Раци, лъвчета и деви, чакаме АВГУСТинчета смели

• 20 672
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Добро утрооо Simple Smile
Пак ли съм първа за днес?

Ками, за витамин К не знам какво да ти кажа... важно е, иначе нямаше да се прави по целия свят профилактика. Ако можете да си го намерите и да се уговорите с лекарите да го сложат на бебето, ще е най-добре (не се страхувайте да го сложат мускулно, действието е много по-добро - това е доказано в изследвания).

Аз още не знам къде да раждам, майка ми се тръшка, че консултацията с Димитров на 14.07. била късно, а пък на мен ми е едно спокойно. Не мога да мисля за всичко наведнъж. Сега първо ще ремонтираме, после ще пазарувам, а после може да се мисли и за раждане  Mr. Green

# 121
добро утро и от мен!  newsm47
sindarella, радвам се да те видя отново!  Hug
отивам да си правя кафе и закуска и започвам да работя, после да уча, че имам изпит в неделя. дано да ми ги дадат тия изпити, нали сме 2 в 1  newsm47 newsm62

п.с. оуууу, от днес съм в 32 г.с.  Party

# 122
Добро утро и от мен!
 Коте Марта,да се консултирам и аз със теб. Хемоглобина ми не е толкова нисък-98, но морфологията на еритроцитите ме лритесни-микроанизоцитоза,
умерена хипохромия с анулоцитоза, пойкилоцити. После направих и желязо-9.0, при мин.10.5, и жск-94.7 при макс.71. Дали е нужна консултация с хематолог или само увеличение на желязото? Това високо жск не показва ли, че не се усвоява добре желязото, съмнявам се за таласемия.

# 123
Добро утро и от мен  bouquet
Няма вече спане..........от 5 часа се кокоря из нас .Снощи легнах в 12 и уж ми се спеше ,и като легнах ей такива ми станаха очите #Crazy.в 3 заспах и в 5 на линия  smile3511

Вижте  щерка ми какво измайстори   Mr. Green
http://images26.snimka.bg/006085752.jpg

# 124
magy_m78
Чакай малко, по-кротко  Mr. Green
Първо, и по-високо ЖСК съм виждала (над 100-105) при проста желязодефицитна анемия. Какви са основанията да се съмняваш за таласемия? Имате ли случаи на таласемия в семейството? (Дори да е така, би ставало дума за minor форма, тежката таласемия досега щяха да са ти я диагностицирала 100 пъти).
Колко желязо приемаш в момента? Откога?
Аз честно казано бих увеличила дозата на желязото (ако ти понася) и бих направила контролни изследвания след 3 месеца.
И без паника Simple Smile

Цвети, аз със самото спане нямам проблеми - и без това ми е любимо занимание  Mr. Green
Обаче малката е много дива напоследък и всичко отвътре ме боли - нито ми е голям коремът, нито толкова ми пречи, обаче спя в полуседнало положение, за да кротува относително и съответно се будя през 20-30 минути да се наместя. Вчера баща й такъв шут отнесе, че ме съжали  Grinning

Апропо, щерка ти е страхотна! Simple Smile И произведението й, също.
Български знае ли?

# 125
Цвети, добра идея за коремчето, ще накарам и аз моят художник с лявата ръчичка да измайстори нещо да се покажа и аз Wink
То вече не съм и за показване, че съм +14 , ама какво да се прави... После ще се отслабва  Crazy

# 126

Български знае ли?
Голям бременнен мозък...........но аз да питам (ако не после ще се извиня Embarassed)-За мен ли е питането Embarassed Embarassed

# 127
Добро утро! И аз вече не спя особено добре нощем, заради честите посещения в тоалетна, които ме разсъняват и заради това, че малката абсолютно се очертава "нощна птица": не че през деня не мърда, но са едни такива сънени, лежерни движения, докато истинския купон започва нощем и тогава наистина напоследък си и боли, освен, че често не мога и да дишам като хората, имам чувството, че ми е притисната и диафрагмата newsm12; няма как-ще изтърпим още мъничко, знаете ли, после липсва това усещане в корема; аз поне с Али бях така-накрая като я родих, неможех да повярвам, че вече не е в мен, несъзнателно се улавях как се чудя защо не отчитам движенията й rotfImao
Аз днес ще събирам багаж-утре се отбивам в търново за последния си семестриален изпит и урааа-завърших и това newsm44
бланш, какво учиш в търново?

Завършвам публична администрация и тъй като и натрупах вече стаж в разни министерства и държавни институции, съм завършен чиновник Mr. Green
пу-пу-дано съм го взела вчерашния изпит, че уж съм писала, ама при този критерии няма, философ-човека, иди го разбери smile3502
стели-ние за 13 години заедно с моя мъж сме си разменяли доста интересни(и по-малко интересни, повече практични ) подаръци, но има един който помня от него и на мен специално много ми допадна: подари ми много добре направен фотоколаж, голям, с размери на картина; беше подбирал внимателно мои снимки(някои беше взел от майка ми, на които съм дете) от различни периоди от живота ми и накрая разбира се има и снимка на дъщеря ни; много професионално и естетски е направен(мисля, че е било в студио на Кодак); сега виси на стената в спалнята ни и винаги ми става много мило, като го гледам
caprice -стискам палци за неделя, а ти на мен-за утре smile3521
Интрига-браво за изпитите ти, разкарвай ги от главата си, само така
И утре като ми мине изпита продължавам директно за морето, смятам да постоя на вилата месец, като разбира се, ще се налага да идвам до софия за консултации, но лекарката ми обеща, ако всичко е ок, до към 20.07. че мога да съм там newsm08
tsvetelinka -голяма сладурка е кака newsm03

# 128

Български знае ли?
Голям бременнен мозък...........но аз да питам (ако не после ще се извиня Embarassed)-За мен ли е питането Embarassed Embarassed

За тебе, 'щото надписът на коремчето е на гръцки Simple Smile
Питам просто информативно.
Мен ме натискат тука да правим беба билингва и да й говоря само на немски, като се роди до 3 години някъде и после в немска детска градина.
Аз не че не искам, ама едва ли притежавам необходимото постоянство.
Друго си е да се караш на български  Mr. Green

А ти изглеждаш фантастично!   bouquet

На девойките-ученички Wink - УСПЕХ!  newsm51

Стела, аз мислех, че матраците на Магнифлекс са на непосилни цени, но на сайта им пише, че матракът "Бебе" струва 119 лв.
(обаче в момента е изчерпан, доставят за 30 дни от Италия)
Можеш ли да кажеш откъде купихте вашия и на каква цена и с какви размери е?

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 09:30 от Котката Марта

# 129
Аз предположиш че е за мен ,но "Апропо" не схванах   Embarassed
Знае ,от тази година се мъчим  яко.Започна 1ви клас тук и граматика и говоримост на гръцкия си е ок.С българския в началото видяхме голям зар докато се научи да пише и чете.Говореше ,разбираше ,но незнам инат ли кво беше ,не искаше  много много да го приказва.Сега вече след цяла зима труд, чете и напредва и с писането(ама как произнася "Л" и "Ъ",ПО ДОБРЕ ДА НЕ ЧУВАТЕ Mr. Green.)
Трудно е, два езика едновременно граматика да научиш  не става лесно но децата схващат бързо и много плавно,не се усещаме понякога Peace

# 130

Мен ме натискат тука да правим беба билингва и да й говоря само на немски, като се роди до 3 години някъде и после в немска детска градина.
Аз не че не искам, ама едва ли притежавам необходимото постоянство.
Друго си е да се караш на български  Mr. Green

Да се намеся и аз малко за езиците, понеже си знам само 4 чужди, и цял живот само с това се занимавам  Mr. Green От книгите, а и най-вече от опит знам, че за детето е най-добре, от 4 годишна възраст да започне да изучавам чужд език, а втори чужд на 6 годишна възраст. В едно двуезично семейство, обаче нещата стоят по друг начин, но когато и двамата родители са българи е по-добре първият вариант!  Peace Имала съм ученик, на 6 годинки, в детската градина беше започнал да учи английски, а аз започнах да го уча на италиански, трябва да ви кажа, че детето за месец учеше около 500 думи и не се бъркаше изобщо с английския! Аз изчаквам моят батко да започнат да ги учат в детската на есен на английски, за да го натисна по-сериозно, а за после ще видим Wink

# 131
Аз предположиш че е за мен ,но "Апропо" не схванах   Embarassed

"Апропо" значи нещо като "между другото" Simple Smile
Аз имах късмета да уча немски в Германия от 1. клас и за три месеца нямах никакви проблеми с езика, и досега нямам акцент и даже ми се подиграват, че го знам по-добре от българския (което не е вярно!  #Cussing out) После останалите ги учих почти насън, без никакво усилие.
Но не знам дали на нашето ще можем да му осигурим такъв живот. То не е проблем да отидем да живеем и да работя в Германия, но на мен не ми се иска много... някакси ако имаше среден вариант 50/50 там и тук... ама с моята професия...
Та се чудя дали да не поставя основите, още докато е малка, после ще й е лесно и с другите езици. А и да говориш без акцент според мен е страхотно. Не че иначе не те разбират, но така имаш съвсем друго самочувствие...

Стели–Мели, аз се колебая точно защото немският ми е като втори матерен, но мисля, че на мен самата няма да ми е комфортно да говоря с детето само на немски - понеже това е предпоставката за билингва - всеки родител да говори стриктно само на един език. Виждала съм го в други семейства, че работи - там майката беше финландка, а бащата германец. Лапето беше малко пообъркано в началото, ама към 2 1/2-3 г. така отлепи, че нямаше спирачки.

# 132
Steli_Meli - а колко е вярно това за "пасивния" речник?Моята дъщеря учи английски още от първа група в детската градина като беше, това прави 3 пълни години там и сега от първи клас започна в Britanica; обаче не е много словоохотлива Mr. Green, а учителките й ми повтарят, че знаела, но била притеснителна и когато искала, тогава го говорела

# 133
Steli_Meli - а колко е вярно това за "пасивния" речник?Моята дъщеря учи английски още от първа група в детската градина като беше, това прави 3 пълни години там и сега от първи клас започна в Britanica; обаче не е много словоохотлива Mr. Green, а учителките й ми повтарят, че знаела, но била притеснителна и когато искала, тогава го говорела

Точно така е, то си се натрупва и само й трябва достатъчен стимул да си преодолее бариерата.
например да попадне в такава среда и да е принудена да го говори, за да си общува с други деца или да получи, каквото иска.
Или просто в един момент ще порасне достатъчно... Wink

# 134

Точно така е, то си се натрупва и само й трябва достатъчен стимул да си преодолее бариерата.
например да попадне в такава среда и да е принудена да го говори, за да си общува с други деца или да получи, каквото иска.
Или просто в един момент ще порасне достатъчно... Wink
Дано е така, защото понякога се питам доколко са откровени преподавателите(не може да се елиминира комерсиалния момент), но и аз все пак си мисля, че при тази последователност и непрекъснатост неможе да няма ефект Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт