Машина за хляб - 11 част

  • 96 641
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 106
ето една вкусна рецепта и от мен за хляб с оризово брашно

скоро не съм яла толкова сполучлив хляб, а експлоатирам машината от 4 г.  Wink


А къде е рецептата?

# 631
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

ми кликни на снимката де  Laughing

# 632
  • Мнения: 9 785
Засилих се да пиша рецептата за този вкусен оризов хляб, но твърде сложно ми се вижда и се отказвам Sad. Ако някой има по-лесно предложение, да свирка.

# 633
  • Мнения: 106
И на мен ми се вижда сложно и бавно.asyalein как имаш търпение.Направо ти се възхищавам.

# 634
  • Мнения: 9 785
А някой може ли да ми каже как да си стерилизирам бурканчетата с лютеница, дето я правих в хлебопекарната?

# 635
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Засилих се да пиша рецептата за този вкусен оризов хляб, но твърде сложно ми се вижда и се отказвам Sad. Ако някой има по-лесно предложение, да свирка.

въобще не е сложно Wink
само така изглежда. а и става голямо количество

хубавият хляб не е само да бухнеш продуктите в хлебопекачката  Wink

П.П. аз доста време търсех рецепта с оризово брашно, но рядко има...

БУРГАС ДШ , да не си мислиш, че цял ден стоя и му бая на този хляб?
повече от 20 мин. общо не съм му отделила...
за 3 минути се прави закваската, после стои в хладилника. оризовото тесто става за 1 минута.
машината смесва 3те теста.
втасва без мен 2 часа, после оформям и слагам да се пече.
кое му е сложното?  Stop

# 636
  • Мнения: 9 785
asyalein, понеже по-горе беше писала, че е голямо количество и ще го ядете доста време, предлагам да ни разхвърляш по една филийка поне да го опитаме, а пък и вие да не се мъчите Laughing. Искам да си представя вкуса на тоя хляб, ама не мога така от снимката само Wink.

# 637
  • Мнения: 106
Имам предвид търпение за яденето.Защото хубаво изглажда хлебчето и сигурно е вкусно.

# 638
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein, понеже по-горе беше писала, че е голямо количество и ще го ядете доста време, предлагам да ни разхвърляш по една филийка поне да го опитаме, а пък и вие да не се мъчите Laughing. Искам да си представя вкуса на тоя хляб, ама не мога така от снимката само Wink.

хахаха, да по гълъб ще го пратя  Joy
на вкус е неутрален, като бял хляб, но е сочен и еластичен като козунак.
една филийка засища, макар да е пухкав и лек на консистенция.

днес ще го ядем на тост   chef , че то е срамота да готвя при такъв хубав хляб.
ще се ядат сандвичи  hahaha

# 639
  • Мнения: 9 785
asyalein, да ви е сладко, мила, аз ще се облизвам пред снимката. За цяла бременност нищо не ми се е прияло, ама тоя хляб сега ме изкушава яко. Ще хапя китки сега Laughing.

# 640
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein, да ви е сладко, мила, аз ще се облизвам пред снимката. За цяла бременност нищо не ми се е прияло, ама тоя хляб сега ме изкушава яко. Ще хапя китки сега Laughing.

ооофффф какво да те правя  ooooh!

намерих друга лесна, мързелива рецепта.
за бременни.

не съм я пробвала!!!!

Хляб с ориз

2   ч.л.       суха мая
400   гр.       бяло брашно тип 550
1/2   ч.л.           захар
1   ч.л.          сол    
20   гр.       масло
150   гр.       сварен ориз

всичко се слага в машината за хляб на програма за бял хляб.

в рецептата не виждам течност (вода или мляко)  newsm78
незнам дали свареният ориз дава необходимата вода...

ето снимка от източника

# 641
  • Мнения: 9 785
asyalein, момиче, що не тръгна от по-лесното? Ама пак навреме. Това ще го пробвам задължително. Мноооооооого ти благодаря! После ще пиша как е станало.

# 642
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein, момиче, що не тръгна от по-лесното? Ама пак навреме. Това ще го пробвам задължително. Мноооооооого ти благодаря! После ще пиша как е станало.

за мен не е по-лесно....
аз имам оризово брашно... да варя отделно ориз е по-сложно според мен...

за последната рецепта:
ако стане на трохи ще трябва да добавиш вода...
т.е. като не съм я пробвала, не мога да съм сигурна, че е и точна...
другата я коментирах, но за тази ще трябва ти да експериментираш  Peace
успех, пише, че хлябът е много подходящ за тостване, т.е. запечен  Peace

# 643
  • Мнения: 3 036
asyalein ,
Аз не съм бремена,но и аз ще го направя.
Само имам два въпроса:
1.Ориза колко е необходимо да се свари и после пасира ли се или не?
2.И рецептата за този хляб,за какъв грамаж хляб отговаря?
Понеже отскоро имам хлебопекарната и гледам да правя точно всичко,а не знам  какъв точно грамаж да задам.

# 644
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein ,
Само имам два въпроса:

1. колкото се вари ориз  newsm78...., не се пасира, цял се слага
2. превела съм цялата рецепта, няма нищо друго указано.
пише големина - L, покафеняване - леко

съжалявам, но не мога да ти помогна повече  Sad
 писала съм, че тази рецепта не е изпробвана от мен.
аз правих предната рецепта Wink

Общи условия

Активация на акаунт