Операция на дискова херния - 2

• 199 250
  • 967
  •   1
Отговори
# 420
Мартом радвам се  за теб и се пази.  В  пердишни те  теми  мисля че някои беше писал ,че е опериран от  дх  и след 5г се откриват нови дх.  Mili4co 3  мисля че ти беше писала по този вапрос, пиши по подробно за положение то си .Не можах да открия  лични съобщения затова те питам тук .

# 421
Поздрави на всички!
Точно преди последния ден от физиотерапията имаше два дни, в които се преуморих с ходене и седене на неудобни столове /аз не издържам много и на какво да е седене/. Та вечерта преди този последен ден десният ми палец отново увисна в положението,в което беше преди физиотерапията.С левия крак подобрението си остана, но десният крак в областта на стъпалото  ми е като парцал и от подобреното ходене не остана и следа. Това е. Нищо вече не разбирам. А бях почнала дори да ходя по-бързо и почти нормално. Впрочем, страхът ми не е изчезнал, само съм го набутала под надеждата, по-надълбоко и гледам да не  съсредоточавам  мислите си в тази посока.Щом нервните канали са притиснати и стеснени - прогнозата си е за страх.  Все пак си правя упражненията и чакам ЕМГ-то и ЯМР-а.
Безболкови дни и нормално ходене! Обаче това за екипа  е вярно! И за подобрението ми е вярно или поне беше до 15-я ден.....

# 422
Скоро може да се придвижвам само с метла, та затова....

# 423
  • София
Поздрави на всички!
Точно преди последния ден от физиотерапията имаше два дни, в които се преуморих с ходене и седене на неудобни столове /аз не издържам много и на какво да е седене/. Та вечерта преди този последен ден десният ми палец отново увисна в положението,в което беше преди физиотерапията.С левия крак подобрението си остана, но десният крак в областта на стъпалото  ми е като парцал и от подобреното ходене не остана и следа. Това е. Нищо вече не разбирам. А бях почнала дори да ходя по-бързо и почти нормално.

Martom, това за съжаление се случва често при нашата диагноза - решаваме, че сме малко по-добре, че сме почти като другите хора и се натоварваме. След което, следва влошаване.   Sad
Моята невроложка това ми набива в главата, че трябва "пазене, пазене и пак пазене". Така че, сега полежи няколко дни, пий си хапчетата и сигурно ще се оправи пак крака ти.   Hug

Ама къде зачезнаха Елпида, Дзупо, Ванилия да каже какво се случва с мъжа й?

# 424
И аз днес бях решила ,че нищо ми няма и излезнах на кафе.Нагласих се и си казвам "абе здрава съм"Всички казват ,че не ми личи да съм болна.В началото беше добре ,ама после почна куцането и сега едвам ходя.Дано утре ми е по добре,че се канех да ходя на плаж.Дано не се схвана.Мартом,така съм аз с надеждата всеки ден вече 17месеца.Ту добре ту зле.Време е вече да вземам решение.Това намаляне на болките само ми дава напразни надежди.А времето си върви.Не става да прекарвам времето си в стоене само в къщи.И като си помисля ,че нищо не съм правила само съм походила малко.И аз имам деца и то две и те си искат своето.Да им обърна малко внимание ,а то като ме боли не ми е до нищо...

# 425
Марина , за ЛС.Цъкаш с мишката на името на потребителя.И ти излиза информация .Пише изпрати лс.Пак с мишката и готово.Или пък от долу под написаното от потребителя където пише ЛС.

# 426
Sophsan,
Благодаря ти за отговора - вече не бях на себе си от отчаяние, но тъй като тайничко си мислех, че е от преумора, сега повече се изпълвам с надежда.
Лошото е, че за много неща се чака на мен - синът ми още няма 15 години и не че не може да носи торби от пазар, но нищо не пипа вкъщи, седи само на компютъра и просто не може да осъзнае колко трябва да се щадя и колко имам нужда от помощ. Щом се влача - значи още мога.Надявам се, че всеки от вас е с тенденция към подобрение.Трябва да се стараем да бъдем оптимисти, защото всичко се диктува от мозъка,нали?Децата не обичат майките им да са болни.Може би е време за доза егоизъм....Изпращам ти сърдечни поздрави,както и на другите!

# 427
  • София

Лошото е, че за много неща се чака на мен - синът ми още няма 15 години и не че не може да носи торби от пазар, но нищо не пипа вкъщи, седи само на компютъра и просто не може да осъзнае колко трябва да се щадя и колко имам нужда от помощ. Щом се влача - значи още мога...Може би е време за доза егоизъм....

Martom, това е здравословен егоизъм.  Hug
Нашата болест променя живота на цялото семейство, това е факт. Колкото по-бързо научиш сина си, че трябва да ти помага не само при носенето на торбите, но и в т.нар. женска работа, толкова по-добре за теб. А колкото ти си по-добре, толкова по-добре ще е и той.  Peace
Ти не трябва да носиш изобщо тежко! Аз не си позволявам да вдигам повече от 1кг. Мъжът ми свикна вече, както и дъщеря ми, която е само на 8г., но каквото може, ми подава.
Та в контекста на всчики тези размисли - изобщо не се притеснявай да проявяваш здравословен егозиъм!   bouquet Специални поздрави и за теб!  Hug

# 428
Софи, при нас се зациклиха нещата. Току-що разбрахме, че изследването за стафилококи отново е положително и операцията пак се отлага. Sad Една седмица лечение, една - чакахме резултат и нищо. Сега ще трябва да се чака поне още 2 седмици и вероятно мъжът ми ще се върне на работа, макар че как ще работи не знам. Откакто не ходи на никакви терапии е ужасно крив, но поне вкъщи си почива.

Днес трябва да излязат и моите резултати. На сина ни поне са отрицателни.

Лека и безболкова седмица на всички! Hug

# 429
Здравейте днес пак ходих при невролога човека каза че явно само с физиотерапия няма да се оправя .Изписами две ампули лидокаин и дипрофос.Слетобяд ще ходя да ми ги постави .Някой боцкан ли е с тях.

# 430
Здравейте,
само да се обознача, че се завърнах от двуседмичното ми пътешествие на палатки. Горе долу съм ОК, но честно казано е малко по-зле от когато заминах .... а уж тжлкжва внимавах ама .... Сега се надявам бързо да вляза във форма.
Още не съм успяла за съжаление да прегледам темата назад, но тия дни ще се отдам на четене.
Лека и безболкова вечер на всички.

# 431
Здравейте слетобяд ми поставиха лидокайна и дипрософ  малко по малко ме боли .дали ще стихне още болката  моля на който е поставяно да ми каже.

# 432
  • София
Здравейте слетобяд ми поставиха лидокайна и дипрософ  малко по малко ме боли .дали ще стихне още болката  моля на който е поставяно да ми каже.
Здравей,
На мен ми е правен дипрофос, той е кортикостероид, прави се по схема - на 7 дни по една инжекция. При мен лично облекчението беше за кратко, но това не означава, че и птеб ще е така. Дано ти помогне.   Hug

# 433
Martom невролога при когото ходиш-доц.Алексиев,не разбрах в ИСУЛ ли работи или в Александровска? Пусни ми някакви координати на лични,ако има частен кабинет още по-добре,ще ми се и аз да опитам с рехабилитация,че настоящият ми лекар освен разходки нищо друго не ми препоръчва, а така боли,боли постоянно...не знам докъде ще я докарам  ако не взема мерки в най-скоро време.

# 434
Здравейте момичета а на какви матраци спите .Нашият е с пружини и вече не става хич не ми е удобен .Ще трябва да вземаме нов но незнам кой е подходящ лат4ексовли с пружинили пак да е?

Общи условия

Активация на акаунт