Операция на дискова херния - 2

• 199 362
  • 967
  •   1
Отговори
# 690
Изобщо не вярвам на добавките.Могат да помогнат по внушение.И аз не искам да си представям живота ми.Още сме млади а с тези бабешкени болести. има толкова живот пред нас ,а как да го живеем?Като че ли нищо не ме радва вече.Мислите ми са само за дх и какво ще става,да не стане по-зле,да не се залежа и т.н.Някои ден си викам-да става каквото ще, докогато-дотогава опитвам се да не и обрьщам внимание и да мисля за хубави неща.Но много рядко ми се отдава. И наи-лошото е ,че като че ли няма изход от положението и с времето се обаждат и други болежки,става все по-зле и зле.И в един момент сигурно ще се стигне до операция.И се питам нужно ли е да се чака дотогава и да се тьрпи това положение? Rolling Eyes

# 691
Все едно чета собствените си разсъждения  Hug
наистина е лошо да си носиш някакво или няколко хронични заболявания,особено от млада възраст.Който не го е изпитвал,той незнае....Не съм подозирала,че ще дойде време( и то толкова скоро),когато вместо да си сложа токовете и да осъмна в някой бар с мъжа ми или компания и тн,или пък да си разходя детето в планината,без да му кажа:"Маме,спри че ме болят краката...",аз ще се тътря по санаториуми,едва кретаща.Но нали съм инат,даже не си позволявам и да куцам,че веднага ще ме запитат какво ми е....
Колкото до операцията,това,което знам аз е,че това е нааай-крайната мярка и да се стремим да я избегнем възможно най-дълго.
Дх си е един вид слабост на гръбначния стълб,ако те оперират един къде си,не е гаранция,че няма да се появи пак на същото или друго ниво.  ooooh!

# 692
Дидолинка, не правиш ли гимнастика?Или колело?А за изтрьпването какво взимаш?

# 693
Съжалявам, че нахълтвам пак, ама аз карах цяло лято колело и много ми помогна Hug

# 694
Съжалявам, че нахълтвам пак, ама аз карах цяло лято колело и много ми помогна Hug
Ами колело не съм карала много ми е скучно,мислех да си взема кростренажор,но май е опасно това друсане.Правя гимнастика за дх в нас по програмата на санаториумите ,разхождам се ( взех си куче ,за да имам повод да вървя повечко  Wink  )
За изтръпването съм пила Нивалин,милгама,дори Тебокан съм пила( една невроложка от ВМА ми го изписа) ,пила съм Мидокалм също,че си ме боли понякога...В началото Нивалина ми помагаше,но сега не..

# 695
Някой наясно ли е с неврохирурзите във Военно медицинаска академия?
Правил ли си е там операция?

# 696
Ами колело не съм карала много ми е скучно,мислех да си взема кростренажор,но май е опасно това друсане.Правя гимнастика за дх в нас по програмата на санаториумите ,разхождам се ( взех си куче ,за да имам повод да вървя повечко  Wink  )
За изтръпването съм пила Нивалин,милгама,дори Тебокан съм пила( една невроложка от ВМА ми го изписа) ,пила съм Мидокалм също,че си ме боли понякога...В началото Нивалина ми помагаше,но сега не..
И аз съм ги пила всичките Rolling Eyes
Водят до привикване...иначе кростренажора, поне при мен само би влошил положението Sick

# 697
Момичета не се обезкуражавайте и за нас ще дойдат хубави дни.Медицината ще напредне и ще има нови начини за лечение.На моменти заболяването търпи ремисия и могат да дойдат безболкови дни.На мен днес ми е добре,сигурно заради предстоящата операция.Излизах няколко пъти до магазина и горе долу биваше.Въпреки,че времето застудя.До колкото съм запозната нито карането на колело нито тичането ще ни се отрази добре.Когато дх е калцирана и няма болка -може.

# 698
Аз лично тотално си изгубих доверието в лекарите, а след халюцинациите, които получих, изпитвам панически страх към думите 'скенер', 'рентген', 'доктор' и най-вече към 'невролог' #2gunfire

# 699
Аха,и аз на това се надявам-да има нови и сигурни начини за лечението на дх. С амо да можем да го дочакаме.Дано дотогава положението ни не се влоши и не се засегнат необратимо и други отдели на грьбначния стьлб. ooooh!

# 700
  • Димитровград
Добро утро на всички,надявам се че сте добре,при мен болките не са като кризи а постоянни ту по-слаби,ту по-силни,но винаги ги има.Днес тръгвам на физиотерапия ,пак и се моля да има някакъв резултат,защото ми е неудобно вече да охкам и пъшкам на наште.Сестра ми се оперира също мин.год.по това време и няма никакви проблеми,а аз с 2 операции и си охкам.Явно е въпрос на късмет,аз се оперирах при професор,но уви без резултат,а сестра ми при д-рКондов в Токуда и е супер.Ако някой иска нещо да ме пита или да сподели,пишете смело.Лек и безболков ден на всички от мен!

# 701
  • Димитровград
Здравей Аha,не разбрах ти оперира ли се или не?

# 702
През другата седмица.Още от днес ми е притеснено до тогава не знам.Напиши по подробно какви ти бяха оплакванията преди операцията и сега какви са!

# 703
  • Димитровград
Ами преди операциите всъщност,защото те са две имах много силни болки в кръста и първо в десния крак,а след това и в левия постепенно получих и изтръпване и след 3 години ходена по мъките реших да се оперирам пък да става каквото ще.Първата ми операция беше в Пловдив и наистина се бях възстановила,но година след това при едно минимално движение в леглото отново ме преряза пак отдясно и не можех да мръдна все едно ми бяха пуснали ток по крака,после ЯМР показа рецидив на същото място л5 с1 и този път реших да отида при ПРОФЕСОР,след операцията уж се пооправих но после незнам какво стана пак започнаха болки,и сега при последния ЯМР показа че имало много сраствания без нови хернии,а аз си умирам от болки и лекарствата изобщо не ми помагат,вече съм луднала,ако ида в София пак ще искат да ме режат ама на мен хич не ми се ще а с тези болки как ще се живее незнам.Не се страхувай не при всеки е така след операция,сестра ми е оперирана и е много добре даже мислят за бебе.Желая ти успех и знай че много е важна положителната настройка,всичко ще бъде ОК!

# 704
bubolina,един съвет-искай ЯМР на главата!
Успех и здраве на всички!!

Общи условия

Активация на акаунт