Операция на дискова херния - 2

• 199 248
  • 967
  •   1
Отговори
# 435
telerica,
Доцент Алексиев е в Алекскандровска болница в сградата за физиотерапия  - откъм Стоматологията,като се влезе през арката, надясно.Но сега е в отпуск.
Sophsan,
Наистина не мога вече да нося.Вчера върнах книги на приятелка и взех своите,но и днес ме боли под кръста,макар че бяха в раница на гърба.Извиках сина си да ме пресрещне...Диагноза от ЕМГ:двустранна коренчева увреда, тежка отдясно и двустранна периферна. Естествено,от херния,както каза и доцентът от физиотерапията и както беше разчетен скенерът.Лошото е,че мускулчето на десния крак от горната част на стъпалото си е отишло според проф. Ишпекова, която прави ЕМГ-то.Тя каза,четрябва да се боря докрай,а като й отвърнах,че освен милгама  невроложката от поликлиниката не ми предписва нищо друго,Ишпекова ми каза :"Не знам,аз не се занимава с лечение. Вашата невроложка ще се сети,като й покажете резултата".
Май ще залагам на упражнения,за да не си отиде съвсем мускулът на десния ми крак.Ако изсъхне кракът ми, и на метла няма да мога да летя!
Някой чувал ли е за лечение на притиснати коренчета?
Безболков ден! Пожелавам разбиране от околните!Жалко, че още нямам 51г., но  ми е още по-мъчно за доста по-младите и от мен!Не е честно! Знам, че такава космическа справедливост няма, но все пак не е честно!Бъхтиш се,а после  си наказан, че си работил.........

# 436
telerica,
Доцент Алексиев е в Алекскандровска болница в сградата за физиотерапия  - откъм Стоматологията,като се влезе през арката, надясно.Но сега е в отпуск.

А невролог ли трябва да ме изпрати при него или мога да отида сама с всички изследвания и той да прецени каква физиотерапия да ми назначи? Ти беше споменала че е и мануален терапевт,знаеш ли къде прави масажите,дали има частен кабинет?

# 437
  • София
Софи, при нас се зациклиха нещата. Току-що разбрахме, че изследването за стафилококи отново е положително и операцията пак се отлага. Sad .......

Ванилия, много съжалявам, че така се е получило!  Hug
Дано втория път вече всичко да е наред.  Praynig А твоите резултати как са?  Peace

# 438
Ванилия, много съжалявам, че така се е получило!  Hug
Дано втория път вече всичко да е наред.  Praynig А твоите резултати как са?  Peace

Благодаря, Софи!
Аз и детето нямаме. Чудно как не ни ги е предал досега. Подозренията ни са, че стафилококите са се заселили в него миналата година. Няколко месеца влачеше една настинка, а признаците за стафилококи били същите. Тогава не отиде на лекар, защото имало огромни опашки, а той няма как да виси прав часове наред с тези ДХ.  Сега го лекуват локално и вече трябва да има ефект. Praynig Иначе хирургът му е в отпуск, но обещал, че когато се излекува от коките, до 2-3 дни ще го оперира.

# 439
Мартом, не ти ли препоръчват операция?Или още не си ходила на неврохирург?Имаш ли силни болки или схващане на мускулите?Ванилия,какво казаха на мъжа ти за тези стафилококи?Много е вероятно и аз да ги имам.Синът ми ги има с години.И не могат да изчезнат.Правили сме на няколко пъти изследвания и винаги има.Беше още на 4г когато ги откриха.Сега е на 16г и преди 2г пак имаше.Казаха че трябва да му се прави някаква ваксина която се изработва от неговия секрет.Прилагала се по някакви схеми.Почти нищо не разбрах,но наша близка която има микробиология ми каза че това не е сигурно дали ще помогне.Спряхме до там и сега не знам как са нещата ,  ние не сме се изследвали.Отначало пазех малкия, но то не може.Понякога пият от една и съща чаша.

# 440
Мартом, замисли се сериозно за операция, защото тези неща не се възтановяват после, като ти махнат херниите .Тъй ,че една закъсняла операция не е никакво решение,
 когато парезите станат необратими.

# 441
Здравейте,
Намесвам се заради Мартон - не се отчайвай мила, и не се давай на младите пубери! И аз като теб имам един такъв на 14,5 години, дето само се излежава и иска. И в момента ми диша във врата, че го изкарах от чата, но важното е да не ти пука. Инатът на българката е ясен - ще те крепи до едно време. Този твой син иска мама да е млада и здрава, но не е така и трябва да свикне със ситуацията. Не го жали и го накарай да свикне с гадното и за теб ежедневие!
Като пиша се сещам за това, че откакто съм в този форум съм заредена с особенна енергия. Може би се дължи на това, че се подкрепяме. Не се давам на никой нито в къщи, нито на работа! За това ви благодаря и ви пожелавам лека нощ!

# 442
Ванилия,какво казаха на мъжа ти за тези стафилококи?Много е вероятно и аз да ги имам.Синът ми ги има с години.И не могат да изчезнат.Правили сме на няколко пъти изследвания и винаги има.Беше още на 4г когато ги откриха.Сега е на 16г и преди 2г пак имаше.Казаха че трябва да му се прави някаква ваксина която се изработва от неговия секрет.Прилагала се по някакви схеми.Почти нищо не разбрах,но наша близка която има микробиология ми каза че това не е сигурно дали ще помогне.Спряхме до там и сега не знам как са нещата ,  ние не сме се изследвали.Отначало пазех малкия, но то не може.Понякога пият от една и съща чаша.
Aha, по принцип казаха, ча стафилококите не са проблем и ако няма оплаквания не се лекуват. 10% от хората ги имали постоянно по носната лигавица. При мъжът ми се налага да се лекуват заради операцията. Докато резултатите са позитивни - няма да има операция. Първо го лекуваха с антибиотик, приеман орално и определен специално за него, в резултат от изследването на носния секрет. Сега го лекуват с локален антибиотик - маже си носа с Бактробан и това вече трябва да помогне.  Praynig И ние досега пиехме от една чаша понякога и сме ползвали една и съща хавлия за ръце, но вече не. Явно обаче това не е решаващо, а имунитетът, защото аз и детето нямаме.

# 443
Ванилия , каква е връзката на стафилококовата инфекция в носа с кръста?Ако аз се оперирам, едва ли някой ще ми изследва носния секрет?Това ми е въпроса?В България едва ли се прави такова изследване.Знам че стафилококите могат да увредят бъбреци ,сърце.Може да ги има и в очите.Има вероятност да са в диска, или да се инфектира по време на операция?Какво ви обясниха?Да не задавам глупави въпроси, но не мога са си го обясня?Ще се разровя да прочета нещо за това.

# 444
Казаха, че ако ги има в носа, може да се разпространят и в тялото и при неврохирургията е много опасно, защото могат да достигнат до раната и после 6 месеца да е на легло. Могат да доведат до сепсис, загнояване, трудно зарастване и т.н. Имам спомен, че някой беше писал за подобен инцидент в темата, но не се сещам име. Много си беше изпатил човека, мислеше си, че се е заразил по време на операцията, но нищо чудно и при него стафилококите да са били в носа и после да са плъзнали.
На нас не ни обясняваха много, само казаха, че докато ги има не може да се оперира, защото е много рисковано. Предполагам, че тъй като упойката ще е пълна, т.е. ще слагат тръбички в носа и гърлото, и вероятно при аспирирането, ако има стафилококи, могат да влязат навътре и така да достигнат до гръбнака.
Един приятел в БГ го оперираха наскоро /но сърцето/ и също преди това го лекуваха от стафилококи.

# 445
И аз си мислих за тези инфекции по време на операция.Много е вероятно да се дължат на това.До сега не съм чула на някой преди операция да му се правят такива изследвания.Сигурно тук не считат за необходимо да правят такива ."то какво ли правят"Поне на мен не са ми споменавали  ,а на 2 пъти почти бях легнала.Прочетох тук там за стафилококите.Дори се разрових да намеря изследванията на сина ми .В носа са масово ,а в гърлото умерено.

# 446
Здравейте,
Аз след операция на ДХ получих  инфекция -бактериална или асептична  и сега вече 7 месеца след това все едно ,че не съм се оперирала ,имам болки в кръста и крака, пареза на бедрения мускул ,не мога да се навеждам и незная какво ще правя по нататък.
Изследвания за бактериална инфекция не са ми правили, а сега сигурно вече няма смисъл.

# 447
Василен,попитай някой доктор.Да ти направят изследвания.Когато Ванилия писа за инфекцията се сетих за теб.Може да не е същото,но го предположих.Не мога да разбера как може да не правят нужните изследвания.После операцията не успешна.Мисля преди да се оперирам да отида да си направя .Една микробиология струваше 11лв преди.Бедната ни здр каса няма пари.

# 448
Telerica,
аз отидох с талон за физиотерапия, даден ми от поликлиничната невроложка.
Aha,
Според невроложката било късно за всякакви операции. Тя първо искаше да правим консултация с неврохирург, след това се отказа.
Според доцент Алексиев от Клиниката по физиотерапия към Медицинска академия,  операция следвало да се направи в срок от 24 часа само ако ми изтръпне кракът или ако започна да се изпускам или да не мога да уринирам.
Не че бих се оперирала току така, но не знам защо не възлагат надежди на освобождаването на нервните канали посредством операция. Може би защото има вероятност от рецидив на хернията, например от другата странау абе истината е,че не знам. На 12 този месец ще мине и ЯМР-ът и тогава ще се взимат окончателни решения.
На моето легло със стари матраци между двата съм пъхнала две дъски и откакто ми е по-твърдо, спя по-добре. Истината е в твърдото легло.
Положителните емоции не лекуват, но отвличат вниманието. Същото се отнася и за занимания, които ангажират мисълта и те карат да се чувстваш пълноценен.Изпитано и проверено.Здраве и късмет на всички! Безболкови и спокойни дни!

# 449
Според доцент Алексиев от Клиниката по физиотерапия към Медицинска академия,  операция следвало да се направи в срок от 24 часа само ако ми изтръпне кракът или ако започна да се изпускам или да не мога да уринирам.
Това няма как да е вярно, защото за 24 часа след някое от гореизборените събития, не могат да ти направят даже предоперационните изследвания, а още по-малко да те оперират. Има много хора, на които им изтръпват краката /това е обичаен признак/ и операциите им са успешни. Другите два признака, наистина са индикация за операция, но не и в рамките на 24 часа! Wink

Martom, според мен една консултация с неврохирург няма да ти навреди. Само той може да каже дали е удачно да те оперират. А ако се срещнеш с двама, още по-добре. Не се предоверявай на невроложката си Peace.

Общи условия

Активация на акаунт