Мама трябва да пере, ЯНУАРЧЕТО яде пюре!

• 18 336
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
Някой да смята да практикува педагогическо захранване? Струва ми се доста интересно и логично, ама май не ми стиска да го направя на 100 %.

И идея си нямам какво е това...  newsm78

# 61
nivear, аз попрочетох малко по въпроса, ама...не е за мен тая работа.
Първо да готвя всеки ден и разнообразно Crazy, да сядам все с нея на масата, нямам такова време.

stelt77, виж в "Кърмене", там има тема за това.
Иначе важи само за изключително кърмените бебета, тия на смесено и изцяло на АМ не могат да го практикуват.

# 62
  • София
Ханна, аз също съм от редовните читателки, но нередовни писателки  Embarassed  и не съм захранила още. На кърма сме. Но гласувах Sunglasses

Под кисел при каката разбирах нишесте, сварено в мляко, с добавени парченца плодове или плодово пюре.

Кафява мечка Петърчо беше с много ситни безцветни пъпчици на лицето и леко червени на вратлето от самото раждане до преди една седмица. Педито казваше, че са проява на някаква алергия, нищо да не предприемем. По съвет на приятелка взех Face protective cream на SebaMed /мисля, че така се казваше, но ако не съм точна - това беше смисъла/. За два дни всичко се изчисти /и лице, и вратле/ и съм много, много доволна. Мисля да пробвам и другите им продукти, когато привърша сегашните. Тази марка беше и препоръчаната в училището за бременни на 9 месеца, но аз нали съм Тома неверни  Embarassed - залагах само на Бюбхен, с който отгледах каката. Ако не ви мине от самосебе си, би могла да пробваш.  Hug

Мари Нещото, което ми действа безотказно за увеличаване на кърмата, е бирата. Купувам си безалкохолна бира и вечер 2-3 часа преди последното кърмене си я пийвам. В жегите мога да изпия дори два кена  Sunglasses Действаше ми миналия път с каката - тогава я избягвах, защото преливах; действа ми и сега - когато на моменти ме налягат съмнения дали имам достатъчно кърма, една бира ме избавя от тези душевни терзания  Joy Пий течности през целия ден, а биричка - с приятелки на теферич  cheers

Стана дълго, сори! Така е, като наваксвам с четенето за няколко дни...

Спокойна нощ на всички!

П.С. Забравих - в понеделник сме на консултация - ще ни бият третия Пентаксим и ще поговорим за захранването с педи. Той искаше ранно захранване, аз не исках. След четвъртия месец бях навита да пробвам захранване, но той не беше Simple Smile Та ще видим в понеделник!  Ще докладвам! Лека  нощ и ххх

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 23:32 от Debi

# 63
  • Карлово
Привет посред нощ!
Имахме гости и си имам едни позакъснял подарък за РД - орхидея! Вери съм хепи  Party , дано не я уморя.
Ханна, знам че пишеш и ти в темата за захранването, ако искаш сложи на първа стр. линк за референтни стойности за деца за кръвни изследвания http://www.calgarylabservices.com/files/LabTests/CBCReferenceValues.pdf

че скоро ще ни дойдат притесненията.

# 64
  • Пловдив
Добро утро!

nivear, на мен също ми стана любопитно това педагогическо захранване. Но и доста притеснително .. така че, ще мине през пюрета Миша, пък после ще я пробвам с истинска храна. Ще я опитам да яде с ръце парченце кашкавал, варени зеленчуци, парченце месо, трошички хляб, а аз ще я и давам супичка с лъжицата. Знам ли .... изниква ми в главата една приятна картинка на добре хранещо се дете, но какво ли ще излезе накрая  Rolling Eyes Ако и на баща си прилича по отношение на яденето - лошо, лошо ...  Rolling Eyes Доста зор ще видя  Tired

микки, добра идея  Peace Слагам линка на първа страница.

