The Spaghetti Incident - Мами в Италия 81

• 25 145
  • 266
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Все чета, а не стигам до възможност да попиша.... newsm78
Добре дошли на новите момичета Hug
"Ветеранките" на темата, най-после дойде моментът на пътуването ми до ТАранто за оня подпис завършителен, де се чака три години, та и отгоре....После, дано стане бързо, ще има снимки и от скромна сватбичка Laughing
Ние се лутаме из нета и докато моят Вито реши кога да си вземе отпуска...не намерихме евтини билети за Букурещ, та да си идем с нашия си полет до Бг.
Затова решихме да идем някъде за седмица- десеттина дни из Италийско...Сега проучваме Марке, по-точно Сан Бенедетто дел Тронто, за да отскочим и до Сан МАрино.  Ще пътуваме с колата през Неапол. Дано ни родят нещо главите и след като се върнем от Таранто, следващия понеделник да знаем всичко с точност. Дали пък, страда фачендо, няма да можем да се видим с някоя от вас?
Да ви се похваля, ние двечките с МАргото вече почнахме да си правим душ заедно, та...аддио васкетта, както бе и с аддиото на бокса, и столчето за хранене почти не ползваме, или тичам с манджите след малката, или се храни на масата с нас.
Иначе се скъсвам да готвя, папаме български манджи, всякакви плодове, растат още зъби, имаме вече 14!
Ха пък имай късмета да не се обадиш!!!! Честито за подписа, и никакви скромни сватби, направи си свястна сватба и се повеселете! Нашата я отложихме за края на септември, че не исках да съм булка с корем.

# 151
Ей къде сте се изпокрили тайфата newsm78
Аз съм в сесия. Доста ми е напечено в момента. ooooh! Имам да довършвам и изпипвам хиляди проекти.
Днес вече взех един изпит, в четвъртък имам 2 и после остават други 3 изпита до края на сесията.
Живот и здраве, сега след тези изпити ще завърша семестриално. Simple Smile
И веднага след това се прибираме в Италия. Simple Smile
А тук в София е страшна жега. Майка ми и баща ми тази сутрин взеха Андреа и избягаха на вилата. Ще поседят там 2-3-4 дена на малко по-умерен климат, а аз ще си се занимавам с учене на спокойствие и тишина, без никой да ме дърпа за крачола. Crazy

Деси, как си в жегата с тумбака? Hug
Миликс, дано всичко мине по вода, за да гледаме после снимки от сватба. Wink
Ники, страхотен е Габи на тази снимка. Hug Прилича на Бамби с тези огромни очи. Simple Smile

# 152
Ани успех за изпитите Peace

# 153
hi girls, izvinete za latinizata.

za moment da se razpisha, vurnahme se ot anatalia, beshe strahotno,  v sofia 2 dni samo bjah, sori che ne se obadih na kojto mu obeshtah, no v turzia mi se pojavi neshto v okoto, koeto speshno trjabvashe da se premahne, t.e imah po-malko ot 1 den da resha problema i da si izvadja ochila na vuzmozno naj'niska cena ot poizpraznenia mi portfejl. osven tova i bg nomera mi bil zakrit, che ot 9 meseca ne bil izpolzvan i otkazaha da mi go aktivirat. abe..
edinstvenoto udovolstvie v tezi 2 dni beshe, che hodih s majka mi na kino i se uspokoih naj'posle che Carry and Big oficialno shte se ozenjat.  Laughing

alitalia vchera mi zagibiha bagaza. vreme beshe i na men da se sluchi sega gi chakam sladkite da mi go dokarat vkusti.

celuvjki na vsichki , zegata e unikmalna i tuk i v bg.    bouquet

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 12:58 от 10¢'s caffè&lounge

# 154
Деси, как си в жегата с тумбака? Hug
Ми как, пъшкам и охкам, че рита като луд младежа. И отвън се вижда как ми се деформира корема, и това сенца соста. Притиска ми стомаха и не мога да ям. Абе, как ще го изпъшкам месеца, не знам.
Лени, добре завърнала се! Разкажи повече за почивката де! А кои са Carry and Big дето ще се женят newsm78?

