Кипър - мечтана дестинация или пък тема с различна вариация (9)

• 18 845
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
  • София
ДОБРО УТРО!

Днес сaмо толкова....... да се чудите кво` става! smile3534

# 136
Добър дееееееен. bowuu Как сте вие?Пътувате...............пристигате.......отлитате......И мен не ме свърта.Чакам само тая презентация да мине и аз духвам.Къдеееее??????--------Из Бг!  Laughing  Малко по -късно пак ще се включа.......   Hug

# 137
  • Larnaca, Cyprus
Добър деннн и от меннн  bouquet
ако чуете момиченце да казва : "ехо сополки" или "то неро ине мокро" и тем подобни българо-кипърски изрази, да знаете, че сме ние  Laughing
hahaha hahaha Joy JoyТова ми хареса а ако случайно чуете ....ела тук че ще ядеш бацуткия...да знаеш че сме ние..... hahaha hahaha Joy Joy
cu6i..мерсим ..мерсим .....за комплиментите......  bouquet  bouquet.....а мъжо малко да го подръпваш от компа да може и ти нещичко да понапишеш не го е срам кво толкова рааааботии newsm78 newsm78
Гугунка и си е.....трябва да е вече в кипър май smile3533 smile3534
Муцка и Жужикво е тва включване да ги нямаме такива .... smile3516....преди да публикувате мнение го измервате не приемам по малко от пет пръста събрани ...разперини кой както му хареса ма пет да са newsm47
Ние днес се чувстваме по добре главата не ни боли толкова и вече уви съм на работа Weary как ме мързи няма да ви казвам ама какво да се прави такъв е живота......Не е далеч събота и неделя ще ходим да цопнем гъзенце на нашето хотелче на басейнчето....  grinning039
Муцка...това клипчето с Алекс в Кукундела да не са новите ботушки дето ги беше взела за летните дъждове... Hands Clap

# 138
  • София
Цитат на: Katy6
Муцка...това клипчето с Алекс в Кукундела да не са новите ботушки дето ги беше взела за летните дъждове... Hands Clap

Ами, да! Да ви покажа, все пак, че влезнаха в употреба!!! Mr. Green
Само не знам как да го завъртя, че да се гледа нормално, ама и така се вижда!
Шъ мъ прощаваш, ама само два пръста успях, че отивам пак на зъбар!!!!
В "Това сме ние" има и една "морска" снимка от басейна!

ПДД, да взема да те питам теб, пък може и да знаеш!? newsm78 - като сменям ангренажен ремък, трябва ли да сменям обезатено и водна помпа.
Извинявам се за разводняването, ама се сетих, че си имаме едно мъж-злато тука дето доказа, че може да му се вярва.  bouquet

# 139
...соня..не исках да те плаша ама гледам и муцка и гери споделят моето мнение също....мнооого рано биете отбой не така не така ..... newsm25 newsm25....първо имам въпрос мъжа ти говори ли някакъв език ....и второ работил ли е въобще в чужбина някога ....като ми отговориш ще ти обясня и причините заради които питам.... newsm26 newsm26
Katy6, мъжът ми знае само български Rolling Eyes,но там където работи, има и един молдовец, който превежда на мъжа ми.Май някой път не превеждал съвсем точно, но и не е длъжен човека - кой му е виновен на Тошко (мъжа ми), че поне английски не понаучи малко!
А иначе работата му е да поправя автомобили, но не технически, а "козметично" - китва ударени детайли, после ги подготвя за боядисване.Той и в Бг това си работеше, дори тук той боядисваше и заваряваше.
И отговора на другия ти ? - не е работил в чужбина досега, той дори и при шефове не е работил,защото сам си беше шеф. Може би затова съвсем черни му изглеждат нещата,незнам!

# 140
Соня и аз мисля като Муцка,ето и ние сме като вас,но моя мъж го оцениха и сега взима повече отколкото по договор и се пазари с шефа,а той му е казал,че ще му повишава заплатата постоянно,а и като си прави сметка ще може да се грижи за нас,а ние сме с бебе на 45 дни...
Гери, какво работи мъжа ти ?

# 141
  • София
А, тогава на кой мъжа беше готвач, че аз съвсем се обърках! #Crazy
Аааа, сега се сещам, че мъжа-готвач беше в Протарас и не беше на Соня.

Сонче, ами трудно е без език, душице! То и затова му се струва тегаво там. А и не може дати помогне с никакво инфо "от извора". Ако ти говориш гръцки или английски може ти да работиш , а той да гледа дечко там и да понавакса!

# 142
за бюро справки ме взехте, ама какво да ви правя...
не е задължително да се сменя водна помпа. някои казват, че е задължително да се сменят ролките дето опъват ремъка, ама аз не съм много убеден.
в тази връзка някоя девойка не си ли търси кола? продавам опел корса 1.0 с 4(5) врати и климатик! 1999 г. е произведена, сив металик, харчи ми 6,3 л/100 км безин на софийско градско. нали съм пред заминаване и разчиствам. аз съм пуснал обява, но нещо никой не се обажда. ще се спазарим за цената.
младежът дето не знае езици и не е работил за шеф да не се предава - ще оцелее и още как. а и нали е глава на семейство!
използвам случая, че съм се разписал и да помоля за извинение, че не пиша често и по много, но си мисля за много неща едновременно - да не пропусна да свърша нещо преди да замина. на работа също е трудно, а в къщи нямам нет. иначе ви чета често - поне малко да разпусна - доста сте свежи и жизнерадостни.
живи и здрави!

# 143
 Hug ТЪРСЯ СИ БОЯ АЗ С КРАТКИ ВКЛЮЧВАНИЯ   box Smile Rolling Eyes Ама само да ви кажа ,че пихме с Гери кафенце и видях Елииии  Party  Party  Party И това,че е бебе с характер-амааааааааа изобщоооо не е илюзия!Такъв поглед съсреодоточен изпрасква,че ми взе страха........ Laughing Невероятен бонбон е........  Hug

# 144
Здраейте момичета Hug  bouquet
моля ви за малко помощ-информация. Отнася се за зет ми/съпруга на сестра ми/ Ще заминава да работи на 28.06.08 в Кипър- Ларнака. Това е неговото първо излизане в чу жбина. Работата е електротехник и е организирана от фирма в бг, но ще  е сам и ви моля за съвети и препоръки, които могат да му бъдат от полза, за начало. Как е организирано здразното обслужване, жзаимоотношенията и интернет достъпа, телефони. Знам че е много объркващо запитването ми, но ще съм доволна и на първото особено нещо с което сте се сблъскали в Кипър и съвет!  Благодаря ви!!!!  bouquet Hug

# 145
  • София
ПДД bouquet!
Невроятно точен си!Благодаря ти!
Между другото ти каза ли ни кога ще летиш!? newsm78
В последно време започнах да забравям.. Crazy за което се извинявам също!

Жужиииии, и аз искам на кафе с вас и бебето Ели! newsm45
Мименцето нещо се спотайва, ама ще види тя! Heart Eyes Grinning

# 146
Здрасти банда! Mr. Green

Ей ме и мен... и познайте - пак с граматически въпросчета. Брейййй, гледам - за малко съм изпуснала ПДД, ама ще питам пак, пък който знае да казва:
1) πια =  πιо? и ако не, какво е πια ?
2) κι = και? и ако не, какво е  κι?
3) δες същото като δε (δεν) ли е, или означава друго?
4) и накрая - от кой по дяволите devil глагол идва това θες , че не мога да го извлека от никъде по логичен път... имам догадка, че е от  "να φάω", производно на "τρώω" newsm78, но предвид многото значения на тоя глагол изобщо не съм сигурна #Crazy

Та помоооооощ! /хайде Катенце, плийййз!/

Яяя, колко народ се включил докато кълва по клавиатурата и с мишката гръцките думички... bye

Муце, и аз това щях да го питам ПДД-то кога ще лети, ама се отхласнах с тия граматики... Crazy hahaha

Жужи, Гери, чудесно е че се виждате така... чак леко ви завиждам /ама благородно разбира се де/... Hug ---------------- Пък моята племенница вече е на БГ-територия и в петък ще ни я доведат в Бургас, та много се радвам че ще си я видя... Поне и мислите ми за известно време ще се откъснат... знаете от какво... Heart Eyes Cry

Ох спирам вече, че пак се олях!
Целувки на всички! lovekiss

# 147
  • Larnaca, Cyprus
добро утроооо  :bouquet:
вижте с какво ще ви почерпя днес

кафенце не можах да намеря хууубаво затова пийте това Coffee
соня..ти мила сама си си отговорила само да добавя ....че за човек който не е пътувал в чужбина и се озове за първи път на острова си мисли че всички се карат или на него се карат а дефакто не е така те постоянно си говорят по между си викайки ..... Mr. Green..тъй че нека не му прави впечатление това...що се отнася до превода на молдовеца ....молдовския е мнооого по различен от руския който сме учили едно време тъй че дано да се разбират за което се съмнявам може би затова се е притеснил и иска да се връща ....моя съвет е да сложи капаците на очите да вземе един разговорник и да запрята ръкави.....да учи и да работи.... smile3529 newsm10
пдд...защо се измъкваш по периферията и не казваш кога ще заминаваш да ти сложим предстартово броене в кукундела.... smile3521....а това че си станал бюро справки би трябвало да те ласкае ние жените трудно се доверяваме на мъжкото мнение но щом те търсим значи ти имаме вяра бе човек..... newsm47
жужи ...геривие кво ...пиете кафенце клюкарите пък нищо не казвате smile3516не така не така Rage Rage
Galuckiдобре дошла в нашта темичка  bouquet...първо не се шашкайте..няма нищо страшно..  bouquet...тук в кипър всички са търпеливи и любезни ако си вършиш работата добре.... newsm10....електротехник .... newsm78имаш предвид ще слага климатици или е към някой хотел... newsm78....щото ако ще слага климатици да се подготви за огромното пекане sun...да си вземе слънцезащитни продукти щото цял ден вънка на тва слънце ужасссссс...по принцип всички фирми плащат социални осигуровки от момента в който почнеш работа просто ни задължават за да регистрират работника като работещ... Peace..значи първо като стъпи на кипърска земя ще му покажат къде ще живее ще си почине малко и на следващия ден ще дойдат да го вземат за работа....щом е електротехник те обикновеннно работят в комплект от двама тъй че единия ще кара буса или там каквато кола ще имат а другия ще помага докато научи работата...виж за яденето как са се разбрали фирмата ли ще покрива това или той сам newsm78...кипърски номер може да си купи от всяка бутка която намери по пътя .....принципа е еднакъв с бг варианта.. Peace
бе а кажи къде ще работи ....аз нали съм в ларнака да не е някой познат... newsm78 newsm78
айде после пак че стана по дълго от пет пръста hahaha hahaha hahaha

# 148
1. ποιά е женски род на ποιός, т.е. "коя" - напр. ποιά γυναίκα-коя жена?
πιο е частицата по- за образуване на сравнителна степен.
сигурна ли си, че си го видяла написано πια?

2. κι е "кратка" форма на και и се ползва в някои изрази за благозвучие. напр. έτσι κι έτσι - горе-долу

3. δες го има в онази таблица (четвъртата колона) и е повелителната форма на βλέπω - т.е. "виж!"

4. θες e "кратка" форма (разговорна) на θέλω (искам) и може да се преведе като "щеш", напр. θες δε θες, θα φας! - щеш не щеш, ще ядеш!

ще кажа кога ще летя, като си взема билета. скоро ще е, надявам се.

# 149
1. ποιά е женски род на ποιός, т.е. "коя" - напр. ποιά γυναίκα-коя жена?
πιο е частицата по- за образуване на сравнителна степен.
сигурна ли си, че си го видяла написано πια?

Да сигурна съм - направо го копирах от сайта с текстове на песни това πια.
Мерси за останалите обяснения, ПДД!

Кати и на теб мерси за кексчето, мммммммм чуедесно ми дойде на закуска!

Хайде до по-късно, че сега нЕ`Ам времеееее! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт