МАЙска мама гушка свойто бебе, а пък то доволно дреме (4)

• 14 974
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
  • ул. "Мечтание"
Честита месечинка на Елеонора и на Алабала!  bouquet Heart Eyes

Аз не ям нещата, които препоръчват да не се ядат от кърмачки. Не специално, просто така се случва и малкия пак си има колики.  Thinking

Prizmo, добре че напомни за витамините. Бях забравила. ooooh! Трябва да си взема пак да пия фолиева киселина.

# 256
Днес ми е 1. ден у дома сама с двамата и много внимавам в картинката  Laughing Вече ги нахраних по 2 пъти, сега малкият не иска да Заспи и съм го паркирала в кухнята, че иначе събужда с вой сестра си. А аз писа...
Напоследък имам стрес (несвързан с децата), имам чувството, че кърмата ми, която беше малко спира... Правя последни опити да променя несто, уж пия чай, но остава малко време. Витамини не вземам в момента, чувствам се добре иначе. АЗ съм си с килограмите отпреди раждането, това не ме радва особено, но си е така. Въртят се около 75  newsm78

Честита месечинка на рожбата на Алабала.

# 257
exence, дано бързичко се оправите и двенките Praynig.

Мами, честити месечинки на всички Hug  bouquet.

За помощта от таткото - ами само дето Георги не може да кърми, иначе висчко правим заедно. Дори си мисля понякога, че той прави повече. Освен, че къпем, преповиваме, преобличаме, играем и приказваме... нощем, когато Бояна е кисела той будува. Интересно е обаче, че аз от умора не чувам, когато тя хленчи и той става да я занимава, да дава биберон, да дундурка. Обаче, когато проплаче за ядене, аз съм като пружина, а Георги спи и не чува Crazy . Ей, чудна работа е това природата. Е, като започнем да лапаме се събужда, защото Бояна лапа шумно, гълта, дави се, оригваме се по няколко пъти, пак смучем, мляскаме, абе - спектакъл. Умрял да си ще се събудиш Blush Mr. Green .
Дами, усещате ли коагто ви "слиза" кърмата. Аз вече разбирам, що за термин е това. Боли наистина и сякаш нещо тежко се налива в гърдите ти. Пък и да се надвеся над легълцето й като тя гукне и да я целуна и шурва едно мляко, по роклята, по пода... локви правя #Crazy  и изведнъж усещам гърдите ми как стават като бомби и започват да се напомпват. Трябва да се отдръпна от кошчето и да се разсея с нещо, за да помине и поспре #Crazy . При вас случва ли се подобно нещо? newsm78

За коликите - туй дето дечицата изпитвали страх... ами сякаш някой хорор филм са гледали значи Laughing . То с този обезумял рев някак не го виждам като на страх да бие. Може да има нещо вярно в тази теория, ама това нещо е съвсем миниатюрно май.

# 258
Преди време ми се наложи да сваля няколко килограма и спазвах следните правила:
-1 филия хляб за деня и никакви други тестени изделия
-повече плодове и зеленчуци
-хапвах често но по малко
-след 17 часа няма ядене
-почти изключих сладкото от менюто
За един месец свалих около 6 кг.

# 259
и аз тека така и ме боли /нормално е /
по пода ,по краката ми , особено след като се изкъпя и докато се мажа и сложа сутиен  то тече
или ако не се е събудила Неда да яде,и тогава се поизпомпвам /по 10мл от цица/ за да не боли и тече и да ми олекне малко
а също и докато тя яде от другата гърда много тече но за малко и после спира
подплънките ми са все напоени само сменям ,много е неудобно и сега в тая жега ..

колко време мислите да кърмите?
аз съм се спряла на 4 месеца най много /или 3/ още не съм решила

# 260
exence, дано бързичко се оправите и двенките Praynig.

Дами, усещате ли коагто ви "слиза" кърмата. Аз вече разбирам, що за термин е това. Боли наистина и сякаш нещо тежко се налива в гърдите ти. Пък и да се надвеся над легълцето й като тя гукне и да я целуна и шурва едно мляко, по роклята, по пода... локви правя #Crazy  и изведнъж усещам гърдите ми как стават като бомби и започват да се напомпват. Трябва да се отдръпна от кошчето и да се разсея с нещо, за да помине и поспре #Crazy . При вас случва ли се подобно нещо? newsm78

да и при мен е така.особено като наближи часът за хранене /но не винаги,може би зависи колко и какво съм яла/ обикновенно сутрин се случва.

за диети за отслабване??няма смисълот диети, движение, движение и спорт, и умерено ядене, ако държеш толкова на диета прочети за протеиновата диета, - 10 кг за 1 месец дават- за nelesita-

# 261
иколко време мислите да кърмите?
аз съм се спряла на 4 месеца най много /или 3/ още не съм решила

докогато имам кърма, дано е по-дълго време.
Ти защо искаш да я спираш на 3-4 месец????

# 262
ми нямам основателна причина поради която да престана да кърмя
просто така реших май..
не е заради количеството защото мисля че и до 1 година ако искам да и давам ще имам както е тръгнало
знам ли и аз ..нали започват зъби да излизат ,и като я оставям на татко и тя е скъсва да реве понякога не защото е гладна
а просто иска да си заспи на цицата.

а аз не мисля че кърмените бебета са по здрави и умни от некърмените /както казват/ ,
според мен първите няколко месеца на кърма са важни
сега АМ са вече толкова хубави че си има всичко вътре

# 263
  • ул. "Мечтание"
ми нямам основателна причина поради която да престана да кърмя
просто така реших май..

не е заради количеството защото мисля че и до 1 година ако искам да и давам ще имам както е тръгнало
знам ли и аз ..нали започват зъби да излизат ,и като я оставям на татко и тя е скъсва да реве понякога не защото е гладна
а просто иска да си заспи на цицата.

а аз не мисля че кърмените бебета са по здрави и умни от некърмените /както казват/ ,
според мен първите няколко месеца на кърма са важни
сега АМ са вече толкова хубави че си има всичко вътре

Ама ти сериозно ли????????????  #Crazy Ей така от нищото го реши?! Въобще защо си решила да кърмиш тогава?
Не искам да те обиждам, но това звучи изключително нелепо и много несериозно! Особено при положение, че нямаш никакви проблеми с кърменето! Колкото и да са страхотни АМ, не са кърма. Ако се храниш както трябва, кърмата е възможно най-доброто нещо за бебето до 6 месечна възраст.
Съжалявам, но немога да си затрая!

# 264
  • Варна
Всеки сам си решава дали да кърми или не.За мен е нелепо да се класифицират и категоризират хората.Аз каква ли съм като реших да не кърмя веднага след като се върнах от родилния дом, а имах страшно много кърма и дори след 25 дена некърмене още ходя с подплънки Peace
Недейте така момичета.Призмо споделя решението си а не иска съвет или мнение.Има достатъчно инфо навсякъде и всеки си има глава на раменете и си решава за себе си

# 265
  • ул. "Мечтание"
Чудя се просто как такова сериозно решение може да се вземе просто ей така! Не квалифицирам никого! Извинете, ако съм обидила някого...
Ти просто ей така ли реши, че не искаш да кърмиш, Алабала? Сигурно си имаш някакви причини...

Честно, наистина недоумявам...

# 266
  • Варна
Честно да си кажа причините ми не са никак убедителни  Embarassed
Едната е , че не спрях цигарите и мисля, че е по- добре изобщо да не кърмя вместо да я тровя чрез кърмата.Втората причина от която малко ме е срам е, че не ми се занимава с цедене внимателно хранене чуденки дали се е наяла или не и т.н. Радвам се на тези които имат воля и желание за кърмене.На мен ми беше съвестно доста но ми мина.Синът ми също беше кърмен много малко ( с него не пушех) и имах желание за съжаление обаче се разболя на 20 дена и след един малък кошмар спряхме с кърменето...
Да са живи и здрави пък как са родени и дали са  кърмени и дали пишкат на гърне или са с памперс до три годишни е без значение Mr. Green
И според мен 3-4 месеца си е нормално време за кърмене.Аз недоумявам как примерно може да се кърми вече ходещо детенце но това си е лично мое мнение де и никога не пиша в теми за кърменето примерно.Всеки с разбиранията си Grinning

# 267
Оххх само да имах кърма щах да  кърмя и до годината и повече даже ,но уви  Cryне ми е било писано и това е  Sadза второ дете може би ще кърмя или поне се надявам Rolling EyesС две ръце съм за кърменето най най доброто е за бебето,но както казва Алабала всеки сам си взима решенията и има достатъчно инфо по темата .Завиждам на Призмо (благородно естественно)че има кърма надявам се да си избереш правилното решение за  теб спрямо кърменето Peace

# 268
Дай Боже да имам кърма, аз мисля да се пробвам поне половин година. По-рано и аз си мислех за около четири месеца, но тогава още не знаех, нито за срока за майчинстовто, нито бях чела толкова за кърменето. Въобще не знаех, колко е нормално да се кърми. Мислех, че са три месеца и после ти спира Blush . Не се смейте Blush . Сега по-рано от половин година се надявам да не ми се наложи да спра.

Не съм сигурна обаче, кога ще почна да захранвам newsm78. Педиатърката ми каза сокчета от четръти месец, но... Може да опитам, но основното ядене искам да й остане кърмата до половин година поне. Ама дано всичко си е наред де и си имам кърма.

Не се цедя. Един два пъти пробвах, но изцяло ми се наруши ритама на "млеконаливането". Дано не си докарам проблем, но за близо месец си мисля, че организмът ми започва да се нагажда на нуждите на Бояна. А относно напрежението, ако е по-силно през деня намерих и друг чалъм. Тъй като от сутиените зърната ми стават много чувствителни, пък и гърдите повече ме болят пробвах с тези силиконоти чашки, които събират кърмата. Чудееесни са. Малко смешно стои дори в сутиен, но за в къщи са идеални. Вместо да притискам гърдите си в сутиен и зърната в подплънки - в тези чашки те са си свободни, а ако има кърма в излишък тя си се стича в чашката и... абе много са хубави. Само една малка подробност - не трябва да се навеждате много. Laughing Blush Laughing От горната страна има отворчета за дишане и млякото изтича от там - ХАХАХА - определено само в къщи ще ги нося, защото за един ден се олях пет пъти - хихихи Blush Mr. Green .

Последна редакция: пн, 16 юни 2008, 19:15 от DiyanaChar

# 269
  • ул. "Мечтание"
Отстрани може да изглеждат неубедителни, Алабала, но все пак са някакви причини. Щом така се чувстваш по-спокойна, какво пък...

Аз пък може би се фанатизирам!  newsm78 Sad Embarassed Съжалявам, че повдигнах въпроса...

Общи условия

Активация на акаунт