# 155
А кои са Carry and Big дето ще се женят newsm78?
От Sex and the City (Сексът и градът - сериал, а вече и филм) Laughing

Дръж се, Деска! Видях, че остават само 40 дена ... Повече почивки и климатик. Hug

Мерси, Ники. Simple Smile

# 156
От Секса и града  Laughing

Почивката беше схема ' ултра ол инлкузив', т.е много, ама много манджа. Толкова много, че чак перверзно.
Комплексът в който бяхме в Белек беше огромен, файв старс, но на мен са ми малко смешни тези 5 звездни ресорти, в които народа се носи и държи като на почивна станция. Басейни, паркчета, много анимация, хубав плаж, водата чиста, малко студена. 98 процента от почиващите бяха руснаци. Аз много не съм русофил, но имаше много приятни хора, говорихме т.е аз се мъчих да се сетя да кажа 4 думи от езика, но трудно.  Обслужването според мен беше на много прилично ниво - турците са мили хора, за разлика от Египет тамошните бяха твърде сервилни - тези са с определено по- европейско поведение и много мили към деца. Друго в общи линии не мога да разкажа, защото бях с племенниците ми   Crazy ( 1г3мес), т.е почивка много много не видяхме да не кажа хич. Гледах релакс зоните и слушах купоните отдалеч.
С две думи, Деси - препоръчвам ви такова място, ако ви влече. Мисля, че за малки деца ( е, по-големи от 1годишни) е много хубава идея - има детски кътове, басейнчета, какички аниматорки, които ги взимат непрекъснато и т.н. За мама и татко има китни ресторантчета, правиш си резервации с едни електронни карти за уединени вечери ( мн. напреднало технологично...) и в общи линии нямаш грижи и харчове на самото място.
Въртят се на пета, както казва майка ми. Изкарахме чудесно.

# 157
О, Лени, ние много добре я знаем Турция, два пъти ходихме на почивка и нямам търпение пак да отида. Първия път Бобо беше на възрастта на твоите племенници точно, изкарахме си страхотно в подобна структура. Втория път бяхме сами, пак беше супер. Тъй че много добре знам за какво говориш. Laughing Как само се глася от сега за догодина.....

# 158
Благодаря ви за отговорите,радвам се че имам някакъв  шанс да работя, на първо време се сетих за почистване на домове,а що се отнася до езика ,в момента го уча и  август месец ще тръгнем за Италия. Градчето в което ще бъдем е малко-тип селце с красиви ,големи къщи,близо е до  Триест.

# 159
  • Italia, Palermo
ПАк здравейте, приготвям багажа и реших да си почина пред компа, докато моите хора нанят.
Лени, добре си се завърнала, както винаги много весело алла Джером Джером разказче! И аз много обичам Сексът и града, много ми харесва мистър Биг, сега тоя готин пич е доста напълнял и го гледах в Лоу енд ордър новите серии. Мацките са много весели и духовити персонажи, кефят ме.
Шурке, успех с изпитите!
Ние решихме вече друго за ваканцията първата половина на август- от НАполи потегляме за Болоня, където има изгодни за нас хотели периферни като цени и от там всеки ден ще отскачаме някъде я из Емиля-Романя, я из Тоскана, я из МАрке. Просто трябва човек да си прави веселото с немногото си средства и да не се ръси за нощувки в разгара на сезона в най-скъпите тогава центрове.
На връщане ще се спрем за три дни във Витербо и от него град ще отскочим един-два поредни дни до Рим, обожавам тоя град, според Вито пъпът ми там бил хвърлен и бих хвърлила и всичките ни пари там единствено да ходя.
Та, в понеделник ще купуваме билети за кораба и после резервации на хотели ще правим, дано ни огрее и има места за всичко де сме намислили!
Момичета, къде се изпокрихте повечето? Къде сте за фериите?
Дано стане да се видим с някоя от вас, че кой знаае кога пак ще дойдем на континента! Laughing

# 160
  • Italia
ПАк здравейте, приготвям багажа и реших да си почина пред компа, докато моите хора нанят.
Лени, добре си се завърнала, както винаги много весело алла Джером Джером разказче! И аз много обичам Сексът и града, много ми харесва мистър Биг, сега тоя готин пич е доста напълнял и го гледах в Лоу енд ордър новите серии. Мацките са много весели и духовити персонажи, кефят ме.
Шурке, успех с изпитите!
Ние решихме вече друго за ваканцията първата половина на август- от НАполи потегляме за Болоня, където има изгодни за нас хотели периферни като цени и от там всеки ден ще отскачаме някъде я из Емиля-Романя, я из Тоскана, я из МАрке. Просто трябва човек да си прави веселото с немногото си средства и да не се ръси за нощувки в разгара на сезона в най-скъпите тогава центрове.
На връщане ще се спрем за три дни във Витербо и от него град ще отскочим един-два поредни дни до Рим, обожавам тоя град, според Вито пъпът ми там бил хвърлен и бих хвърлила и всичките ни пари там единствено да ходя.
Та, в понеделник ще купуваме билети за кораба и после резервации на хотели ще правим, дано ни огрее и има места за всичко де сме намислили!
Момичета, къде се изпокрихте повечето? Къде сте за фериите?
Дано стане да се видим с някоя от вас, че кой знаае кога пак ще дойдем на континента! Laughing

Аз отивам в средата на август в Галлиполи ( Пулия ).Никога не съм слизала толкова на Юг ( всъЩност аз по_надолу от Рим не съм ходила  Embarassed ). Казаха ми,4е мястото е хубаво,надявам се да е така.

# 161
Цените в София за малкото време, в което бях ми скриха шапката.
Онази сутрин пих кафе в сладкарница Неделя, която според мен не е никакво хай клас заведение  - кафе с мляко - 2,45.
Това не е нормално. Влязох и във Фантастико, за 2 бутилки кола, едно саламче пуешко и олекнах с 10 лева. Засега цените  са по-ниски от тук, но връзката приход-разход хич я няма. Очевидно е, че искат да побъркат хората.
Иначе, чудеса само в София се случват, вчера за един час ми направиха хората от една оптика на Графа очила, справих се с всичко в рамките на 100 лева, преглед, рамки, стъкла. Съвсем прилично.
Този път наистина ми стана мъчно колко е мръсно, прахоляк на облаци, и най-вече ужасно счупено е всичко.
На нашата улица се радват, че има вече колчета, да не паркират колите на тротоара, което минава в графа ' страшна положителна промяна'.
Тротоари, плочки, всичко, което влиза в понятието 'инфраструктура' го няма или е счупено и разрушено.
Няколко пъти се качвах на тролея, че е голяма жега -  не разбирам на какво отгоре ще става 1 лев билетчето.
Иначе нови сгради никнат като гъби, а логика в столичния пейзаж не виждам, чисто естетически.

Но чета една книга сега на Изабел Алиенде и вчера минах през един пасаж за Буенос Айрес, който свързах със София
"В онези години градът не беше непоправимата съсипия, която е сега, но вече се разрастваше уродливо, като злокачествен тумор, под напора на една налудничева архитектура... "

и т.н. Днес не ми е ден нещо, въпреки всичко ми е тъжно, като се разделям с майка си, брат си, дядо си... имам страхотна фамилия и приятели и заради тях ако мога всеки месец бих се връщала!

А и АлИталия май няма да доставят куфара ми днес.

# 162
Здравей 10¢'s caffè&lounge , за цените в БГ съм съгласна, цените там са почти на италианско ниво, а заплатите им да не говорим, става ми тъжно само като си помисля хората там с колко усилия и трудности преживяват Sad. А относно София, извинявам се предварително ако си родом от там и не искам с нищо да те обидя, но София винаги е бил не особено чист град. Аз съм от малкото градче Казанлък и винаги когато съм ходила в София, а ми се налагаше често да ходя, винаги ми се струваше като една голяма джунгла. България има толкова красиви кътчета и градове. Жалко е, че точно столицата на толкова красива държава е занемарена така. Ще се повторя, но искрено се надявам да не те обидя с мнението си за София.

# 163
Като бях дете, минаваха да мият улиците всяка седмица по веднъж-дваж. Водата някак си минаваше и под жигулата ни, а цистерните ги помня ясно, защото много ми се искаше и аз така да поливам с маркуча и все залепях нос на прозореца, като минаваше машината. Също така обръщах и табуретки в хола и си представях как един ден и аз ще въртя кофите Mr. Green
Онзи ден измиха улиците около нас ( в центъра живея) - това е по-скоро е със статут сезонна екстра. Отцепиха района, вдигнаха колите.. глупости на ен-та степен. Голяма акция беше, голямо чудо. Сутринта точно поблейвах около св. Георги църквата  и една госпожа се опита да обясни на мургав чистач, че е логично първо да пометат улиците и да ги почистят от по-едрия боклук и след това да пуснат струята вода. Той отговори със сочна псувня с ромски акцент. Два часа по-късно прахта отново си беше там. Само си представям колко работни групи МВР- столична община е имало, колко умни глави са се изказали на общи заседания и колко кинти бяха похарчени за тази глупост.
Ко да ви разпраям.

# 164
Я да разбуня духовете.
Абе, момичета - по тия летища и  самолети българките много си личат. С извинение където има курвенски вид все български паспорт вади. Само на мен ли ми прави впечатление или 'ами то има всякакви хора'?
Общата характеристика от моя поглед: високи, тънки токчета, по възможност бели ботушки с голям символ Д&Г някъде в златно. Слънчеви очЕла от същата марка. Чанта менте на Шанел на вафлички - бяла.  Коса - току що изправена, русолява. Грим - силен. Дъвка задължително - устата се отваря леко, колкото да предаде послание.  Очите премрежени, влажни.  Мобилност - поне 1-2 телефона хай левъл, които задължително се използват в рейсчето за отвеждане към самолета - езикът разбира се,  италиански.  Разговорът винаги е с мъж от италиански произход, обикновено, нещо от сорта на ' айде ще се видим после'. Ниво на езика - високо, стажът в Италия очевидно над 10годишен. Какви са вашите впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт