През СЕПТЕМВРИ ще изгреят нашите звездички, чакаме ги с трепет всички

• 9 579
  • 308
  •   1
Отговори
# 195
Диде, разбирам те напълно как се чувстваш. Ужасно е това, но за съжаление се случват подобни неща. Много сили и кураж пожелавам на тази майчица, ще са й нужни Praynig Аз живея с този страх, но защото имам проблеми, които могат да доведат до това Sad

# 196
  • София
Дано при нас няма такива тъжни и ужасни случаи! Дано Господ бди над всички ни! Аз се опитвам да се успокоя с мисълта, че може би така е трябвало да стане, макар да ми е много трудно да си повярвам! Weary newsm11

# 197
Дидка гуш слънце Hug.
Разбирам те напълно защото и аз тази седмица минах през битката с лошите мисли.
Мойта съседка си роди бебенцето в 8 ми месец дори в края, но детенцето е с недоразвити дробчета в кувьоз и лекарите не даваха никакви надежди да оцелее.
Преливаха му кръв, но малкото човече не се дава ето вече седмица живее на пук на лошите очаквания.
И аз много се шашнах и не ми се искаше да вярвам, а какво и е на майчица не знам.
При срещата с доки я питах защо, но си знаех отговора предварително.
Няма гаранция и то не само за раждането и след това нищо не ни е гарантирано.
За себе си мисля, че колкото повече време минава толкова по болезнена е раздялата с близък човек, НО да не се разтягам много.
Аз взех решение да не се страхувам и да не влизам в капана на хиляди кошмари, които така или иначе ми се въртят около главата и само чакат да ги пусна, че да се настанят.
Каквото е писано да стане и без това ще стане, а ние ще го преживеем и ще оцелеем.
А за теб Дидка Heart Eyes скоро си мислех, като те четях, че хич не ти личи да си първескиня толкова си балансирана и уверена.
Да не разрешиш да ти се ограби спокойствието и радостта за бебенце, което живее в теб Hug

# 198
Дидка, гадно е, но се случват такива неща Sad. И при нас в другата ми отчетна тема (декември 2005) имаше подобен случай, при това беше едно от първите очаквани бебенца, на 1 декември.... представяш си каква параноя ни обзе всички останали в темата. Беше просто ужас и за майката, и за всички, които бременеехме с нея Cry! ........... Хубавото е, че майчицата в крайна сметка си роди живо и здраво момченце, па макар и почти две години по-късно! Пожелавам и на твоята позната да гушне жива и здрава рожба догодина! Praynig А всички нас дано Господ ни пази! Praynig

# 199
Дидка наистина е много стресиращо да научиш такава новина Hug Hug Hug Hug Hug а като се замислиш,че такива неща стават сигурно всеки ден Cry
На нас ни остава да се надяваме и молим с нас всичко да е ок Praynig Praynig Praynig Praynig

# 200
  • София
Момичета, току-що се връщам от консултация - слава богу, всичко с бебончи е наред  Praynig
Ама междувременно ми звънна свекърва ми, че Павел е с 38 градуса  Sad А съм в отпуска от понеделник и на море ще /щяхме/ да ходим в неделя. А и имаме билети за Мечо Пух за събото за НДК, за които дадохме 140 лв. преди два месеца и си брояхме оттогава дните до представлението  Cry

# 201
Добро утро и от менека
Аз не съм спала цяла нощ!!!Беше вече светло когато малко задрямах!!Тя моята щерка ще има да ходи по доскотеки като се роди!!Май ще е нощна птица  #CrazyАма какво беше това ритане въртене и пълзене направо не знам!!
И аз имам газове /почти не знам какво представляват ама имам hahaha/
Дидка и аз съм много притеснена и в едно такова настроение!!!
Чета за малките Тео Миа и Станиславчо и ми е толкова тежко!!!А преди това бях чела за една друга априлка която отива да ражда с контракции и всичко и и казат че плода е мъртъв!! smile3518
тоя живот просто не е честен!!Да го носиш 9 месеца и да искаш вече да го гушнеш и накрая.....Или пък да го гледаш мъничко беззащитно да се бори за живота си и ти да не можеш даже да го гушнеш! Cry
Знам че се случват такива неща но се моля никоя от нас да не го преживее!!И да имаме най-прекрасните и здрави дечица!!Пък нека реват и да не спим!!Те да са добре!!
Ето Диде ти като ме пита оня път като бях по спешност да видя какво става с това бебе!!Дето 3--4 дни не го усещах!!Какви ли мисли не ми минаха през главата тогава!!И седим и двете с майка ми плачем като ни казаха че е добре малката мишонка!!!Е тогава не знаех на кой сят съм!!За това ако даже за няколко часа не усещаме бебетата както сме свикнали веднага се обаждаме на доки!! Peace

# 202
  • Варна
Много странно. Преди 1-2 часа и аз попаднах на темата на Априлските мами съвсем случайно и ми стана толкова мъчно и тъжно. Реших да не ви споделям тук за да не се зареждаме със страх още от сега. Но явно нещо всички ни е накарало да минем през тези тема.
Ужасно е, дай боже никоя от нас да не изпита подобни емоции и всички да се радваме на хубави здрави бебчета на есен  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 14:13 от Juliko

# 203
Аз още вчера ги видях, ама си замълчах, щото хич не е работа да си пълним главите с черни мисли, особено сега.
Момичета, случват се такива неща. Сигурно си има причина за това.
Искам да мислите, че при нас всичко ще бъде наред и да си говорите с бебончествата, докато са в коремчетата. Hug

# 204
  • София
Mariam777   и аз на моменти се очудвам от себе си, как не се тревожа и как всичко върви плавно, дано да съм добра майка, че така съм го замислила. На мнение съм, че щом една жена е решила да даде живот на друго същество, то тя трябва да е решила че ще прави най-доброто за детето си, а не това което ще и е по-лесно. Може и да звучи наивно, на вече мамитата с опит..." Паживьом-увидим" са казали руснаците. Дай Боже!

Благодаря ви на всички за думите, разведрихте ме и ми вдъхнахте кураж!

Иринка, дано малкия се оправи и да не е нещо сериозно! А какво е това представление на Мечо Пух с билети за 140лв? newsm78

# 205
Стана дума за това и на срещичката HugДа не му се случва на човек каквото майка му мисли  Praynig PraynigТрябва да сме ведри и позитивни!!!Всичко се предава на бебешоците ни!!Когато съм тъжна,плача,изнервена или притеснена моята малка мишка спира да се движи!!Милата сякаш да не ме притеснява и тя като мърда и да се успокоя по-бързо!!А когато се смея елате да видите какво шоу е в корема ми!!Те усещат всичките ни емоции миличките ни!!!Дори и когато се родят колкото сме по-нервни или притеснени толкова са по-раздразнени и дечицата ни и плачкат безутешно!!!
Аз се чудя кой филм да зазяпам че си имам хаш бе о както му викам  HBO демек!!!Малко да се посмея дано има някоя комедийка  Hug

# 206
  • Варна
Вижте на какво попаднах днес - Книгата Грижи за бебето и детето - Бенджамин Спок   в електронен вариант.
Може да се изтегли от тук като кликнете на Сваляне: http://www.e-bookbg.com/index.php?option=com_docman&task=doc … 777&Itemid=61
Верно че е старото издание доколкото разбирам ама все пак  Flutter

# 207
И аз вчера бях много тъжна за бебчетата от април и февруари. Много се учидих че априлските са 5 бебнца, много бе ужасно е. И като прибабим и това че от онзи ден следобед не усещах бебчо вчера следобед бях пред истерия. Той пък взе че се обади шавна леко та се пооспокоих,  а през ноща направо си ме срита. Много повече взех да се притеснявам не само за бременноста, а и за след това. Praynig дано да са здрави дечицата ни!

# 208
Дидка,много е ужасно това ,за което разказа Cry
Одеве като го прочетох ме обзе тиха паника,защото мойто момиченце днес не го бях усещала.Лягах на леглото на едната страна ,на другата страна,само и само нещо да усетя-не и не.Докато преди малко бебка се събуди вероятно и се размърда така здраво ,че си помислих, че е решила да ми сменя местата на вътрешните органи Laughing.Най-хубавото усещане на света си беше това!!
Дано никоя от нас не я сполети това нещастие ,горкото майче!!!

# 209
Изтеглих си и аз книгата!!Много бързо стана!! Peace
Дани няма да мислим лоши неща нали така!!Всички Септемврийски бебоци са живи и здрави и съвсем скоро ще ги гушкаме силно   bouquet Hug
Исках да питам за една количка Зупър май беше!!!Ама не намирам нищо в нета!!

Общи условия

Активация на акаунт