Кипър - мечтана дестинация или пък тема с различна вариация (9)

• 18 850
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Добро ви утро мили хора! newsm47

Гугунче, пиле ранобудно, представям си в какво еуфорично състояние на духа си!  Последно отброяване и за теб ---------------
----> 1 ден до заминаването newsm20

Момичета и ПДД, шефчето /Дивиана де Wink/ е поразтребила почерпката в линкове, но вие ги отворете, не се стеснявайте и си вземете! Mr. Green
Дивиана, приемам мъмренето. Верно поолях се с изображенията, ама някак на линк се губи ефектът, пък исках да създам по-специална атмосфера... Но занапред ще го имам в предвид!

На всички пожелавам приятен ден и успешна нова седмица!

А, безмалко да забравя, днес братлето ми има рожден ден, newsm59 така че почерпете се за негово здраве----->

http://cocktail.hit.bg/images/img_029s.jpg

# 121
  • София
Дзаааак...познайте кой е тук! newsm08

Заповядайте първо кайвето и да разказвам....

Върнахме се вчера, но бяхме толкова изморени, че smile3544
Ей, да знаете много топло в този Солун, но като цяло мисията беше изпълнена успешно!
Алекс, пък и не само тя, много се радва, милата на батковците си, на леля Кати и на чичо си!
Не успяхме да хванем магазините, но пък ходихме на лунапарк.
Абе, хубаво беше , ама за кратко! Heart Eyes

Я, сега да видим тук какво се случва!?
Аз си мислих, че кат се върнем нова
тема ще трябва да пускам...  Crazy

Да похваля Блонди- справила си се страхотно! Браво за
прилежността! Друго си е да си щерка на физкултурничка.
Благодаря за почерпката - линкове , снимки - важно е да ги има.
Това за плажчето е страхотно! И на мен ми се иска да си имам под носа моренце, ама цъ!
Имам си войници и президент. Mr. Green

Честит рожден ден на братлето, Блонди!Да ти е жив и здрав и много да се разбирате!
Да си имаш брат или сестра е такова не измеримо богатство.

Аз затуй съм милиардерка, щото си имам и двете! bowuu  Money

Антигони, вярвам, че си пътувала приятно и вече блажено се
изпъваш на шезлонгчето. Много късмет и здраве ви желая и нека ви съпътстват
само приятни емоции и удовлетвореност. С малко закъснение, но Честит Рожден Ден!
Да си жива и здрава, много щастлива, обичана и ценена.    bouquet

Гугунче, аз докато си пиша ти вече ще си в самолета.
Приятен полет и на теб и на Ники!
Поздравления за изпита. Психологията ми беше и все още ми е мечта,
но завърших икономомика. Wink Но не късно.
Както казваш има ли желание, начини се намират!

Жужи, абе това за представянето на козметиката в София
няма ли да искат покани или нещо подобно. Всеки ли ще има достъп?

Мими, чакам да пишеш душице!
Да се метнем на таз презентацийка на Жужината козметика
заедно, а?! newsm78

Пепитка, как беше на село! Починахте ли си?

Предполагам и Кати ще се включи по-късно!

Приятен ден и прегръдки и на всички! Hug

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 10:17 от muzka

# 122
  • Larnaca, Cyprus
Добър ден .....кой е тук и само с мен..... newsm53 newsm53 newsm53
Кво да правя кат си ви обичам и първа тичам
да ви съобщя
що се случи с нас да ви обясня....... newsm62.....не се сърдете пак ме хвана стихотворната вълна нали знаете че вълнението така ми се отразява ....то тия четири дена направо радините вълнения ряпа да ядат пред моите ..... newsm62...я да погледнем сега какво става тук пък после ще ви се отчета и аз ...
Блонди..поздравявам те мила мнооого добре си се справила ... newsm10 smile3501 smile3501....поздравявам и братчето и макар че не го познавам лично ще му пожелая мнооого от всичко което си поиска smile3525
Гугункапоздравявам те за завършването на тъй желаната от мен професия ..... smile3501 smile3501..при мен нещо надделя мързела и не направих нищо в края на краищата smile3507
Антигони..какво става мила.. къде си ....пристигна ли
  33uu
Соня Пламендобре дошла и от мен....  bouquet имаме още една мама вписваща тук нейния тати и той е в Паралимни..... Peace......а за детските градини Буболино ти обяснила повечето неща....мога да добавя само че можеш и е позволено да посещаваш държавна детска градина стига да работи единия от вас по договор в Кипър отивате в детската градина по местоживеене и попълвате един документ с инфо за вас плюс акта за раждане на дететто преведен и легализиран и документ от педиатъра в бг че детето здравословно е добре и всички ваксини които е направил.....и така ще ви приемат и ще плащате определено симвулична сума като знам цените в частните  Money Money..а пък и не предлагат кой знае какво по различно..... Peace...а това за щетовидната жлеза извинявай за глупавия въпрос но не е ли така наречената гуша или е нещо друго.....питам защото една позната си прави скоро операция и се чувства отлично мога да я попитам за цени евентуално на изследвания и т.н. newsm10
На всички други които забравих да спомена специални прегръдки и целувки smile3521 hug hug
А сега ........пригответе сееееее..........и вижте тук кво става.... newsm53
http://www.hotel-nikopolis.gr/.....това е хотелчето ни направо сууупер..... Peace Peace
кръщенката мина с много плач но иначе всичко друго беше мнооого добре организирано.. smile3501...така де нашата задача беше само да се покажем в пълния си блясък и с голееемите подаръци....  surpriseuu  surpriseuu Gift..иначе бебчо беше мноого сладък и предпочете мен пред мъжо но уви неможеше да го държа аз в църквата..... smile3518...за други подробности ще се включа по късно защото поста стана много дълъг май.. newsm78

# 123
Здравейте, момичета!
Май ще ми се размине идването в Кипър. Вчера ми се обади съкровището- много е разочаровано горкото - явно си е представял някакъв рай! Rolling Eyes
Говорил с един руснак, който е там с жена си и двете им деца и каза, че не можели да заделят нищо, защото всичко било скъпо!
Явно нашият човек набързо ще се прибере насам ,но поне да изкара парите, които пръсна по заминаването...Само, дето "разлаяхме кучетата"! Confused
Все пак ви благодаря, че бяхте толкова отзивчиви!
чао!!!

# 124
Здрасти пак!

Първо да благодаря на Кати и на Муцка за поздравленията... И да качите снимки, ей!

И второ, пак с граматически въпросчета съм, че тука на едни глаголчета не мога да ги открия в табличката, дето я даде ПДД newsm78 ... Та моля за smile3547

1)  για να το νοιαστώ ... Ό,τι έζησα ό,τι είδα... ---- и трите глагола не мога ги опрая от къде идват newsm78

2) имаше още, ама не мога да се сетя от коя песен, та като я намеря ще питам Whistling

# 125
  • София
Соня, кажи на мъжа ти да не бърза.
Нека се огледа,  поработи и сам прецени дали си струва да ви вика там.
Всеки живее според разбиранията си и преценката си.
След като има толкова семейства там и предпочитат да са там пред това да се бъхтят тук ,
значи има защо. Нека сам прецени условията и не се съобразява с никоя друга преценка.
Сам може да се поинтересува и да попита колко струват градините, да види наемите, да сметне на месец приблизително колко ще ви излезе ако ти не работиш и дали ще може да спестявате.
В Кипър работата е много и дълга.
Особено той както е готвач, ще работи по 10-12 часа без почивен ден.
Ако някой си мисли, че е рай, когато работиш е много далече от истината.
Затова нека не бърза! Нека си изкара сезона там, да посъбере парички, да се поопознаят с работодателите
и да прецените тогава дали той ще се връща или ти ще отидеш.

Според мен ти си направи паспорт на детенцето.
Нищо не пречи да си го има.

Хайде успех, каквото и да решите!  bouquet

# 126
  • Larnaca, Cyprus
БЛонди..ти кво сега опитваш се да ни качиш на ринга с ПДД пак newsm47
1)  για να το νοιαστώ ... Ό,τι έζησα ό,τι είδα... ---- и трите глагола не мога ги опрая от къде идват newsm78
Έζησα..Мин.вр....живях
Ζω τώρα...Сег.вр.....живея сега
Τα ζήσω...Мин.вр......Ще живея

Ενδιαφέρουμε.....интересува ме ....по скоро от любопитство
Νοιάζουμαι.....интересува ме...по скоро за чувства
Νοιάζουμαι για σένα....интересувам се за теб
Για να τον Νοιαστώ....за да го почувствам
Είδα....Мин.вр....видях
Βλέπω....Сег.вр......гледам
Τα δω..Бъд.вре....Ще видя

Муцка  love001  love001  love001.....малко въздушни целувки от мен че тия дето ти дадох ми се видяха малко... newsm53

# 127
Соня и аз мисля като Муцка,ето и ние сме като вас,но моя мъж го оцениха и сега взима повече отколкото по договор и се пазари с шефа,а той му е казал,че ще му повишава заплатата постоянно,а и като си прави сметка ще може да се грижи за нас,а ние сме с бебе на 45 дни...

Добре дошла Кати,ти не виждаш,че и аз имам дата за заминаване Naughty

Блонди беше достоен заместник на Кати... Wink

# 128
  • София
Гери, ти когато каза датата Кати беше заминала.
Та не само сме те видели, ами и в календара на Кukundelata съм те вписала. Ама Кати да си реши от кога започва броенето... Mr. Green

Кати, да, даааа целувки приемем и по-големи количества може! Flutter

# 129
блонди, много бързо си се отказала при търсенето. последните два глагола ги има в таблицата, само че трябва да гледаш във втората колона.
първия го няма, затова цитирам он-лайн речника: νοιάζομαι [ниа̀зоме]
ρ. παθ. грижа се, загрижвам се, погрижвам се, занимавам се, интересувам се; ποιός
θα νοιαστεί τα παιδιά μου; кой ще се погрижи за децата ми? ποιός νοιάζεται το μωρό; кой се грижи за бебето?
~ για το μέλλον μου загрижен съм за бъдещето си

тези, дето са с ударена омега накрая в третата форма (с на) са страдателни глаголи (завършват на -ομαι, -ιεμαι, -αμαι в сег. вр. 1 л. ед.ч.)

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 18:05 от pdd

# 130
блонди, много бързо си се отказала при търсенето. първите два глагола ги има в таблицата, само че трябва да гледаш във втората колона.

Оффф, верно че ги има, ама на "виждам" βλέπω съвсем му се променя звуковия състав ---> είδα ---- να δω .... и аз направо тръгнах да търся глагол, който в сег.вр. да започва с "δ" /демек β-то директно го подминах/ Crazy   Пък от много взиране явно съм станала разногледа, щото това  έζησα ми се е привидяло с ξ ... и познай къде съм гледала да го намеря #Crazy-----------------------  Абе то пак питания, че ще има - ясно е, Embarassed  ами ще гледам повече да внимавам какво "виждат ушите ми" Wink hahaha

Благодаря ти ПДД за уточнението относно ударението върху омегата в края - пак полезен ориентир!  bouquet

Кати, мерси и на теб за дадените примери!  bouquet

Муцанкеееей, стига викам сте си разменяли "целуфани" със систъра Mr. Green ами качи малко снимки от гръчко де!

Жужоно, где те хвана пак липсата бре, пиле, где отлитна?  smile3535

Чао ви засега!

# 131
  • Larnaca, Cyprus
аааа какво става тука мили сътемнички и сътемници..... newsm09 newsm09.....нещо ви е хванала липсата.... smile3516
Я веднага се включвайте .... smile3513...не ви ли е срам така ли ме посрещате.... newsm61....ще ви се разсърдя и ще взема да замина за бг да дойда лично да ви дърпам ушите newsm48 newsm48
геричка..прочетох прочетох аз в кукунделата ама имааш време бе жена къде си се разбързала..... newsm78...я приготви чантии....булсата...свекървата.......и най важното да не забравиш бебчо Joy Joy...пък броенете остави на мен.. smile3508
пдд..тъкмо ти се бях наканила box box..нооо си се справил чудесно аз тъкмо се чудих кой е най правилния превод на български добре че все пак се сети да се включиш с допълнително обяснение newsm10 newsm10
соня..не исках да те плаша ама гледам и муцка и гери споделят моето мнение също....мнооого рано биете отбой не така не така ..... newsm25 newsm25....първо имам въпрос мъжа ти говори ли някакъв език ....и второ работил ли е въобще в чужбина някога ....като ми отговориш ще ти обясня и причините заради които питам.... newsm26 newsm26
бооооже забравих гугунка... smile3555 smile3555..извинения приеми и приятен полет мила дано да се чувствате добре и спокойни ....  bouquet  bouquet
пък те чакам тук на местна почва да разчопляме клюки с бг мамите Party Partyи не само..  Peace
гугунка....полета утре... newsm20

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 21:19 от Katy6

# 132
пак четох тайничко  Embarassed
ние ходим в неделя на плаж в Ларнака на Макензи, почти до самолетите. хайде да се видим там!
ако чуете момиченце да казва : "ехо сополки" или "то неро ине мокро" и тем подобни българо-кипърски изрази, да знаете, че сме ние  Laughing

# 133
А тука съм.Ама мъжо си беше тука 2 дена и не можах да се уредя до компа.Води ни на разходка до Варненско с камиончето.И то добре че така стана,че иначе не можем да се видим.Всички сте много готини,за децата думи нямам.Муцка ще ти пратя снимки на нашето чоче да ги качиш.Че съм малко на вие с качването.Ти цопна ли се в джакузито в хотелчето?Блонди хвана ли тен вече.Аз нямам търпение да дойде отпуската август,че и аз да топна бедър у гьола.Айде лека,мека и по-полека от мен.Утре пак.

П.П.Баба Рума утре може да намине.Братлето отлита с полета на Гугунка.

# 134
Гугунче, миличка включвам се набързо само за да ти пожелая лек път утре
и щастливо завръщане в обятията на любимия ви тати!

И да не ни забравиш, ей!   Hug

Лека нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт