Сдружение Шилер - какво е всъщност?

• 166 540
  • 1 108
  •   1
Отговори
# 915
Поздравления за чудесната темичка! Изчетох доста страници назад и се запознах с протичането на изпита и учебната дейност. Информацията ми беше от голяма помощ, понеже лично не познавам нито едно дете, което да учи в Шилер.
Ще може ли някой от родителите на деца, приети предните години да споделят, дали малките от предучилищната се натоварват много? Дали липсата на следобедният сън не ги изтощава.
Също така, в програмата заложено ли е изучаването на нов език, например английски?
 Hug

# 916
Мен ме интересува имат ли някакви спортове между часовете или стоят седнали от сутринта до 4-5ч следобяд? Само на физическото и междучасията ли се разчита?

# 917
Здравейте,
Аз пък имам въпрос относно учителите, които ще поемат първите класове на Шилер следващата учебна година в 145-то и в 55-то училище. Трябва да се ориентирам към едно от двете училище, 55-то ни е по-близко, но ми се ще по-скоро да избера училището спрямо учителя и условията разбира се.
Благодаря предварително за вашите препоръки и мнения.

# 918
  • София
Мен ме интересува имат ли някакви спортове между часовете или стоят седнали от сутринта до 4-5ч следобяд? Само на физическото и междучасията ли се разчита?
Значи тази година в началото ги преглеждаха за стойка, изкривявания и тн и има безплатна лечебна гимнастика два пъти седмично за желаещите.
Тъй като са до пет, съм ги записала на айкидо във вторник и петък от пет до шест часа. Има карате, танци всякакви видове, футбул и тн. Има и музика, театър, шах, сръчни ръчички и тн итн. Тези са платени
Когато беше по-топло излизаха през голямото междучасие навън и си играеха с топки , скачаха, гонеха се и тн.
1-2 месеца имаше безплатен тенис на корт в спортен център Дема, мисля че беше също два пъти седмично.
Има и басейн, съответно може ако в началото на годината се запишете да се ходи и на плуване, заплащането и там е символично 10 лв на срок или нещо подобно.
Стана малко разхвърляно, но горе долу това е, така че има избор и варианти. Написаното по-горе е аз 145-то училище, моите ще си останат там за първи клас.

# 919
Айла, много благодаря за отговора!
Искам да ви питам и още нещо. Колко важно е детето да може да оцветява добре за изпита? Има ли такива задачи с оцветяване на изпита и на психотеста?

# 920
Мен пък, по-скоро ме притеснява изговарянето на отделните звуци в думите. Синът ми го може да раздели думата на срички, но се обърква когато трябва да назове звуците. Ще се радвам да споделите как е било при вашите деца.

# 921
  • София, Младост 2
Оцветяването не е толкова важно - по-важна е рисунката (човекът да има всичките подробности) и задачите с фината моторика.

За звуците - играйте си на "с кой звук започва думата". После като свикне детето с това и му е лесно, променете на "с кой звук завършва думата" (и моля ви - това са звукове, не букви! така че питайте с правилния въпрос).

Следващата по-сложна игра е "чуваш ли (даден звук) в думата", после се усложнява на "къде е - в началото, в средата или в края". Така или иначе, тези упражнения ще ги правят после в предучилищната, така че няма лошо да си ги тренирате и да са познати на децата.

# 922
hedra, много благодаря за напътствията! Ще започнем с тренировките, пък дано малкият се справи. Ако може да ви попитам и още нещо. При изпита от решаващо значение ли е правоговора? Синът ми има някои говорни дефекти и ходи на логопед по тази причина. Аз се надявам да изгладим повечето докато дойде изпита, но не съм сигурна....

# 923
  • София, Младост 2
По принцип да, много е важно дали детето има говорни дефекти или не - защото някои деца, които имат логопедични проблеми, имат проблем всъщност с преработката на информацията и възпроизвеждането й, което сериозно затруднява ученето на чужд език. Но все пак това не е най-решаващото за приема.

# 924
Благодаря ви!  Hug

# 925
Здравейте, майка съм  на дете което в момента е първи клас и искам да споделя моето лично мнение относно сдружение шилер 145 СОУ, кандидатствахме там за първи клас държахме приравнителен изпит по немски приеха ни не останах с впечатлението за подбор на децата или родители, но след това изобщо не останахме доволни и последва преместване ако някой нещо конкретно го интересува да пита.

# 926
Здравейте, майка съм  на дете което в момента е първи клас и искам да споделя моето лично мнение относно сдружение шилер 145 СОУ, кандидатствахме там за първи клас държахме приравнителен изпит по немски приеха ни не останах с впечатлението за подбор на децата или родители, но след това изобщо не останахме доволни и последва преместване ако някой нещо конкретно го интересува да пита.

Бъдете по-конкретна : от какво не сте доволна, защо мислите, че няма подбор?

# 927

Бъдете по-конкретна : от какво не сте доволна, защо мислите, че няма подбор?

Относно подбора визирам това, че ние на общо основание кандидатствахме за първи клас, и държахме приравнителен изпит по немски език който издържа детето и бяхме приети. Споменавам това, че отначалото не съм усетила някакви предпочитания към родители деца и пр. както пише по горе във форума. Недоволна съм от нискоквалифицираният персонал който работи там, липсата на опит на учителите, което от своя страна доведе до пълна анархия в часовете както по българските предмети така и по немски език. Както и не бях запозната че в часовете по немски основно ще се рисува оцветява и изрязва което на мен хич не ми и допадна, това е само моето мнение вече сме в друго училище и виждам каква огромна разлика има.

# 928
Здравейте!
Искам да попитам в какво се състоят и какво включват изпитите в края на предучилищната и знае ли се на коя дата са.В един и същи ден ли се провеждат?Целият клас ли е на изпита или всяко дете по отделно?Веднага ли казват резултата?Какво става ако детето отсъства на изпита?Има ли и други дати евентуално?
Как се разпределят децата в първи клас за да достигнат 26?Госпожите по немски в първи клас други ли ще са или продължават с класа,който са поели?
Благодара предварително!

# 929
  • София, Младост 2
Изпитите на края на предучилищната са точно това, което си правят ежедневно в клас, само че с въпросчета от различните теми, които са учили през годината. Изпитите са в края на май, всеки клас ще има дата и ще я знаете предварително. Ако някой отсъства, може после да се яви с някой от другите класове или отделно, това не е проблем. Децата влизат по две в стаята за изпита - има двама изпитващи в стаята, всеки се занимава само с едно дете. Резултатите се разбират веднага.

Някои от ПГ-групите се разформироват и така се допълват класовете до 26. Преподавателите в 1. клас по правило са различни - и българските, и немските.

Общи условия

Активация на акаунт