Времето бързо лети - ЯНУАРЧЕТО прави бели! :)

• 11 862
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
Ewito морков и картоф има на Хип...  Peace  И в тази връзка да питам, ако например вчера и днес давам пюре от морков, може ли утре да започна с нов зеленчук или трябва няколко дни да давам само морков...  newsm78

Честито на всички празнуващи....   bouquet

# 31
  • София
Честит рожден ден, МИККИ!!!!

Честита месечинка на всички празнуващи бебоци!

Жужу 6-ца си нацелила със Сиянка  Heart Eyes Ама истинска шестица, сега ти е тежко, ама твоето дете е една голяма сладурана: тя проявява въображение, характер, творчество, знае какво иска от сега. Само като и гледам закачливия поглед на снимката съм сигурна, че много ще ви работи, но и много ще ви забавлява и ще се гордеете с нея. Пък е и красавица  Wink Да я нагушкаш и нацелуваш. И си помисли на кого се е метнала Laughing

# 32
Микки - честити рожден ден.

Жива здрава, много щастлива и обичана!

Честита месечинка на всички бебчовци и половин годинка на Васко!

# 33
  • София
stelt77, и мене ме терзае този въпрос, макар че вече 22 дни захранвам. Правя си сметка, че има 15 вида зеленчуци и ако давам по 5 дни един и същ(или прибавен към предишните), ще ми трябват 75 дене да въведа всички зеленчуци  newsm78 , което ми се види множко. А пък с плодовете после е още по-сложно. Щото не може с нов зеленчук и нов плод или каша или ........ Оплитам се тотално! И кое запича, разхлабва, регулира и от кое се дебелее и ... Аз съм блокаж и бъркам некви смески и тва е! Ей сега съм наредила 10 вида и се чудя кое да е днес?! Щото пък той някои и не харесва та ги давам по между другото!

# 34
  • София, Дървеница
МИККИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА!

Честита половин годинка на Васко! Честити пет месеца на всички родени на днешната дата!

Честито и от нас!
Лек ден  Hug

# 35
  • Варна
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИККИ!

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА БЕБОЦИТЕ!

Жужу, твоята Сиянка определено ни е любимка  Two Hearts!

Евито  Hug!

Ханна, ти пък си мисли как ще излязат добри резултатите от изследванията, и тогава ти ще и кажеш - ето видя ли че всичко е наред  Hug!

Хубав ден на всички  Heart Eyes!

# 36
  • София
Честита полоин годинка на ВАСКО! Да расте много здраво и щастливо дете! Impatient, нас хубаво ни почерпи, а кажи Васко какво ще получи за мини РД?  Wink

Благодаря за честититките.
По случай днешния мини РД - Васко ще бъде почерпен с оризова каша, а от мама ще получи много гушкане и целувки - повече от обичайното (пък по-късно може и някоя играчка .. ако е послушен)  Hug.

# 37
gab_i ами аз мислех тия два дни морков, после морков и картоф, после тиква, после тиква и картоф, после картоф и тиквички, после ябълка и тиква, после ябълка и банан.... и всичко за по два дни, но не знам дали може така, пък и как ще заместя цяло ядене като постоянно ще му вкарвам нови неща, а не се знае дали ще ги хареса....  newsm78  За кашите нямам идея.... сигурно ще ги вкарам следобяд, бе не знам, омешах се...  Rolling Eyes

# 38
  • Пловдив
Благодаря ви момичета за подкрепата  Hug
Определено имах нужда от окуражаване, защото направо педи ни пусна на самоотглеждане. Дори не ни вика на консултация в 5-тия месец, а направо в 6-тия  Rolling Eyes Нищо и не ни каза за прегледа при ортопед - нали в 4-тия се ходи пак? Абе.. въобщее.... явно ми се разсърди  ooooh!

Еви, милия Мариянчо как се е уплашил  Sad А и вие както обичате да се гушкате - липсвала си му много  Heart Eyes

gab_i, не че съм много компетента, но мисля че 3 дни са достатъчни за нов зеленчук. А наистина ли са 15 вида? Мисля, че няма за къде да се бърза с някои по-нестандарни зеленчуци. Все някога ще ги опита Simple Smile
Кое дете яде всяка седмица манго .. примерно  newsm78
Важно е да се приучат да обичат пресни плодове и зеленчуци, а не шоколади и близалки, и да предпочитат мляко вместо сок  Simple Smile
Добре звуча на думи  Blush ама .. ще видим как ще се справя, защото съм на никъде още .. само теории в главата  Crazy

# 39
  • София
Момичета благодаря Ви за успокоението.Дано да кротне хо нататък. Praynig

Ханна - аз ще почвам отново от утре. Не знам какво ще стане но много ме е страх , че пак няма да иска да яде с лъжица. Вчера ядеше мляко и плачеше ,че иска още.Днес яде малко и плаче че и давам. #Cussing out

Внимавай само с тези пюрета дето са гадни на вкус- за мен де - тиквички с картофи ,карфиол с картофи, ,царевица с картофи. Имам чувство че като и ги дадох, не ги хареса, тя почти само ги опита, но след това не искаше да погледне пюре. Embarassed

Между другото и нес не ни пратиха на консултация в 4 месец. А за изследванията - аз не съм се замислила още, а скоро ще трябва да ги правим. #Cussing out Blush

Аз ще почна по схемата на анджи, от честта с зеленчуковите пюрета- че нали сме дебели ,както казва педи и не трябва да ядем засега каши Embarassed Rolling Eyes

МИА- мерси Simple Smile Отдовна се каня да питам теб и матца как го разбивате този ХИП . Все ми остават гелчета, а на моята госпозица, дай и нещо дето да я затрудни. Веднага спира да яде и почва да плаче #2gunfire #2gunfire

# 40
Честит рожден ден Микки, да си много щастлива и много усмихната жена
Честита и половин годинка на Васко

жужу, честита ти шестица  Hug

Яна яде вече повечето пюренца на хипп. След въвеждането на нов зеленчук или плод й давам един ден да реагира и на следващия евентуално нещо ново. Така че почти през ден пробваме нови неща. Но пък досега не е показала алергични реакции

А при нас нищо ново. Вече свикнахме Яна да пада от разни места. Всичко сме обезопасили с възглавници и каквото сме намерили. В кошара не иска да седи, в шезлонга й омръзва, от дивана пада, прекоси цялата спалня по диагонал и се изтърси върху складираните пакети памперси (слава Богу Praynig) И само да набара нещо ново го гепсва и не пуска. Оскуба на баща си "космодиска"  Joy Мълчи си само като я паркираме с шезлонга пред огледалото и тя гледа другото бебе и явно пред него пази поведение  hahaha

# 41
  • София
angie Проверявай в магазините за 1 лев/1 евро. Ние си купихме такова нещо от магазина за 1 евро, който се намира в Хит-а близо до Люлин /сори, не знам как се казва този нов булевард; точно до този Хит има и Практикер/. Струваше 4 лева. Преди седмица отидох да купя такъв за колата на майка, но бяха свършили... Не знаели кога пак ще заредят.

Пак такова нещо видях и в един магазин в Иван Вазов - на ул. Янко Забунов се намира. Там, обаче, беше за скромната сума от 24 лв.

Ако намериш от по-евтиния вариант, свиркай  Whistling Че каката си слага краката вътре и както се сещаш, джобчето не издържа много  Crossing Arms

Напоследък съм голяма блейка, мозъкът ми е изтекъл... Правя само гафове! Като гледам - последния седи под постинга ми - изтипосала съм дребния с един месец по-голям!

Микки, Честит рожден ден! Желая ти много здраве, щастие и любов! Да доживееш до дълбоки старини и да се радваш на внуци и правнуци /че с емиграцията това става все по-трудно/.

Честита половин годинка на Васко! Да расте жив и здрав, умен и красив!

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 11:28 от Debi

# 42
  • София
Хайде и аз да се разпиша в новата темичка
Благодаря на момичетата за хубаво оформената първа страничка!

Честито на празнуващите днес!

Ханна не се притеснявай толкова,всичко ще потръгне,така както чета в началото ни е трудно на всички независимо ,че гледаме детенце за втори път.Аз също поуплесках нещата и сега Лъчи пиива само млекце.Зимна приказка добре го е написала,че най-доброто за детето е кърма до 6 месеца!Дори и някой от показателите да не е наред с въвеждането на пюрета бързо ще влезе в норма.Миша расте весело и здраво дете!

Ирамира аз ще те посъветвам да избереш количката която има борд отпред,децата обичат да висят на него:)
Иначе аз съм с триколка с въртящо предно колело и съм много доволна,маневрена и стабилна е.
Но определено се оглеждам за нова количка Simple Smile,а най много ми липсва това че Лъчезара не е вече пред очите ми,а гледа напред,но пък за нея това май не е проблем Simple Smile

Теди къде се загубихте тези дни?

анджи не съм виждала такова нещо,даже сега за първи път чувам,но определено ако намериш свиркай,че ми се струва доста добра идея!

Весел и усмихнат ден на всички!

# 43
  • София
angie Виж и тази тема

Това, което купих е организатор за седалка - има много джобчета  и е много удобно.

# 44
stelt77, gab_i, според мен трябва поне 5 дена да се изчака след въвеждането на един зеленчук и тогава да се започне друг. Аз първия месец ще въведа морков, тиква, кортоф и тиквичка и ще заместя едно хранене. След това ще започна ориз, елда и царевица като каши, с които ще заместя още едно хранене. След тях, броколи към пюретата, а може и още някой лек зеленчук. От 7 месеца ще въвеждам плодови пюрета (ябълки, банани, круши и праскови) като десерт или междинно хлранене. От 8 месец – пилешко, пуешко, заешко месо и жълтък към пюретата през ден, а след месата - ще започна с глутеновите каши, а от 9 месеца нататък ще дам отаналите плодове, зеленчуци, сирене и т.н. След годинка – боб, леща, говеждо, свинско, цяло яйце, мляко, шоколад, мед и ...... Peace
А за тази ми ориентираност в захранването, благодаря на Анджи Hug

juju1
, да ти кажа, че моята средна дъщеря Билянка като бебе беше същата, както описваш Сиянка – първите 8 месеца буквално не ме оставяше да мръдна на метър от нея, непрекъснато ревеше и мрънкаше за нещо, после до 2 годинки всяка нощ се будеше поне по два пъти да реве за нещо, а денем се тръшкаше за щяло и нещяло.... И така до към 3-годишна възраст. Я, ела сега да я видиш каква готина 6-годишна госпожица е, която знае какво иска, разсъждава много трезво (понякога по-трезво и от мен, напр. „Мамо, ако Бети беше мое бебе, щях да я гушкам повече”), оправя се с побойниците в детската градина, а всички момичета искат да са й приятелки. Та така, децата с характер са много готини и много радват мама и тате! Hug Hug Hug

Извинявам се за безкрайно дългия пост!  Praynig Blush

Общи условия

Активация на акаунт