# 65
  • Canada, ON
Момичета, Благодаря ви за отговорите за пъпчиците. Не са от лиги, щото около устата няма, ами са от топлото според мен. Голяма жега е тук. Взех да се чудя дали от време на време да не й слагам салфетка или тензухена кърпичка на сгъвката на гушката. Щото тя Джули уж фина мадама върви, а пък двойна гушка направи... и от топлото това място не се проветрява добре, а се поти. Хубавото е, че другата седмица сме на консултация, та доктора ще се произнесе по въпроса. За сега май има облекчение от "Бочко"-то.
Debi , ще потърся SebaMed.

Тук днес (неделя) е Денят на бащата. Ние ще поздравим нашия татко, ако искате и вие може да поздравите татковците, щото и те заслужават да си имат празник Simple Smile

# 66
здравейте, момичета  Hug

за пъпчиците и аз да кажа : къпя Дара с едно сапунче с хума (има го в аптеките) и нямам проблеми

за захранването - пробвам помалко с различни пюрета, че картофа май не й е от любимите заленчуци - много хареса тиква с морков, плодово пюре с ябълка и круша, каша също хареса, но й давам много малко засега. Нямам занестено хранене, въпреки че изяжда към 100 гр - давам да си довърши обяда с мляко - около 30 мл изпива и 4 часа е спокойна

това е засега от нас - приятни разходки   Heart Eyes

# 67
Малеее от кога не съм писала...то хубаво че времето малко се развали, че да седна да ви попрочета ама вие сте писааллиии че писалиии. atwork
Ние заместихме обедното и следобедното хранене..в 13:00 -13:30 горе доли ядем зеленчуково пюре морков с картоф а в 17:00 17:30 часа ядем оризовата каша..обаче се запоекомхме много.Реших да сменя зеленчуковото пюре...много кофти не иска да яде нищо сладко или леко да сладни дори...дадох и тиква с морков...НЕ Ще...тиква с картоф НЕ ЩЕ...реших да сменя кашата..със царевична...обаче тя се оказа, че има вкус на ванилия...иначе е страхотна на вкус ..обаче не и не ще да близне сладко...правя и от оризовата ще се скъса да дърпа лъжичката да яде..Незнам с какво да я храня за да и разхлабя малко коремчето..днес съм и взела тиквички с картоф...да видим изглежда ми доста безвкусно сигурно ще и хареса  newsm78 А ..можете да ми направите една услуга..да ми кажете както не ядът вашите деца..Моята ще го яде  Mr. Green И гледам да няма мляко в пюретата, че нали сме на хипоалергенно все още...
Ааа а за слънцето съм и взела бебешкият крем на Мустела 50+..и до сега никакви пъпчици..или зачервявания не са се появявали...
Навън сме по роклички ...къси панталонки потници..въобще почти голи Simple Smile

# 68
Здравейте и от мен,
Аз още не съм заместила хранене,но тези дни ще стане.Малкия изяжда по половин бурканче зеленчуково пюре за обяд,даже иска още.Най-обича картоф с морков.
Ели,моя не яде броколи,дадох му веднъж да пробва,но се скъса да реве и плюе.
Напоследък започна да проявява голям интерес към храната.Като го взема с мен на масата,само ми гледа в устата какво ям и започва да мяска,чак ми става съвестно,че не мога да му дам. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Илия от 2 дни има нов номер в репертоара си-започна да крещи с пълен глас и това го прави докато не умалее.Даже тази сутрин ме събуди в 6 с красяк.
Искам да ви попитам откога мога да му давам да пие вода от чашка.Харесала съм му една на Нуби с мек накрайник и се чудя дали мога вече да му давам от нея.

# 69
Здравейте и от нас!
Малкия Мариянчо пак си дремва и реши да попиша, вчера бяхм е много по разходки и ме мързеше да пиша, сега обаче ще попиша малко. Ние още не сме заместили хранене, той хапва малко пюренце на обяд , мало суква и заспива, и тааааак до 5 часа, голяма диета си е наложил, но плодовите пюрета, елате да видите какво става, страшна работа, сутринта викаше по баба си, която не искаше да му даде допълнително, аз нали яки инструкции съм вкарала и тя му обясняваше защо не може още и той крещи, голям цирк! JoyЯ кажете сега, морко в стиква плодово пюре ли е или зеленчуково, аз го купих за второто, но според Ганчев е с синя капачка като плодовите и се дава като плодовите, на зеленчуковите изрично има иснструкции за изместване на храненето, на това не.
Вчера на обяд малкия яде картоф с карфиол, маллееееее, няма такава гадост, горкото детенце, добре, че ми е добричко, като го опитах и веднага разбрах защо са тези физиономии, той го събира, събира в уста и като преглътна чак сълзички му излязоха. И съм решила гадостите ще ги мешам с ранни моркови или тиква, пък после ще видим, да опита разнообразие, пък после тое чсно, че ще яде 2-3 вида.
А и да ви кажа, ние от вчера се возим по малко седнали, крепи се доста добре и само се озърта, аз го издебвам и го свялам от време на време, че иначе ме ръмжи... Shocked
Хубва ден от нас, ние след мало ще излизаме.

# 70
Добро утро!
Сложих в нашите снимки, в албумчето месеци схеми за захранване от една немска книга,която ми подариха. Много съм въодушевена от книгата има всички рецепти, порции, как се замръзява, кой зеленчук колко време се приготвя.Ако някой прояви интерес мога да преведа схемите само ,че днес ме мързи. Всичко изглежда много красиво на картинките ама да видим Боби дали ще ги яде другия месец.
Фил, и аз така и не се научих да се изцеждам, та сега се чудя, като приготвям кашите и пюретата с вода и му давам допълнително кърма няма ли да му станат много течности, може би трябва пак да пробвам.
Мики вчера водихме нашият бебок на язовир Копринка, много съм впечатлена, имате страхотно място за разходки.

# 71
Ewito - и аз така правя с пюретата, мешам по 2-3 вида, като ми се мръщи на някое. Разнообразие да има  Mr. Green Ама и ние сме опасни, не се предаваме.

Аз от 2 дни му правя и прясно изцедени сокчета, за пръв път му давам и му харесват. Мешам ябълки и моркови, нектарини. И каквото имаме по двора.

Забравих да кажа, че дупето му мажа с Бейби Тан, при всяка смяна на памперса.

О, и гърне му купих, почне ли да сяда хубаво, започвам да го слагам. Дано има успех.  Mr. Green

# 72
  • Бургас
Здравейте. Grinning

Днес Калин си хапна цяло пюре от морков 80 гр. на Гербер.Явно няма да е толкова капризен като батко си ,защото го яде с кеф. Wink
За сега ще я карам на купени пюрета,но като посвикне ще започна аз да му ги правя.И може да добавям по нещо от някое купено.

Ели така като чета твоята Мимка ще е като моя Ясен.Той не обичаше да му е сладко и ароматизирано.С кашите видях голям зор.Единствено на Слънчо ядеше 3 вида.Всички други ги хвърлях.Особено мразеше кашите на Хумана. Rolling Eyes

Аз мажа дупето с Бочко не сме се подсичали да чукна.

Аз да се похваля,че се сдобихме с платформа-борд за породени.И сега се надявам разходките да са по-далечни с двамата,че мразя кварталната градинка. Laughing

Тук много вали,затова днес ще си стоим вкъщи. Rolling Eyes

Хубав ден на всички.  bouquet

# 73
Момичета, гледам че захранвате много упорито, но така и не ми стана ясно, вие ли си приготвяте пюретата или ги купувате готови.
Защото за едно съм сигурна, че захраних Емма с домашно приготвено пюре, т.е. аз си го правех/

# 74
Взех си чая на ХИП да видим дали ще ми помогне.Вече пети ден давам моркова на хип като увеличавам дозата, мога ли вече да дам и тиква newsm78 или все още да продължавам на морков и така като гледам тя иска още и още дали вече е готова за цяло пюренце?Аз не искам да замествам хранене така че и го давам след кърмене.Откакто започнах да и давам пюре акото не е вече както преди, хубаво и миришешто на хубаво Wink а е твърдо и оранжево(явно от моркова)
Аз също съм взела на Дани още от април крема на мустела 50фактор но още не съм я мазала.

Общи условия

Активация на акаунт