Издаване на паспорт на лица ненавършили 18 години (http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view& … &Itemid=519#3)
За издаване на паспорт на лица, ненавършили 18 години, двамата родители полагат подписите си в присъствието на длъжностното лице. Непълнолетните заявители навършили 14 години, също подписват заявлението на определеното за това място.
Подписът на единия родител е достатъчен, само когато се представи някой от следните документи:
- нотариално заверена декларация на втория родител с изрично негово съгласие за издаване на паспорта и пътуване в чужбина на детето;
- изрично решение на съда за отнемане на родителските права на отсъстващия родител;
- съдебно решение или постановление, в което изрично е записано, че може да бъде издаден паспорт на детето, без изричното съгласие на отсъстващия родител;
- документ, че вторият родител е починал.
За по-подробна информация, когато сте в чужбина, може да се обърнете към консулската служба на всяко българско дипломатическо или консулско представителство.
За столче не мога да ти помогна. Знам, че има някакъв оказион в Българка бл.25, но така и не съм стигнала до него.
За добър дерматолог в Сливен не съм чувала