Топло лято наближава-всяка пъпка разцъфтява !(28)

• 36 191
  • 686
  •   1
Отговори
# 405
Бабо Янке, Таша, страхотни са ви китките.  Това е хлорофитум.
Също така ме интересува как се казава това цветенце, като чадърче са му листата, на тази снимка се пада вдясно от кактуса, в бялата саксия  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=254859&photo=4. Отчеснах си  от едно такова, сложила съм го във вода и не знам кога да го насадя.
Таша, много са ти хубави орхидеите Heart Eyes

# 406
Таша , орхидеята ти е невероятна....сега ще чакаме и да се похвалиш с другата когато цъфне Grinning

Ще покажа  Grinning

Момичета дадоха ми връхче на шафлера. Държах го във вода доста време и пусна коренчета. Днес го засях в саксийка. Искам да попитам който има шафлера да ми каже нещо повече за отглеждането и.

# 407
Аз имам и то от връхче.
За сега е навън и пусна едно петлистче.
Тръгнало е и ново.
Не съм чела от какво се нуждае ,но за сега е добре.
Като го казваш ,сега ще отида да чета и аз и може като намеря да ти пратя нещо.

# 408

Момичета дадоха ми връхче на шафлера. Държах го във вода доста време и пусна коренчета. Днес го засях в саксийка. Искам да попитам който има шафлера да ми каже нещо повече за отглеждането и.
Не знаех ,че шафлерата се захваща по този начин.

# 409
Аз предната седмица също се сдобих с едно връхче, но директно го боднах в саксия. Засега няма признаци за повяхване.

# 410
 Дими ,
Едно от любимите ми цветя след дифенбахията е шефлерата.
Но както бях писала преди при мен е особено удоволствие когато захвана нещо да е  от малко.
При нас в Габрово 1.20 м. шефлера е около 13 лева ,но аз искам да си я захвана от листенца.
И няколко пъти се опитвах,докато цветерка в магазин не обясни,че може само от връх.
Сега върви и й се радвам,като видя ново листенце.
 МерСедес ,
Може и да се захване,ще се радвам да стане.
При мен поне не стана от раз.

# 411
В такъв случай ще пробвам от връхче да си захвана шафлера и аз . Grinning
Имам няколко приятелки ,които отглеждат това цвете ще помоля за едно връхче Praynig

# 412
Пробвай!  Peace
Ще стане!
Моето като ми го дадоха,беше заразено с въшки и аз с памук натопен в ракия го изчистих и сега расте навън и се чувства добре.
Много ми харесва като растение.

# 413
Пробвай!  Peace
Ще стане!
Моето като ми го дадоха,беше заразено с въшки и аз с памук натопен в ракия го изчистих и сега расте навън и се чувства добре.
Много ми харесва като растение.
А ракията ,не се ли отразява зле на листенцата на цветето?

# 414
Мисля че не!
казват да се премахват със спирт,но аз нямах и пробвах с ракия и стана.

# 415

Не знаех ,че шафлерата се захваща по този начин.

Дими и аз мислех че не може, но реших да опитам пък то взе че стана  Grinning

# 416
Имам няколко шЕфлери - зелена, вариегатна, джудже. МНОГО непретенциозни са, стават големи дори в малки саксии. Основното, с което съм ги тормозила (най-вече джуджето), е неволно преполиване, но абсолютно търпят засушаване. Обичат да са на светло (особено шарените- иначе си губят шарките). Имат нужда и от бърсане на прах - това е!
И да - размножават се само чрез стъблени резници, ерго от клонче.

Tasha,
и балконската ти градинка е великолепна като всичко което си показвала до тук. Само какво разнообразие поддържаш и то във великолепно състояние.

Днес бях в орнжериите в Дружба. За гостите на София си заслужва да се види "Флора" - великолепни растения, дори видях цъфтящи мечове, но цените са си соленички.
Има обаче всякакви саксии и кашпи, включително много красиви и леки пластмасови. В общи линии напомня голям луксозен цветарски магазин.

# 417
Tasha,
и балконската ти градинка е великолепна като всичко което си показвала до тук. Само какво разнообразие поддържаш и то във великолепно състояние.

Ленито благодаря ти  Hug

Мечтая за голяма къща и голяма градина където да мога да отглеждам моите цветя. А тук в малкия апартамент все не ми стига пространството

# 418
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Мечтая за голяма къща и голяма градина където да мога да отглеждам моите цветя. А тук в малкия апартамент все не ми стига пространството

и аз затова си мечтая, ама като си представя, че трябва да чистя тази огромна къща и си ревизирам мечтите  Joy
в момента апартаментът е препълнен със зелении  ooooh!

# 419

и аз затова си мечтая, ама като си представя, че трябва да чистя тази огромна къща и си ревизирам мечтите  Joy
в момента апартаментът е препълнен със зелении  ooooh!

Не го забравям чистенето  Confused
Като казвам голяма нямам мераци за някой палат, просто да имам повече пространство от колкото тук в апартамента. От сега мисля къде ще прибирам цветята от балкона

Общи условия

Активация на акаунт