Операция на дискова херния - 2

• 199 373
  • 967
  •   1
Отговори
# 375
Днес ходих да се боря със НЗОК за формуляр 112 , но ми прехвълиха топката в София-централата.Използувах случая да направя 4-та кална баня с луга.Момичета ,след 3 бани /без днес/ почнах да се чувствам излъган от П.баня.Мнението ми е и субективно и не е препоръка за нищо, но за себе си мога да кажа, че от 14дни в П.баня ефекта по шестобалната система е-2.49/няма и за три/.От трите бани -поне -4+.Не, че съм цъфнал и вързал, но двигателните ми способности са по-добри и болката от сядящо положение е по-поносима, с леки индикации за още подобрение.Като се има впредвид ,че откакто се върнах свалих 3кг. като се храня толкова че да не усещам глад.....Добре, че в П.баня спрях да ходя на закуска и обяд последните 5 дни.Елия ,ако можеш да оставиш дребосъка за 2часа на някоя баба -не пропускай.Те сигурно са млади и още работят, но търси вариант ,няма да съжаляваш. Отплеснах се с тая кал -за всички готови за операция -формуляр Е 112 урежда всичко ,което има да се плаща където и да е в ЕС, без да се налага да се бъркате в джоба въобще/без пътни-разбира се/. Само не знам как ще се преборим с нашите бюрократи....? 

# 376
Здравей те  наистена е трудно   ДХ да си и да гледаш малки деца .Сестра ми  има момиче на 3 г и момче на 2 г искам да  и помогна, но немога да бягам  като тях , искам  да ги дигна  и все ми се карат. Така искам  да ги погледам , но се уморявам дори когато  и тя е примен.За  сега съм добре ще си подавам дукоментите за телк към средата на  август.  Snuki- Tuki  как сте как е майка ти?

# 377
zdraveite az si6to sim operirana ot diskova herniq ot 1 godina i sim na 30 god. predi operasiq sim hodila v pavel banq praveha mi ekstenziq ne mojeh da se dvija imah iztripvane na krakata i nqmase nacin trqbvase da se operiram kolkoto da ne iskah sega v momenta sim dobre no malko kusam imah 2 herniq is4istiha samo ot lqvata strana kazaha 4e dqsnata ne pre4ilo no nerva e zatisnat i tam i malko me zatrudnqvam kato virvq i kusam. mart meses sim hodila v pomorie na kalnite bani no ne po4ustvah nikakvo oblek4enie i ot tam.predi edna sedmisa hodeh na solnisite na lugata i kalta tam povece mi haresa kato4eli mi se otpusna nervite malko napravih 12 bani  i mi e trudno mnogo da jiveq s misilta 4e pak moga da se povtorqt nestata s diskovata herniq. Tired

# 378
здравейте,на съпруга ми му откриха дх на ниво L-5 S-1 след като изпи много хапчета в момента почти няма болка но има изтръпване на ходилото и пръстите на десния крак.Сега ходи на терапия с ток но още няма подобрение казва че много боли.Някой правил ли е такава терапия и дали помага.

# 379
az bqh 2 mesesa s adski bolki v krakata lejah v bolnisata s mnogo silni llekarstva i fizioterapiq i mi bese oleknalo malko no kato me ispisaha i se virnah v ki6ti pak sistata rabota nqmase nacin i operasiq

# 380
zdravei dzupo iskam da te popitam kakva e tvoita diagnoza az si6to hodq na solnisite.az sim operirana ot diskova herniq i na kolko godini si az sim na 30 imam 2 desa.

# 381
dzupo ,

Гледай да не ти излезе късмета на солниците  Laughing Тук някакви оферти хвърчат  Laughing

Как сте  днес  дискохернияци ? Лошото време повлия ли на болките ви ? Мен нещо ме върти десния крак и май ще пийна едно хапченце довечера , поне да спя спокойно . Иначе цял ден съм в движение- из града по работа .

