Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

• 36 545
  • 306
  •   1
Отговори
# 105
  • Czech Republic
Пепииии, тортата все едно с ръка не е пипана! Браво! Hug  bouquet

Момичета влизам само да ви пусна линка на един страхотен чешки блог, който открих току що:
http://ukocurka.blogspot.com/

Ако имате нужда от превод на нещо питайте, но като цяло има доста неща снимани стъпка по стъпка!

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 22:09 от natalyna

# 106
Нат, много е готино. Стана ми любопитно обаче с какво покриват и от какво са им фигурките защото стоят хем, захарни, хем гладки..... и някаква попарка има забъркана на едно място..... newsm78. Каква точно и е ролята?!?!?
Яяяяяяяяяя..... Бамбинка-малинка.... станала Ягодинкаааааааа.... Много вкусничко изглежда това нещичко..... Ако може някаква рецептичка.....или ориентирче къде я има.....

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 22:09 от van444eto

# 107
  • Czech Republic
Ванче покриват с вариация на фалшивия марципан от първа страница, който е също със сухо мляко. Не знам за каква кашичка говориш, но има една снимка където е показано как от сместа стават трохи и после с блажни ръце се меси, докато се получи гладка маса. Ако пък лепи, меси със захар.

ПС. Всъщност исках да напиша ВЛАЖНИ ръце - в бързината съм написала БЛАЖНИ Blush

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 22:31 от natalyna

# 108
Така де..... точно под калинката стъпка по стъпка.... има филийки.... после купичка със залъчета полята с нещо като кремче. И точно затова питам, понеже съм на ВИЕ с чешкия...... от това ли правят фигури, че ми стана направо любопитно..... не се смейте...... много  Joy Това за блажните ръце го прочетох.... ама тук при теб..... Я разкажи ако е така за какво точно иде реч.

# 109
  • Czech Republic
Хахаха - не, това са така наречените тук бухтички (сладки парченца от тесто с мая) в шодо (крем с шампанско). Тук си го хапват като основно ядене. Всъщност блога е с рецепти за торти и машина за хляб, та затова тези хлябове там.

# 110
E, Наталина ме е изпреварила, тъкмо щях да пиша, че това е дробена попара с кремче-класика в чешката кухня. 

Ванче, благодаря за шоко инфото.

Аз не виждам тортата на Пепи, а пък вие такива ги наговорихте за нея, че сега изгарям от лЮбопитство. На Димитрина 73 е много хубава тортата! И всички други торти, които видях. Как имате търпение, момичета? Не знам...

# 111
Да ви се не знаят и попарите...... Станах за смях......    hahaha hahaha hahaha Ама пък вкусно изглежда.......
Marie-Antoinette - шедьовъра на Пепи е на предишната страница... и в моята папка  Joy

# 112
Пепи,тортата е страхотна!И аз ще чакам обясненията,не че скоро ще правя торта,а да се насладя на таланта ти!  bouquet
Димитрина,честита ви годишнина!Дълги години да се обичате и все такива чудни торти да правиш! smile3501
Ванчееее,и аз се чудих каква е тази попара за торта newsm78.Аз понеже правя на малкия сутрин  Simple Smile,ама аз съм млада още не разбирам Joy Joy Joy
Само аз ли забелязах странната торта най-отдолу....???? Wink

# 113
  • Варна
Момичета,направо онемявам всеки път като вляза и видя какво сте сътворили.Мен направо срам ме хваща да си покажа произведенията.Ама хайде "мечка -страх,мен -не страх" и аз да си покажа тортичката.

А искам да ви попитам лесно ли се работи с Руска Мастика 1-ви вид ,най-вече за моделирането.Че дъщеря ми има другия месец РД и мисля да се пробвам.

# 114
irinka28 - хич не е странна тортичката, просто си заслужава заглавието +18 Не бях виждала обаче досега подобно изпълнение, в мъжки вариант да, ама в женски  #Crazy
А за тортата на Пепи - просто нямам думи, като изписана е!!! Само суперлативи редя, ама си е редно.  Grinning
БамбинкаМалинка - аз нали си падам по ягодите и направо ми се прииска да си касна едно парче през екрана. Браво!

# 115
Браво, Ванушка, чудесно барби! И изглежда, като че ли прави реверанс Simple Smile Добре, че се престраши да покажеш!
Ти пък, Иринка... Аз дори извиках (за първи път в живота си) мъжа си да види п***а  Mr. Green а той най-много се възхити на близкия план - "много правдоподобно, че и откъм цвят" го докарвало  Mr. Green
Бамбинка-малинка, бива ли по това време да ни съблазняваш така... аз съм се наканила вдругиден да закрия тортения сезон, та ще те помоля да конкретизираш рецептата Simple Smile тортата ти изглежда прекрасно! Обещала съм торта на една приятелка в София, и спирам, че май се позаситих за момента, а и поводи няма.
Ванче, работих с бяла Милка за част от горния чаршаф и украсата, кафявия беше от натуралния на Кадемлия,  а покритието на долния етаж е готовия разточен марципан от Метро. Скъпичко, но съм доволна, а и не е твърде сладко. Нямам намерение често да опирам до него все пак Simple Smile

# 116

Ти пък, Иринка... Аз дори извиках (за първи път в живота си) мъжа си да види п***а  Mr. Green а той най-много се възхити на близкия план - "много правдоподобно, че и откъм цвят" го докарвало  Mr. Green
А,нищо ново-и аз извиках моя мъж,а той тъкмо излизаше от банята къпан и му сервирах тортата за десерт.А той първо се чуди newsm78 и след обясненията,че това е торта,той каза.ами,ти какви неща гледаш в тия сайтове Joy Joy Joy Joy

# 117
  • Варна
irinka28,като разглеждах снимките ти в snimka.bg,видях че комплекта ти от накрайници е с цена 12лв.Сори за тъпия въпрос,но от къде си ги намерила с такава цена?
Сори за спама Embarassed

# 118
Натали, невероятен е линкът, който си пуснала  Heart Eyes
Би ли ми казала,  с какво пише, че мажят чаршафа отгоре, за да стане такъв лъскав. на една от снимките се вижда, кака го мажат с нещо. Embarassed

# 119
  • Czech Republic
Натали, невероятен е линкът, който си пуснала  Heart Eyes
Би ли ми казала,  с какво пише, че мажят чаршафа отгоре, за да стане такъв лъскав. на една от снимките се вижда, кака го мажат с нещо. Embarassed

Еви, тук мажат с олио - аз мисля бях споменавала преди това. После момичетата тук изнамериха по руски тертип мазането с разреден мед.
Аз например не мажа с нищо, но разточвам на силиконово килимче и покритието си остава лъскаво.

Забравих да похваля тортичките на Бамбинкамалинка и  vanushka - супер сте момичета!

Ванче, рецептата за туй изкушение на Морена, може да намериш в Гответе с мен в нейната авторска тема!

Общи условия

Активация на акаунт