Мама трябва да пере, ЯНУАРЧЕТО яде пюре!

• 18 337
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Най - после да седна и аз на компа и да напиша два реда поне ...

Аз какво да кажа - ставаме към 10,00 - 10,30 часа  точно за второто мляко,
докато пооправя къщата и докато си играем с Мими и то станало време за обед -
- зеленчуково пюренце / 13,30 - 14,00  часа / вече добавям и месно  Peace
Не съм давала жълтък още се колебая . newsm78
След това разходка и задачи изпълняваме с малката Мими .
Следобедната закуска към 17,00 часа - Каша или АМ / зависи от настроението /

И то почти деня и минал . Прибираме се , оправяме се и айде пак на ресторант всички заедно .
или пред телевизора или в спалнята ИГРА ...
После следва баня, вечерята АМ и така ....

Вчера ходихме на консултация -резултата е 6,300 / + 400 гр. / и 65 см .
Скарах се с ДЖИпката щото реши да постави ваксина Хепатит , а няколко дни преди това поставиха трета игла Пентаксим
и аз обеснявам разбира се , но тя твърди че е поставяла и двете ваксини в един ден и нямало страшно, на децата нищо им нямало ... и аз така  #Crazy #Crazy
Казах НЕ  Naughty
Този месец една ваксина СТИГА  Naughty

Та такива работи около нас, сега съм на вълна освежаващо ремонтче и поръчка на някой мебели .-...

Много целувки на всички и хиляди усмивки  Hug

# 211
галя е 6,800кг(400гр.повече)и 67 см(3 см)

# 212
Голям съм карък.  Cry Снимката на Енрико нещо се скапа и аз сложих нова, но сега и гласовете ви ги няма. Направо ми иде да се гръмна.  #Cussing out
Нищо, благодаря на всички, които бяха гласували за нас.  Hug

# 213
  • на плажа
 Джулка, разсмя ме Hug, но не с каръщината, а с предния пост  Wink.
 Отчет след консултацията - 72см, 8, 700кг. Доки каза, че от следващия месец спокойно мога да захранвам. Каза да му спра Вигантола( Joyама аз и без това не давам ). Споделих, че ще ходим на море - каза "супер", но да избягваме обедното слънце. За сега това е от мен. Шошо всеки момент ще се събуди и ще водим кучовците на разходка.
 Мари, дай Боже всекиму такова кротко дете! ( Нали знаете, че обикновено първите деца са демо версия( рекламна) - подлъгват те за второ, което, ти взима огъня и отмъщава и за първото  Wink)

# 214
Здравейте и от мен,
Днес ви черпя по торта.С мъжа ми имаме годишнина от сватбата - цели 2 години.

За съжаление няма да ходим никъде да празнуваме.Днес ходихме на лекар,защото Илия кашля от вчера,пратиха ни на ренгенова снимка и се оказа,че има двустранен бронхит.И ако тези дни няма подобрение ще ни вкарат в болница,за което много се надявам да се оправим бързо.Сега толкова ми е притеснено.
Другото,което ме притеснява е,че още не се обръща,но лекарката каза,че това се дължи на килограмите бил шишко.

За вигантола - давам му по 3 капки,но не всеки ден.Когато се сетя.
За подстригването - скоро не мисля да го правя.
Мама Танче,на кашата на Хипп пише,че водата трябва да е 40-50 градуса

# 215
esti, дано Илия да се оправи и да не се налага да влизате в болница Praynig
Честита годишнина!Да се обичате много!

Нели не иска да яде много. Одеве цокна 3-4 минутки и почна да вдига глава и да се пъне. Може би е от жегите newsm78

# 216
Благодаря ви момичета Hug Дано да ми е все такава кротичка  Hug
Ести, честита годишнина и дано малкият се оправи до утре Praynig

# 217
  • до една звездичка
esti, честита годишнина и от мен!
Дано Илия се оправи по-бързо!!! Стискам палци Praynig Hug

Ира, направо ме разби с поста за демо-то Joy

Усмивка, браво на теб, че не си се съгласила! Аз от нашата пед-ка знам, че между две ваксини трябва да има поне месец Naughty Тя поне в това е стриктна...

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 20:48 от *dega*

# 218
esti, мила, защо така с малкия, дано скоро се оправи без усложнения, пазете го, много ви стискам палци... Hug Hug Hug Praynig Peace
( Нали знаете, че обикновено първите деца са демо версия( рекламна) - подлъгват те за второ, което, ти взима огъня и отмъщава и за първото  Wink)[/size]

Ирка, разсмя ме искрено с това Joy
Гери, наистиан е от топлото така прави и наш Мариянчо. Той милия току-що се предаде, защото 1 час обикаляхме квартала с кенгуруту, като спирахмет ук-там за скок-подскок и той така се измори от игра, че направо отнесе в движение.
Усмивка!, браво на Мария, че те оставя да поспиш, ние се будимв 6 и после след един час пак заспива и спи до 9.30-10. А през деня спинка ли малката принцеска?

# 219
   Здравейте.

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА ЕСТИ И НА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ ПОВОД ЗА ПРАЗНУВАНЕ.

Не успях да ви изчета. Дано по-късно успея.

Искам да попитам мамите, които вече са захранили, дали се е променил цвета на аките. Нашите станаха зелени, на Лили де.    Laughing   По съвет на педито сега ще й давам само това, което съм въвела досеага, докато се изчистят.

Отивам на първа страничка да видя, за кои бебчета не съм гласувала и да се отчета.

# 220
  • София
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА ЕСТИ!!!

Джули, това е много добро!!!  hahaha

Мари, ако искаш да чуеш плач заповядай у нас!  Hug Не е нужно да предизвикваш съдбата!  Grinning

# 221
  • София
Ести-  честита годишнина!
Дано Илия се оправи и не се налага да влиза в болница Hug

Джули- пак ще гласуваме , не се притеснявай! Heart Eyes

Мари- радвай се че ти е кротко детето, ни е по цял ден мрънкаме Embarassed

Усмивка- не мога да повярвам ,че бебе се буди толкова късно. Да ти е жива и здрава и все така да слуша.
сияна росна пресна в 6 ни е събудила всички. Нищо че ни събужда и в 1.30 и в 3 и в 5. Пъшка ,все иска по корем и все си надига главата- дори насън. Ето още не е заспала. Обръща се по корем вдига глава и гледа гордо. Как не му се приспива на това дете . От 4 часа не е спала. newsm78 #Crazy

Ира - не знам но моето първо е доста обезкуражаващо
 Embarassed

# 222
  • София
Esti, честита годишнина  bouquet и стискам палци Илия да се оправи бързо-бързо  Praynig

Аз косата на Жорката я подстригах преди месец- два някъде, ама много беше гадна: на места плешива, на други места се влачеха едни дъъълги кичури, които влизаха в очи в уста. Отзад на вратлето една опашка имаше, която му спарваше и без това пъпчивото вратле. Сега си е момченце  Grinning

Днес бяхме на преглед. 7600 (+600гр.) и само 1/2 см. до 68. Нашата педиатърка ми даде доста интересна схема за захранване: Да почна с дву компонентно пюре морков и картоф и да увеличавам количеството докато заместя хранене. И след това да давам пълна порция пюрета, които са смес от някои от въведените до момента зеленчуци +1 нов. Така %-но неговото количество няма да е много голямо, независимо, че се дава пълна порция пюре.

Аз дали защото ми се спи, ама не видях кои незадължителни ваксини обсъждате. Тези дето сСалис е казала ли? И това ме накара да се замисля. На Ева навремето бихме противоменингитна по желание. А сега нещо не помня, тя ли се включваше в пентаксима? Т.е. кое му е 5-тото на пентаксима  newsm78 Сега ще ходя да чета...

# 223
Ирка, моето първо въпреки, че беше доста ревливо бебе и впоследствие много палаво дете, аз се усетих, че като беше на 10 месеца започнах да мисля за второ Grinning
Слава богу, падна ми се много кротко бебче, не обичам да я хваля, ама си е душица.

ести, честита годишнина!  bouquetДано се оправи детенцето Praynig

# 224
Здравейте, мами и дечковци!!! Hug

Какво говорите, момичета? Какво постригване - я вижте ние с каква коса сме. Всеки ден си правим прически. Че и отдолу почна да ни расте светла коса.

Като ви слушам, я недейте милички ... нека ви мрънкат децата, нека пищят и се въртят. Само да са здрави! Че като чета из темите за чуждото нещастие, роня сълзи всеки ден.

Моята Мари, да я похваля, е дете мечта. Спи до късно, цял ден се смее, вечер към 10 е заспала.  Даже я водя на басейн и почти сама плува. Беше ме страх да ви кажа, честно. Но бях я подготвила първо във ваната. Пък и аз съм била плувкиня, та лека по-лека стана. И в офиса ходим заедно. Нито плаче, нито мрънка. Екстра си е. Само се хили.

На ира ми хареса определението за демо. И аз очаквах второто да ми "обърка" живота, но Господ ми изпрати това съкровище и съм му благодарна, че ме дари с момиченце.

esti, честита годишнина! Само приятни емоции занапред. И Илия да се оправя бързо, бързо. Praynig

Ние заминаваме за Бейрут след 2 седмици, така че в края на месеца ще отида за следващата ваксина, че не съм сигурна кога ще дойдем пак в България.
Имаме горе-долу същия режим като на Усмивка. Само понякога не иска никакво пюре, хапне малко и после кърма. Ама не си давам зор. Жълтък давам по-малко. Добре го приема. Витамин Д не давам вече.

Влезнах в албумчето. Бебенцата са страхотни. Направо такива сладурковци и всеки неговите физиономии си прави.

Дано не съм ви досадила, но нали рядко успявам да пиша и да ви чета. Извинете ме отново.

Hug Hug Hug и  Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart на всички януарчета и техните мами!

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 23:08 от Melany

Общи условия

Активация на акаунт