За Станиславчо Априлчетата молят се от сърце, при мама и татко да се прибере!

• 12 750
  • 221
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
Едва го успах Криско и бързам да пиша ,докато не го е хванала пак петминутката ooooh!!

Цитат
Миличкия...хем много сладко ми стана като го прочетох, хем и мъчно...Сетих се за нашата кака, която беше на 4 като се роди малката  - как никога не е ревнувала, даже напротив...даваше всичко от себе си за бебето. Наскоро си дадох сметка как волно или неволно съм я лишавала от внимание, че и от нежност за сметка на малката, а тя милата, никога не е показала, че се чувства пренебрегната...

Не знам дали и при вас е така, но аз за себе си забелязах, че от както родих малчо, преоткрих детето в порасналите си каки. В смисъл, че...дадох си сметка, че макар и сега големи на външен вид, не толкова отдавна и те бяха такива мръвки и, че...все още имат нужда от това внимание и нежност... Сега ги гушкам и целувам много по-често от преди, а също и по-малко се дразня от незрелите им постъпки, съответно по-малко им се карам Smile
И аз така  Peace.Напоследък все се оглеждам в по-големите и се чудя кога пораснаха толкова бързо smile3506!
Миленая,по повод АБКМ:кърмех Криско и дохранвах с Фризолаг,но един ден в акото имаше кървава слуз.Консултирах се по телефона с две педиатърки,но и двете казаха,че това им прилича на АБКМ.Аз обаче още на следващия ден заведох детето при доц.Маринова/за нея прочетох тук във форума/.Тя също потвърди диагнозата.Минахме на мляко Фризопеп,а аз на строга диета :НЕ ТРЯБВА ДА ХАПВАМ НИЩО,КОЕТО Е СВЪРЗАНО С МЛЯКО ИЛИ ТЕЛЕШКО МЕСО.Отначало не ми се стори толкова трудно ,но като се поогледах,се оказа ,че почти всичко,което консумираме или съдържа мляко или телешко.Освен това от плодовете са ми разрешени само ябълки,череши и... май това е.Изкарах на салата и хляб около месец и съответно кърмата ми намаля значително .От няколко дни спрях да кърмя и вече почти няма какво да изцеждам.
Заради алергията,трябва да ползвам за бебо ,само козметика на СЕБАМЕД ИЛИ БЮБХЕН.
Ваксините също са ни спрени.
  В повечето случаи тази алергия се проявявя като обрив,който прилича на лишеи,/поне повечето деца,които бяха пред кабинета на доцентката бяха така/но има и като нашия случай.Криската имаше само леко грапава кожа на едното коленце и ситни пъпчици на бузките.
Миленая,да знаеш,че ФРИЗОПЕП-а може да се закупува на половин цена с протокол и рецептурна книжка!
Май е това .Ако се сетя нещо друго ще ти пиша!

Рокобароко,много се раддвам за хубавите резултати на бебчо newsm10!
Ася  Hug
Барби,хайде и ти да ни зарадваш с хубави новини Praynig![/color]
За столчетата за кола-ние ползваме кошница от0-13кг,но Криси не я харесва особено и хич не кротува в нея.
Коликите и при нас приключиха-ДАНО!Доцентката твърди,че това е благодарение на диетата!
hrisi-pisi, Hands Clap на Марти,значи усвоява пълноценно кърмата!
Казвам ви чао,че много дълго стана.

cayman , много ти благодаря за отговора.Сега като споменаваш и Косьо на няколко места по тялото има загрубяла кожа и отделно от това , почти цялото тяло му се лющи кожата , като след слънчено изгаряне. Дали това може да е един от признаците за алергия, според теб ??

# 121
  • Някъде на път....
Момичета, а има ли новини от Барби за Станислав?  Hug Hug Hug

# 122
hrisi-pisi браво на твоя юнак! Страшни мерки! Я кажи моля те, понеже от vercho знам, че си луд фен на кърменето, как си докарваш толкова кърма, имаш ли някаква специална тайна??!  Wink Че аз преди всяко ядене треперя ще имам ли, няма ли да имам...егати стреса си докарвам с това кърмене, само за това си мисля... ooooh!

Galivo, луд фен на кърменето съм да:) Нямам никаква тайна, просто още преди да родя си бях решила, че ще кърмя и доста изчетох по въпроса. Като родих не се вързах на педиатърката като ми каза, че сме наддали "само 100 гр." и продължих да си кърмя, но както аз си знам - на поискване и винаги от двете гърди. Тогава всичко се нормализира и много започна да наддава. Всъшност той се роди голям - близо 4 кг. и още от началото ми висеше постоянно на гърдата. В резултат получих страхотни рагади, които чак сега минаха, но и това не успя да ме отчая. А за храната - хапвам всичко, но гледам винаги да пия много течности, супа, мюсли, месце. Пия лактогенен чай на Хип - 1 или 2 чаши дневно. Но да ти кажа според мен си е и до дете и до ген. Просто Мартин хапва много и доста на често, а аз и да искам не мога да го залъжа с вода. Събират ни се между 8 -10 хранения на денонощие. Също така баща му е бил изключително дебел като бебе - точно като човечето на Мишлен Simple Smile Моят съвет е най-вече психически да се отпуснеш и също да се храните колкото може по-често, даже и през нощта. Дано поне малко съм помогнала  Hug

# 123
Цитат
Sisee твоя Дани понеже е като моя, все иска на ръце, в кое се кротва повече в кенгуруто или слинга?

и двете са му много любими места Peace в слинга спи по 3-4 часа непробудно,а в кенгуруто излизаме на разходка-оглежда се важно,важно и понякога заспива Grinning вече по-рядко го слагам да спи в слинга...максимум веднъж на ден понеже му е топло вътре,пък и е доста изкривен в него Peace и се притеснявам,макар,че лекар ми каза,че няма проблем да спи в него!Възползвай се ако можеш да ти подарят и двете неща Wink от голяма полза ще са ти-поне при мен е така Peace

# 124
Момичета, благодаря ви много за хубавите пожелания  Hug

Уф, да ви се оплача Дари днес вдигна температура 38.2. Звънях на педи, тя ми каза да сложа половин свещичка Ефералган, да я оставя половин един час без памперс и да я премеря отново. Свахме на 37.2, като стана и по-жизнена и и се върна апетита. Но още е малко кисела. Днес междудругото имаше и нещо зелено на памперса, което беше попило, но ми се струваше по-течно. Та педи каза че сигурно е настинала нещо. Но пък в същото време няма други симптоми като хрема, кашлица и т.н. Стигна до извода че най-вероятно се е обезводнила и каза много да я оводняване и сега постоянно да и даваме вода. Утре сме на консултация и ще я прегледа да видим. Стискайте палци да се разминем само с това вдигане на температурата. Може би и ваксината ще се поотложи. Но важното е детенце да е добре.
И сега ми влезе мухата в главата, че сигурно защото последните 2 дни се храни само по 5 пъти на ден и прави доста голяма пауза през нощта и затова така се получи.

# 125
  • София
Ето ме... излязоха резултатите от микробиологията ... ОТРИЦАТЕЛНИ СА  Praynig няма растеж ... но не разбрах дали има още инфекция или само е подтисната, но щом няма растеж newsm78 незнам... но сега ни предстоят операции ... утре ще се разбере кога  Cry Cry Cry днес пак дишаше  самичък, но само 4 часа за съжаление и пак го върнаха на апарат  Cry Cry Cry вече не издържам Cry Cry Cry

Между другото, вчера правихме кръщение, кръстен е вече, имаме си официално име... може и в църква да се молим за него... който ходи може да пали свещичка за здравето му ... така катосе молим повече хора, съм сигурна,че Господ ще чуе молитвите ни ...  Praynig Praynig Praynig

# 126
  • София
Цитат
cayman , много ти благодаря за отговора.Сега като споменаваш и Косьо на няколко места по тялото има загрубяла кожа и отделно от това , почти цялото тяло му се лющи кожата , като след слънчено изгаряне. Дали това може да е един от признаците за алергия, според теб ??
Миленая,не съм толкова компетентна и затова не мога да ти отговоря,но мога да ти опиша нашето обривче.
  Пъпчиците са ситни,някак плоски,с цвета на кожата/не са червени/.Разположени са на групички и на светлината лъщят.Наистина наподобяват лишейчета.Имаме ги само на бузките и малко под брадичката.Като изключим и грапавото ни коленце,останалата част от тялото ни е с идеална кожа.
  Ако искаш повече информация за АБКМ можеш да намериш в кърмаческия форум.
Bibobibo,ЧЕСТИТ ПРАЗНИК  smile3525!А ,малката сладуранка бързо да оздравява!

# 127
  • София
Барби,кураж ,миличка Hug!Малкия герой се бори и ще се оправи newsm10!А всички ние ще продължавамеда се молим за вас newsm17 и да ви пращаме всичката си положителна енергия!

# 128
Ето ме... излязоха резултатите от микробиологията ... ОТРИЦАТЕЛНИ СА  Praynig няма растеж ... но не разбрах дали има още инфекция или само е подтисната, но щом няма растеж newsm78 незнам...
Това означава че антибиотиците действат!!! Hug и би трябвало да преборят инфекцията, а какво ще му оперират?

# 129
  • София
Barbie, много се радвам за добрите новини  Hug

Днес 4 часа...а предния път колко издържа малкия на самостоятелно дишане?

Всичко ще бъде наред, вярвай Hug

# 130
Цитат
Миленая,не съм толкова компетентна и затова не мога да ти отговоря,но мога да ти опиша нашето обривче.
  Пъпчиците са ситни,някак плоски,с цвета на кожата/не са червени/.Разположени са на групички и на светлината лъщят.Наистина наподобяват лишейчета.Имаме ги само на бузките и малко под брадичката.Като изключим и грапавото ни коленце,останалата част от тялото ни е с идеална кожа.
  Ако искаш повече информация за АБКМ можеш да намериш в кърмаческия форум.
Bibobibo,ЧЕСТИТ ПРАЗНИК  smile3525!А ,малката сладуранка бързо да оздравява!

благодаря ти !!!

барби  Hug Hug

# 131
Барби    Hug
Ще паля свещички и ще се моля за Станислав!Права си,че ако се обединим в молитвите си Господ ще ни чуе и ще помогне PraynigВярвам в това!

Не мога да не споделя с вас сайта на който попаднах и страшно много ми хареса Peace От 1 час чета за кърменето,за естествените пози при раждане,за разказите на родили майки и т.н.Когато имате време надникнете Wink

Естествено-родителство в хармония с природата

# 132

Барби  Hug

Sisee, Vercho е голям фен на Естествено и още преди ни зарибяваше Simple Smile Аз четох разказите на майки за раждането, наистина много са интересни. Наскоро с Vercho даже ходихме на среща на Естествено - много майки с много бебета в слингове и кърмещи в движение Simple Smile Темата беше естествена бебешка хигиена (ЕБХ) и демонстрираха как бебе пишка в легенче след кърмене или как се кърми с легенче под дупето на бебето или вместо легенче с парче плат, който да попива каквото излезе  Mr. Green Честно казано прекалено (не)естествено ми се стори.... Продаваха се и се толерираха и памперсите за многократна употреба и как още от сега трябва да учим бебето какво да прави като чуе "пиш-пиш" или "аки-аки".

# 133
Цитат
много майки с много бебета в слингове и кърмещи в движение

Да мятам и аз слинга през рамо и така да се кърмим по улиците Wink и без друго му харесва вътре в него! Това за подлагането на легенче под дупето докато го кърмиш ми идва в повече Rolling Eyes явно не съм чак такъв върл привърженик на Естественото Mr. Green

# 134
Ехо, здравейте мамчета!!!
Барби, стискаме палци на Станиславчо!!1 Дай Боже отр тук нататък само хубави новини  Hug  Hug  Hug

Галиво,
щом вече ти остава време да се включваш значи нещата са по-добре Simple Smile Моят юнак и той от вчера нещо се опитва да върти номера. Вчера цял ден е искал или навън на разходка или вкъщи на ръце  Confused А времето беше лошо и таткото му тъкмо го изведе и трябва да го прибира, даже единия път ги заваля дъжда, та трябваше да ходя с колата да ги прибирам. Накрая вечерта вече към 11 часа и двамата нямахме сили, та го сложихме в креватчето, което е люлеещо, завързахме решетките с въженце, легнахме си в леглото и от там с подръпване на въженцето го люлеехме, а той взе че се унесе. Та мисълта ми е - ако ви е люлеещо креватчто - пробвайте номера с въженцето  Wink

Ценителке, наистина се усеща липсата ти  Hug

А сега да ви разкажа за приключението ми вчера с Боби - горкия цял ден след като го накърмя повръща Cry И то на фонтан. След като си повърне му давам шишенце с АМ, защото гърдите ми са вече празни, а той си го изяжда цялото и то без проблем  newsm78 Така цял ден и цяла нощ, на сутринта пропуснах 2 кърмения - хранех го с АМ и пак нямаше проблеми. Тъкмо щях да звъня на педиатърката и реших да се разровя да почета в кърмаческия и установих, че може би кърмата ми като потече по -бързо в началото и детето започва да се дави, поглъща и въздух и затова се получава. Така преди следващото хранене се изцедих малко, после накърмих  и повече не повърна. какво беше това чудо незнам - хем нямам достатъчно кърма, не се наяжда като изсуче гърдите, хем църка по много и детето се дави. Бая се бях уплашила днес, че съвсем ще прекратиме кърменето, но славо Богу сега се позакрепиха нещата. А според мъжа ми може да съм яла нещо, което не допада на бебчо и за това да е повръщал  newsm78 Ужас беше.

Общи условия

Активация на акаунт