Машина за хляб - 11 част

• 96 589
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 855
Мие се Grinning

# 856
  • София
Dodichka, виж  тук в рецептите, има и такива без бяло брашно. Peace

# 857
Anim ,БУРГАС ДШ , благодаря ви!Сложих за 700гр. хляб.Утре ще пробвам и с двойната доза.Има ли някакъв начин да намеря тази книжка с рецепти?Някой близък да ми я преснима от БГ и да ми я изпрати на файл, или нещо подобно?Така съм като в небрано лозе.

Имам и един глупав въпрос ConfusedКонтейнера за месене и печене на тесто може ли да се мие, или само се забърсва?Последното ми се струва много нехигиенично.
Както ти е писала Julie-мие се.А за книжката с рецепти-тя си върви с машината.Когато я купих и момичето от магазина отвори кутията за да я пробват,вътре имаше книжка с рецепти и книжка с обяснение за работа с хлебопекарна.В последно време когато правя пълнозърнест хляб слагам по-малко бяло и пълнозърнесто и повече типово брашно.Така повече ни харесва и като че ли става по пухкав.

# 858
И аз мия, но само с вода.Препарати не ползвам.Така пише в моето упътване.Аз съм с Мулинекс.

# 859
geleva, много  благодаря    bouquet

# 860
  • София
оплаквам се- вчера моята кошничка сдаде багажа. остта, която държи бъркалката, се е разхлабила и не се върти.
има ли смисъл да търся сервиз за ремонт или да си купя нова кошнишчка?всъщност дали се продават?
Говориш за казанчето за печене на хляб нали? Бяха споменали момичетата, че в фирмата която обслужва сервиза на машинките предлага и резервни казанчета.Може да се обадиш и да питаш там.
На мен пък не знам защо......напоследък при забъркването на хляба от машинката се чува странен шум newsm78.Все едно бъркалките стържат......От какво ли може да е и случвало ли ви се е .
Доста ми е новичка мошинката и ако се прецака ooooh!язък.То още не съм пробвала всички рецепти и....
Бъни, аз имам Клатроник, който сега е на поправка /вече 10 дни/.Започна да скърца при месене, но нищо нередно не забелязах, докато по готов хляб не изби нещо като смазка и тогава видях, че бъркалката се върти много трудно, а като престоя два дни съвсем не можах да я завъртя. Занесох я в сервиза, но си купих и нова за всеки случай. Не знам какво ще стане със старата, а и гаранцията и изтича скоро.Новата е Мулинекс 3000 - на външен вид почти същата, но има разлика в програмите, месенето и крайния резултат.
ано някой се интересува миналата седмица когато я купувах в Технополис имаше три вида Мулинекс, Таурус и Кенууд.

# 861
Поради здравословни причини временно не трябва да консумирам мая.  Има ли ли някъде рецепта за хляб без мая или препоръки с какво да я заместя, освен със сода за хляб? Така ще стане ли хляба в машината? Мерси

# 862
Вече съм доста объркана. Моята Фиф-ка издаде багажа по същия начин . Моторчето работи -бъркалките  не.Реших че ще купувам Муленекс,а като ви чета -започнах да се двуумя. Дали си струва толкова пари. Знам, че е въпрос на късмет,но като съм опарена веднъж , съмнявам се в късмета си. Някой да има Северин и да каже нещо за нея? Е от по-дълго време разбира се.
А как стои въпроса с гаранцията но Бон апети. Ако си я поръчам от там, после трябва ли да я пращам пак при тях. Кото се има предвид ,че съм от далече ,а не от София. Харесах си тази Северинка от 170 лв. за 1,5 хляб.

# 863
  • София
S_la, и моята, която е на поправка е от Бонапети. Обадих се в сервиза от гаранционната карта. Той се оказа в Пловдив, но ги приемат в Младост 2, от там те имат грижата. Утре ще се обадя дали са я върнали. Сега видях, че не си от София, но звънни  и ги попитай как се процедира. Може би трябва да разбереш кой е сервиза и да говориш с тях ,защото мисля, че друго ми бяха обяснили. /но беше преди почти две години/

# 864
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Поради здравословни причини временно не трябва да консумирам мая.  Има ли ли някъде рецепта за хляб без мая или препоръки с какво да я заместя, освен със сода за хляб? Така ще стане ли хляба в машината? Мерси

имаше скоро тема, Тандури беше питала.
там бяха дадени и рецепти.

потърси с търсачката.

иначе тестото може да си го месиш в машината.
а дали ще печеш там зависи от това, какво искаш да правиш....

П.П. намерих линка - ето я темата

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 11:01 от asyalein

# 865
здравейте.отдавна искам да се включа във форума, но все не миостава време.Наскоро си купих машина за хляб"мулинекс." от 155 лв.Щом я занесох в къщи започна "забавлението".Още първата проба се оказа пълен провал.На втората вечер се опитах отново - същото.Едва на 5-6 опит благодарение на рецептата на emia за бял хляб без кори пожънах истински успех.БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛА.Не знам на каква фурна работиш но има леки несъответствия с програмите.Снощи се опитах да направя кекс с орехи от твойте рецепти и отново провал.Моляте помогнете ми да мога свикна с моята машина. БЛАГОДАРЯ ВИ,

# 866
  • София
.Моляте помогнете ми да мога свикна с моята машина. БЛАГОДАРЯ ВИ,

Lebedka....рецептите  в книжката на MУЛИНЕКС са мн. сполучливи.....на мен всичко ми се получава ....Като изключим техничт Козунак, в който захарта е 40 гр.( или нещо такова)...но пак си бухна и се изпече супер, но НЕ беше сладък.

Да не би да бъркаш в грамажите- много е важно да е точна дозировката.
**Пиши какъв е точно проблема, за да може по-конкретно да ти отговорим!

# 867

имаше скоро тема, Тандури беше питала.
там бяха дадени и рецепти.

потърси с търсачката.

иначе тестото може да си го месиш в машината.
а дали ще печеш там зависи от това, какво искаш да правиш....

П.П. намерих линка - ето я темата

СУПЕР! Много полезно, мерси

# 868
здравейте.отдавна искам да се включа във форума, но все не миостава време.Наскоро си купих машина за хляб"мулинекс." от 155 лв.Щом я занесох в къщи започна "забавлението".Още първата проба се оказа пълен провал.На втората вечер се опитах отново - същото.Едва на 5-6 опит благодарение на рецептата на emia за бял хляб без кори пожънах истински успех.БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛА.Не знам на каква фурна работиш но има леки несъответствия с програмите.Снощи се опитах да направя кекс с орехи от твойте рецепти и отново провал.Моляте помогнете ми да мога свикна с моята машина. БЛАГОДАРЯ ВИ,

Аз имам малко по-скъпия Мулинекс, този с багетите. И при мен първите 2 опита не бяха много успешни, но след като си купихме мерилни лъжички има невероятен успех, да не говорим, че хляба става вкусен и се  дъвче, не е въздух под налягане като купешкия.

Иначе ползваме рецептите от книжката на Мулинекс. Важно е маята да остане суха преди да започне бъркането. Опитай да покриеш с брашно всичката течност и след това сложи маята в средата. Ползвам мая на Йоткер в пакетче.

Ако пак не стане - ще изследваме процеса и ще намерим какво не става, няма да се отчайваш.

# 869
Започна да скърца при месене, но нищо нередно не забелязах, докато по готов хляб не изби нещо като смазка и тогава видях, че бъркалката се върти много трудно, а като престоя два дни съвсем не можах да я завъртя.
Ей оплаши ме.Значи най вероятно машинката ми отива към прецакване Sad.Аз друго какво забелязвам - по осичките остава тесто леко позасъхнало.Дори бъркалката едната не се нан4изва май до дъно на осичката както преди.Нали не трябва да се мие, да си търка казанчето с препарати.Освен да го панакисна с вода и да почистя,у пък после да видим какво ще стане.Иначе работи де.Засега.

Общи условия

Активация на акаунт