# 382
zdravei elpidaelpida ti operirana li si ako si tam otgovori mi az sim operirana ot 1 godina kaji kak se 4uvstva6

# 383
MINA EDNA GODINA SLED OPERASIQTA I VECE TRQBVA DA SE VRISTAM NA RABOTA DALI 6TE MOGA DA RABOTQ STRAH ME RABOTQ V DETSKA GRADINA I TAM RABOTATA NE LEKA IMA MNOGO DVIJENIE .MOJE LI NQKOI DA MI OTGOVORI SLED OPERASIQ NQKOI DALI RABOTI I KAK SE 4UVSTVA

# 384
Здравейте!
При нас новото е, че операцията на мъжа ми, която беше насрочена за утре, се отлага. Едно от изследванията му, при които се взема секрет от носа се оказа положително. Щом там имало стафилококи, можело да ги има в цялото тяло и операцията става високорискова. После можело 6 месеца да е на легло. Сега ще се лекува 1 седмица и после ще получи нова дата за операция. Такива случаи били 1 на 1000 и точно той се оказа късметлията. Confused Лаборантката му казала, че това изследване е малко безмислено, защото рядко е положително, но все пак трябва да го направи. Лошото е, че това се е знаело от миналата седмица и едва сега са благоволили да му съобщят - вече при постъпването в болницата. И днес отново си е в къщи.
Самата болница е невероятна на вид, не би могло да се желае повече, обаче комуникацията между отделите куца малко.

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 19:03 от Ванилия Канелска

# 385
Ванилия ,

За Стафилококус ауреус ли става въпрос ? Какви антибиотици пие съпругът ти ?

# 386
Ванилия ,

За Стафилококус ауреус ли става въпрос ? Какви антибиотици пие съпругът ти ?

Да, същото, Елпида. В момента е на лекар и ще му назначат лечение. Чудя се дали да не се изследваме и аз, и бебето? Възможно ли е да сме прихванали? Страх ме е да не би като се излекува, да го заразим повторно.

# 387
Eлпи, и мен днес взе да ме върти кракът/от времето-предполагам/, не знам дали не можем да се уредим в метеорологията нещо Laughing.Колкото до излизането на късмета - няма нищо лошо...стига да се съчетава с лечебната програма Joy Joy.      Серифе, по големичък съм от теб и не се обиждай, но май всичките млади го давате "от вратата за краката"-ще ти кажа защо .Преди да почна да пиша тук изчетох по два пъти и този форум и другия за ДХ в ДИР.БГ.Само 2-3 поста назад помолих да пишете на кирилица -разбираема /просто защото като четеш 95% от написаното на български, ти е трудно да минеш на маймуница, а и показваш уважение към останалите/.И диагнозата съм си писал ,но понеже съм добронамерен и не просто се заяждам с новодошлите....- две големи ДХ на Л4-Л5 и Л5-С1 със стеноза на гръначно-мозъчния канал и почти постоянна болка по ишиасния нерв/без операция-за сега/.

# 388
Надявам се ,Серифе да си приела с усмивка другарската ми бележка.Изчетох ти постовете и нещо ме притеснява-оперирана си и още кущаш .Елпида е нашия медицински корифей ,но за мен има нещо сбъркано, или в лечението ти ,или от това че не ти е махната другата херния/е затова не искам да се оперирам тука/.Не е нормално година след операция да куцаш ,па макар и по-малко. Има много хора оперирани от ДХ, които 2-3 месеца след операция изчезват от форума, споделяйки последно ,че се радват на ново качество на живот /и явно нямат проблеми с ДХ/.Не знам дали Елпи ще ме подкрепи, но аз бих си направил нов ЯМР на твое място ,преди да започна работа и то по-скоро.          Ванилия, съжалявам за мъжа ти, но ето за това немците искали 7-8дни изследвания -не че ще те изследват всичките ,но като те приемат ако излезе нещо такова, не може да се връщаш обратно и пак да идваш.Ако всичко е ок за 2дни си готов и първо раздвижване след операция и ако и там и ок, до  10 дни всичко-Пътя.   

# 389
здравеите  не се обидих дзупо но малко трудно да пиша така.кусането ми е от дения крак от тази страна не е исчистено.аз съм оперирана в бургас при д_р недев .ти работиш ли в момента ти жена или мъж си ако не е тайна.крака ми малките 3пръстчета и от страни ми са изтръпнати но няма наначин така останаха.аз съшто ходих на солнисите и се чуствам добре от тогава не съм пила никакви лекарства.чао за сега : Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт