Операция на дискова херния - 2

• 199 370
  • 967
  •   1
Отговори
# 390
Ванилия,сина ми е астматик и е с постоянна стафилококова инфекция.Дори и след лечение с антибиотици, пак остават.Казаха ми че не могат да изчезнат и е много вероятно всички в къщи да ги имаме.Като се има предвид че сме все заедно.Преди няколко дни прегледах стария форум и ми направи впечатление че там имаше доста оперирани, които имат подобрение.Последните месеци само ОК пишеше ама и тя ни изостави.Поне ми даваше кураж,че всичко е наред след операция.Моля Ви оперирани от дх пишетени във форума,на нас още не ни стиска.

# 391
  • София
здравеите  не се обидих дзупо ...ти жена или мъж си ако не е тайна.

Серифе, по големичък съм от теб

Еее, имаме си ние едно сериозно момче в темата, ти го питаш дали не е жена.  Joy Joy Joy

# 392
Ами, Дзупо, ако някое от изследванията не е добро и в Германия биха отложили операцията. Оказа се, че резултатите от този носен секрет стават за 3 дни и всъщност не са закъснели много с уведомяването ни /само 1 ден/. А лечението е 5 дни. Ако бяха открили инфекцията в чужбина, лечението щеше да е на място. Сега във вторник ще взимат нов секрет и следващия петък ще имаме резултати.
Аha, благодаря за информацията.И тук от службата за телефонни здравни консултации ни посъветваха всички да се изследваме. Confused
Eлпида, лекарството е Forcid Solutab 875/125 - на базата на Amoxicillin.

# 393
Здравей те.  Aha ти беше написа ла  саита към Габровски  доста интересни въпроси има там.Има жена с  4  операции на  дх, значи  не е толкова страшно. Поне може да питаш дали  си за операция.  Иначе при мен положението с болките  е добре, само сутрин трудно ставам , потпирам се тук таме  но за съм си виновна  неспирам вентилатора цяла вечер.

# 394
Здравейте да се запиша и аз при вас .Отначалото на месеца имам болки в кръста   ходих си по лекари пих си лекарства болката не минаваше.Вчера ми направиха скенер и се оказа дискова херния .Заключението е фораминелна левостранна дискова херния на ниво L4-L5 и парамедианна левостранна на ниво L5 -S1.Сега пия мидокалм и профенид свещечки .От понеделник ще започвам физиотерапия.надявам да се оправя бъро .

# 395
Марина ,аз от много питане съм на този хал.Габровски искаше де се консултирам с него в София но аз не отидох.Ходих в Иван Рилски и там ми казаха да изчакам още.Но нещо не съм доволна от това чакане.Загубих година и половина да чакам.Болките само аз си ги знам.Казаха ми да лежа и да не се движа много, но на мен ми писна.Не знам колко ви боли ама на мен ми идва вече в повече.Ще изчакам да минат жегите и ще стягам багажа за болница.От няколко дни корема ме боли ужасно и това л5 коренче или там каквото ще да е...Върти ме на шиш.А съм кисела от километри ми личи че ме боли...Преди 2 дни навърших 35г и се депресирам че съм остаряла.Чувствам се много стара почти на 100.Отидох да си купя аулин или нещо за болките ,че всичко съм изпила, ама не работеше и ще стискам зъби дано мине....

# 396
Aha, една част от лекарите препоръчват лежане, другата - вървене и упражнения. Мъжът ми послуша вторите и му подейства добре. Миналата година тръгнахме на почивка, но летището във Франкфурт се оказа толкова огромно, че докато се прехвърлим от един терминал на друг /едва ли не най-далечния/ мина 1 час - така се измъчи милия, че се чудех за къде сме тръгнали. Но после внезапно се почувства по-добре и 7 дни обиколяхме разни градове - нещо, което ни изглеждаше немислимо в началото. И сега никога не се залежава много-много. Всеки ден разходка, дори с болки, но пък пареза не е получил и мисля, че движението е причината. Той е на 38, но не се чувства стар, не го прави и ти. Hug

# 397
 Aha   аз съшто от много питания  и малко инат неисках да ходя по доктори,  дх имам близо от  98г но все не обръштах внимание.Немисе ходеше по доктори немисе чака пред кабинетите, все исках някои да ме вкара по втория начин , да не чакам и все отлагах прегледа при невролог.Когато започнаха да недеистват  лекарствата на личната ми др. и болките станаха непонусими  тогава няма на каде сагласихсе на скенер. Отам замочна ходене по маките, кои каво казал кои каде ходил и какво ли не, но наистена  и аз се чуствам остаряла  особено когато ме забо ли .Междо другото пробваи с аулина  но намен не ми деистваше дори не чаках определеното време пиех ги може да се каже като аналгин , и получех болки  на злъчката не прекаляваи с аулина.  Нека да не се чуства ме сари , да пием по едно тази вечер , пък да става каквото ще , bouquet може и хапче ако нети се пие друго.

# 398
На обяд изпих един наклофен.Сега ми е по добре.Не ме боли толкова само ми е схванат крака.Моите дх са поне на 15г.Одеве си говорих с една жена която е била 8 месеца на легло.Преди години.Крака и бил отслабнал, но после се оправила и до ден днешен нямала  оплаквания.Дори забравила вече на кое ниво и била дх.А пък аз от как се помня кръста все ме боли.Гледам да се движа по малко защото болките ми се засилват тогава.Така е било през всичките години от как са почнали проблемите ми.Трябваше все да разпределям почивка ходене седене.С каквото и да прекаля болките започват.Така изкарах поне 10 г.Години наред правя гимнастика поне 10 мин на ден.

# 399
При мен точно обратнато щом седна и се застоя немога лесно да стана,ако легна още по зле трябва да пълзя да се хвана за масата за секцията ипостепено се изправях,наи трудно ми беше когато се прибера от работа от 1до 3 имах ме почивка.Другите оставаха  и си почиваха на работа  а аз исках да си ходя заштото знам как ставах от леглото и от стола ако те ставаха 10 по рано на мен ми трябваше половин час да се раздвижа. И така почивката ми беше  от 1 до 2,30 и сутри същата работа место да стана 6чеса аз трябваше да ствам 5,30, е сега си починах за една година на пред.

# 400
Здравейте, съхернийци!
Ще ми правят ЯМР в Правителствена на 12 август. Предупредиха ме да имам готовност за заплащане на контрастно вещество - около 180 лв.В този форум четох, че ако си го купиш от аптека, струва около 30 лв. Как точно стоят нещата? Четох за цена около 200. Какви са тези разлики?
Приятно палуване на тези, които могат да палуват!На останалите - весело очакване на бъдещо палуване!

# 401
здравеите днес времето е лошо и малко крака ми боли тази дх маи ша ма подлуди.поне тука да си споделя болката аз съм била преди 1г.толкова пъргава но сега всичко трябва да върша бавно пазейки се направо ше откача .много ми е трудно да живея така и усобено като хората ме питат какво ми е и кажат че съм оште много млада какво ще правя от сега нататък до края на живота си с такива проблеми ooooh! веднага ми се просълзяват очите.

# 402
serife,
Не бързай с отчаянието! Аз съм с ДХ, притискаща нервните канали и първо ми казаха, че ще се обездвижа напълно. Но физиотерапията прави чудеса! Падах по улиците, а сега си ходя съвсем нормално. Много важно, че ще правиш нещата по-бавно - моята невроложка ми каза, че трудово-слугинските подвизи, с които съм се гордеела, не са били за гордеене.От просълзяване полза няма. Нали си ходиш? Е, и аз се научих, вакар и с малко голямо закъснение, да се движа бавно и внимателно, да клякам с крака, а не с кръст и т.н. Да не мислиш, че подобна пренагласа е лесна? Но ако това помага, всъщност осъзнаваш, че не е кой знае какво - това се нарича приспособяване за оцеляване. Всеки ден, докато съм жива, ще трябва да си правя упражненията - така ми казаха във физиотерапията, тъй че 
здравето ми ще бъде в моите ръце. Но пък от упражненията се чувствам така, както преди 20 години. Пролет и есен - физиотерапия именно заради времето. Ключовата дума е ЩАДЕНЕ, щом сме се разпъргавили до степен на ДХ.Погледни на това щадене като на заслужена почивка в рамките на иначе запълваното ежедневие.Всичко зависи от гледната точка, от перспективата.Дерзай!

# 403
До колкото знам за дх не е необходимо контрастно вещество.Два пъти съм правила ямр и не е било необходимо.Използва се при други заболявания.Не знам къде си прочела това .Не е било тук.Ако нямаш направление за ямр струва 250лв.Отиваш лягаш и те снимат като рентген или скетер.Само ако те е страх можеш да пийнеш нещо успокояващо.Изследването е дългичко около 20 мин.

# 404
  Здравейте!От 2 дни имам силна болка в тазобедрената става отдясно.Боли ме ,когато ходя,особено,когато изкачвам стълби.Боли ме и нощно време.Това ми се случва за втори път.Първия път болката възникна от нищо и за няколко дни отмина от само себе си.Сега пак......
  Дали може да става дума за проблеми в гръбнака,как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт