Кипър - мечтана дестинация или пък тема с различна вариация (9)

• 18 839
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Katy6   -Може и в Ларнака да дойда,няма проблем,а за бански ще видим какво ново има по магазините Mr. Green ,но искам на жълто-сините чадъри,ако все още ги има  bouquet

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 21:23 от Boyanna

# 166
девойки, да внимавате със слънцето, че не е шега работа.
само сутрин на плаж и задължително мазане с крем, поне фактор 20!!!
аз още не съм си топнал крачето в кипърското море, ама и не държа особено. предпочитам дебела сянка и да ми тече рекичка наблизо, където да се изстудява бирата и те така.
мале, взе да ме гони носталгия още преди да съм заминал...

# 167
Здравейте на всички!
Много неща съм пропуснала,но ще  ме извините Hug Моята щерка напоследък ме побърква...Не ме оставя на мира даже и за пет минути:( Вече и рядко спи следобед Cry
Иначе успявам да ви попрочета,но трудно успявам да пиша.Вече като че ли ми омръзна в БГ,искам пак в Кипрото Heart Eyes Ама ще почакам до август Crossing Arms
Хайде да ви почерпя по една тортичка че днес с мъжо имаме годишнина от сватбата Peace

# 168
  • Larnaca, Cyprus
ЕЙЙй на накархте ме тълковния речника да взема и май ще се окажете прави Embarassed Embarassed
тук намирам следното обяснение
πιο= περισσοτερο......... Embarassed
πια =κιολας........ Embarassed
значи от тук нататък превода е в зависимост от изречението.... Peace
тъй чи ще ме извините от бързане съм изпуснала по някоя буквичка и вижте кви грешки могат да станат.... Twisted Evil
кой, коя, кое се пишат с οι - ποιός, ποιά, ποιό
след проверка в тълковния речник се предавам това е правилното изписване на моя предишен превод... newsm10
роскабраво че се включи тъкмо си мислех да ти пращам лс да се включиш с помощ към гери....ама днеска всички ме изпреварвате да му се невиди.. smile3502
момичета и момчета преди да започне режима предупредиха че ще е за целия летен сезон догодина ще видим newsm78 newsm78
Ще работи в строителството, ще прави ел.инсталации и работодателя не осигурява храна. Незнае език, но е много добyр специалист с голям стаж в електротехниката.
......това нещо не ми звучи мноого добре а квартира надявам се му осигуряват щото ако не няма да му стигат и за квартира и за храна и да ви праща....трябва и вечер да работи тогава newsm78
blondy-mamma  -Може и в Ларнака да дойда,няма проблем,а за бански ще видим какво ново има по магазините Mr. Green ,но искам на жълто-сините чадъри,ако все още ги има  bouquet
аз те поканих не блонди smile3516...а за кои жълто сини чадъри става въпрос.. newsm78
шанкуловачестита годишнина да сте още толкова по сто заедно и винаги усмихната и щастливи и да се обичате.... smile3521

# 169
Ааа как няма да се вклуча така сам свикнала с вас,дори сутрин ми е тажно че немога да си пия кафето. newsm45
.Добре че живеем до морето и в началото на морската градина,че има каде да изкарвам дететто в тея жеги.Много се изкушавам да отида на плажа,ама за сега го гледам само от терасата .
Лека вечер на всичкиви.  love001

# 170
Katy6 грешката е поправена... Embarassed
Ами синьо/жълтите...

# 171
Шанкулова, честита ви годишнина от сватбата с Шанкулов!   bouquet
Желая ви щастие - заедно дълги, дълги години..., както и в най-скоро време да "обзаведете" вашата принцеска Шанкулчица
с един малък Шанкулчо, на когото да е кака!
Wink
Впрочем тортичката е фамозна!  Yum

Катерино моме, бре жено, как можа да ми я пратиш тая песен беееее /за линка говоря/... Знаеш мЪ ква` съм душа-камбана... Оффффф, много се разкиснах... Cry Cry ------------------ Значи аз я преведох, ама имам някои въпросчета пак, дето не съм напълно сигурна, щото са някакви такива слети кратки форми --->   θα 'φτανε  и  θα 'τανε едно и също ли са и производни кратки форми бъд.вр. на φτάνω ли са, или на друг глагол?
Тъйййй, сега ще се опитам без да цивря да напиша превода, та ако имаш корекции, казвай /на места в скоби съм писала буквалния превод на думата, но съм я заместила, с друга за да звучи по-сполучливо на български/!

*      *      *      *      *      *      *      *      *      *      *      *      *
"И тази вечер безкрайна е нощта и животът ми е (за) полет...
Хиляди молитви и да имам, една единствена ще отправя - ти да си тук, ти да си тук...

