Мама трябва да пере, ЯНУАРЧЕТО яде пюре!

• 18 327
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, днес се загледах в едни пюрета на Хип... с грах и броколи май бяха... Вие мислите ли да давата такива зеленчуци сега (пишеше от 4 месеца), а на всичкото отгоре и на пюретата с ягоди пишеше 4 месеца, както и на кайсиите, а знам че и те са по-късно...  newsm78 Защо се получава такова разминаване...  newsm78

# 226
  • София
Здравейте, здравейте (посред нощите)  Hug!

Честити 6 месеца на Дарена. Да е мнооооого здрава и послушна!

Ести, честита годишнина (на патерица). Много да се обичате и уважавате!
Стискам палци дребчо да се оправи и да не се наложи да влизате в болница  Praynig.
Ирка, много яко  Crazy.

Днес да се отчета - давах картоф - намачкам с кърма, по всички правила на изкуството. Е ... не му хареса май особено на Васко. Мръщи се, правеше едни физиономии, че ще повръща, абе пълен цирк, ама все пак отваря устата. После му добавих малко тиква - е позна, че е замаскиран картоф и пак си правеше муцки. На края си хапна тиква и отнесе плувката. Ще видим как ще е утре, т.е.днес.
Днес ни беше някакъв много куц ден. Първо реализирахме и първото полупадане (по-скоро изхлузване) от шезлонга - човека беше тръгнал да си взима играчка от земята и се измъкнал целия, само краката останали заплетени в коланите, а той по лице на килима. А аз се чудех защо плаче и увеличава децибелите. После си прищипа пръстчето на щипката за биберона ... абе много ми стана гадно на края  Sad.
Днес му взех чувалче за спане, че мноого се отвива. Сега съм в друга чуденка - какво АМ да му взема - за кашите (че те го засищат и после не иска да суче), а и по принцип да има за всеки случай  newsm78.
И последно, че стана дълго, да се оплача - дойде ми МЦ. Тъкмо се надявах и това лято да ме подмине ... но не би.

За сега това е май.
До скоро    bouquet!

# 227
Impatient, как звучи само: замаскиран картоф  Joy Да, ама на нашите умници хич не им минава тази. И Мари не долюбва картофено-морковените смески.  Simple Smile Тиквата обаче явно е от по воднистите консистенции и им харесва. Поне така си мисля аз.
Малкия как се е измъкнал. Добре, че не се е обърнал с целия шезлонг.  Praynig
Ние имаме чувалче от баткото. Но май никой няма да го ползва. Всички спят отвити. Пробвах и го онзи ден. Тя съвсем се разбуди. Топло и стана. Не може да се завърти. Абе, не е за нас тази работа.

За МЦ още не ме е навестило. Дано не се появи скоро. Така ми е екстра. newsm68

Честити 6 месеца на Дарена!!! Tada

Лек ден на всички от мен!!! (А аз дано си легна по-рано тази нощ, ако може да се нарече рано)

# 228
  • на плажа
 Ох, дано се появи скоро Ести с добри новини  Praynig.
 Импи, много каръшки ден е имал малчо.
 И мен за сега ме прескача МЦ и от факта съм много доволна, ама след започване на захранването сигурно ще се сдобия с тази екстра.
 Хубав ден желая на всички и изчезваме в парка на разходка!

# 229
Привет и от мен!
Вчера бяхме на консултация - 7600/69 см. Утре ще дадем кръв и урина, че заминаваме малко в провинцията и няма да ни има три седмици. Педи каза да го слагам на пода да пълзи, а от следващата седмица да седи, обграден с възглавници. Продължаваме със зеленчуковите пюрета. Сега ще вкарвам зелените зеленчуци - спанак, броколи, грах. Местни каза към 7 м.
stelt77 ,  за ягодите знам, че са алерген и трябва да се избягват до 2 г. Иначе череши може да даваш.
Тони, слава богу, досега не е отказвал храна. Хапва плодови и зел. пюрета и оризова безмлечна каша. Ще видим как ще е със зелените пюрета  Simple Smile. Мръщи се доста на млякото, едвам го карам да изпие 100-120 мл. Дано да мине този период, че много ме тормози това нещо.
Аз също не мисля да го подстригвам, макар че има доста коса.
За Вигантола - питах педи и тя каза никакво спиране до 1 г. и 2м. Всеки ден по 2 капки преди хранене.
Tincheto 78 , цветът на акито е такъв, какъвто е на пюрето, което е хапвал  Grinning.
Ести, стискам палци за добри вести!

# 230
Добро утро!

Ести , стискам палци бебчо да се оправи по-скоро и да не влизате в болница! Hug

За МЦ - още го няма , ама сутринта имах едни болки , че може и тия дни да ми дойде.

За пюретата :  Последно реших , че тези плодове и зеленчуци ,които не са сезонни ще купувам готови пюрета , а другите ще си ги правя . По този повод се чудя , нали плодовете се варят  и после се пасират? newsm78  . Кога се дават пресни плодове ?  newsm78

За акото : да ,промени се , сега мирише повече и е разноцветно , според цвета на пюрето . Проблема е обаче този запек , дано скоро се регулира .  Praynig

# 231
Добро утро  Hug

Днес ставаме на 5 месеца

Благодаря на всички, които са гласували за нас   bouquet  bouquet  bouquet

Ние излизаме, защото после става много топло.

Ести - всичко да е ОК.

# 232
  • Пловдив
Добро утро!

Честити 6 месеца на Дарена!!!  Hug

Честити 5-та месечинка на Анжела!!!  Hug

Ести, стискаме палци много скоро Илия да е добре и да не се налага да стоите в болница  Praynig  Hug И честита ви годишнина   bouquet

Чета тук за кротки и непослушни деца  Mr. Green та ми хрумна да сложа анкета  Flutter
Да видим като цяло какви са януарските бебета  Grinning

# 233
Гласувах - КРОТКО  Peace

# 234
  • София
Аууу как си падам по такива кексо-торти, а по такива плодови коктейлечта мммм...текат ми лигите вече...Честита месечинка на Анжела  Hug

Честити 6 месеца и на Дарена!!!   Hug

snej_74 по принцип да- варят се и тогава се пасират. А пресни предполага, когато са готови и за фрешове. Макар, че според мен, ако са минали коликите окончателно (след 6-ти месец) и плода не е алерген може да се дават парченца. Например за хапване с ръце.

Ева ми е родена на 19-ти януари и първият суров плод, който опита май беше сезонна диня. Малко имше терзания сред отчетната ни тогава, че дините ги инжектираха с карабамид, за да едреят. Но избирахме по-малки, пробвахме ги първо ние и ако динята е наистина сладка, давахме и на нея да рови и да мачка  Mr. Green

Кротките бебета дръпнаха напред, на палавите, майките им още не могат да седнат пред комп-а  Wink
Абе има ли други деца като моето - никак не обича да го държат на ръце. Вчера го взех от колата за консултацията и го държах докато ни дойде реда - е така се изнерви, че чак ревна от яд. Обича компания, но да си лежи самостоятелно и да има някой до него. Взема ли го почва да се криви, да се мята, да стене. Замислих се дали за не излъчвам някакво нервно напрежение, но в почти всички прави така. Само в майка ми стои кротко, но тя е много дебела и мекичка  Mr. Green

# 235
Добро утро.
Хайде да почерпим със закъснение,вчера станахме на 5 месеца

Честити месечинки на
Дарена

и Анжела

И моя МЦ никакъв го няма newsm78
stelt77 за съм давала тази комбинация(различни зеленчуци на Hipp)има броколи,грах много се харесаха и се захранихме и с тях.А за ягодите много е рано още,и за кайсиите,но ние т.к.нищо друго не ни харесва ядем кайсии,праскови и сини сливи,а и круши Peace

# 236
  • Пловдив

Кротките бебета дръпнаха напред, на палавите, майките им още не могат да седнат пред комп-а  Wink

Joy Joy
Точно   Laughing

# 237
Ние сме по-скоро кротки,ама не от най кротките Crazy

# 238
Честито на всички празнуващи бебета и мами!  Hug

Гласувах - кротко  Simple Smile

Ести - дано се размине  Praynig

Ира - моите, понеже и двете са кротки, та сигурно искат да ме прилъжат за трето   Mr. Green

Усмивка - добре си направила, че си отложила ваксината - на нас ни казаха, че един месец се чака между двете.

# 239
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ Hug
Ести, дано днес новините са добри и бебо да се управя по-бързо.
Ние вече сме опитвали морков и тиква,всичко ни харесва Hug Мисля после да въведа и някакъв плод но какъв според вас е най-подходящ за първи плод?
Гласувах разбира се а кротко бебе Hug Сега съм я оставила в другата стая самичка , разглежда си ръцете Laughing
Мелани, къде плувате?Има ли подходящ за бебета басейн в смисъл не с толкова химикали?

Общи условия

Активация на акаунт