Възможно ли е дете да вижда....духове?

• 71 434
  • 284
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Ако една фантазия стане твърде реална и заеме сериозно място в живота на човека, до степен да се материализира в пространството, би трябвало да се обсъди със специалист. Може да е сигнал за нещо, което не разбираме - някаква липса, някакъв компенсаторен механизъм, та дори чисто физическо заболяване.

Зрителните и слухови халюцинации не са нещо безобидно.
Понякога въображаемите приятелчета са част от играта на децата, познато е явлението, но може и да не става въпрос за подобно нещо, а да е сериозно.

# 76
Защо мислите, че психолозите в случая ще постъпят правилно, просто жената пита дали е нещо възможно. Нито е тръгнала да го натоварва детето, нито иска помощ как да се справи.
Защото Фантичка е явно натоварена от тези случки и иска съвет. Поне аз така го разбрах. Ако не съм разбрала, съжалявам за изразеното мнение.   bouquet
Дали е възможно пита авторката на темата, която не е Фантичка.  Peace

# 77
  • София
Не, не вярвам, че децата виждат духове.
просто имат богата фантазия, а някои от тях гледат прекалено много телевизия.

Абсолютно подкрепям! Моята виждаше духове като гледаше много Каспар.  Grinning

# 78
  • На черешата
Не, не вярвам, че децата виждат духове.
просто имат богата фантазия, а някои от тях гледат прекалено много телевизия.

Абсолютно подкрепям! Моята виждаше духове като гледаше много Каспар.  Grinning

Почти не гледа телевизия.
 И пак повтарям,не казва че вижда духове.Всъщност тя въобще не знае тази дума.
 Не казва,че вижда умрели.А че си говори само с един точно определен човек,който идвал при нея.
 Под каква форма идва не знам...,не смея да попитам. Sad

# 79
  • София
че си говори само с един точно определен човек,който идвал при нея.

Питай!
Защо не смееш? За да не провокираш още по-голям интерес ли?
Не се притеснявай, следващия път, като си каже детето само за човека, питай го - кажи, че не си спомняш да е идвал някой на гости и така...

# 80
че си говори само с един точно определен човек,който идвал при нея.

Питай!
Защо не смееш? За да не провокираш още по-голям интерес ли?
Не се притеснявай, следващия път, като си каже детето само за човека, питай го - кажи, че не си спомняш да е идвал някой на гости и така...
КЛОНКА, тук те подкрепям напълно! Аз не бих се притеснила да попитам детето си Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 15:18 от Ити

# 81
  • Добрич
Не мисля, че е удачно детето да се води за разговор с психолог. По темата за духове може много да се спори. Има редица научни изследвания, които подкрепят теорията за съществуването им, но има и много хора, които не вярват. Според мен не можем да отричаме съществуването на нещо само защото ние не сме го виждали или защото не можем да си го обясним. Ако избраният психолог не вярва в духове той определено ще реши, че детето има проблеми и може дори да му предпише лекарства. Ако все пак духове съществуват и ако действително някой от тях се опитва да влезе в контакт с детето е по - добре да се разбере защо идва този дух, какво иска, за какво говори с детето. Само в негово присъствие ли се явява или може да има и др. хора в стаята. Тактично без да се показва, че този въпрос е притеснителен за възрастните е добре да се поразпита детето. Информацията, която се получи ако се обобщи може би е възможно да се направят по - конкретни изводи за ситуацията.

# 82
  • София
Фантичка, аз отговорих преди твоя постинг... Embarassed
Питай я! Аз бих попитала. На моята не са се случвали такива неща, или поне не е показвала или казвала. Честно казано аз не вярвам в отвъдното, душите и пр., но ако детето ми каже, ще разпитам подробно без да натрапвам неверието си. Просто ще се опитам да измъкна неутрална информация.

# 83
и на мен ми се струва, чe e възможна децата да виждат духове. щом не се плашат и притесняват от това не виждам причина родителите да го правят. е, лесно е да се говори отстрани Simple Smile

но си мисля, че духовете от тези истории, които прочетох тук не желаят да навредят на децата. може би ги закрилят.

иначе фантазиите са нещо нормално. и даже много хубаво.

# 84

===
 Не казва,че вижда умрели.А че си говори само с един точно определен човек,който идвал при нея.
Фантичка, на всяка цена говори с детето. Как така няма да смееш да я питаш? Задавай и въпросчета какво си говорят с тази жена?  Винаги еднакво ли е облечена? Накарай я да ти опише как е облечена всеки път когато я вижда, какво и казва жената?
Детето след като е споделило с теб , че я вижда значи иска да сподели и повече, а на кого, ако не на тебе. Не се стархувай, а разговаряй с детето на тази тема, нека ти разкаже всеки път за рази среща.
Ако нещо ти се види много фрапиращо и озадачавашо, запиши си го  след това някъде отделно, в някоя тетреадка. След време ако идете на психолог, може да му покажеш тетрадката и да анализирате написаното.

# 85
  • На черешата
 Тя казва,че говори с баща ми.
 Само веднъж я чух какво говореше...
 Обясняваше случка от предния ден,но така  говореше сякаш той е бил там и само припомня нещо... Confused
 Не питам защото темата е болезнена и за мен и мисля,че ще се разплача.А това не трябва да става.

# 86
  • СОФИЯ
заинтригув

# 87
  • София
Или е чело / слушало някакви приказки с духове, или е гледало такива филми.

# 88
  • София
То вика и търси конкретен човек,когото не познава. Confused

Не е странно.
И моят син казва, че му е мъчно за прабаба му, че му липсва. Даже се разплаква понякога. А не я помни - беше на 3 месеца, когато тя почина.

Виждал е снимка, говорено му е за нея, но тя не му се "явява".

Сигурна ли си, че наистина "вижда" баща ти?
Може би просто провежда мислени диалози, като с невидимото приятелче, това не е особено обезпокоително.

Оносно възможността да вижда духове, вече казах, че не вярвам в тези неща.

# 89
  • На черешата
 Казва,че дядо и идвал да си говорят.
 Не съм питала пода каква форма и как точно идва.
 Но често,когато е разстроена плаче за него и го вика.
 Никога не го е виждала,почина преди тя да се роди. Cry

Общи условия

Активация на акаунт