Операция на дискова херния - 2

• 199 323
  • 967
  •   1
Отговори
# 405
здравейте моля някой опериран от дх да ми отговори дали е хубаво да се кара колело аз съм оперирана преде 1 г. и можели да микажете някакви гимнастики от които ще има подобрение.благодаря ти мартом за съветите   Hug

# 406
Serife, колоезденето ми се струва доста екстремно занимание, впредвид движенията в кръста, които се правят, но по-добре някой, който е опитал да каже.
А ти колко време след операцията можеше да се обслужваш сама? Ще оперират съпруга ми в началото на август и се чудя дали 20 дни по-късно ще мога да го оставя сам вкъщи, а аз да замина за БГ. Струва ми се, че би трябвало да може... Проблемът, е че ако заминавам, до 2 седмици най-късно трябва да си презаверя билета.

Селма, отиди на лекар! Каквото и да кажем тук, за лечението ти е нужен специалист! Peace

Последна редакция: нд, 27 юли 2008, 14:02 от Ванилия Канелска

# 407
Карането на колело няма да е добра идея.На колелото ще натоварваш болния крак и ще тръска.Мисля че трябва да мине доста време след операцията.Да се чувстваш напълно здрава и добре да си укрепила мускулите на гърба с гимнастика или плуване.За гимнастиката отиди на кинезитерапевт.Ванилия ако всичко е наред мъжът ти ще се справи сам.На ли знаеш че още на следващия ден ще го изправят да ходи.Един познат след операция на дх на 5 ден се прибрал сам с колата до ст загора.Моя позната която се оперира зимата след 20 дни търчеше по кафета и не се спираше в къщи .Естествено не пазаруваше с големите торби ама пък с чистенето се справяла.

# 408
ванилия аз научих за дх вече като се схванах.на 29.052007г.през ноща детето искаше да чурка и аз я вдигнах да я взема от кошарата и се схванах и не можех да мръдна от болки неможех нито да ставам и лягам без помощ на някой.ревах и си лежах че станах саката.ходих във болница лежах 10дена никакво подобрение изпратиха ме във павел баня стоях там 12дена но стана по лошо от екстензиите вече не можех да стоя и седнало положение цялото дупе ме болеше и така продалжи до 18.07.2007г първо си бях направила скейнер после като се върнах от баните си направих и ямр и д_р каза че ако несе оперирам ще се паралезирам штото не си чувсвах краката и вървях като патка.оперираха ме като се събудих нямах никакви болки вдигна ме д_р на другия ден и си вървях 1седмица мъжа ми помагаше малко при ставане и лягане но после сама .преди винаги съм имала болки в кръста но не си обръштах внимание и много съжелявам за това и накрая се наредих така. Tired

# 409
Здравейте,
От половин час чета пропуснатото. Не съм спирала да ви наглеждам и не е вярно - поне за мен -че изчезвам от форума. Не мисля, че трябва да се забравяме. Това, че съм оперирана не ми гарантира приятни старини. Но не се намесвам често, тъй като съм писала достатъчно за операцията ми и отговарям само ако някой ме пита. Пък и се намесиха и други оперирани, които опровергаха моето инфо за хирурга ми. Това означава, че всичко е много индивидуално и можем да сгрешиме като даваме много субективна информация. Имам в предвид колко комерсиална стана медицината.
Иначе аз съм добре като се има в предвид как бях преди операцията, с все още изтръпнал крак, но в движение и с голямо желание за нормален живот. Явно тези кошмари, преживени с тези проблеми променят човек. Но се надявам всички вие да кажете като мен - ЕТО, ТОВА БЕШЕ И БОДРО НАПРЕД!!!
Няма да ви напусна! Пожелавам на всички днес да ви е усмихнато и безболково, напук на времето!

# 410
Здравейте от вчера ходяна физиотерапия вчера вечерта бях по добре но днес след терапията след около час имам страхотни болки .Неврологът ми спря лекарствата защото като ги пия пак си ме боли каза ако се наложи тогава да взема болкоуспокоявящо.Та въпросами е имали някой от вас да е имал подобрение само от физиотерапия.

# 411
  • София
Здравей,
Твърде е възможно болките да са ти резултат от физитерапията. При мен понякога първите дни след започването на нагревки, също се обостря болката. Ако обаче не затихне, може да се наложи да прекратиш за момента или да ти сменят вида на нагревките. Сподели за болката с лекаря-физиотерапевт.  Hug

# 412
Здравей те  при мен по време на  физиотерапията  имах проблеми  само на кръста, а при краката чу- ставах подобрение.Засега съм добре остава ми малко болничен и ще се явявам на телк, е имам болки в левия крак  зад коляното  и в десния на ходилото, малко се спъвам но се тарпи.Децата ми ги хваха епидемията  повръщане и разтроиство, искаха да ходят на турнето във Варна  но се размина сега се лекува ме.  Лек ден на всички.

# 413
Здравейте  днес  като казах на физиотерапевта за болките ми смени едната процедура за сега се чувствам по добре. 

# 414
Днес установих че крака който ме боли май е отслабнал.Видимо не бях забелязала.На няколко пъти като обличах един панталон който не е еластичен като че ли ми дърпа от едната страна.Като се поогледах разбрах че отзад  седалищния мускул на единия крак ми е по малък.Опитах се да го премеря но не знам как точно.Има ли някой от вас на който крака да му е отслабнал?Аз нали вече се лекувам сама и не знам какво следва след това.Марина извинявай че те питам ама ти имаш ли и друга херния която не си оперирала?Преди операцията кой крак те болеше?

# 415
  • София
Моят крак, който е с парезата е по-слаб с 1.5 см. в областта на прасеца от другия ми крак.  Peace

# 416
Какво правиш по въпроса?Боли ли те още?Какво ти казаха за това др.Аз не знам дали имам пареза.Усешам стягане на крака ,но не ми увисва стъпалото или нещо такова.Отвреме на време като че ли неуспявам да го контролирам.Вдигом го повече без да се усещам.Все едно че потропвам.

# 417
  Здравей   преди операцията  ме заболя  левия крак,  той е с частична  парализа от коляното на долу, когато ме накараха да стъпя на пръсти направо падах.  А  на десния получих изтъняване около 2см от коляното на долу и аз като теб се чудих как да разбера но изледване то показва наи точно. На вупроса ми  ако не се оперирам сега и отложа каво  още ще преживея , отговора беше че ще  ми изхнат  стапалата. Без да искам разбрах разликата  в чуствителноста на стапалата си, печката беше включена  духалка и съвсем леко затопляне усештах на левия крак , а на десния не. Можех да  стоя до нея без да усештам да ми препари с часове. Аха имам  двустрана дх  с радикулит оперираха само лявата , и се надявам дясната да не я оперирвам, смятът че титановите пластини ще спрът донякаде усложняването на дясната.След  магнитния се установи че някаде нагоре по гърба имам наченки на нова  дх но тя става за озоно терапия, очаквам болки в раката, схаштане и кои знаи какво  всичко това преди операцията, за сега съм добре. Дано  да си добре  и аз незнам какво следва след  изтаняването на кракъ  просто се оперирах.  Лек ден на всички.

# 418
Здравейте, съхернийци, оперирани и неоперирани, леко или по-тежко притеснени!
Отговарям на ЛС относно физиотерапията.Правих я в Медицинска академия, назначена ми беше от доцент Алексиев: електростимулации за парезата в двата крака. Отделно пак той ме прати на ЛФК /лечебна физкултура/ пак във ВМИ, но в друга сграда .Упражненията от ЛФК правя всеки божи ден!!!!!!!!!!!Целта им е да укрепят гръбните и коремните мускули, за да не се натоварва в преидишната степен кръстът.Целият екип във физиотерапията е от безкрайно мили хора, каквито е трудно да срещнеш в България накуп вече от доста години.Те са с малки заплати - от по около 300 лв - но това не ги прави безотговорни, немарливи или груби.Това е оазис в съвременното болнично общество.Изключително доволна съм от самия доцент Алексиев - той единствен /за разлика и от други доценти, при това от ИСУЛ/ ми даде надежда,като каза, че  оттук нататък моето здраве ще бъде в моите ръце и че всеки ден, докато съм жива, ще трябва да си правя упражненията.Освен това единствен не каза, че не може да постави диагноза без ЯМР и ЕМГ /защото те все още ми предстоят/, но правилността на неговата диагноза се потвърди от подобрението ми след назначените от него процедури. Когато се преуморя, десният ми палец пак увисва, но това е само когато се преуморя. Иначе ходя много по-уверено и по-бързичко дори,а пък от упражненията за гръб се чувствам с 20 години по-млада.Имайте предвид, че доцентът излиза в отпуск от 4 август,не знам докога. Ако имате нужда от повече информация,готова съм да добавя каквото трябва. Чух, че екипът от отделението прави и масажи на частно, но  - не съм правила - чух,че не са скъпи и че били супер професионалисти. Там идваше по мое време  една  шефка лекарка за масажи именно защото те са най-добрите. Това, разбира се, трябва да остане като информация за вътрешно ползване. Смятам, че масажи , правени от такива хора, са много добри, защото те знаят къде  и как  да пипат. Между другото доцентът също е специалист по мануална терапия.Като казвам,
че имам подобрение, ето и едно доказателство: отначало мускулите реагираха само на 30 ампера,а сега пръстите ми се движат и от 11  ампера. От това по-силно доказателство - здраве му кажи! Желая успех на всички!

# 419
Мартом , много се радвам че имаш подобрение от физиотерапията.Като се сетя колко отчаяна беше и си мислеше че ще се парализираш.Кураж, щом всичко върви на добре.

Общи условия

Активация на акаунт