игрички, но ние тук не може да помогнем. Може само да подкрепим ясни и разумни искания. Към кого решихте да насочите писанието?

Общи условия

Активация на акаунт