Отговори
# 150
snasho, да ти кажа за еднократната помощ. Ако бебето ти е български гражданин, а то най-вероятно е след като правиш тик паспорт мисля, че имаш право на тази помощ. За да ти я изплатят трябва да имаш издаден акт за раждане на детето. Друг документ, който ти трябва е за родствени връзки - издава се от общината. Там на място попълваш една декларация и те ти го издават. С акта за раждане и този документ за родствени връзки отиваш в социални грижи (до бившата лимонадена фабрика). Там попълваш молба. Те ще задържат акта за раждане на детето, защото отбелязват на гърба, че помоща е изплатена. Горе долу алед около месец ще получиш и парите.

Издаване на паспорт на лица ненавършили 18 години (http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view& … &Itemid=519#3)

За издаване на паспорт на лица, ненавършили 18 години, двамата родители полагат подписите си в присъствието на длъжностното лице. Непълнолетните заявители навършили 14 години, също подписват заявлението на определеното за това място.

Подписът на единия родител е достатъчен, само когато се представи някой от следните документи:

- нотариално заверена декларация на втория родител с изрично негово съгласие за издаване на паспорта и пътуване в чужбина на детето;
- изрично решение на съда за отнемане на родителските права на отсъстващия родител;
- съдебно решение или постановление, в което изрично е записано, че може да бъде издаден паспорт на детето, без изричното съгласие на отсъстващия родител;
- документ, че вторият родител е починал.

За по-подробна информация, когато сте в чужбина, може да се обърнете към консулската служба на всяко българско дипломатическо или консулско представителство.

За столче не мога да ти помогна. Знам, че има някакъв оказион в Българка бл.25, но така и не съм стигнала до него.
За добър дерматолог в Сливен не съм чувала  Peace

# 151
  • Сливен
  Heart Eyes здравейте.много се вълнувам днес-имам си рожденичка.малката прави 1 годинка.черпа ви всички!  Hug 

# 152
Jani да ти е жива и здрава!!!Много да те радва.Нацелуваи я малката Simple Smile

# 153
jani85, да ти е мнооого здрава и щастлива рожденичката   Hug И ти също, разбира се   bouquet

# 154
Много ти благодаря Else.Общо взето ме чака тичане насам натам и редене по опашки,но какво да се прави.
А на щастливата мама на рожденичка-Честито! На нас ни остават 3 месеца и половина до това събитие.Аз съм си го запредставяла още като беше на 2 месеца.Луда работа.А как е при тези от вас ,които имат 9 месечни бебета?Изведнъж Наталия стана много мобилна и постоянно се върти и мрънка.Още не може да пълзи ,но се опитва и реве ако не може да се изправи или да стигне докъдето си е набелязала.Сигурно при всички е било така.ох,ох.

# 155
  • Под Сините камъни
  jani85 честита рожденничка да ти е жива и здрава и само да ви радва.

# 156
snasho, ще ти е необходимо доста търпение да ги обиколиш всички институции. Дано има кой да гледа бебка, че иначе ще издевее. Моята бебка е вече почти на 10 месеца, а от 2 седмици официално проходи. Сега няма спирачки - непрекъснато е в движение, а като сме на вън иска да върви - разбира се където тя реши. Иска да чопли буклуците по земята и да ги лапа естествено  ooooh! Ама май това е единствения възможен и верен път  Mr. Green

# 157
jani85, ЧЕСТИТОооооооооо!!

Здравейте!
Много ми домъчня за вас !
Пак не успях да дойда на срещата Sad но благодаря на всички който ми стискаха палци (завърших семестриално  bowuu остана само държавен през декември)
Друго какво да ви кажа ходя на работа и направо  #Crazy
Иво пак е пред разболяване вече незнма не е изкарал повече от една седмица на ясла и не се е разболял  Cry
Как са отпускарите?!?!??!? Имали вече върнали се от море (като мен)................и мечтаещи за още  Wink?

Много целувки всички - да не изброявам  Heart Eyes

# 158
Neli_M, поздравления за семестриалното завършване  smile3501 Това с честото разболяване е изключително неприятно  Sad Дано ви се размине този път Praynig

# 159
Здравейте, мацки?
не сте писали отдавна тук,а:) я малко да подкараме темичката напред Simple Smile
Аз отново се трудя в този час..
На диета съм..ям домати, краставици и Данон Simple Smile)
дано да има ефект..Simple Smile)) ама дано и издържа де..от миналия понеделник съм така..Simple Smile
не чувствам глад
правя си два пъти през деня по една салата..изяждам я със сирене.. и съм се наяла..Simple Smile Сутрин и до обяд ям Данон натурален или Баланс..не чувствам глад..Пия кафе без захар(Аз и така си го пия де)
И за капак..някой да знае някъде да дават апартаменти или къщи под наем..?Simple Smile
поздрави от мен.   bouquet

# 160
На диета съм..ям домати, краставици и Данон Simple Smile)

А защо точно Данон  newsm78

# 161
  • Сливен
благодаря на всички мами! Neli_M радвам се,че има и други като мен.и ааз на 2-ри юли взех последния изпит и живот и здраве септември ще съм на държавен.да стискате палци. офффф да ви се оплача момичета-вчера дойде хазяйна и ни каза че до края на месеца трябва да освободим квартирата.  Cry  направо незнам какво да правим,плаче ми се много. посред лято да се местим с малко дете и толкова багаж.  ooooh! не ми се мисли.  купила съм всички вестници и в нета гледах,но нищо.или са много скъпи или нещо друго. Моля ви и аз ако знаете някой да дава квартира на по прилична цена ми пишете.СПЕШНО Е!!!!! имаме само 15 дена да намерим ,да се изчисти,да се нанесем. няма никакво време.А и утре заминаваме за няколко дена на море.изобщо не ми е до това.  ooooh!  Tired  Cry  Cry  Cry

# 162
  • Под Сините камъни
Голямо мъртвило настана в нашата темичка.Чакам да я побутна малко напред.

# 163
Привет на всички... Simple Smile
Аз отивам да пържа тикввички....че довечера няма да ми се занимава..
Лек и прохладен ден !!!

# 164
Успех с пърженето, Люска! Много мразя да пържа тиквички  Sad Пържиш 100 часа и накрая едва стават 4 хубави порции  Close

Общи условия

Активация на акаунт