ОКТОМВРИ вече наближава, а бебчо ритничета раздава ли, раздава.

• 12 145
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Бебочка, това термометърче е по-скоро лукс.Не е въобще задължително да е такова. Аз избрах такова, защото бебетата много мразят и плачат като им се бърка по разни отвори с термометър.А с този дори няма допир до кожата. Просто се насочва към челото от растояния няколко милиметра и за секунда отчита. Учудващо точен е. В къщи всички по няколко пъти го тествахме. Но е скъп. Беше към 110 лв.
Гледайте всичко което купувате за бебето, да е от естествени материи. Ако купувате сгъваеми кошари, да не са шушлек. Има много красиви дрехи от плюш, които са обаче страхотен алерген и дразнител за бебешката кожа.

За раждането, аз съм спокойна сега, защото в Майчин дом Варна на такива лекета като мене, им предоставят всичко,което и както искат, освен ако не е противопоказано. Имах коремна  операция от извънматочна там, която си е по-тежка от секциото, и още на втория ден си бях добре, и си ходих навсякъде. След това имах още две манипулации с упойки там, и минаха страшно леко. Факт е, че там си гевезят и гледат пациентките. Виждала съм и къде държат бебетата и как ги обгрижват. Страхотно е.
А в АГ Варна ме третират вече два пъти като куче, като парче месо. Там и раждах преди. 24 часа и никой не се смили над мене. Как оживях , незнам. Може би защото бях на 19 години издържах.

Манана, супер е , че вече се отдаваш на почивка. Peace

За шишетата, аз взех много, заради стерилизациите.Ако имам само  две шишета, ще трябва да стерилизирам поне три пъти дневно.А така може веднъж дневно, че и на два.

# 151
Момичета, имам един списък с нужните неща, които трябва да се купят за бебето, свалила съм го от нета....ако искате да го копирам тук или да го сложим на първа страница и да го коментираме и дописваме. Така до октомври ще е окончателен.
Аз съм ЗА!  Peace  Че хич не искам да се претрупам с излишни неща!

И аз имам няколко списъка, та ще сравнявам и давам предложения по него!

Ванче, мерси, че питаш как сме с Трикси  Simple Smile Да чукам на дърво нямам контракции напоследък, но и аз много слушам доки и лежа. Онзи ден трябваше да сляза пред блока да оставя едни документи и докато сляза 3 етажа и после да се кача обратно ме заболя корема. Като си полежах ми мина.

Моля, моля!  Hug  Знам на мен какво ми е притеснено като имам контракции и ви разбирам напълно! Това за етажите е наистина много опасно. Майка ми като била с брат ми и искали вече да я вкарвам в болница и да го изкарват брат ми 
че няма никакви контракции. Взела че започнала да качва и слиза стълбите така няколко пъти и получила болки и така ... родила до няколко часа. Ние живеем на 5ти етаж асансьор няма и всеки път ми повтаря да внимавам с тия стълби и винаги на почивки!

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 14:32 от vanche_mamche

# 152
Момичета аз също съм за списък.
Вкъщи имам няколко и си направих мой - компилащия от всички, но ще е
доста по-полезно ако обсъждаме нещата тук.

Искам да попитам, ако някой е наясно шишетата Bfree и Dr. Brown еднакви ли са или имат н
якакви разлики?

# 153
Парите за болнични се изчисляват на база 6 – месеца назад реалната заплата, която сте получавали – т.е 90% от средното за 6 – месеца. Ако сте се осигурявали на 220лв. и не сте използвали други болнични, отпуски – сумата,която ще ви преведат е към 140лв. грубо сметна ти.  Толкова плащат в BG да си гледаме болните деца и  да се лекуваме

[/url

# 154
  • София
Ради, за тези шишета четох, че са на различни производители и нещо се съдят в момента кой от кого е крал идеи. Само не съм сигурна дали шишетата на  Dr. Brown са без бисфенол.

След малко ще пусна списъка Peace

# 155
За шишетата нищо от мен. Кърмихме се до 15 месеца и мнооого трудно успях да го науча да пие вода от биберон, когато беше на около 7 месеца... От авентски биберони най- не умееше да дърпа, предпочиташе по- малките и меки... Но пак казвам ние не сме типичен пример за храненето от бутилка...
За ръчните помпи имам силно отрицателно мнение, по добре мощна електрическа за много пари- ползата е много по- голяма.

Завивки, дрешки, чаршафки, гледайте да са памук...
Тука в САЩ изобщо не препоръчват одеалца за малките бебенца, поради опасност от задушаване и чувалчетата са за препоръчване, ето едно за новородени (обичат да им е тесничко малките бебоци):
https://www.halosleep.com/products/detail/28/micro-fleece_sleeps … acktrade_swaddle/ ,
и за малко- по големи:
https://www.halosleep.com/products/detail/19/100_organic_cotton_ … earable_blanket_/ така не мислиш, дали не се е завило през глава бебето или дали не е забило нос в одеалото, докато ти спиш...

Аз бях ентусиазирана на тема многократни пелени, но ми секна бързо желанието- то е безспирно преповиване така, с 36 бр. примерно може да се започне... бях чела в литературата...
С току що родено бебе не бих експериментирала с многократни пелени обаче.

# 156
Вие ме отказахте от тия пелени за многократна употреба  Laughing

# 157
  • София
СПИСЪК С НЕОБХОДИМИТЕ НЕЩА ЗА БЕБЕТО

За съня на бебето
•   Бебешко креватче
•   Скрин за дрешките
•   Матрак       
•   Гумиран непромокаем плик за матрака - много полезен в случай, че изпусне памперса
•   Олекотена завивка - 1 бр.
•   Одеало тънко или пелена за завиване
•   Одеало дебело – за зимни сезон
•   Обиколник за креватче – 1 бр.
•   Спален комплект чаршафи (долен, горен и калъфчица) - 2 бр.
•   Бархетни пелени – 5-6 бр.
•   Тензухени пелени – 5-6 бр.
•   Непромокаеми постелки – слагат се на плота или шкафа за преобличане и повиване.
•   Термометър за стаята – 1 бр.
•   Плот за преповиване (или върху кошарата)   

Бебешки дрешки
•   Боди с дълъг ръкав – 4 бр. с копчета на дупето или отпред.
•   Боди с къс ръкав – 4 бр. с копчета на дупето или отпред.
•   Долни камизолки с връзки на гърба – мин. 2 бр.
•   Долни камизолки с копче на рамото – мин. 2 бр.
•   Блузки с дълъг ръкав- 2 бр.
•   Ританки - 4 бр.
•   Шапка – 2 бр.
•   Чорапи - 4 бр.
•   Лигавници – 2 бр.
•   Пижамка – 2 бр.
•   Тирлички  - 2 бр.
•   Ръкавички – 2 бр
•   Тоалет за изписване
•   Зимен космонавт - ако бебето се роди през зимния сезон.

Размер           Височина       Тегло
0/3 м              62 см                3-5 кг
3/6 м              68 см                5-7 кг
6/9 м              74 см                7-9 кг
12 м               80 см                9-11 кг
18 м               86 см                10,5-12,5 кг
24 м               2 см                  12-14,5 кг
2 год             92 см                 12-14,5 кг
3 год             98 см                 13,5-15 кг
4 год            104 см                15-18 кг
5 год            110 см                19-21 кг
6 год            116 см                22-25 кг
7 год            122 см                25-28 кг
8 год            128 см                30-32 кг
10 год          140 см                32-35 кг
12 год          152 см                35-38 кг

За къпането на бебето
•   Ваничка или корито
•   Шезлонг за коритото ако не е анатомично
•   Каничка за поливане
•   Сапунерка
•   Хавлиена кърпа или хавлиийка за баня – 2 бр.
•   Тензухени пелени - слагаме ги над кърпата и подсушаваме бебето първо с тензуха, защото попива добре и е много мекичък за кожата му.
•   Термометър за вана

Хигиенни средства и козметика за бебето
•   Бебешки сапун
•   Бебешка пяна за баня
•   Шампоан за тяло и косичка
•   Бебешко олио
•   Крем против подсичане
•   Бебешка пудра
•   Мокри кърпички за дупе
•   Клечки за уши със и без ограничител
•   Педиатричен термометър
•   Помпичка  за нос
•   Физиологичен разтвор
•   Лепенки за пъпче – може и да не потрябват – на доста бебета пъпчето им пада в болницата
•   Спирт 90% и 70% за почистване на пъпчето
•   Памук
•   Ножичка за нокти
•   Четка за косичка
•   Памперси
•   Прах за пране за бебешки дрехи
•   Бебешки сапун за пране

Принадлежности за приготвяне на храна за бебето
•   Помпа за гърди  
•   Адаптирано мляко (за всеки случай) - 1 кутия
•   Шишета - ако няма да кърмите 4 бр. , ако кърмите 1 бр.  
•   Стерилизатор
•   Четка за миене на шишета   - ако може изцяло от пластмаса за да може да се стерилизира
•   Биберон залъгалка – 1-2 бр.
•   Биберони за шише 0-4 м. – 2 бр.
•   Подгревател за шишета
•   Електрическа кана за вода
•   Стерилни торбички или кутии за замразяване на кърма
•   Сутиен за кърмене за мама - 2бр

Други необходими покупки
•   Детска количка
•   Бебешко столче за кола  
•   Бейбифон    
•   Играчки за бебето според възрастта  
                кенгуру
                Музикална грачка за над леглото
                шезлонг
                активна гимнастика
                спално чувалче
                дъждобран за количката
                стойка за ваничката.
                Подплънки за гърдите
                Крем за зърна   
                Предпазители -силиконови за зърна
                столче за хранене
                стерилизиращ препарат

Не съм съгласна относно необходимостта на някои неща или с бройката на други, но това ще го коментираме. Wink Иначе списъка ми се струва огромен.

# 158
  • Lovech
Здравейте, момичета. Чета ви всеки ден, но не мога често да пиша, пък и когато няма какво да кажа, предпочитам да не пиша излишности. Днес се включвам, за да кажа за шишетата. С първото дете имах две, после още едно купих, сменях само бирероните, но тогава бяха пластмасови. А сега съм си купила малко и голямо на NUK, но вече стъклени, препоръчаха ми ги, а и стъклото било по-добре от пластмасата, особено в началото, когато бебето е малко и се стерилизират по-често. По-късно наистина може и едно по-леко пластмасово.
Това все пак е лично мое мнение. За списък на необходимите неща съм съгласна, аз лично си имам два такива, така че бих допълвала.
Честито на всички, които са научили пола на бебенцата. Аз другата седмица преди да тръгна за море, ще отида пак на преглед, този път в Плевен, та да видим дали ще се потвърди пола на бебчо.
Това е засега, лек ден!

# 159
  • Варна
mylili , уплаши ме бе.  Shocked Shocked Shocked
Голяяяяяяяяяяям списък. Лелеееееее, всичко това трябва да се купува. Аз ще се оправя, нали ми е мания да пазаря от сега, ама вас дето отлагате за накрая не ви виждам наведнъж да пазарите всичко това. newsm78

Списъка е много хубав и изчерпателен де.Така че ще ви помоля да го сложите на първа страница.Важно е все пак.

# 160
  • София
Тука в САЩ изобщо не препоръчват одеалца за малките бебенца, поради опасност от задушаване и чувалчетата са за препоръчване, ето едно за новородени (обичат да им е тесничко малките бебоци):
https://www.halosleep.com/products/detail/28/micro-fleece_sleeps … acktrade_swaddle/ ,
и за малко- по големи:
https://www.halosleep.com/products/detail/19/100_organic_cotton_ … earable_blanket_/ така не мислиш, дали не се е завило през глава бебето или дали не е забило нос в одеалото, докато ти спиш...
Цитат

На мен тези вторите чувалчета много ми допадат. Само незнам как през зимата ние ще сме завити с юргана, а ще гледам детето само по чувалче в голямата кошара. Сякаш отвътре ми идва да завивам. Иначе чувалчетата са много полезни. Сестра ми като бебе беше такова шило, че в момента в който усетеше завивка върху себе си я изритваше. Майка ми горката по цели нощи не спеше да става да я завива през 10 мин. Накрая й купиха чувалче и я излъгаха. Спеше опитвайки се да изрита чувалчето Joy

Пуки, аз мисля че някои неща са излишни, а други не са необходими веднага. По скоро списъка трябва да се казва "Списък с всичко, което би ви потрябвало за едно бебе" hahaha

# 161
За шишетата намерих от страницата на www.oekotest.de какво пишат:

Die Dr. Brown's B-free-Babyflasche ist aus Polyethersulfon (PES). "B-free" steht für frei von Bisphenol A. Der Schadstoff kann sich in PES nicht bilden, das von uns beauftragte Labor hat tatsächlich auch nichts entdeckt.

Превеждам: Детските шишета B-free на Dr. Brawn са направени от Polyethersulfon (PES). "B-free" показва че не съдържа Bisphenol A. Това вредно вещество не може да се образува в PES, от нас наетата лаборатория действително не откри нищо (никакъв Bisphenol).

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора. Oтивам да ви чета  Laughing

# 162
Най-после да успея и аз да ви изчета и да ви отговоря.
Трикси, мила, не се шашкай от мисълта за раждането. Аз не съм раждала, но съм спокойна. Мисли си позитивно и ще видиш как по-лесно ще ти мине.
MigthBabka, Честита девойка!
Ради, на теб честито мъж!
Никози, благодаря за комплимента, мила  Blush  bouquet А снимката ми я направи мойта кума. Тя е фотограф-любител, но й се получават доста сполучливи снимките.
shareez, ние оня ден с мъжа ми гледахме точно тая количка - Даяна на Кенгуру. Изключително лекичка е и много ми допадна, има си всичко, което ни е необходимо и може и на нея да се спрем.
Miss Fairy, Честит мъж и на теб!
Манана, благородно ти завиждам, че вече си си вкъщи и си почиваш. Благодаря ти и за отговора по мойто питане   bouquet

За шишетата - аз вече си взех две. Пуснах си темичка и мамите ми нахвалиха най-много Авент и Чико, та си взех едно малко шише на Авент със силиконов биберон и едно по-голямо на Чико (физиологичното) с каучуков биберон. И залъгалките ми също са една силиконова и една каучукова, защото не се знае какво ще са предпочитанията на бебка.
За списъка идеята е много добра, но мисля, че понякога се посочват и много ненужи неща или работи дето рядко се ползват и не са задължителни

# 163
  • София
Ето и моя коментар по списъка:
1.   Мисля че като за начало една завивка е достатъчна. По-нататък ще се купуват други според сезона.
2.   За зимно бебе с 2 комплекта чаршафи само незнам как ще се оправим. През зимата бавно съхнат.
3.   Общо за дрешките – струва ми се, че едно боденце памучно с дълъг ръкав и отгоре по-плътен гащеризон са идеалното облекло за зимните бебета. Предполагам е по-лесно обличането на цяла дрешка на 3кг мръвчица отколкото отделно ританки, панталонки, камизолки...но мамите с опит да кажат.
4.   Термометъра за вана незнам до колко реално влиза в употреба.
5.   За бебешката козметика си мисля, че освен едно шампоанче, гел за тяло, лосион за тяло и крем против подсичане другото не е задължително.
6.   Подгревател за шишета аз няма да взимам.
7.   Столчето за хранене не е необходимо в началото.

Ами май е това за сега.

# 164
  • Варна
Сисилия и Енигма, виждам ви на балкона. Laughing Веднага слизайте да кажете как мина кафенцето.

Общи условия

Активация на акаунт