Кипър - мечтана дестинация или пък тема с различна вариация (9)

• 18 841
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
  • Larnaca, Cyprus
иии да му се невиди загуби ми се два пъти обяснението блондичка сори ма сега виждам че пдд вече е обяснил тъй че няма да се мъча трети път Mr. Green Mr. Green..айде до после...приятен ден приятно учене приятна работа приятно четене и всичко друго което ще правите да ви е по приятно от вчера.. sohappy sohappy

# 151
Здравейте и от мен Hug как е жегичката?Представям си какво е в Никозия...Не ми се мисли...Дори и въздухът не мърда Mr. Green Обаче ходите на плаж....Мисля да посетя отново Кипър ,но този път на почивка...Може би Зимата или другото лято...Много ми се ходи на море там,като изключим солта де,понеже като излезеш от водата и си побелял от сол,но ми липсват плажовете...и някои друг ресторант.... Hug
Пожелавам ви приятен и успешен  ден   bouquet

# 152
блонди, сега се сетих, че πια означава "повече, още". например в смисъл на "не издържам повече" - δεν αντέχω πια
кати, радвам се, че ми имате доверие и благодаря, въпреки че доста често се излагам с обясненията (ето и днес така)

# 153
  • Larnaca, Cyprus
ПДД ще ме извиниш за малкото допълнение към блондиното обяснение... Mr. Green
πια....Ж.р......коя
πιο....ср.р.....кое
πιος...м.р.....кой
За да не се бъркаш запомни че отрицателната частица е....δεν.....
Δεν θέλω να περιμένω πια…..Не искам да чакам повече
Δεν είμαι σίγουρη……Не съм сигурна
......а сега един пример с ....θες
Θες να κάνουμε σχέση.....това е от една песен на Тсаликис ....айде превеждай.... Mr. Green
Блонди малък поздрав за теб ...и за половинката мооожеш да плачеш колкото искаш ....ако направиш точен превод е точно за вас двамата можеш да го изпратиш и за поздрав ако искаш
http://www.vbox7.com/play:823d9ae8
пдд знам че не можеш да отваряш тази програма песента е на Йоргос Тсаликис...Иати астери му....Γιατη αστερη μου

Боянке моме ама ти в Никозия на почивка  Mr. Green..трябва нещо да си се объркала там няма море .... newsm78

# 154
Здравейте мили мои..
 Hug
Патувахме много добре,малкия се даржа много мажки хахаххахаха
Тука е ужасна жега,бяхме сутринта в морската градина,ама то неможе повече да се седи..
Много сам щаслива,вече сме тримата заедно.
Ще пиша когато мога,че тук сам самичка и немога да остажя малкия за минута даже,голямо е шило.
Целуваме ви.. newsm51

# 155
  • Larnaca, Cyprus
Гугунке..... newsm20...добре дошла на местна почва ....много целувки от мен ....на теб и на бебчо....еее дай малко и на мъжо .....  love001  love001  love001...айде увеличи се бройката на кипърските мами..... smile3534

# 156
  • София
Гугунче, браво на вас! newsm44
И таткото сигурно много се радва, милия!
Пожелавам ви много, ама много щастие и разбирателство и
нека да не се разделяте повече!
Целувки и прегръдки!     bouquet

Хайде сега и Антигони да се включи, че да разберем и тя как е.  newsm78

По ред на номерата следват Гери, ПДД и Блонди! Ех, чак и на мен да ми се прииска, ама
не се давам, аз туй тъй! Joy

# 157

Боянке моме ама ти в Никозия на почивка  Mr. Green..трябва нещо да си се объркала там няма море .... newsm78

Не ,само казах ,че е адска жега,защото миналата година по това време живеех все още там...а на почивка казах в Кипър-не Никозия,предпочитам Пафос,Агия Напа,Паралимни,Полис.... Hug
В Никозия къде на плаж,на Лидра ли?
 Hug  bouquet

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 16:41 от Boyanna

# 158
  • Larnaca, Cyprus

на почивка казах в Кипър-не Никозия,предпочитам Пафос,Агия Напа,Паралимни,Полис.... Hug
Защо само там  Naughty..може и при мен в Ларнака... smile3508  grinning039..ще направим агитка Блонди с белия бански аз с тюркоазения ти с какъвто искаш и кипърските гларуси ще кръстосат погледа.... Heart Eyes Heart Eyes.......ако случайно пропуснат да го кръстосат ще им го кръстосаме ние box box tooth

Муцка и аз тъкмо  се чудих с Анитгони какво става......пък тя да беше само тя..... newsm78

Къде сте другите .....я се покажете....веднага тук на отчет малък да дадете..... bowuu
как прекарвате деня.....и що за бели са направили вашите деца..... smile3508
че мойте днес са мнооого кротки
при свекито са на разходка......
горката .... ooooh!...как я кара аз незнам
но след малко отивам на проверка и там newsm53 newsm53
Извинете ме че пак ме хвана стихотворната вълна.....нооо така е като си говоря сама...... smile3534

# 159
Мдаааааааа,ние с Жужи пихме кафе,и аз да го кажа де....

Соня ами моя мъж се занимава с неръждавейка,прави парапети,вити стълби и всякви такива неща...

Момичета кой беше подписвал в Кипър,че на моя мъж са му казали,че ни трябват от тук удостоверение за семейно положение  и медецинско свидетелство ,а аз немога да ги изкарам вместо него и няма да можем да подпишем.....

# 160
Ехооооооой  smile3525
Я да се разпиша аз, че да не ме забравите, пък и да не си помислите, че аз съм ви забравила!   mrstraetz
Мнооооого е горещо, пържим се тук с бебчо. Имаме климатик в стаята му - само там, но аз рядко го пускам, че ме е страх да не му навреди.
Този режим на водата ме убива! Още повече сега когато сестричките ми са на гости и станахме 6 човека в апартамента и Живко. Не ни стига депозита! Някой знае ли докога ще е този режим?
Гери, нямам представа какви документи са необходими, но кажи - вие в бг посолството ли ще се жените, или в тукашната община? Защото моят съвет към вас е да се ожените в бг посолството - така брачното свидетелство не трябва да се легализира в България след време, пък тук става лесно - правите му един превод в ПЕО за 20 евро и си го ползвате навсякъде. Ние в бг сме женени, но тук си направихме превод на свидетелството и навсякъде ни го приемат. А в посолството на бг в Никозия лесно можете да сключите брак, а няма да изискват излишни документи.
Ето ти линкче към сайта на бг посолството в Кипър:

http://www.mfa.bg/nicosia/

Нека мъжа ти да им звънне и да пита какви документи точно са необходими Simple Smile

Намерих какви документи са необходими за сключване на брак в бг посолството в Англия, предполагам че изискванията са идентични: http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 83&Itemid=151

Хайде, момичета, до после! Сега сестричките като са тук и помагат, ще мога по-често да пиша!  newsm74

П.п. хехе много яка иконка намерих - досега не я бях виждала:  newsm57

# 161
кой, коя, кое се пишат с οι - ποιός, ποιά, ποιό

преди малко ходих до центъра и едвам оцелях, а тук е "едва" 34 градуса! как издържате в кипър на 41?!
ще взема да размисля дали да заминавам Simple Smile

а режимът на водата ще го има, още 3-4 години, после се очаква ледена епоха

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 14:56 от pdd

# 162
Е как така - майка ми казва че тя като дошла тук преди 9 години, пак имало режим на водата, но само за лятото... и от тогава досега е нямало. В смисъл, не се случва за пръв път, но явно са решили проблема. Дали няма да го решат пак. До 15-ти юни знам че трябваше да завършат тръбопровода за танкерите, но това не предполага край на режима. Ако някой има инфо, да сподели  Praynig

# 163
а режимът на водата ще го има, още 3-4 години, после се очаква ледена епоха
Joy     Joy     Joy

Едва сега сварвам да се домогна до компа... и що да видя?! - целия "китайски" /разбирайте бг-кипърски/ Mr. Green народ сварил да се разпише...  Днес у БургаЗЪ има профилактика на водата, но на пук с Лора ходихме на плаж  grinning039.... и докато се приберем, та да се изполеем с лигените и канчетата като нЕк`ви  битници hahaha...щото нали се сещате, че тук да ти спрат водата не е като в Кипрото Mr. Green/демек нямаме резервни системи/..., та да приготвя някакъв обяд, че да хапнем... и ей го - стана 15:30 Crazy

Първо да кажа "Добре отишла!"/не дошла, щот не съм там Whistling/ на Гугуна и да й пожелая от тук насетне само цветя и рози... и браво, че се включи така скоро! Hands Clap

Роси, радвам се да те виждам /чета/ макар и на рядко! Hug

По ред на номерата следват Гери, ПДД и Блонди! Ех, чак и на мен да ми се прииска, ама
не се давам, аз туй тъй! Joy
Муцинко, аз докат` стопля за какъв ред на номерата говориш... Crazy.., че е за заминаването... Щото с мойте истории и географии направо вече изключих, че на това се надявам и аз... #Silly Joy  Ама айде, както се вика "От твоите уста в Божиите уши!" Praynig

Ей, вие двамцата от "Отбора на знаещите" - ПДД и Катето визирам,  недейте ме шашка с противоречиви мнения, аааа Naughty             Кате, аз още жълто имам около устата в ученето на гръцки та да те поправям Blush, ама тъкмо щях да пиша, че ж.р.  и ср.р. са ποιά / ποιό... и ПДД свършил тая работа..., така че възприемам неговата версия за πιά - че е "повече, още", то има и логика спрямо мойто предположение, че ще е нещо близко по значение до частицата за превъзходната степен "πιο".  Но пак благодаря и на двамата за разясненията... и ей сега запрятам ръкави да превеждам тая песен от линка /на пръв прочит заглавието е "Защо, звезда моя" - като "звезда моя" е обръщение, ако правилно схващам... но после ще се отчета с превод на целия текст..., освен ако не наводня клавиатурата със сълзи и сополи newsm45 - нали казваш че се ревяло на тая песен Two Hearts/

Стига толкоз, че пак запълних половин страница Shocked
На всички неспоменати поименно -----> lovekiss

# 164
Galucki[/color]добре дошла в нашта темичка  bouquet...първо не се шашкайте..няма н.......................з нали съм в ларнака да не е някой познат... newsm78 newsm78
айде после пак че стана по дълго от пет пръста hahaha hahaha hahaha
[/quote]

Благодаря момичета  bouquet благодаря Katy6  Hug  bouquet  Инфото поуспокои сестра ми, все пак за първи път е и вълнението е екстремно Crazy
Ще работи в строителството, ще прави ел.инсталации и работодателя не осигурява храна. Незнае език, но е много добyр специалист с голям стаж в електротехниката. Peace От Ямбол е Peace

Май ще упътя сестрами да се включи при вас, че много е шашната Crazy

Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт