Възможно ли е дете да вижда....духове?

• 71 341
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
  • Linz
Не мисля, че е възможно. Най-малко защото не вярвам в съществуването им.

# 121
...
Естествено доста обичат и да си фантазират  измислени приятелчета.
Има доста литература по-въпроса писана от учени...не измислени екстрасенси.
Да, ама тука не става въпрос за невидими приятелчета с които децата си играят, например джудженца, феи или извънземни  човечета. Става въпрос за контакт на детето с духа на починал роднина. Явно детето улавя някакъв друг вид енергия, която ние не можем да уловим.

# 122
  • София
И за невидимите приятелчета нещо съм скептична. Зная, че се смята за нормално явление, но моите не са имали такива. Сигурно, защото цял живот са заедно. В най-близкото ми обкръжение с деца не съм чула майката на някое дете да казва за невидимо приятелче.

# 123
  • София и там където не се пуши
   В най-близкото ми обкръжение с деца не съм чула майката на някое дете да казва за невидимо приятелче.

Да - като споделя с някой, да решат, че детето ми е лудо.

Просто стават такива неща и аз лично не обръщам внимание.

# 124
Вярвам в духове. Вярвам също, че децата са свръхсетивни и постепенно могат да загубят дарбата да виждат "другото". Случи се и при нас, само че малката не виждаше човек, а птиче, по-конкретно гълъб. Докато бях бременна, тук във форума, се запознах се запознах с едно момиче, което също като мен трябваше да роди детето си през декември. Детенцето й почина в нея, малко преди да трябваше да го роди. Роди го мъртво. Преживях го много тежко, плаках много и много се боях за моето дете, да не го застигне същото. Когато 20 дни по-късно дъщеря ми се роди се поотдъхнах. Когато тя беше на около 1,5 год. гостувахме в свекърва ми. Вечерта малката се загледа много продължително в единия ъгъл на тавана и каза "Мамо виж гълъбчето", естествено на по-бебешки език, но това беше смисъла. Каза го няколко пъти и все там го търсеше. Водих я в другите ъгли на стаята и я питах там има ли гълъб, а тя обръщаше поглед и все гледаше към въпросния ъгъл и казваше "там". Когато стана на 2,3 год. се случи друго подобно. Една нощ, докато спеше между нас с мъжа ми се изправи и каза "Мамо птичето дойде". Беше много уплашена. В стаята беше достатъчно светло, за да се види, че на леглото няма нищо, но тя започна да се отдръпва и се държеше така все едно наистина птичка идва към нея, направо ме хвана страх като я гледах, все едно виждаше нещо, което и аз трябваше да видя. Оттогава се събуди още няколко пъти и все "птичето" беше там.

# 125
  • plovdiv
според мен е възможно, миналата година дъщеря ми ( тогава беше на 7) каза, че е сънувала как дядо Кико ( баща ми, който почина преди 2 и половина години), се появил на прозореца в детската стая . Изглеждал като духчето Каспър, каза тя. Попитах я как тогава реши, че това е дядо ти, а тя ми отговори, че просто знаела че това е той. Аз се притесних да не се е уплашила, но тя беше много спокойна, даже изглеждаше доволна и щастлива, че го е "видяла". Той и казал "здравей, Емче, позна ли ме" и изчезнал след малко.Не знам колко е истинска тази среща, или е плод на съня и...

# 126
Изчетох всичко до тук и реших да споделя и аз нашата история.
Миналата година август,беше топло вечерта и сме седнали на терасата на хладно заедно с мъжа ми и дъщеря ми.Говорим си,смеем се и в един момент дъщеря ми ревва неукротимо и нарежда:"Виждам ги,всички ги виждам!Всички ще отидем там!"Питам я какво вижда,кого вижда,а тя продилжава да реве,гушва ме и пак:"Като погледна към небето ги виждам! Всички умрели ги виждам!И ти ще отидеш там!Не искам!Не искам!"И се гушва по силно в мен.След много приказки и обяснения се успокои.Но кошмара се повтори на следващата вечер.Когато и третата поред вечер пак ревна....През деня ме молеше и тримата да отидем в църквата,но тъй като не сме от най-вярващите й казвах друг път.След третия път още сутринта отидох с нея в църквата,запалихме свещички и тя се успокои.От тогава не е имала такива изпълнения,а и преди това.Но ми изкара акъла тези три вечери. #Crazy
Какво трябва да знаят и до каква степен трябва да са информирани децата за смърта.Когато тя е част от живота ни...
Тя е вече голяма и задава въпроси на които гледам да отговоря без да я плаша и травмирам,но дали успявам...
Не мога да кажа дали може или не едно дете да вижда духове.Но за мен има нещо,но какво....
А това,че аз не го виждам не значи,че друг до мен също не го вижда!

# 127
Мирена Д., не можем да отричаме с лека ръка такива случаи! Моя приятелка твърди, че е виждала нещо, което не може да обясни и то на 20 години. А децата са много непринудени.

# 128
  • Linz
Според мен просто на детето е говорено, че умрелите отиват на небето, останалото е работа на детското въображение. Моята дъщеря искаше да я водя до стълбата по която се качват горе Laughing

# 129
... Моя приятелка твърди, че е виждала нещо, което не може да обясни и то на 20 години. А децата са много непринудени.
Mira_mimi запали ми любопитсвото Embarassed . Може ли да споделиш какво не може да обясни приятелката ти на 20 год. ?!

# 130
моята голямата и без това си гледа лудичко, ако започне да вижда духове, яко ще го закъсаме. Mr. Green
 достатъчно ми е, че преживях въображаемия й вълк, добре че си замина по живо, по здраво вдън гори тилилейски...

та по темата - засега не вярвам.

# 131
Аз не вярвам, че децата виждат духове.Просто някои от тях са с богато въобръжение и гледат много фантастични филми.Ако бяхте казали ангели, щях да се замисля по-дълбоко, особено ако семейството е религиозно и появата става наистина когато детето е в голяма опасност.Чела съм много такива истории. Иначе това за духовете си е чиста проба от интензивна дейност на мозъчната кора.

# 132
  • На черешата
 Ама някой май не чете-детето ми не гледа телевизия безразборно,ако въобще гледа нещо то е само събота и неделя.По един филм на ден и то аз и баща и ги избираме. Peace

# 133
Много ми е интересна темата ще я следя. Simple Smile  bouquet

# 134
Когато аз бях дете виждах неща, които останалите не виждаха. Също така и чувах понякога музика, която за другите не съществуваше.

Общи условия

Активация на акаунт