Възможно ли е дете да вижда....духове?

• 71 407
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
ето го моя разказ преди две години (как минава това време  ooooh!)
Цитат
Синът ми е на 3г. С мен е абсолютно всяка минута,тоест аз знам какво евентуално е чул или видял. Речникът му все още не е богат. Не говори свободно и правилно.

Преди две седмици седяхме на масата двамата и обядвахме. Неговият стол е срещу прозореца и гледа към короните на две големи дървета. В един момент спря да яде и се загледа някъде в линията на дърветата и небето,посочи и каза "мама". Аз се обърнах, като мислех, че ще видя някъде отражението си, но нямаше нищо. Погледнах го отново - абсолютно спокоен, топъл и реещ се поглед. "мама" и се усмихва. Настръхнах и го питам спокойно с какво съм облечена - "не знам". каква ми е блузата - червена,синя? - "не знам". какво правя? - "не знам". Сведе поглед и продължи да яде. След малко отново погледна, усмихна се и каза "мама литна към небето"

Отново подчертавам- такива думи,приказки,песни той не е чувал, нито е гледал филмчета. Знае,че само птиците и мушичките имат крила и летят.

ето и цялата интересна тема

# 106
ето го моя разказ преди две години (как минава това време  ooooh!)

Не можах да я прочета цялата, но вече доста по- убедено мога да заявя, че чистите и непредубедени души на децата разбират по-добре света, а ние невежите, създали куп заблуждения около нас се мислим за много компетентни Tired

# 107
Много интересна дискусия! Аз вярвам Peace

# 108
Възможно е да им се привиждат разни образи, даже на много деца им се привиждат разни неща. Духовете би трябвало да са невидими, как децата ще ги виждат? Моето дете веднъж ми каза, че видяло един дух на прозореца с корона на главата, но също така твърди, че е виждал и "Гъру-Гъру", който баща ми е измислил, така че смятам това за плод на въображението му и страховете.

# 109
Аз смятам, че всеки случай си е индивидуален.В едни може просто да се касае за това, че на детето много му се иска да има дядо, а в друг наистина да го притесняват духове...а в други нещата да са комплексни.
Моето убеждение е (като не го налагам на никого разбира се) е, че нечисти духове могат да знаят много подробности от живота на хората, да се преправят на такива и да имитират срещи и разговори с вече мъртви хора.
Моят син имаше изпълнения преди година, будеше се нощем с писъци и твърдеше, че някакви "черни" излизали под леглото и го карали да ходи на различни места. Според мен нещата при нас бяха комплексни, защото в този период от време съпруга ми си беше свалил няколко филма на Джеки Чан и сина ми също ги гледа... А от друга страна знех, че има хора които се "молят" против нас.. Говорихме с детето, че само Исус ги е победило тези, че Той много го обича и винаги го пази и мама и татко са тук и няма да позволят нещо да му се случи. Молихме се и със съпруга ми и една приятелка и тези неща дълго време не се случваха, преди седмица пак дойде в нашата стая, че черните пак са се върнали. Казах му да се моли на Исус и той го направи и не ми е разказвал да е бил притесняван отново...
Може да ви се струва крайно но това е нашия, живот, така постъпваме ние...
Не може обаче на всяко нещо да му се търси духовно обяснение.
Моите деца рядко виждат бабите и дядовците си и най-любимото им занимание е като се случи нещо интересно и вълнуващо е да хванат някой от счупените джиесеми в къщи и въображаемо да си говорят с дядо. Просто дядо много им липсва, а понякога като ми се разсърдят ми се сопкат, че ще отидат при баба и дядо...
Говорете с децата си и търсете причините. Но духовните игри не са майтап работа, казвам го от личен опит.

# 110
  • София
Сега се сетих, че преди време на руската ТV даваха документален филм за руски деца-екстрасенси. Оказва се, че повечето от тях са "фалшиви", а тези, които са може би достоверни са много нещастни и неразбрани деца (някои от които вече доста пораснали), които искат само да са нормални.
Мисля, че само в главите на някои възрастни способността за "среща" с духове и всякакви подобни способности (ако изобщо съществуват) имат някаква романтична окраска, нашепват им звън на пари и слава. Склонна съм да приема, че тези деца имат повече психологични проблеми с набеждаването в подобни способности.

# 111
  • Стара Загора
Много интересна дискусия! Аз вярвам Peace
и аз вярвам

# 112
Божееее, как ще е възможно - стига му се връзва!!

Моят малкия ми син, като беше между 3 и 6 си мислеше, че като си остане сам, и може с поглед да вдига една пръчка и да я кара да лети! Пред нас го правеше, и се чудеше как може ние да НЕ виждаме, че тя лети... а пръчката както можеш да се досетиш си лежеше на кухненската маса... След години го питахме, какво го беше прихванало...и той вика...аз верно много си вярвах тогава..

Просто му кажи, да не си въобразява, и нека повече играе с деца!..

# 113
В крайна сметка това, че днес не можем да дадем логично обяснение не значи, че след време няма да има такова. Нали преди време хората са били убедени, че земята е плоска...Въпрос на еволюция на науките.
Peace

Това, че не разбираме нещо не означава, че не съществува.

# 114
  • Пловдив
Веднъж, преди месец, дъщеря ми ми каза че вижда дете до парното в спалнята ни. Аз си замълчах, след 10 мин. /време за което тя обикновено би загубила концентрация/ в стаята влезе мъжа ми и тя и на него разказа че иска да си играе с детето което стои "там". Говорихме с мъжа ми за това, но понеже не се е повторило не обърнахме сериозно внимание. Аз го отдавам на въображение, тя често си съчинява разни истории в които преплита реалност и фантазии.

# 115
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
 И на нас се е случвало. Малкия беше на 2 и нещо и никога не беше гледал телевизия .. Разказа, че го е страх да стои в коридора, защото там вчера имало един дядо, главата му се била търкулнала по стълбите и той избягал надолу. Аз го попитах дали е бил лош този дядо. Каза, че бил добър и му се е усмихвал и ме попита къде е той сега  Crazy

Незнам дали са духове

# 116
  • София
Аз ме вярвам в духове. От чисто практична гледна точка, не мога да си представя, къде ще се поберат духовете на всички умрели хора, пък дори и част от тях да се преродят.
Не всички бебета се раждат с плач, това означава ли, че са нови души...?
И защо само определени духове се завръщат? Защо всяко дете не вижда по един дух, нали всички в началото я притежават тази способност?

# 117
Интересна темичка. Аз вярвам, че има духове. Вярно е, че твърди доказателства няма, но... Сега се сетих за един виц:
Две бебета си говорят в корема на майката:
- Ти вярваш ли, че има живот след раждането?
- Ами, не знам. Никой не се е върнал от там, за да разкаже.  Mr. Green

# 118
Много интересна тема.Моето мнение е,че децата живеят в свой свят,където има много и различни измислени и реални герои.Искам специално на Фантичка да кажа да не се притеснява.Според мен дъщеричката ти иска да познава дядо си.Ти сигурно често й говориш за него и това е нормално,той е бил твой баща,за когото ти още страдаш.Тя усеща това и по някакъв начин иска да се сближи с него.И как ще стане това,еистествено с помощта на детската фантазия.След време това ще отмине,ще видиш.Просто нещо друго ще завладее мислите й.А относно духовете.....ами не ги отричам напълно....

# 119
  • На черешата
 stefani6,напротив,не говорим за него пред децата.
 Аз си преживявам сама моите болки.Хората не реагират адекватно в такива ситуации.
 Когато баща ми почина така исках да си поговоря с някого затова,да си поплача на нечие рамо. Cry
 Всички избягваха темата и ми говореха за друго,виждах че им е неудобно в мое присъствие.
 Е свикнах да си плача сама.На децата говорим рядо за него.Напоследък повече,защото малката поставя темата на дневен ред често. Confused
 А може би защото не говорим за него и тя не го познава е този интерес,не знам. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт