подсъзнанието може всичко

• 242 945
  • 810
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета и от мен!
Облаче, ти пожела лека нощ, но аз тепърва ще сядам да работя на РС-то. Но мира не ми даваше докато не отворя темата и да ви прочета.

Първо, да ви се похваля, че вече имам книгата "Подсъзнанието може всичко за деца" - надявам се, че по време на отпуската ще я прочета. Rolling Eyes

Второ, по отношение на хората, които не ни разбират.
Днес ходихме след работа по Главната на шопинг и решихме да посетим едно от най-известните кафенета в Пловдив - т.нар. Дриймс /Гръцка сладкарница/. По принцип има маси и отвън, но ние предпочетохме да седнем на 2-рия етаж, където имаше климатик. Седнахме си кротко и спокойно, минават 10 минути никоя сервитьорка не идва.Моя мъж отива да пита дали някой ще ни обслужи или просто да си поръча на бара. Но те му заявиха, че колежката след малко идва. Минават още 10 минути, и пак никой не идва.
Слизам АЗ - и с благ тон питам, ще ни обслужи ли някой или не. И всички като гракнаха- вие какво искате, не може и 5 минути да чакате. Аз пак с благ тон питам - Кажете ми някакво време когато ще дойде сервитьорката- А отговора беше " Когато дойде".
Какво последва- Естествено, че се преместихме в друго кафене!!! Аз си казах на ум "Бъдете здрави" и потеглихме. След нас се ръсеха коминтари....

Е, кажете ми тези девойки на какво ниво са??? Те просто не знаят какво вършат!

За съжаление ежедневието те среща с много такива хора и ситуации, изпълнени с много негативна енергия. /във форума, по улиците, на работата и т.н./
Но ние трябва да бъдем добри, да не отвръщаме с агресивност на негативната енергия, насочена към нас.
Аз много пъти съм си казвала, че всеки е виновен за несгодите, които му се случват. С волните си и неволните си действия.

И аз не съм безпогрешна, има неща, които трябва да изгладя, но до съвършенство се стига много трудно и бавно.

Всеки трябва да разбере своята мисия, с която се е появил на този свят и да пробовядваме добро, любов, вяра в бога, самоувереност - това ще спаси света.

Но и този момент ще дойде. Не трябва да губим вяра и надежда! нали така???

Нищо не казвате за срещата?
Всъщност от кои градове сме- аз съм от Пловдив

# 211
Момичета,в момента чета Подсъзнанието...,наистина ми е много интересна и много практична и лесно приложима.Чак не ми се вярва.Започнах веднага да работя по "някои въпроси"Simple Smile и като дойдат резултатите ще докладвам Peace

А когато прочетох в темата за картите на желанията,които си правите се сетих,че когато се оженихме с мъжа ми(преди 6 години) си написах на един лист какво искам да ми се случи и да постигна.Повечето неща бяха материални,защото тъкмо ни предстоеше голям ремонт и ново обзавеждане и т.н.,но имаше и нематериално неща и сега като се замислих 98% от нещата са се осъществили и то в доста разумни срокове в предвид мащабите Laughing
Още тези дни ще си поръчам тетрадката и пак ще си направя списък или карта!

# 212
Облаче.... във форума и изобщо в общуването по интернет всичко е силно преекспонирано и концентрирано. Уж са само думи на непознат изписани на монитора, но всъщност ако си по-чувствителен усещаш повече от думите. Уви тук наистина има много хора, които просто в реалния си живот не злобеят например, но тук скрити зад маската могат да го направят и си мислят, че няма последици. Обаче има. Просто ги подминавай, не е лично, дори и да е на лс. Някой просто се бори с някакво свое "схващане". Аз лично понякога пиша постове, които не публикувам. Аз си го казвам, но ответната страна е възпряна да продължава играта. Например темите по които най-емоционално съм спорила са вегетарианство и Бог, все много спорни теми. И колкото повече пиша, толкова повече се ядосвам и все по-въвлечена се чувствам, и все по-зле защото се свързвам с още повече хора, които спорят с мене на ум и аз го усещам. Понякога има щекотлива тема, която ме вълнува, но се спирам да пиша/публикувам, защото се запитвам "Какво ще донесе ако пиша/публикувам тук това на мен и на другите, т.е. има ли смисъл?" Понякога виждам, че ползата е много по-малка от вредата и подминавам, улеснява ме и това, че не ми се появява темата в "Нови отговори на моите публикации" и аз просто я забравям. Малко се отплеснах...

Hug

П.П. Един приятел няколко месеца(дали не беше повече от година?) пишеше в една тема и показваше своята позиция и съответно непрекъснато се изливаше върху него негативна енергия, но той не се отказа докато не получи бан  Mr. Green После каза, че му е било много трудно, но поне една част от хората поне малко са се замислили и са помислили върху това, на което ги е научил някой друг. Та просто преценявай дали си заслужава...  (Сетих се, че и друг приятел, по-духовен, също получи банSimple Smile )

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 23:30 от Maktub

# 213
Облаче.... във форума и изобщо в общуването по интернет всичко е силно преекспонирано и концентрирано. Уж са само думи на непознат изписани на монитора, но всъщност ако си по-чувствителен усещаш повече от думите. Уви тук наистина има много хора, които просто в реалния си живот не злобеят например, но тук скрити зад маската могат да го направят и си мислят, че няма последици. Обаче има. Просто ги подминавай, не е лично, дори и да е на лс. Някой просто се бори с някакво свое "схващане". Аз лично понякога пиша постове, които не публикувам. Аз си го казвам, но ответната страна е възпряна да продължава играта. Например темите по които най-емоционално съм спорила са вегетарианство и ...
забрави да добавиш и една много характерна черта за някои форумци: да дават съвети и акъл без да си ги търсил. и се почва едно философстване Joy hahaha има много негативна енергия наистина. за мен всяко общуване, дали на живо или в интернет си е важно и да държа да се отнасят с мен равностойно. какво значение има дали виждаш нечие лице или не. но в интерес на истината хората, които се държат ужасно тук, са същите и навън в по-голяма степен

# 214
killah , благодаря ти за думите за приоритетите.   bouquet Това наистина е много сериозен мотив да се справя!
Maktub , и аз преди пишех в темата Има ли Господ. Ако някой иска да го съдят, изпоплашват и да му поставят етикети колко е грешен и изкушен, и то подплатето с чаршафи цитати, там е най-доброто място да го получи. И аз понякога пренасям темите в ума си и мисля за това дори когато не съм на комп.  Hug Което означава, че всичко това ми е излишно. Мисля, че се сещам кой е приятеля ти с бан. Макар че, когато аз пишех в темата, той не обиждаше никого, а само пишеше мнение, така че не зная защо са го баннали.
kambanka 2304 , здравей!  Hug Благодаря, че си споделила твоят опит   bouquet 
nora13, аз съм от София.   bouquet

Искам да споделя с вас един откъс от книгата за суфийското учение от Х. И. Хан. Той е смисъла на непротивенето на злото. Извинявайте, ако мястото му не е в тази тема, затов а ще го напиша  с малък размер . На мен той ми помага да осъзная как трябва да се отнасям към недостатъците си и проблемите.   bouquet
Библейската мъдрост "Не се съпротивявай на злото" често предизвиква удивление и рядко се тълкува правилно. За да я разберем първо трябва да определим какво е зло. Има ли конкретни неща и постъпки, които можем да определим като зло? Хората многократно са се опитвали да направят такова разграничение, но нищо не може да се нарече зло, ако се прилагат определени принципи. Тогава какво е зло? Злото е нещо, което е лишено от хармония, на което не му недостига любов и красота и не се вписва в нашия живот. Всичко, което е съгласие с условията, които предоставя животът, не мо¬же да бъде зло. Злото може да се уподоби на огъня.
Природата на огъня носи разрушителна сила, всичко което лежи на неговия път, бива пометено. Силата на злото е толкова огромна, както и силата на огъня, но все пак то е слабо - както е слаб и огънят. Както огънят не може дълго да се подържа, така и злото не е вечно. Както огънят унищожава себе си, така и злото носи собственото си разрушение. Защо се казва: "Не се съпротивлявай на злото"? Защото съпротивлението дава живот на злото, а непротивопоставянето му позволява да изгори напълно. Откриваме злото в проявите на гняв и предателство, но коренът му винаги е един - егоизмът. В един човек злото може да се появи на повърхността, а в друг - да остане скрито в дълбините на сърцето.
Има една източна поговорка: "Не произнасяй името на дявола, защото той ще изскочи от гроба си". Невнимателните или лекомислени хора твърде често правят грешка, като събуждат спящия дявол, защото не познават истинската музика на живота. За да се научим да живеем сред хората, трябва да станем музиканти в живота. Всеки човек е една отделна нота; този, който приема света по такъв начин, има в ръцете си музикален инструмент. Целият свят става оркестър, призван да изсвири красива симфония. Дори в дребните неща можем да открием проявата на този закон. Често най-тежките проблеми в живота възникват от неспособността на човек да разбере човешката природа. За онзи, който е вникнал в човешката същност, е ясно, че първият и последният урок, който трябва да се усвои в живота, е не-съпротивление на злото, защото съпротивлението дава храна на огъня. Казваме на приятеля си: "Не прави това" или: "Защо правиш това?" Корим го: "Ти трябва да постъпиш така и така", и всъщност правим злото още по-силно, и по-здраво привързваме човек към грешката. Всеки в този свят може да бъде нещо като учител, но не учител в истинския смисъл, защото истинският учител учи самия себе си и колкото повече се усъвършенства, толкова по-ясно осъзнава, че в света има безброй неща за изучаване и целият живот няма да му стигне за това. Колкото повече учи човек, толкова по-малко зло вижда в другите. Това не значи, че в околните злото се увеличава или намалява - това означава, че духовният човек ще осъзнае, че врагът, който вижда в другите, в действителност живее в самия него. Лошия човек, с когото се сблъсква в живота си, се крие в собственото му сърце. Това предизвиква чувство на унижение, но е справедлив урок - да търсиш в себе си онова, срещу което се съпротивляваш у другия. Необходимо е да минаваш през живота нежно. Мислите, думите и действията трябва да се контролират от вътрешния ритъм. Във всичко, което правиш, е необходимо да съблюдаваш закона на хармонията. Дори ако стъпваш бос по тръни няма да избегнеш обвиненията - бодлите ще те обвинят, че ги тъпчеш. Щом животът в света е нещо толкова нежно, може ли някой да каже, че е натрупал достатъчно мъдрост? И може ли някой да се надява да живее в света, без да се замисли над този въпрос?

# 215
Някъде бях чела, че Бог е любов. Има ли любов, мислиш ли позитивно, вярваш ли в по-добър живот - ти ще имаш всичко- ще имаш успех, ще имаш пари, ще имаш всичко.
В живота се срещаш с хора с противоречиви мнения и негативна енергия, но няма нищо случайно- ти просто трябва да се срещнеш и да се справиш с тях. Наистина понякога е по-добре да замълчиш.

Пак някъде по книгите бях срещала следната фраза и много обичам да я използвам при общуването ми с такива хора- "Когато не разбираш нещо, не го коментирай" и затварям страницата. Казвам да сте живи и здрави и продължавам напред.

Ние не можем да оправим света, все пак...

Извинявам се за изразяването, но на края на работния ден, мозъка ми е малко преуморен, но исках нещо да напиша.

А сега да се върна към темата- Как да реагирам в случая - Закъсняваме ми цикъла, не много с 10 дни /и друг път ми се е случвало/. Аз знам и вярвам, че ще имам още деца, но не е дошло времето явно.
В събота ми престои да заминаваме на море- да си настроя мисълта, че няма да ми дойде ли, защото не искам да ми дойде и да съм бременна или да ми дойде, защото заминавам на море.
Мисля си преди 2 месеца ми се случи същата случка и след 20 дни ми дойде, но имах точно симптоми на бременна. Дали силата на мисълта и желанието да имам дете, не е била причина за закъснението??? Ще чакам с  трепет вашите съвети.

Бъдете здрави!!!!

# 216
nora13, моят съвет е да настроиш мисълта си на вълната, която е най- благоприятна за теб- доколкото разбрах- да не ти дойде и да не си бременна.Но не мислиш ли, че така се нарушава един правилно функциониращ организъм?Не мислиш ли, че не е "нормално" да ти закъснява с по 20 дни и да не си бременна.За това на твое място бих се настроила така- "Всичко с организмът ми да е наред, да не съм бременна и да ми дойде когато организмът ми прецени, че трябва да се пречисти".Нали си спомняш знаменитата фраза от "Подсъзнанието..."- "Тялото ми е самоизцеляващ се организъм" (може и да не е съвсем точен цитата).Имай вяра в тялото си- то знае най- добре.
Пожелавам ти успех Hug
Сега искам да ви споделя нещо, което ме мъчи напоследък.Става въпрос за дъщеричката ми, която е на 2, 6 год.Много е палава, да ми е жива и здрава и е влязла във фазата с абсолютното отрицание.Всичко е не, не е съгласна с мен, не ме слуша изобщо, просто не ме оставя да се изкажа.Започва да се върти, да се занимава с други неща , така аз се изнервям започвам да викам, тя започва да вика, идва таткото- той също започва да вика и общо- взето си викаме без да постигаме нещо Grinning
Мисля си, аз ли съм лоша майка, тя ли е супер палаво дете? newsm78И ми е много мъчно, че постоянно й се карам Cry
Снощи прочетох "Подсъзнанието за деца", но не открих нещо подходящо за нашия случай.днес обаче, след поредния й изблик реших да подходя по друг начин.Гушнах я, разказах й няколко смешки, за да привлека вниманието й и след това й казах, че я разбирам, че се е изнервила, че се е изморила от игри...И започнах да й разказвам приказка за едно много непослушно момиченце, което не слушало родителите си и те му се обидили.Спряли да му купуват лакомства, да го водят на разходка, да му правят изненади и да играя с него.И то само осъзнало, че трябва да ги слуша.
Незнам дали ще има ефект, но  поне ме изслуша.Ако имате някои подобни хитринки, сподлете ги с мен.
  bouquet

# 217
venny_b, нито ти си лоша майка нито детето е лошо дете.  На три годинки за първи път детето се осъзнава като АЗ, а до тогава не е осъзнато. Много елегантно трябва да постъпва в тази възраст , защото това което споделяш за НЕ тата всъщност може да се окажат най-отчаяните Да. Това е кризата на 3 тата годинка, пише много за нея в учебниците а може би и в нета  Peace потърси и ще разбереш

# 218
Момичета,в момента чета Подсъзнанието...,наистина ми е много интересна и много практична и лесно приложима.Чак не ми се вярва.Започнах веднага да работя по "някои въпроси"Simple Smile и като дойдат резултатите ще докладвам Peace

А когато прочетох в темата за картите на желанията,които си правите се сетих,че когато се оженихме с мъжа ми(преди 6 години) си написах на един лист какво искам да ми се случи и да постигна.Повечето неща бяха материални,защото тъкмо ни предстоеше голям ремонт и ново обзавеждане и т.н.,но имаше и нематериално неща и сега като се замислих 98% от нещата са се осъществили и то в доста разумни срокове в предвид мащабите Laughing
Още тези дни ще си поръчам тетрадката и пак ще си направя списък или карта!

момичета пишете кой точно книги четете ..за да ги потърся..

# 219
Цитат
момичета пишете кой точно книги четете ..за да ги потърся..

главно тези на Джон Кехоу- "подсъзнанието може всичко", "подсъзнанието може всичко за деца"
Момичетата могат да ти препоръчат и други заглавия, но тези са "задължителни" LaughingШегувам се, тези са наистина много ценни, а и темата е кръстена на тях Grinning
 Hug

# 220
nora13, в момента съм в същото състояние като теб. 15 дни бях без цикъл. Четири теста направих, два излязоха положителни - 2 чертички. Вчера ме видяха на видеозон - няма бременност. И днес ми дойде цикъла - след повече от две седмици. И аз много искам бебенце. След като имаше две чертички, значи се е отделил специфичния хормон за бременността , откъде се е взел не зная.
venny_b, не си лоша майка, разбира се. Много е труден този период за всички - и за родителите, и за детенцето. Няма начин то да стане по-сговорчиво и послушно, просто отвътре му идва да се държи така. Важно е да се чувства обичано, макар и толкова своенравно и да придобие смелост и самочувствие. И да го опазите от собствените му бели  Peace. Моят психолог ми каза, че е много подходящ метод на внушение именно ти каквото си направила - измислянето на приказка. Той ми каза, че децата се асоциират по-лесно с животни. Затова е хубаво приказката да бъде за животни, а не за хора. И задължително да има елемент на обичане - как мама зайка много обича зайчето си и т.н. Hug Най-добро внушение се постигало, когато докато разказваме, правим същите действия, които правят героите в приказката. Например разказваме, че мама зайка хванала зайчето за лапичката, целунала го по бузката, погалила го по косичката и му казала - Много те обичам. И в същия момент трябва да хванем детенцето за ръчичката, да го целунем по бузката и да го погалим. Това е особено важно, когато приказката е по повод на това, че детето е направило някаква беля.
И да не се употребява прекалено много думата НЕ. Да се обяснява по-подробно и с положителни изрази, а не с отрицателни , или поне не само с отрицателни.  Просто да се зададе точно и конкретно желаното поведение. А не просто - не прави това, защото то разбира да не прави нещо, но не и как да се държи.
при моята дъщеря в тази възраст много голям ефект имаше предварителната благодарност. Аз си го измислих този похват. когато искам нещо да направи , не й го казвам направо. А и казвам - Ех, колко се радвам, че си имам такова добро детенце, ей сега ще слезе от люлката и ще ми даде ръка да се прибираме, че трябва да вечеряме вече. Благодаря ти, че си ми толкова добричка и разбрана.  Simple Smile И тя милата, като поставям така нещата, в повечето случаи се съгласяваше да ме послуша.

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 12:26 от Анонимен

# 221
Много ми харесват подходите на Облачето и Вени,ще ги приложа след време,моя си е още на годинка и половина,но... Crazy
Съгласна съм за думичката "Не",тук някъде из форума имаше линк към статия,наскоро я търсих,но не можах да я открия.Накратко беше за това,че думата "НЕ" поражда несигурност на подсъзнателно ниво в детето за в бъдеще и може да изиграе много лоша шега.

Опитвам се да обяснявам на свекито най-вече,ама newsm78 Затова и търсих статията,мислех да я принтирам и нали се сещате Mr. Green Има нещо вярно и като знам,че нас така са ни възпитавали,поне за мъжа ми със сигурност като гледам свекървата сега.Та аз трябва да бера плодовете на труда и,не че тя е знаела-това знае,това прави,но все пак.Важното е мъжа ми ме "слуша" и за времето в което сме заедно виждам големи промени в него.Не съм искала насила да става и не съм го правила умишлено.Просто така се случи,а и май е вярно,че с какъвто се събереш такъв ставаш.Поне в повечето случаи при нас е така.

# 222
Облаче, страхотна си, много ми хареса това с предварителната благодарност Laughing
 Hug
За думичката "не" го знам на теория.Но се усещам , че в повечето случаи я употребявам.Както и "трябва".Мисля, че това се е отпечатало в моето подсъзнание от възпитание, което моите родители са ми дали и сега го прилагам върху малката. SadНе ,че лошо ме е възпитавала мама, но аз искам да съм по- мека и не много строга с моето дете.
Има и нещо друго много интресно при мен.Моите родители са разведени.Баща ми ни напусна когато бях много малка.Но си спомням, че той само ми крещеше и биеше, правеше го и с мама CryИ сега, когато накарам моя съпруг да се скара на малката и той го направи, скачам и му се карам.Много ми е гадно.Хем го карам, хем после му се сърдя. Grinning
Мисля, че това е пак на подсъзнателно ниво от "възпитанието" на баща ми.

# 223
И аз, за съжаление, нося в себе си резултат от някои неправилни похвати на нашите. Макар че сега на съзнателно ниво да го разбирам, вътре в мен то се е отпечатало и явно си стои.  Sad Затова понякога влизам спрямо дъщеря ми в другата крайност. Мен са ме възпитавали като изключително несамостоятелна, много забрани, много твърд модел на дисциплина. Аз от страх да не направя дъщеря ми същата както мен, бях я разглезила ужасно...
venny_b, съжалявам за баща ти, че така се е отнасял с вас   bouquet. Това е много гадно, разбирам те като си наранена в това отношение как реагираш при възпитанието на твоето дете.

Момичета, днес ще бъде първото ми хомеопатично интервю. Много се надявам да извади навън всички причини за проблемите ми и да се излекувам. Моля ви, стискайте ми палци!!! Hug Много се притеснявам и имам голяма надежда. Дай Боже всичко да е за хубаво! Че вкъщи моите хора се измъчиха покрай моите истории....

# 224
venny_b важното е че си го осъзнала и вече работиш върху това Hug

Облаче стискаме палци,да разкажеш после Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт