Сдружение Шилер - какво е всъщност?

• 166 529
  • 1 108
  •   1
Отговори
# 930
hedra   bouquet  bouquet
Много благодаря за изчерпателния отговор!!!
Успешна седмица! Simple Smile

# 931
Относно рисунките на изпита - какви са най-честите задания? Четох, че се рисува човешка фигура, но дали всяка година дават тази задача?

# 932
# 933
Записвам се да следя темата. Голямото ми хлапе ще кандидатства тази година.
Имам много добри отзиви за сдружението. Дано ни приемат.
Лени, много се радвам да те срещна в тази темичка! Heart Eyes

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 10:40 от sladkish4e

# 934
Здравей, sladkish4e! Би ли споделила какви отзиви имаш за училището? Аз нямам нито един познат с дете в сдружението и ми се ще да науча поне нещичко от тук. Силно мотивирана съм детето ми да изучава сериозно езици и затова се насочихме към това училище.

# 935
Здравейте на всички и ние сме се насочили към Сдружение Шилер и ако всичко е ОК, следващия месец ще подаваме молба Simple Smile за прием.
Успех на всички, темата е много полезна  bouquet

# 936
записвам се да ви следя,защото имам хиляди неясни неща  Simple Smile

# 937
  • София
Един важен въпрос - има ли някакъв вид предимство в Шилер за второ дете?
Естествено изключвам варианта, в който второто дете се провали на събеседването...

# 938
Здравейте! Въпросът ми е към майки, които имат деца или наблюдение над деца, учащи в училищата на сдружението и е всъщност най-съществения: научават ли децата немския език?

Защото имах един разговор с майка на дете от двуезично семейство, учащо в немското у-ще към посолството, която каза, че е абсурд детето да научи немски от 1-2 учебни часа дневно, че наблюденията й са, че дори в тяхното у-ще, където немския се учи по много повече часове децата нищо не знаят, може би сравнено с нейното, но при тях ситуацията е друга...
По-напред имаше отзив, че децата само оцветявали, ах, това омразно ми оцветяване; сигурно не е само така, но... немски научават ли?
Аз учех в у-ще, където започнахме на руски изцяло, от първи до трети клас, и после по-натам някои от предметите ни бяха на руски, освен часовете по език -  да, добила съм усещане за езика, но тук не става въпрос за три години изцяло на немски...

Някаква вълшебна методика? Наистина ли?
Съвсем съм разколебана, наистина не знам какво да мисля.

# 939
А да питам задачите на изпита за време ли са?

В допълнение към питанката на Седада. Мен ми е чудно не е ли много натоварващо за децата до обяд да учат по нормалната програма, а следобед немски плюс подготовка на уроците за другите предмети?
Навремето в подготвителен клас часовете по другите предмети бяха орязани за сметка на езика.

# 940
  • Средната земя
Моето дете е в подготвителна група в Шилер. Не мога да кажа, че е изтощена и изтормозена от натоварването. Играят си доста, имат възможност да си отпочиват. Уморена е, но в рамките на нормалното. Такъв е подходът и така им поднасят знанията, че не й е досадно и не е прекалено. Връстниците й в градината не учат и половината от това, което научават там. За 3 месеца научиха много думи и изрази по немски, песни, стихчета. Такова тържество спретнаха за Коледа, че всички родители бяха изумени и очаровани - някои от тях са немско говорящи, други -не.  На този етап съм доволна, че детето е там, спокойна съм, че е в добри ръце, а и тя се чувства добре. Надявам се и занапред да е така. Успех на всички  bouquet
Аз също се колебаех в избора си миналата година, опасявах се, че съкращавам детството на детето, накрая реших да се яви на изпита пък после да му мислим. Сега виждам, че излишно съм се тревожила Wink

# 941
  • на път
Здравейте! Въпросът ми е към майки, които имат деца или наблюдение над деца, учащи в училищата на сдружението и е всъщност най-съществения: научават ли децата немския език?

Моето момченце за добро или лошо не беше прието преди 3 години в Шилер. Приеха го в у-щето към посолството. Тогава бяхме много притеснени, но се оказа че е за добро. Сега е 2 клас. Говори, пише, чете, гледа филмчета на двата езика равностойно без да подбира и има предпочитания. Приятелчетата му които учат в Шилер си покриват успешно тестовете по немски, но със свободното боравене и ползване на езика има значителна разлика ...
От друга страна Шилер дава много добра общообразователна подготовка на децата желаещи да продължат в СМГ след 4 клас и езикови гимназии след 7-ми, а както знаем 1-ва немска си е едно от най-добрите (ако не и най-доброто у-ще в София) и завършилите го деца имат възможност за де реализират така както им се иска в живота.

Според мен, ако ученето в Шилер е само въпрос на избор, няма да сгрешите ако си поверите детето на грижите на специалистите в него.

# 942

Защото имах един разговор с майка на дете от двуезично семейство, учащо в немското у-ще към посолството, която каза, че е абсурд детето да научи немски от 1-2 учебни часа дневно, че наблюденията й са, че дори в тяхното у-ще, където немския се учи по много повече часове децата нищо не знаят, може би сравнено с нейното, но при тях ситуацията е друга...
По-напред имаше отзив, че децата само оцветявали, ах, това омразно ми оцветяване; сигурно не е само така, но... немски научават ли?
Аз учех в у-ще, където започнахме на руски изцяло, от първи до трети клас, и после по-натам някои от предметите ни бяха на руски, освен часовете по език -  да, добила съм усещане за езика, но тук не става въпрос за три години изцяло на немски...

Някаква вълшебна методика? Наистина ли?

Може би няколко страници по-назад имаше подобен въпрос и отговорихме, все пак, поглеждайте по-старите мнения, за няколко месеца нищо не се е променило...
За свободното говорене - едва ли могат да се сравняват с дете на двуезично семейство, определено. Иначе, и преди казах - има критерии и той е сертификатите, изпитите за които се провеждат с Гьоте институт, амо покриват изискванията, факт. Сега, някои по-добре, други не така добре, нармално е да има и по-добри и не така добри деца. Но определено учат езика задълбочено, това е.
Колкото до Шилер и 7-ми клас, вижте, Шилер се занимава с немския. Нито готви за СМГ, нито за изпита след 7-ми клас - НВО. Моята дъщеря е сега в 7-ми клас и ако ще подаде документи в немската (това естествено ще решаваме като си види бала) то ще е не заради езика, а заради средата, все пак там са децата с най-висок успех, но тя самата иска английски или френски, немския може да се поддържа и в Гъоте (трудно е, иска време, но с добро желания може)
За СМГ след 4-ти клас както и за НВО зависи естествено от учителите по български и математика, както и от подготовката извънкласно. Щерката ходи в СМГ за изпита след 4-ти клас - не и стигнаха стотни, продължи в 55-то, с Шилер. Сега ходи освен на училище и на курсове, в Междучасие, за НВО, но и в 55-то имат добри учителели и по български и по математика. Но, пак казвам, Шилер е сдружение за узучаване на немски език , не е училище...

# 943
  • на път
...
За свободното говорене - едва ли могат да се сравняват с дете на двуезично семейство, определено.

Тук искам да вметна, че езикът в DS се говори свободно от всички деца без изключение независимо от това дали е матерен или колко езично семейството. На същото ниво и дори по-добра подготовка за предучилищен клас дава Киндероазе.  

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 18:50 от Д_Ива

# 944
Здравейте,
детето ми е набор 2008 и искам предучлищната да си я кара не в градината , а в Шилер. Питането ми е сега на 1.3. ще мога ли да подам молба или (както аз разбирам от изчетеното) няма да мога, а ще трябва да изчакам до догодина?

Общи условия

Активация на акаунт