Възможно ли е дете да вижда....духове?

• 71 126
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
Жана Дарк е чувала гласове и я обявиха за вещица и я изгориха на клада, понеже беше по-различна от цялата маса. И  естествено беше недоразбрана.

Говориш като свидетел Mr. Green
Почвам да вярвам в духове, да знаеш Twisted Evil
Клонка, ами това са си исторически факти, не съм била свидетел, ама други са били и са ни разказали това в книжките по История.

Ами, погледни си глаголното време, в което разказваш исторически факти, и ще разбереш закачката ми Mr. Green
А да ... Joy Всъщност: "Жана Дарк чува гласове и я обявяват за вещица и  затова бива изгаряна на клада. "  Sunglasses

# 61
  • София
А да ... Joy Всъщност: "Жана Дарк чува гласове и я обявяват за вещица и  затова бива изгаряна на клада. "  Sunglasses

Колко пъти е "изгаряна" на клада? Mr. Green
Да, бе, схванах, изгорена е на клада Peace

# 62
  • Ботевград
 Shocked Е сега чак няма да се спи Misc Ghost 1countingsheep smile3556 newsm43 newsm43 newsm43 newsm43 newsm43

# 63
Shocked Е сега чак няма да се спи Misc Ghost 1countingsheep smile3556 newsm43 newsm43 newsm43 newsm43 newsm43
Joy те повечето са приятелски настроени - като извънземните, другото е долна инсинуация  Laughing

# 64
Побут, че ми е интересно.  Blush
Сетих се за един случай от преди няколко години. Изобщо не твърдя, че вярвам в този случай, бяха само слухове, но...
Още докато живеех в родния си град, стана катастрофа - млада жена, журналистка в града ни, заедно с мжа си и детенцето... Cry Всички си отидоха. Cry Та после хората разказваха, че бабата май споделила - 2-3 дни преди трагедията се разхождали в парка и детето изведнъж се развикало - мамо, мамо, виж - дядо ни маха! И сочело към небето. А дядото бил починал. И няколко дни по-късно - ужас...
Все си мисля, че може и да НЕ виждаме, това което си мислим, че виждаме. Може би просто подсъзнанието ни материализира нещо, за което мислим, дори без да съзнаваме. Много учени твърдят, че по принцип използваме едва 3% (ли беше) от способностите на мозъка си. Може би понякога се случва да се активира по-голяма "част" и тогава да предизвикваме свръхестествени неща. По същия начин си обяснявам "връщането" от оня свят - не сте прави, че никой не се е връщал - доста хора разказват такива случаи. Просто си мисля, че всичко това го први собственото им съзнание.
Обаче дето казвате - никой нищо не е доказал, ние само можем да си гадаем тука. Laughing

# 65
Не вярвам в духове.
Извънземните са друга тема.

Доволна съм, че до сега синът ми не е имал никакви фантазии, чието дори и евентуално овеществяване би вкарало в потрес рационалната ми душа. Винаги, когато се отплеснем да фантазираме (защото и заедно го правим), накрая изнасям кратка напомняща лекция, че това е "само на ужким" все пак.

# 66
И крайното вярване, и крайното безверие ми се виждат еднакво странни.
Възможно е и някои деца да могат да виждат духове.
Или мислите, че на света съществуват само неща, за които сме сигурни, че ги има?

# 67
И крайното вярване, и крайното безверие ми се виждат еднакво странни.
Възможно е и някои деца да могат да виждат духове.
Или мислите, че на света съществуват само неща, за които сме сигурни, че ги има?

Ами всеки си изгражда представа за света около себе си въз основа на своя натрупан опит, нагласа, темперамент, и още много други фактори.
И на мен ми се вижда странно убеждението, че един червен конец на ръката може ти осигури здрав сън, но не оспорвам правото на хората да вярват в каквото си поискат.

# 68
  • На черешата
 Не мога да кажа,че има,не мога да кажа и,че няма.
 Да децата фантазират и имат богато въображение,но при детенцето ми е наистина странно.
 То вика и търси конкретен човек,когото не познава. Confused

# 69
Ами всеки си изгражда представа за света около себе си въз основа на своя натрупан опит, нагласа, темперамент, и още много други фактори.
И на мен ми се вижда странно убеждението, че един червен конец на ръката може ти осигури здрав сън, но не оспорвам правото на хората да вярват в каквото си поискат.
Напълно подкрепям това мнение, макар доста да се разминават представите ни в случая!  bouquet
Единственото, срещу което кротко роптая, пишейки, е по повод доказано/недоказано. Научните доказателства просто не са критерий за фактите - ако нещо днес се счита за доказано, то утре опитите или наблюденията ни може да го отхвърлят тотално, както и обратното е вярно - ако днес не е доказано, може би утре ще е. Опитала съм се да се обоснова.

# 70
Не мога да кажа,че има,не мога да кажа и,че няма.
 Да децата фантазират и имат богато въображение,но при детенцето ми е наистина странно.
 То вика и търси конкретен човек,когото не познава. Confused
Ами говорете - разпитвай го, споделяйте, изгледайте няколко филма, има и книжки доста и прецени (смятам, че ти най-добре можеш) дали това по някакъв начин му носи негативи. Не мисля обаче, че екзорсизмът ще помогне, нито пълното отрицание, както и крайната вяра. Животът ни тук и сега със сигурност има поне две измерения и не е полезно, смятам, да се вглеждаме или само в духовното (най-общо в смисъл на несетивно и невидимо), или само в материалното. Все си мисля, че истината е някъде там... по средата Wink

# 71
Tипично за хората е да не вярват в нещо, което лично не са опитали. Но определено този вариант е по-добрия, отколкото да преживеят среща от третия вид и да се побъркат от страх. Че тогава вече наистина ще трябва да пият хапчета. Току виж близките им решили, че са за лудница и ги пратят там. Познавам такова момиче, виждало разни неща и майка му го завела в лудница. Поседяло и го пуснали, щото видели, че не е лудо, то просто спряло да говори за това, което вижда. Но до ден днешен това момиче си е убедено, че това, което е виждало е било истинско, само че не казва на кой да е. Поверява тайната си само на специални хора, които ще го разберат и няма да обявят за куку. Така че от как спря да казва истината на неподходящи хора, тя си е съвсем нормално момиче.
И виждането на хората като на скенер и всичките им болести и т.под. информация как ще си го обясните? Щото и такаwa приятелка имам. И много други случаи мога да ви кажа, но усещам, че който не е склонен да вярва просто нищо не може да го убеди.
А за духовете, които виждат някои деца и възрастни, моето обяснение е, че това са дяволчета, които се преобразяват в някакъв нормален за приемaне образ и такъв, който дава някаква логика за да се появи точно там, та и възрастните да повярват като детето им разкаже. Както вече видяхме на баби и дядовци, които детето никога не е виждало, но описва доста правдоподобно.

# 72
  • На черешата
 Какво да обясня на едно току що навършило 4 години дтетнце.
 Да му пълня главата с духове ,призраци и отвъден свят. Rolling Eyes Mr. Green
 Още повече пък да му пускам да гледа такива филми.
 Както вече писах у дома телевизия се гледа много рядко и внимателно следя какво гледат децата ми.За съжаление нямам контрол над пусканите в детската градина филми. ooooh!
 Не мисля,че трябва да насочвам вниманието и към това,което твърди,че вижда или усеща.
 Защото тя никога не е казвала в прав текст,че го е видяла /дядо си/,само казва,че идва да си говорят.
 Какво идва,как идва и защо нямам идея.

# 73
Точно пък в съществуването на дяволчета, тролове, феи и т.н. щуротии не може никой да ме убеди. Ще ми се да вярвам, че Дедо ви Коледа съществува, ама не вярвам.
Иначе по темата - Фантичке, защо не заведеш детето на детски психолог (моля те, не си мисли, че го обявявам за лудо). Просто ти се натоварваш психически от тези случки и не би могла трезво да прецениш ситуацията, разстройваш се. Компетентен непознат човек може да си поговори чисто приятелски с детето и да го пита кой е този човек, за какво си говорят, как го вижда... Щом дъшеря ти не я е страх от дядо й, едва ли ще се травмира от разговор с друг човек по тази тема.   Peace

# 74
  • София и там където не се пуши
Защо мислите, че психолозите в случая ще постъпят правилно, просто жената пита дали е нещо възможно. Нито е тръгнала да го натоварва детето, нито иска помощ как да се справи.

Общи условия

Активация на акаунт