МАЙска мама гушка свойто бебе, а пък то доволно дреме (4)

• 14 974
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
сега се връщаме от разходка и видях какъв лек спор се е заформил.аз все пак просто споменах какво може би
ще направя
всеки избира най доброто за себе си все пак... .защо и как едва ли има значение

приятна вечер на всички

# 271
Дай Боже да имам кърма, аз мисля да се пробвам поне половин година. По-рано и аз си мислех за около четири месеца, но тогава още не знаех, нито за срока за майчинстовто, нито бях чела толкова за кърменето. Въобще не знаех, колко е нормално да се кърми. Мислех, че са три месеца и после ти спира Blush . Не се смейте Blush . Сега по-рано от половин година се надявам да не ми се наложи да спра.

Не съм сигурна обаче, кога ще почна да захранвам newsm78. Педиатърката ми каза сокчета от четръти месец, но... Може да опитам, но основното ядене искам да й остане кърмата до половин година поне. Ама дано всичко си е наред де и си имам кърма.

И аз смятам до 6 месец да сме само на кърма, а след това да захранвам с пюрета. Дано само да имам кърма.

# 272
  • Варна
Вие пък, нищо де то е нормално да обсъдим тези неща Hug
И да кажа, че аз нито споря нито убеждавам някой в моето мнение Peace
Искренно желая на всички които искат да кърмят мноооого и хубава кърма Praynig
Аз също съм ЗА кърменето но при мен така стана по една или друга причина Peace

# 273
 хей хей,
честита месечинка на малките Елеонора и Йоана!

Призмо, за ваксините и АД, по принцип казват че за всички ваксини е желателно детето да няма обриви. Погледни темата в здравния. Аз от там го прочтох и заразпитвах лекарката на следваяия преглед, която потвърди.
КАкадака, за акането на кърмените бебета не само по веднъж на ден е нормално да стане акането, ами даже и да не акат няколко дена. Тук ми казаха до седмица , че не е притеснително, стига да не се свива детео и да не го боли коремчето. ВАжно е да пълни памперситъе с пиш.
Ончето, нещо против породените деца? Wink
и на мен цикълът след 1вото раждане ми беше доста по-обилен, и то първите 2 пъти (то бяха общо 3 и после пак с корем Mr. Green )
Лале да не намалялата клърма да има общо със стреса? напълно е вузможно, опитай да се успокойш, майната му на всичко, дечицата са важните сега. Не е лесно,дано успееш  Hug
DiyanaChar при нас е подобно положението, таткото се буди с баткото и не чува Калина, а аз не чувам Борис, той спи неспокойно, и се будя само при мрънкането на Калина. Странно е , найстина, и ние го обсъждахме оня ден.

Да ви споделя как ми прескочи сърцето днес, когато сутринта, такмо събудила се малката и аз започнах да й говоря нещо, тя ми се ухили до ушите. После я дадох на таткото, да й говори, докато си оправим тоалета с Борис, и му казах, да я гледа, да не би да ми се е сторило. Тя и на него се засмяла.  Grinning Първата усмивка, иначе досега си се усмихваше, но най/често на сън и неосъзнато, трепваше мускулче.

Коликите при нас , като че намаляха значително. Не давам нищо, но като замрънак и замучи, и започне да свива коремчето, отиваме на повивалника, в банята, отварям памперса, и започвам да свивам краченцата, или над мифката. Най-често се изкава хубаво, и явно йй минава. Понякога само пръцка, но и това помага. Така сме от няколко дена, и направо се родих. НАй-трудно е ставането за тази процедура през нощта....но няма как. Дано скоро ви минат и на вас! А какви са тези весели неща за страха, ами как се обяснява гаднотъо бълбучкане на чревцата. Мен ми е ужасно некомфортно, когато мойте бълбукат, пък на тези малки душчки ли?

ох, добро малко разискваме се е оформило  Wink и аз уважавам решението на всеки. Но за мен кърменето беше най-лесното и най-мързеливото решение, освен всичко останало. а Борис беше с нас навсякъде, излизания, пътувания, даже на работа *ама тя работата ми е такава, че можех да си го позволя) и никога не ми е тежало това. После разбрах и какво всъщтност съм си спестила като миене, стерилизиране, мислене, взела ли съм достатъчно за разходката или излизането ни, а водата топла ли ще е....и не на последно, пари за АМ.

Алабала ,мерси за снимката за колажа  bouquet

# 274
  • София
Дияна успях само до 5тия месец да я кърмя. За сега имам кърма. И на мен ми тече нон стоп. Гърдите ми си направи ха някакъв режим Simple Smile

# 275
Ле ле майко, човек като ви чете ... колики, кърма, акане  ooooh! ooooh! ooooh!

А какъв сериозен проблем възникна с шишетата на бебета ни ???

Която е гледала новите по Бтв вече знае, освен ако това не е поредната масова психоза?
Както тази с "фалита" на ПИБ, или лудата крава, или бруцелозата в Гърция, или очакваното 7,1 по скалата на Рихтер в София ...
Вече се чудя на кого да вярвам?!?!?

Но все пак какво мислите по въпроса, ще смените ли пластмасовите шишета със стъклени?

# 276
Здравейте и от нас, влизам набързичко да се отчета.
Днес ни беше първа консултация и за месец и 4дни се оказа, че повръщащото ми момиченце е нддало с1.500 #Crazy и е порасло с 4см.
по отношение на кихането-всички бебета кихат и се радвайте, ако е на често, защото така изчистват носа от задържане на секрети.
По въпроса за витамините, трябва да вземаме такива редовно, защото дори и повечето от вас да не го усещат в момента, организмите ни след раждането преживяват своего рода имунен срив.
Диета нямам никакво намерение да спазвам и със съжаление труябва да отбележа, че както изглежда в най скоро време ще си върна кг.от преди да забременея, защото в момента съм със само 4кг.отгоре и това само за месец.казвам със съжаление, защото не ми се иска да ги свалям всичките, тъй като бях 47кг. и не се чувствах добре.
Виждам, че сте заформили дискусия за кърменето. Няма да коментирам за или против и ползите и т.н.С/амо ще кажа, че независимо, че и в момента кърмя, когато направих мастита и бях с38 и4градиса темп. и нямах сили да вдигна детето от креватчето, а нямаше кой друг, че си казах, че в момента в който се оправя ще взема хапчета за спиране на кърмата.Все още не съм го направила и не знам дали ще го направя, но не смятам, че кърменето е най прекрасното нещо на този свят, като добавим и зърната ми, които са целите в рагади още от самото начало....
Хелианаизвинявай, че така в ефир, но какво стана с теб, кърмиш ли?
Това е за сега от нас, лека вечер на всички.

# 277
Честити месечинки на Елеонора и Йоана !!! Да са живи и здрави и едно прекрасно детство!!!
За кърменето и аз се надявам да е по дълго време ..поне до 6 месец.....
DiyanaChar  и при мен положението е същото с гърдите...наистина се усеща как слеза кърмата...болезнено е ..и почва да тече..че и двете...като ходеща млекоцентрала  hahaha
dessyaja да аз гледах за шишетата....ползвам на Авнт ,с което давам чайчето..и не смятам да го сменям..за мен това е поредната провокация... newsm78

# 278
хей хей,
Да ви споделя как ми прескочи сърцето днес, когато сутринта, такмо събудила се малката и аз започнах да й говоря нещо, тя ми се ухили до ушите. После я дадох на таткото, да й говори, докато си оправим тоалета с Борис, и му казах, да я гледа, да не би да ми се е сторило. Тя и на него се засмяла.  Grinning Първата усмивка, иначе досега си се усмихваше, но най/често на сън и неосъзнато, трепваше мускулче.

даааа, и моя вече ми се усмихва. като му говоря ми се смее, доказателството е на снимчицата отляво  Laughing

# 279
  • Варна
И бебка се усмихва доста широко и съвсем реално  Heart Eyes
За шишетата- май май някоя голяма клечка е решила да се занимава с такъв бизнес и веднага пластмасата стана вредна Joy
Аз си взех шишета Bfree и съм много доволна, уж пише, че са без онова бисфенол ли беше кво беше.Аз много не вярвах за въздушната им система, обаче днес с очите си видях колко мноооого въздух се връща в шишето от тръбичката, представям си всичкият този въздух да беше в коремчето й ooooh!
Днес ни беше първата по- дълга разходка и беба спа през цялото време- много съм доволна, че не реве и не се чекне в количката Heart Eyes

# 280
И аз смятам до 6 месец да сме само на кърма, а след това да захранвам с пюрета. Дано само да имам кърма.
И аз така.
Колкото до усмихването и нашият господин вече се усмихва целенасочено. Много са сладки смеещите се бебчета. Wink

# 281
А какъв сериозен проблем възникна с шишетата на бебета ни ???

Която е гледала новите по Бтв вече знае, освен ако това не е поредната масова психоза?
Както тази с "фалита" на ПИБ, или лудата крава, или бруцелозата в Гърция, или очакваното 7,1 по скалата на Рихтер в София ...
Вече се чудя на кого да вярвам?!?!?

Но все пак какво мислите по въпроса, ще смените ли пластмасовите шишета със стъклени?

Аз не съм гледала новините,но моя приятелка наистина е ПСИХЯСАЛА

Изхвърли 2-ри вид шишета и сега търси стъкло.

И моя мъж мисли че е психоза и само си говорят.Знам ли да сменям ли шипета?

КАЖЕТЕ НАИСТИНА

ЩЕ СМЕНЯТЕ ЛИ ШИШЕТАТА?

то по магазините няма да има стъклени,то ще ги изкупят.

на мен ми трябват 6 броя-2 малко и 4 големи

Големи продават ли се въобще?

newsm78

# 282
  • Варна
 Аз лично няма да сменям шишетата.Како писах по- горе за пари иде реч и не се връзвам  Naughty Отдавна отказвам да ми се промива мозъка с новини и ТВ еле пък от БТВ Stop
Стерилизирам си редовно, доволна съм от шишетата и толкова.Не виждам стъклото да има някакви предимства, даже напротив- виждам потенциална опасност за бебето Crossing Arms

# 283
  • София
Не съм гледала новините. Не мисля да сменям шишетата. Имам само пластмасови. Кумът и кумата бяха на гости преди няколко дена и ни връчиха едно стъклено шише на Чико. Ние сме го били купували на тяхната щерка, но така и не го били използвали.

# 284
абе мацки я не се шашкайте.а и те обясниха че пласмасата изпуска това отровното след като са ползвани над 3-4 месеца.така че просто по-честа подмяна е достатъчно.

ее оставям ви че малката реве Hug

Общи условия

Активация на акаунт