Сдружение Шилер - какво е всъщност?

• 166 539
  • 1 108
  •   1
Отговори
# 1 020
Освен молба-декларация по образец, друго необходимо ли е да носим в деня на подаване на документите? Бих искала да попитам също така за коя дата Ви дадоха час и може ли да избираме между няколко посочни от тях дати?

# 1 021
  • София
Днес мъжът ми е подал документи и са му предложили или за 01.04., или за 03.04. (всъщност май той е казал, че тогава му е удобно). Носи се само молба-декларация.

# 1 022
Ако някой подава заявление тези дни, нека сподели колко деца кандидатстват до момента. След като първият ден бяха около сто с колко ли ще нарастне броят им до края? На мен никаква информация за изпита не ми дадоха. Дали всичко си остава по старому?

# 1 023
а как стои върпоса с близнаците.Ако единият го приемат в училището ,другият приема ли се или се разделят в различни училища?

# 1 024
  • София
а как стои върпоса с близнаците.Ако единият го приемат в училището ,другият приема ли се или се разделят в различни училища?
Писала съм мисля по назад. При подаването на молбите попитах същото. Казаха ми че ако едната се класира, другата за да я приемат трябва да има поне 51 процента, или минал за да може и тя да влезе. Тоест дори първата да се класира, ако втората не е издържала, тоест няма малко над половината няма да бъде приета. В противен случай и тя се класира, но все пак отбелязаха, че ако има подобна голяма разлика в бъдеще е доста по-трудно на вторият близнак. Не се наложи да използваме това, двете имаха минимална разлика и си се класираха. Въпреки това разликата в момента между двете е огромна, на едната просто и се удават нещата и се справя много добре, докато другата е нужно да и се обяснява и помага и като цяло не и се учи особено, или по-скоро няма желание сама да научи нещо.

# 1 025
Знам, че сега страстите са около приема в предучилищна, но аз имам въпрос за първи клас.

В първи клас само децата от Сдружението ли са или в класа може да има и други деца от квартала?
Въпросът ми е и за 55-то и 145-то училище.

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 20:17 от gre4ko

# 1 026
Знам, че сега страстите са около приема в предучилищна, но аз имам въпрос за първи клас.

В първи клас само децата от Сдружението ли са или в класа може да има и други деца от квартала?
Въпросът ми е и за 55-то и 145-то училище.

Класът се формира още в предучилищната възраст и с малки изключения (има сито след края на предучилищната - началото на първи клас, става дума за оценка на психологическата готовност, провежда се от психолога) всички деца продължават в първи клас.
Очевидно е, че няма как към тях да бъдат залепени деца , които не са учили немски...от квартала, както се изразявате.
Просто класовете на Шилер са няколко в набора, примерно в 55-то в седми клас са 7-а и 7-б, после 7-в и 7-г май са послушковци и останалите 7-ми - те са още няколко са си от квартала...
Но да смесват едните с другите деца - няма как да стане, нали това е идеята на подбора, да са на относително еднакво ниво за да се работи по-ефективно... 

# 1 027
Може ли малко информация относно продължителността на теста както и разговора с родителите същия ден ли се прави ?

# 1 028
По време на изследването децата работят в група, без родителите, за около 20-25 мин. Следва събеседване с родител/родителите в присъствието на детето (5-10 мин.).

http://blog.schillerbg.org/2013/01/20132014.html

# 1 029
Има ли място в интернет откъдето да изтеглим задачки? Досега решавахме от азбука на мисленето и крокотак, но ги привършваме. Та, някой ако знае....

# 1 030
  • Средната земя
Да се възползвам да помоля някой да метне Азбука на мисленето, че преди ги теглих от един dox но сега не е активен. Благодаря предварително  bouquet

# 1 031
Аз ги изтеглих от линковете в този форум:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622567.30

# 1 032
  • Средната земя
Благодаря  bouquet

# 1 033
Да побутна малко темата. Младежа е на 29 март на изпит. Мислех си че малкото дни , които остават ще се засилим, но нещо май му писна и съм го оставила да си почине ( не че много учи де ). Вие как процедирате? И да кажа, че резултати чак през май, м и се вижда много изнервящо, някой знае ли как е било миналата година, началото или края на май?

# 1 034
Охо, аз си мислех, че ние сме първите на 30.03, а имало и по-ранна дата!
Нашият юнак като цяло не иска да прави  тестовете, но в случаите, когато успея да го убедя, се увлича и му е интересно. Има цели групи от тестове, които го докарват да рев. Трудни са му и ги оставяме, за да не го товаря много с отрицателни емоции. Определено голяма част от тях не са за тази възраст, но въпреки това са хубави и аз се опитвам да ги давам по малко. И да не ни свършат работа за конкретния случай, уменията си остават. Минали сме само първите две книжки и то след мой подбор.
Опитвам се да го подготвя, като наблягам на развлекателния момент на събитието  Wink, но те са вече големи и мисля, че усещат добре какво им предстои. Дано психолозите подходят професионално и ги предразположат да покажат най-доброто от себе си!

Кои са последните дати? До кой номер стигнаха, знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт