Възможно ли е дете да вижда....духове?

• 71 323
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
Аз не вярвам, че децата виждат духове.Просто някои от тях са с богато въобръжение и гледат много фантастични филми.
Добре, дете на 2 г. как ще гледа "твърде много фантастика"? И да гледа, много ще му разбере главата какво е това, че да почне и да си фантазира после. Пък и майките тук споделят за доста конкретни видения за определни роднини. Ако всичко беше плод на телевизията, щяха да им се "привиждат" доста по-смели фантасмагории, повярвайте.
Виж, Мирена Д., за твоята дъщеря вече ми се струва, че е било измишльотина (дано де).
За въображаемите пиятелчета - наистина е съвсем нормално да ги имат в определена възраст, даже е добре да ги има, но ако ги няма, не значи, че децата ви не са "нормални".
Радостина, наистина твоите са си нон-стоп заедно и са си приятелчета, така че просто нямат нужда от въображаеми дружки.  Wink
Обаче майките тук говорят за нещо съвсем различно от въображаемите приятелчета, което за мен е обезпокоително.  Confused

# 136
Напълно е възможно децата да виждат стрнни неща!!!!!!!!!!!!!!!.Освен това малчуганите усещат аурата на хората!!!!!!!!1
Синът ми ,като бебе беше много усмихнато и общително дете (сега вече е по-дръпнат).Тогава имах една приятелка,която не е най-лъчезарният човек на света ConfusedТа синът ми,когото пъти я видеше  започваше да пищи ,да се крие,да реве .....Той и усещаше тежката енергия!
Веднъж,преди два месеца се разпищя насън,че едно огромно същество е влезнало в леглото му.
Събуди ме,за да видим ТОВА НЕЩО  в стаята.Естествено ,леглото беше празно,но той твърдеше,че е там и ,че го гледа.
Легнах при него ,а той така се вкопчи в мен и целият трепереше Sad
Вероятно е сънувал кошмар ,newsm78 ,на това го отчитам.
Но и нещо друго да е било,не ме учудва.Аз самата съм имала странни усещания,но не тук е темата да ги описвам.
С две думи-ДЕЦАТА могат да виждат Призраци,техните сетива са изострени и по -чувствителни,понеже децата нямат грехове в настоящия си живот.

# 137
 Обадих се в психиатрията да следят и те тази тема  Grinning Шегувам се, пишете спокойно какво ви се привижда. Laughing

# 138
Незнам за психиатрите,но аз няма да мога да спя от страх,ако продължавам да ви чета,мамиии

# 139
Защо се страхуваме?  newsm78
Ако приемем, че съществуват духове, следователно това са хората, които са живеели преди нас.
Да си призная честно, ще ми стане доста неприятно, а и със сигурност ще изпитам огромен страх ако видя дух, но когато сънувам починалите си близки не се страхувам и изпитвам предимно приятни чувства. Ако приемем, че в сънищата ни се явяват наистина те, то това е пак един вид проява на духа им, но тогава си разговаряме спокойно с тях и после се чудим на посланията, които са ни оставили.
Стана много навързано, но се надявам да се разбира смисъла.  Laughing

# 140
Всичко е възможно,това,че ние не можем да си го обясним,не значи ,че ме може да се случи..Но си е доста страшничко наистина...
(модератора пак да ми изтрие поста  #Cussing out ,че не зацепих що трие)

# 141
Не знам до колко децата могат да виждат духове, но определено знам, че малките понякога имат халюцинации, ама адски реални  ooooh! Не мога да определя, обаче, до колко тези халюцинации са лъжа или истина. Това са неща, които са много объркващи и необясними  Thinking

# 142
  • В Сънландия
При децата съзнанието още не е замърсено с многото мръсотии на света, в който живеем.Някъде бях чела, че до 3 годишна възраст за децата е възможно да виждат същества, които възрастните не.Не знам дали е истина!Склонна съм за себе си обаче да приема, че има поне доза истина в това!

# 143
  • Linz
Помислете малко- по различен начин ли е устроено окото на детето и възрастния?
Не става въпрос за някаква извисеност, а за физически възможности.

# 144
  • София
 Naughty Става въпрос за сетивност, преди всичко. И всеки, който я няма, мисли, че и другите са така Simple Smile

# 145
  • София
Рени,

Откажи се. По-лесно е да се вярва в нещо, колкото и странно да изглежда, отколкото да се търси рационален отговор.
Моето обяснение е просто незрялост на нервната система на детето, бурно умствено развитие и неустойчивост на връзките. Децата са склонни да фантазират и на някои им се случва да бъркат фантазията с реалността. Това само показва колто трудно се преработва информацията от собствените сетива и опита докато се превърне в устойчива "картина" на света.

# 146
  • Монтана
Вярвам,че виждаме това,което можем.Някои могат повече!
  Peace

# 147
  • Linz
Naughty Става въпрос за сетивност, преди всичко. И всеки, който я няма, мисли, че и другите са така Simple Smile
Какво е сетивност? Чувствителност. На какво? Може би окото е по-сложно устроено, че да може да вижда невидимото за другите? Или мозъкът, който обработва информацията? Вероятно нашите органи са елементарно устроени, след като носят по-малко информация? А какво тогава е халюцинацията? Как разбираме, че някой халюцинира?
Преди 2-3 дена Рая ми каза, че в леглото й има паяк. Обаче нямаше! Е трябва ли да приема, че е видяла духа на някой умрял паяк?

# 148
Аз мисля,че е възможно.Пример:Моята баба почина преди да се роди Калина.Всъщност,оказа се че съм забременяла 40 дни след смъртта и.Почти не съм и говорила за баба ми,освен няколко пъти когато сме били на село и аз съм и обяснявала че баба ми е живяла тук,но вече я няма....Един ден ,когато Калина се събуди от сън ,поглеждайки към входната врата ми каза "Мамо,виж кой е там !" Нямаше никого естествено.Попитах "Кой ?" А тя отговори "Баба Стайка стои там,не я ли виждаш,тя ни се усмихва и ми говори" Изтръпнах.Попитах я как е облечена,тя ми обясни с подробности .Дрехите които описа бяха тези с които най-често се обличаше баба ми.Попитах я какво и казва а тя отговори че и казала "Аз съм бабата на твоята майка и съм майката на твоя дедко" Каза,че в ръцете си държи котка.Попитах каква на цвят а Калина отговори "Черна с бели петна" Точно такава котка имаше баба ми точно преди да умре ! Но Калина това няма как и откъде да го знае ! Известно време гледаше втренчено към външната врата а после тъжно каза"Тя си отиде" И ми се ядоса как така не съм могла да я видя и аз.Каза още че и друг път е идвала при нея.Вечерта мъжът ми сподели че и на него Калина е казвала че се вижда с баба ми,но той не и беше повярвал.Не знам наистина ли я вижда или не,знам само че  ми стана доста странно.....

# 149
Да могат защото аз виждам.Няма значение какви са добри или лоши.

Общи условия

Активация на акаунт