И тази вечер казвам, че няма да издържа, но и една твоя дума ще е достатъчна...
и тази нощ - там навън толкова красива ще настъпи, ако ти си тук, ако ти си тук...

Защо, звезда моя, все още не си тук,
защо, звезда моя, изгряваш в мрака (свечеряваш-букв.превод) далеч от мен...?!
Двете крила, които ти ми беше дала за да полетя ги прекършва (прави на парчета - букв.) всяка нощ самотата ми!

Кажи ми, звезда моя, защо не си тук,
на кого сега да наричам (казвам, наименовам - букв.) мечтите си...?!
И будувам - едно празно небе..., щом като ти, звезда моя, не си тук...

И тази нощ в треската си те видях - като пролет на прага ми (вратата-букв.)
и преди сънят да е изчезнал да го задържа се опитах - за да бъдеш тук, за да бъдеш тук..."
Flowers Rose

Лека вечер на всички!

П.П. Ето един запис на същата песен, който е с по-добро качество /т.е. не прескача/ Mr. Green
http://uk.youtube.com/watch?v=jpSqRHM-0WM

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 22:08 от blondy-mamma

# 172
Roska,мерси за инфото,прегледах ги сайтовете и ще му кажа да види,пък в крайна сметка като си дойдем ще подпишем,хем и сватбата да си направим...

Шанкулова,честит празник,дас те живи и здрави и много любов ви желая.. txtloves txtloves txtloves

Ами и аз да пусна една песничка,че ми е лщбима,а и ааах кви спомени самооо
http://vbox7.com/play:8f105304

# 173
  • Larnaca, Cyprus
блондипочвам те ..... Twisted Evil.....дано да си се справила я да видим сега.... Heart Eyes
пдд я гледай правописа да не взема да изям пак някоя буква hahaha hahaha
блондичка значи първия ред на края си превела ....полет.....а думата е
πεταμα....за боклука ....за изхвърляне..........
което идва от .....(πεταω στα σκουπιδια.....изхвърлям на боклука.....)....това не е от песента
втори ред втора дума ....превела си ....молитва...(думата за молитва е ...προσευχη)
ευχη......е равно на επιθυμιας....което по скоро би се превело.....желание...мечта в такъв смисъл....
иначе всичко друго е ...... newsm10 newsm10  love001 smile3501 smile3501
това е проверка от пръв поглед после ще се задълбая повече че трябва и на работа да ходим.... smile3511
геримерси за поздрава....  bouquet  bouquet

# 174
  • Larnaca, Cyprus
държаха да се включат и децата в спора ..... Mr. Green
тъй че имате поздрави от големия Анастаси тук
 newsm74 newsm74 cheers cheers Ill bg atwork fight hit
и от малкия Луис тук
 newsm08 newsm64 newsm38 luvbed newsm74 newsm65 alert  261uu newsm57 smile3535 smile3536  animal085  animal037  Animal Snail newsm39 newsm37 1swing newsm20 smile3510 bishop smile3524 newsm46 easter travel travel

# 175
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
добро утро от мен, добре дошли на всички нови гости на темичката ни, много се радвам за гугуна, че вече е в Кипър и много нови неща са пред нея

тези дни само ви чета и нямам много време да пиша, така съм зажадняла и аз вече за почивка, море не толкова - аз си падам по планината повече, но поне месец още ще се трудя до момента с отпуската

да ви почерпя тази сутрин аз с кафенце

и разбира се преди да тръгна за работа съм направила и закуска, всеки да си вземе каквото обича

# 176
Кате, на бързичко само да кажа за първата дума ---- ето какъв е превода според онлайн-речника ----->
πέταμα [пѐтама]= πέταγμα ουσ.- 1. полет, излитане; 2. изхвърляне;
..... Та реших, че е полет, щото нали няк`ви самолети newsm52 се реят в клипа... Laughing

А втората дума същият тоя речник я дава като "пожелание; молитва"... Rolling Eyes
Аз затова на места съм писала в скобки буквалните преводи на думите, за да не ме мъмриш че се отплесвам от текста Mr. Green Blush

Аууууу, Мириам, чудесна закуска, мерси! Тъкмо се чудех newsm78 къде зачезна тия дни....

На всички приятен ден!
По-нататък пак ще се включа, ама сега трЕбЕ да бЕгам... 55

# 177
добро утро, живи и здрави

πετάω означава хвърлям (боклук), но също така и летя (за птиче или самолет), така че може би блонди е права. на мен ми е трудно да се изкажа по превода, защото нямам гръцкия текст.

блонди, аориста на φτάνω (според онази таблица) е έφτασα, съответно кратката форма е να/θα φτάσω.
ако пише θα φτάνω има 2 варианта - или става въпрос за продължителна бъдеща форма, т.е. нещото ще се случва продължително и повтарящо се в бъдещето (казвам нещото, защото този глагол има много значения и не знам кое се има предвид тук); или втория вариант е да има грешка и да е друг глагол.

по принцип, при тези съчетания с апостроф означава, че има изпусната някоя гласна, така че опитвай се да разбереш коя би могла да бъде.

ще взема да запиша аз някоя магистратура или направо докторска степен - и право в университета!!! Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

най-странното е, че когато чета вестник или гледам тв на гръцки нищо не разбирам, ама тук давам "компетентни" обяснения.... hahaha hahaha

# 178
Добър ден.Как сте банда?  Wink
ПДД,опасен си.При мен пък обратното-говоря,чета,разбирам..............ама да обясня,кое от къде и как се получава-хич ме няма.  Rolling Eyes
Аз пък да ви се похваля-на презентацията имаше преводачка-ама от притеснение ли.......?-доста груби грешки,той едно казва-тя друго разбира и ги плещеше едни     ooooh!  ooooh! -незнаеше  доста думи как да ги преведе--------- Embarassed и аз се включвах,като `черна станция` ако се получи пауза.  Laughing   Embarassed  Crazy  Laughing
Кате,ама много хубави картинки пускат твоите юнаци.....искаме ощееее  Party
Шанкулова, честита ви годишнина/на патерици/.Много щастие,късмет и усмивки ви желая.И скоро да бъдете там,където искате.  Hug
Блонди, умницата ми тя!!!Ама много напредваш бе,милаа......Бравооооо. smile3501
Муцанкееее, тоя нашия президент-излезна ли в отпуска?  Mr. Green   Mr. Green Кво се моташ и ти по тия жълти павета още?!Айййййййдееее излизай в отпуска   bouquet
Роска,Мими.....радвам се,отнова да ви видя на линия.
Гугунке, ей на това му се вика сериозен човек!  thumbsup Обеща и си на линия!  smile3501  love001-------Това го казвам за да се сетят-Цвети и Люсиенчето!   Sly
От мен -довиждане............ bye travel И до скоро виждане........  bouquet Не ме свъртаааааа  sweating smile3544 първо с мъжо ще сме до събота в Казанлък от там отиваме на една вила,че има басейн и после не знам........  33uu Но определено около седмица няма да ме има........Целувам ви   love001 Желая лек път на всички,които ще пътуват,весели емоции на плажуващите и скорощни отпуски на работещите.  Hug

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 14:07 от Жужи

# 179
по принцип, при тези съчетания с апостроф означава, че има изпусната някоя гласна, така че опитвай се да разбереш коя би могла да бъде.
Е на де! Аз това за изпуснатата буква го вдявам, че е така, ама как да съм сигурна точно коя е newsm78

Пък ти действай там с магистратурата и доктората Wink Laughing ..., то не се знае - майтап, майтап, ама накрая и истина може да излезе...
- то си види, че тебе си те влече Mr. Green
ПДД, специално за да чуя твоето компетентно мнение bowuu, ти копирам част от текста, в която са въпросните съмнително-неясни
/поне за мен де Blush/ фрази ----->

Κι απόψε ατέλειωτη η νύχτα και η ζωή μου για πέταμα
Χίλιες ευχές και να είχα, μονάχα μια θα έκανα
Να ήσουν εδώ,  να ήσουν εδώ

Κι απόψε λέω δεν θ' αντέξω, μα μια σου λέξη και θα 'φτανε
Κι αυτή η νύχτα εκεί έξω, πόσο όμορφη θα 'τανε
Αν ήσουν εδώ, αν ήσουν εδώ

Ооооо, Жужони, появи се докат` пиша Hug  Мерси за поущрението, ама без текст в писмен вид..., абе айде да не съм "гола вода", ама да речем на половината ще се справя..., пък то и сега едно справяне... - непрекъснато хленча за помощ Crazy hahaha
Абе вий с твоя мъжО обходихте Българията, бе! Айде малко към бургаско да се завъртите викам... fiuuuuuu... кво стана с оная работа, дето му се заформяше насам, ъм...? Rolling Eyes

Гугунче, ако се срещнете с Антигони, поздрави я от нас, щото от нея знам че нямат нет в квартирата и затова още не се е включила предполагам.

Хайде, чао ви засега!

Общи условия

Активация на акаунт