Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са често срещаните симптоми на бременността, които майките обсъждат във форумите?
Какви са ефективните методи за облекчаване на гаденето по време на бременност?
Какви са препоръките за прием на фолиевата киселина по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са често срещаните симптоми на бременността, които майките обсъждат във форумите?
- Форумът разкрива различни симптоми на бременност, като гадене, повръщане, болки в гърдите, разсеянност, постоянна умора, повишен апетит и увеличаване на теглото. Някои майки споделят, че симптомите се подобряват с напредването на бременността; други изразяват притеснения относно липсата на симптоми в определен период.
-
Какви са ефективните методи за облекчаване на гаденето по време на бременност?
Формулярът предлага различни ефективни методи за облекчаване на гадененето по време на бременност, включително консумирането на сол, бисквити, сухарчета, сок от лимон, айрян със сол и хомеопатични лекарства като ипекакуана и сепия. Някои майки съобщават, че гаденето им намалява с напредването на бременността. Гаденето по време на бременност е често срещано, но може да се облекчи чрез консумация на леки храни, често хранене, избягване на мазни и тежки ястия и почивка. Важно е да се консултирате с лекар за подходящи методи за управление на гадене.
-
Какви са препоръките за прием на фолиевата киселина по време на бременност?
Фолиевата киселина се препоръчва да се приема до края на третия месец от бременността, тъй като този период е критичен за затвардяването на нервната тръба на бебето. Освен това се посочва, че фолиевата киселина не се натрупва в тялото и може да се приема дълго преди забременяване при планиране на бременност.
-
Защо някои бременни жени изпитват различни симптоми по време на бременност?
-
Какви са препоръките за кръвно налягане по време на бременност?

.Само,че доки не ми спря дуфастона каза,че така и така го пия да продължа до 12 седмица.Някой пие ли още дуфастон до кога се пие?И някой знае ли как се спира някъде четах,че се спира по схема.Аз сега го пия 3х1.

Кеф голям. Имам симптом. Сутринта ставам и мъжа ми вика, че така съм била рахат. Защото като повръщах с Кети много ме беше страх и го карах да стои до вратата на банята и да слуша да не би да съм се задушила. Не, че го правеше
Направо не е честно. Сутрин ям една закуска. На обяд не мога да си изям яденето, което обикновено изяждам, защото ми става тежко и за вечеря гледам да ям плодове, а ако е ядене пак не е в големи количества... и каааачвааамм
Като знам как качих с Катрин.... не ми се мисли
края на работната седмица е
Не знам умората минава ли ми вече
Иначе гърдите ми отдавна спаднаха и сега са ми както преди
А за коремчето и моето се е подуло малко и съм качила 1кг
По този повод днес след работа или утре отивам на шопинг 
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН 

честито симптомче
, даже си харесах един мини панталон за бременни, всмисъл тесен е но отгоре е с ластика,ще го взимам тези дни.