Възможно ли е дете да вижда....духове?

• 71 325
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
# 151
  • Linz
Да могат защото аз виждам.Няма значение какви са добри или лоши.
Как ги виждаш, ще разкажеш ли на нас, скептиците? Thinking
И значи духовете имат ценностна система? Mr. Green

# 152
  • В Сънландия
РЕНИ ще отречете ли, че има неща, които не могат да бъдат описани по материален начин, които са необясними с физиката и химията Wink
Дух, както го наричаме в тази тема, е просто душата, без материално тяло ... Ако приемем, че не всичко се свежда до материалното тяло, то би било напълно нормално душата да съществува.И следователно,защо да не е възможно някой хора да виждат неща, които за други са затворена врата?
Може би и Ванга е била просто луда, която си е въобразявала някакви неща...а защо ли тази луда е казвала толкова неща, сбъднати в последствие или от миналото на непознати ...
Не заклеймявайте толкова бързо, тези, които не разбирате.Хорате сме различни,всеки с различни дадености.Доказано е, че дори няма двама души с еднакво бели зъби, да не говорим за нещо друго ...

# 153
  • Linz
РЕНИ ще отречете ли, че има неща, които не могат да бъдат описани по материален начин, които са необясними с физиката и химията Wink
Не, не отричам. Науката все още не е достигнала ниво да може да обясни някои явления. Но откритията не са спрели и вярвам, че някой ден ще имаме рационално обяснение на всичко.

Ако приемем, че не всичко се свежда до материалното тяло, то би било напълно нормално душата да съществува.
В една друга подобна темата Холограма много хубаво обясни защо съществуването на душата извън тялото е много слабо вероятно (ако представлява интерес ще го потърся).

И следователно,защо да не е възможно някой хора да виждат неща, които за други са затворена врата?
Няколко поста по-назад обясних моето виждане защо не е възможно.
Но ти не си човекът с когото бих влязла в спор на тази тема (искренно съжалявам за загубата ти).

# 154
  • В Сънландия
Чела съм тук там из форума, неща изписани от Холограма и определено не бих искала нейни писания да ми бъдат дадени като точка за разсъждение PeaceНякък ни се разминават на определени нива вижданията, а предпочитам да избягвам някой спорове, по възможност.
Колкото за откритията на науката - голяма част от науката, съвременната наука, която познаваме, се гради върху теории.Теория за това, теория за онова ... наистина малко са доказаните неща, а тези теории, на които така или иначе отговор не бива намиран, биват прехвърляни в компетенцията на врачки,гадателки и тем подобни и всъщност заклеймени до голяма степен като вероятност.Което е жалко.Аз лично чета много източна литература и откривам в разни древни писания, неща, които учените сега тепърва започват да изследват.И често вярвам, защото на практика ги разбирам в ежедневието си.Няма как да докажа вярванията си, нито да намеря някой друг, които би могъл да го стори и това е, бих казала една от многото причини, поради които не бих искала да се опитвам...
А за душата - независимо дали наукаа ще докаже наличието и или не, това няма да промени факта(факт за мен), че душата съществува.Когато Росен почина, една от многото нощи, в които го сънувах единственото, което ми каза беше "Не съм умрял, жив съм" CryСлед известно време се видях с наши общи приятели и споделих с тях съня си, едно от момичетата се учуди и ми каза, че и е казал абсолютно същото, когато го е сънувала...След около 2 месеца(след смъртта му Cry)когато се прибрах вкъщи и се срещнах с наши приятели - не много близки, но не и далечни, някой тръгна да ми разказва, че го е сънувал,нямаше нужда да ми казва, който и да било от тях, какво е сънувал - вече знаех, че от всичките ни приятели, ще чуя едни и същи думи "Не съм умрял, жив съм" Cry Случват се толкова неща необясними на научна основа, и все пак обясними с безумни теории - защото вероятно ще се намерят хора, които могат да обяснят всичко с науката, дори да са толкова неубедителни, че никой да не им се върже,все пак ще дадат научното си обяснение...
Често се питам, защо хората имаме това, качество недоверие - дали към наука, дали към близки и далечни, дали към толкова много неща.Чудя се аз ли съм глупава вярвайки в толкова много недоказуеми неща, или просто трябва да се преживеят някой неща, за да се потърсят и други отговори, извън пределите на това, което науката вече ни е дала като знания.От както се помня търся отговори и много малко хора успяха да ми ги дадат.
Във връзка с науката бих искала да предложа на всички вас, един филм, който мен лично ме разби тотално http://www.kolibka.com/download.php?mid=6026 Става въпрос във филма за водата - тази толкова "проста" вода, без която не можем, а науката не може да даде отговор на свойствата и.И всъщност това, което науката открива сега с едни думи, е било дадено като знание из разни религии, недоказано знание, отдавна отдавна, преди още да бъдат потърсени отговори...
Хубав ден на всички желая  bouquet

# 155
Много хора не правят разлика между душа и дух. Ако ме питате каква е, не мога точно да обясня, но със сигурност има.

Рени, по същата логика не би трябвало да съществува аура, телепатия...
Според мен душата е материя, но много ефирна и все още не е изобретен уред (поне доколкото знам), чрез който да можем да я наблюдаваме. По същата логика преди векове не са съществували микроорганизмите, молекулите, клетките и какво ли още не само защото не е бил изобретен микроскопа?

Прочетох (вече не знам къде), че не душата е в тялото, а тялото е обвито от душата. Преди това никога не бих си и помислила да разсъждавам по този начин, но нима аурата не може да бъде проявление на периферията (ако мога така да се изразя) на душата?

Последна редакция: нд, 29 юни 2008, 22:52 от Passiflora

# 156
  • Linz
Passiflora, това звучи много интерсно, любопитно и... увлекателно. Аз лично не вярвам да е възможно съзнанието да съществува извън тялото. Състоянието по време на сън, когато липсва съзнание, потвърждава това. А какво остава, когато материалният носител на информацията- мозъкът, липсва?! С него умират всички спомени и знания. Нашите мисли и емоции са просто химични реакции, които без тялото няма как да се осъществят. В такъв случай за какъв живот извън тялото може да се говори?
Дори и да приемем, че душата съществува и е изградена от финна материя, тя все пак е материя- значи има начало и край.

# 157
Измествате темата  Wink ...

# 158
  • Linz
Измествате темата  Wink ...
Само малко. Аз опитах да обясня защо спореде мен не е възможно.

# 159
 Не ми се умира, иска ми се да знам, че ще се разделя само с тялото си един ден, затова съм склонна да вярвам във вечността на духа или на душата. Но някак си не си представям да се явявам със старите си дрехи, в "старото " си тяло на правнуците си, защо да не се явя в пълният си блясък, млада, хубава, ами с бастун и чене  Grinning ? Къде е космополитността, къде е смисълът на вечността, ако ще се материализирам в най-лошият вариант ? Въобще не знам какво да мисля по въпроса, затова няма да взимам позиция. Може да имат фантазия, може да виждат умрели . И ако общуват с духове какво?
  Паскал  отбелязва, че е по -добре да вярваме в Бог ( от това следва във вечността на духа), отколкото да не вярваме, защото ако се окаже, че има Бог, а сме го пренебрегвали ще сме в кофти позиция, а ако се окаже, че не съществува, най-много да сме загубили време в някой друг религиозен ритуал. Много симпатична теория. Аз не я следвам, обаче.

# 160
  • Linz
Е то тогава няма да е вяра, а сметкаджийство Laughing
Да, и аз се питах същото- защо духовете се явяват така, както са изглеждали преди да умрат Thinking

# 161
"Това доказателство е известно като „Облог на Паскал”. Той си представя двама души, които се обзалагат, дали съществува Бог или не. Облогът е съдбоносен, залогът е проектиран във Вечността и не е нещо друго освен „вечния живот”. Ако облога спечели този, който залага на това, че Бог не съществува, той на практика не печели залога, тъй като ако Бог не съществува, няма и вечен живот. Но ако загуби, той губи всичко. Респективно, ако този, който се е обзаложил, че Бог съществува, в случай че спечели облога, печели висшата награда, но ако изгуби облога, не губи нищо. Затова и според Паскал чисто рационално е по-добре човек да заложи на съществуването на Бог, отколкото да го отхвърля."

За духовете може да се приложи същата схема  Simple Smile
 Децата трябва да растат като свободни умове, неограничени в рамки, дъщеря ми е изказвала нещо подобно и аз я накарах да го попита нещо "тоя чичко от стената" от мое име и ...нищо не се получи. Няма диалог. Това е била нейна визия, но аз не бих се страхувала или борила с визии. Приемам го като творчество.

# 162
  • На черешата
Да, и аз се питах същото- защо духовете се явяват така, както са изглеждали преди да умрат Thinking

A ти виждала ли си,че знаеш как се явяват? Mr. Green

# 163
  • Linz
A ти виждала ли си,че знаеш как се явяват? Mr. Green
Нямам тази "дарба" Laughing Но прочетох цялата тема Wink

# 164
  • В Сънландия
Съгласна съм с поста ви!
От това, което аз съм чела по този въпрос(защо духовете се явяват така както са изглеждали от преди смъртта си), бих искала да отбележа, какво аз знам - за да се яви дух на починал човек, трябва някък живият да го разпознае, затова за нашите очи, той има образа, който ние познаваме - едни материални очи не могат да видят(или поне много малко са хората, които могат) не материални форми.На много места пише за ролята на третото око в нещата, които с материалните си очи не можем да видим.Чела съм тук там, че душата е с размера на една десетохилядна от върха на косъма, но не съм съм срещала книга и прочие, в която да е описано как изглежда.Чела съм, че душата има всички качества на Бога, нейният създател, както капката на океана, но в много умален размер.За да видим Бога, трябва да сме с много чисто съзнание и прочие(още много неща), за да видим душата също.За да я разпознаем обаче, че точно това е духът на наш близък, той се явява, с образът, който ние познаваме.С нашите несъвършенни материални очи, с които не можем да видим дори ръката си в тъмна нощ, та камо ли друго, няма как да видим нематериална материя, ако мога така да се изразя(бягат ми думички).Ако например, душата на сестра ми, ми се яви с друга визия, аз едва ли ще я позная, но ако се яви така както си я спомням, ще разбера, че това е моята сестричка, въпреки времето, което е минало.Това е обяснението, което аз съм чела...Истина или не ... просто инфо  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт