Отговори
# 165
Здравейте от мен,искам да попитам кога най-рано може да се види пола на бебе и какво е усещането когато то започне да мърда.

# 166
Чаено момиче знам, че е трудно, но бъди спокойна! И докторите правят грешки, и тъпите им апарати! Гънката е разстоянието от вратлето до амниотичната мембрана. Ако не е замерена правилно резултата няма да е верен. Аз видях колко е малко това разстояние и как трудно се измерва /поне според мен/. А и ако не беше настоял док аз нямаше да си играя на статистика и вероятности. Confused

Успех във вторник! Всичко ще е наред! Praynig

# 167
Чаено момиче,  знам, че няма да ти помогна, но не се притеснявай. Точно сега е важно да си много спокойна. И моите не са добри 1:180 е ранният скриниг и реших, че ще си направя направо амниоцентеза. Утре ще правя консултация, но мисля, че е излишно втори скриниг. Резултата ще е най-вероятно същият, а и като не са 100% надеждни....най-добре си е амниоцентеза. Първият ден не бях на себе си, но после като се разрових и попрочетох видях, че с 1:50, ;1:70  при амниоцентеза всичко е било наред. Да се надяваме, че и при нас всичко ще е наред. Да мислим позитивно.
С кг. съм +1

# 168
Добро утро момичета. Желая ви хубава и слънчева седмица, да е изпълнена с много хубави новини и усмивки.
При мен болките се появиха отново, но като че ли към кръста сега и си мисля, че е от растежа. След малко отивам към Майчин дом и се надявам доки да каже, че всичко е наред.

bebenceto мисля, че пола се вижда към 15 г.с, но има и случай когато се вижда и по-рано, ако бебето е застанало добре. Виж за усещането, моя приятелка каза, че е усетила бебетата към 13 г.с., но казват, че е след 15-17г.с. Аз понякога като си галя корема и имам чувство, че чувствам как нещо тупти ниско долу и си мисля за миг, че може да е някое от бебенцата. Представям си какво е да ги усещаш!!

# 169
Кика, защо си решила амнио така категорично? На кое замерване ти даде този риск - с гънката или без гънката?
А феталната показа ли ти нещо? Нали някои ходят на ранна фетална морфология?
Аз се надявам утре да ме обнадеждат и да си запиша преглед/спешен/ при Димитрова, Мазнейкова или Марков. Казаха ми, че ако имаме съмнения за проблем може спешно да се обърнем към някого от тях и нямало да ме върнат. Ако кажат амнио категорично като препоръка няколко човека, тогава мисля, че няна да имам избор Rolling Eyes
Благодаря ви за утешителните думи! Hug

# 170
Чаено момиче и Кика стискам палци всичко да е наред  Praynig
И аз четох, че тези резултати не са на 100 % сигурни.
Кураж  Peace

# 171
Тъкмо това щях да ти напиша - консултация със специалист.
В Пловдив знаеш БХС не го прави всеки и аз минах през доктор по генетика от ВМИ, за да стане. И като пари ми излезе около 100 лв с неговите консултации... Така че по-добре първо направи наистина няколко консултации и тогава взимай крайно решение.
Стискам ти палци! Пиши веднага като знаеш нещо!

# 172
Изследването е проверено от доц. Георгиева. Не я познавам. В Майчин Дом.
А долу на УЗ на 2 ет ме прегледа един сравнително млад лекар, изключително мълчалив и някак незаинтересован,  със странна фамилия. Утре ще видя пак ли ще е той.
Но аз бих се облегнала на мнението на някой от по-известните видеозонисти. Ако те кажат, че има риск, тогава ще е по-добре да ги послушам и да се моля.

Доколкото четох 2-рия скрининг 15-19, е платен от здравната каса, но в някои лаборатории, които имат договор с нея. Даже се чудех дали да не ходя да ме бодат и другаде, за да видим те какво ще кажат, но да не се получи супер разминаване и съвсем да се побъркам.

# 173
Привет и от мен!
Наистина се шашкаме, когато получим някакви резултати, но трябва да запазим спокойствие. Както е написано по-горе и лекарите правят грешки, а апаратите - също. Представете си как се измерват с точност 1 или 3 мм?!? newsm78 Кураж на притеснените и дано скоро пак се усмихнат и успокоят. newsm17 newsm10 newsm53
А за болките и мен от време на време ме понаболява. В събота и неделя все нещо ме боцкаше, но не ниско към яйчниците а, по-високо към стомаха. А сега по-скоро усещам някаква тежест ниско долу както преди цикъл. Но и друг път съм го чувствала и ми е минавало. Thinking Praynig

# 174
На мен на феталната морфология ми казаха,че риска ни е много малък 1:3600 и няма смисъл да си правя БХС.Иначе за пола при нас е момче и го определиха в 13 седмица.На мен също ми се струва,че усещам понякога бебето,но при мен е втора бременност и може би затова е от по-рано.

# 175
Чаено момиче успокой се всичко ще е наред пожелавам ти го.

# 176
Чаено момиче и Кика, нали знаете, че понякога лекарите искат за всеки случай да направят контрола, за да ви успокоят, че всичко е наред. Правят изследването, не защото имат основания за притеснение, а по-скоро да изключат всякаква грешка. Така че спокойно, момичета! Всичко ще бъде наред! newsm10 И по Коледа ще получите най-хубавите си подаръци.  Hands Clap

# 177
чаено момиче - бъди спокойна и не и вярваи много много .ако е писано да имаш живо и здраво бебенце ще имаш.само не се шашкай.и на мен ми предстои скоро бхс, но гледам да не мислиа много .  бъди оптимист

# 178
Бамби, ти при д-р Димитрова ли ще правиш БХС? На мен моя лекар ми каза, че е по-добре да отида при лаборантката, мисля, че беше Константинова, че тя била по-спокойна. А и снаха ми като ходи миналата година каза, че цяла лекция им била провела Димитрова. Grinning

# 179
честно да ти кажа и аз незнам.ще ми правят бхс в майчин дом ,аз там съм записана на жк и направо от там при моята лекарка а дали ще го пращат няъде заизследване и аз не знам , казоха ми на 27.06 да отида защото тогава съм била в седмиците през които се прави това изследване  и това е .аз на 27.06 живот и здраве ще съм вече 15 г.с и малко

Общи условия

Активация на акаунт