Машина за хляб - 11 част

• 96 626
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 615
polin_a твоето брашно пълнозърнесто ли е?Защото мисля,че има и обикновенно царевично защото аз съм купувала за панировка и другия път ще купя такова да прибвам.

# 616
БУРГАС ДШ, ходих да видя пакета, но никъде не пише какво е. Пише тип 800. От Метро го купих 5 кг струва някъде 5 и нещо, към 6 лв. един червен пакет. Аз не разбирам много от брашна и не мога да преценя дали е пълнозърнесто newsm78.

# 617
БУРГАС ДШ, ходих да видя пакета, но никъде не пише какво е. Пише тип 800. От Метро го купих 5 кг струва някъде 5 и нещо, към 6 лв. един червен пакет. Аз не разбирам много от брашна и не мога да преценя дали е пълнозърнесто newsm78.
Питам те,защото на моето пишише.Аз го купих от маг.Европа опаковка 1 кг.Не помня цената,но определено беше по-евтино,може би защото е по-малък грамаж.

# 618
polin_a,

Чудно хлебче си направила  Peace По-нататък може да експериментираш с количеството на церевичното брашно докато го напаснеш  Peace

# 619
Еми значи моето излиза, че кг струва 1 лев и стотинки. Пробвай с другото ако намериш и кажи как е. Аз пък исках да си купя типово но не можах да намеря. Не си падаме по бял хляб, макар че с машинката става супер.

argun, благодаря! За съжаление ми се иска да ползвам колкото се може по-малко бяло брашно, но в случая ще трябва да намаля количеството на царевичното. Но и така е добре. Получи се.

# 620
polin_a моята машина беше на ремонт около 1 месец и аз правих един хляб с 4 вида брашна-царевично,многозърнесто,типово и бяло.Бях написала и рецептата.Ако мога да намеря на коя страница е,ще напиша.Хлебчето става много хубаво.

# 621
Днес правих питка която стана много хубава.Ще Ви напиша рецептата ако някой желае да пробва.Ще направя и снимка но когато фотографа се прибере от работа.
По 1/2ч.ч. грис и пълнозърнесто царевично брашно-накъснах за около 4-5 мин.с 100-150мл..вода леко затоплена.
1 ч.ч. типово брашно
1 и 1/2 ч.ч.бяло брашно-ако се наложи добавя се още 1/2ч.ч.
1/2 пакетче жива мая или 2 и 1/2 ч.л. суха(аз сложих жива този път)
2ч.л.сол
1ч.л.захар(аз сложих кафява тръстикова)
4с.л.олио
350мл.вода-от тях-в 50мл.разтворих маята със захарта и оставих да втаса и 100-150мл. за накисването на гриса и царевичното брашно.
Добавих и по 1с.л.сусам и ръжени ядки.Щях да слагам и трици на забравих.
Омесих всичко и накрая с 1-2 с.л.олио доомесих за да може после по лесно да се отделя и къса.Втаса около 30 мин.(бях го сложила на терасата на слънце).с намазани ръце с олио направих топчета и пак втаса за 30 мин.(пак на слънце).Пекох на 200гр за около 30-40 мин..Аз слагам хартия отгоре,защото моята фурна не мога отделно да включа горен или долен реотан.
Ето това е рецептата.Ако искаш пробвай и нея.

# 622
БУРГАС ДШ, ок, с радост ще експериментирам. Моята я имам от седмица и съм в период на пробване. Simple Smile

# 623
БУРГАС ДШ, ок, с радост ще експериментирам. Моята я имам от седмица и съм в период на пробване. Simple Smile
Да те предупредя-месих на ръка.Но сега машината е вече в къщи и ще пробвам в нея.Още не знам на коя програма но мисля за пълнозърнест хляб.

# 624
БУРГАС ДШ, да, разбрах това Peace.

# 625
Здравейте момичета!От скоро се сдобих и аз със хлебопекарка и за сега правя само обикновен хляб който винаги става.Много ми се иска да направя козунак обаче не мога да избера рецепта ooooh!гледах ,гледах .. EmbarassedМоля ви дайте някоя изпитана рецепта при която няма начин да има провал PraynigПредварително ви благодаря  bouquet

# 626
Аз бих ти дала следния съвет:
Вземи коя и да е рецепта за козунак и го направи в пекарната за да  втаса.
Преди печенето я изключи ,
Приготви си я с жълтък захар и другите вкусотии
и я опечи във фурната.
Аз правих само в хлебопекарната и не бях доволна и момичетата тук ми предложиха този вариант.

# 627
Сега извадих един хляб със сусам и се сетих да ви питам дали завивате хлебчето, когато се опече.
Аз поръсвам с вода и го завивам, понеже иначе ми се струва, че кората е много твърда.

# 628
Не го поръсвам с вода,но го завивам с кърпа и след като изстине прибирам в кутията.

# 629
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ето една вкусна рецепта и от мен за хляб с оризово брашно

скоро не съм яла толкова сполучлив хляб, а експлоатирам машината от 4 г.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт