Да уча или да не уча...това е въпросът?

• 5 755
  • 64
  •   1
Отговори
Здравейте на всички,
Сигурна съм, че ви е писнало от такива, които не могат да си вземат сами решения и драскат по форумите за да намерят правилния отговор, като обикновено само те могат да знаят кой е той. Никога не съм си мислила, че някой ден и аз ще опра до форум за да се реша на конкретна стъпка в живота си, но.....уви:)
Така накратко, студентка съм пред дипломиране на 22 г. в икономическа специалност, но ми се иска да запиша право задочно обучение. Това което ми притеснява е ...има ли смисъл след като обучението е 6 години, когато вече ще съм на 28 г. и тогава тепърва да търся реализация, извинявам се на 29 г., тъй като ще ми е нужна и една година за подготовка за приемен изпит. Да рискувам ли и да опитам или да си карам икономиката и туй то. Интересна ми е материята, работих известно време като сътрудник в кантора и ми беше ужасно интересно. Давам си сметка, че няма да е лесно, но се чудя има ли смисъл и не  е ли вече малко късно? Като казвам късно имам предвид, че след това имам няколко по няколко месеца стаж в различни институции, а се предполага (и ми се иска) на тази възраст да имам семейство и да имам стабилна работа и доходи.  И така....чуденката е да го уча или да не го уча...туй е въпроса:))))

Предварително благодаря на отговорилите, на тея които ще отегча се извинявам Simple Smile)

# 1
Наистина, както си писала - само ти можеш да знаеш отговора.
Ако искаш прекалено много да следваш право и ти харесва - смело напред.
Имам позната, която на 50г. записа второ висше и сега работи точно по втората си специалност.
Друга моя позната записа на 30г. да следва за мед. сестра и в момента е 3 курс - забавлява се страшно много, харесва й и не е отчаяна относно възрастта си.
И още нещо - ако наистина много искаш право - не се чуди.
Аз така преди години, докато се чудех и питах насам-натам се отказах от това, което най-много исках да следвам (честно казано се оставих да ме разубедят роднини, които практикуваха тази професия). Избрах друго, което също харесвам, но все още се питам - "А какво, ако бях избрала другата професия?" Simple Smile

# 2
да, учи , 28 сега ти се вижда някаква преклонна възраст , но не е така ...Право най-добре е да се учи в СУ ..

# 3
  • out of space
Зависи какъв ти е животът. И аз искам да карам определена магистратура, но ежедневието ми е такова, че би ме затруднило ужасно много.

За смисъл- винаги има смисъл, никога парите давани за обучение не са на вятъра, но зависи от приоритетите вбъдеще.

# 4
  • София
Изкарай си икономиката и запиши право. Никога не е късно за образование, а на 28 години да си мислиш, че е много късно за реализация е глупаво. Сега нали тенденцията е да се образоваш цял живот, това само ще ти е от полза.  Peace

# 5
И на мен ми дойде по-късничко акъл за учене, по-зле ще съм от теб.
Ако ме приемат, ще вляза на 26, ще изляза на 30 Crazy
Така че давай, щом наистина ти се занимава с това!

# 6
Ако питаш дали да зарежеш почти завършената икономика, за да запишеш право- това е лудост. Изкарай едното и тогава запиши другото, или едновременно двете. Щом искаш, ще е глупаво да не запишеш правото, още повече, че двете материи могат прекрасно да се допълват и да ти дадат прекрасна бъдеща професионална реализация  Peace
Аз много се чудех дали да запиша втората си матистратура, претеглях ЗА и ПРОТИВ, но си казах, че ако веднъж я запиша, трудно-лесно, ще я изкарам и сега изобщо не съжалявам за избора си, макар на моменти да ми понатежават многото дини  Laughing
Едно ново образование никога не е излишно, а причините, които изтъкваш като ПРОТИВ, са смешни, погледнати трезво.
Не се чуди, човек трябва да учи докато е жив   Peace

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 22:08 от елиас

# 7
Изкарай си икономиката и после запиши право щом толкова искаш.
Ако имаш възможност да се издържаш 6г по време на следването, нищо не ти пречи.

# 8
Да учиш- това е отговорът!

# 9
е...аз от тъпичките значи да си кажа, че студентствам на над 30.... Crazy
никога не е късно, за такива неща възраст няма, има нужда, вътрешна потребност, интерес, желание...
Второ висше , реализирано преди 30 години  е много добре, много.Не го мисли.
Успех! Hug

# 10
  • София
Аз на 24 години започнах да уча, редовно, с бебе на 1 годинка, завърших си, работя по специалността, сега съм на 30 и есента ще се пробвам за магистратура. Всичко е въпрос на приоритети и организация, не мисля, че ученето пречи на семейството и кариерата Peace Успех, каквото и да решиш Hug

# 11
На точното място си попитала, тук всички са с по две виши и учат за трето.
Завърши си икономиката, завърши и право, но стани нотариус.

# 12
  • София
На точното място си попитала, тук всички са с по две виши и учат за трето.
Завърши си икономиката, завърши и право, но стани нотариус.

Joy Joy Joy

# 13
Кво се смеете, Вълчан е прав... Grinning

# 14
Колко броя дипломи има ССФ- това е въпросът  Mr. Green отивам да си ги преброя и ще дойда да ви кажа

Общи условия

Активация на акаунт