Бързах аз да се родя, с обич мама да даря!

• 19 730
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
аз, пък днес малко съм притеснена Tiredзабелязвам от доста време ,че Жоро когато стои на дупето си е наведен на долу.Та се питам дали това е нормално newsm78дали трябва да заведа малкия при специалист?и при какъв/ортопед или.../?Когато е седнал се подпира защото все още не умее добре да се задържа ,дали заради това се навежда така?Какво мислите вие?  bouquet
Гери в началото всички са така, трябва да му укрепне гръбчето. И мойта все се клатушкаше като пияница и се опираше надолу с ръчичките, но до месец се оправи. Наблюдавй го и ако продължава да го прави, тогава отидете при рехабилитатор. А ако му подаваш топка или друга играчка над глават, докато е седнал. newsm78 newsm78 newsm78

Мами да ви питам нещичко. Преслава от две-три седмици се изправя сама и се държи изправена за някоя мебел, но не се придвижва. Кажете ми как да я стимулирам да се движи сама. Иначе хваната за две ръчички прави стъпки, е не много стабилно, но пак е нещо.
Мама жаба, и Цвети като се изправя на дивана, не мърда, още не се чувства стабилна. Стумулирам, я като и давам трохички кроасан или дистанционното отстрани. И тя ще не ще се премества с една две крачки, нали са все забранени неща  Joy Joy Joy. Трябва им време.

# 91
мами благодаря ви Hugбях се притеснила, много.  grinning039 аз, днес съм решила да топна Жорко в моренцето Mr. Greenхубав ден от нас Hug Viki_76, много е хубава снимчицата на Вики.

# 92
  • Варна
Гери, мерси  Hug! Благородно завидях за морето - и аз искам, ама сама не смея, че Вики като си науми да хване една посока, иди се връщай и събирай багаж.  #Crazy
Като дойдете във Варна ще направя една хубава фотосесия на Жорко - много обичам да снимам.
Петък и събота събирахме Вики с племенницата ми (почти на 2г). Играха си много хубаво, а досега като ги съберяхме Вики се плашеше и ревеше.
Ей, Мим40, Вики и мама, няма ли да си промените позицията. Много ни липсвате тук!   bouquet

# 93
И аз да кажа най-после здрасти  Mr. Green
И незнам да се похваля ли или още не  Rolling Eyes ама Жоро изкара два обнадеждаващи часа в яслата  Mr. Green Не плака, ял закуска дори /което особено ме озадачи/, беше в добро настроение и играеше на пясъчника, когато отидох да го взема  Blush Да видим утре как ще е, пък и колко време ще изкара здравичък  Thinking

Благородно завидях за морето......

и аз  Wink

# 94
  • София
Да се похваля. Най-сетне акта за раждане на Алекс беше готов. Педиатърката я нямаше, но сестрата каза да отидем в стаята за консултации, че да го премери.
Свалям аз памперса и Алекс леко пръцна. Вдигнах го и той като почна да се напъва, омаза целия под. Клекнах аз да чистя с детски мокри кърпички на Нивеа. А сестрата и мъж ми се борят с опакиването Simple Smile 2 пъти. Алекс се беше намокрил целия Simple Smile Но поне го мериха на празен корем и пикочен мехур  hahaha
За 16 дена малкото ми момченце е качило 600гр и е пораснало с 5см Simple Smile Вече е към 3кг и 50см Simple Smile Наваксва си Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 95
  • Варна
AnMary, браво на детето! Посмях се  Joy , ама на теб едва ли ти е било толкова смешно.
Ние пък винаги на консултациите мерехме Вики с памперс.
ivanah, хубаво е, че Жорко бързо се адаптира. Дано да продължава така.  Peace
Гери, разкажи ни за морето - как реагира Жорката? 
mamajaba, когато Пресито се почувства сигурна сама ще започне да се предвижва по мебелите. Но ако искаш да я мотивираш, сложи на една крачка разстояние някоя предпочитана играчка (или нова с ярък, привличащ цвят).

# 96
  • София
То вярно, че е по-удобно да ги мериш по памперс, ама нали уж за по-точно... Simple Smile Педито и сестрата няма начин да ни забравят Simple Smile Аз нали бях залегнала на пода и не видях много, много какво и как опишква Алекс, мъж ми ме информира обаче - имал даже и по лицето Simple Smile А Дияна си хванала носа и не смее да гледа. Сестрата и се смя Simple Smile

Дияна за 1ви път видя морето на 1,7г. Ходеше като патенце, една чехкиня и се радваше. Пищеше на прибоя. Качихме се на водно колело. И братовчедката на мъж ми само каза "обърни се и ни виж". Потопила Дияна във водата, тя разперила ръце и крака и се смее с глас Simple Smile Голям кеф Simple Smile
След това намерихме време за море и почивка чак когато щерката стана на 4. Беше я страх да влиза в морето. Предпочиташе надуваемия басейн на плажа. Ако вляза във водата, тя застава на брега и започва да реве и завива "мамоооо, мамооо, излеззз, ще се удавиш" Simple Smile
Миналото лято вече беше в собствени води. Няма страх от вълни, дълбочина и т.н. Още не смееше да се отпусне и да плува, плацикаше се със спасителна жилетка. То и аз така се чувствах по-спокойна. Не, че плажът на Черноморец е много дълбок Simple Smile
Но си спомням как като малка на плиткия плаж на Арапя щях да се удавя с пояс Simple Smile

# 97
Мамчета по едно кафенце черпя таз сутрин.
Мерси за инфото относно стимулирането. Ще пробвам и ще ви пиша резултата.

# 98
Добро утро и от нас с Влади morning
И ние ходим на морето вече една седмица  grinning039, но Влади го е страх от водата ,незнам като купим басейн как ще е, но иначе на пясъка играе и даже се храни с него.Обаче не издържа много на плажа 1-2 часа и почва да мрънка .
Приятен и слънчев ден  Nature Sunny  :

# 99
Добро утро и от нас! Да ви питам нещо - може ли банановата каша да затрудни акането на детето?  newsm78 Стефи хапва каша от 6 дни и тази сутрин й помагах да се изака,защото се напъва и нищо не изкарва. Досега не е имала проблем. Акото й не е твърдо и затова си мисля че не е запек. Какво мислите вие?

# 100
  • Варна
Добро утро!
mimka73, банана е запичаща храна. Като въведеш тиква, морков или круша и започнеш да редуваш, ще се нормализират нещата.
iskra.v.s , мина ли крачето на Владко?

# 101
 Hugпривет и от мен!Вчера заведох малкия на моренцето,разбира се и на бързичко го топнах ,пък той  като взе, че ревна ooooh!ужас .Обещах му, да не го топкам повече Mr. Greenще мокрим само крачетата.

# 102
  • Варна
Гери, обикновено в началото е така.  Laughing Постепенно ще свикне и няма да го е страх. Спомням си братовчетка ми като бебе плачеше дори когато видеше баща й да влиза в морето - горкия се налагаше да прави едни разходки - да не го види малката кога се топва в морето  Joy.

# 103
Да крачето мина вече Hug

# 104
  • София
О, ще пораснат дечицата и няма да можете да ги извадите от морето Simple Smile
По-нагоре бях писала. Преди Дияна ревеше "мамо, излез, ще се удавиш", миналата година викаше "мамо, влез, да си играем" Simple Smile

Днес се чувствам смазана. Ходихме до социалните, за еднократната помощ. Ама от де да знам, че ще ми вземат и оригинала и копието на акта за раждане. Преписах си поне егн-то на Алекс Simple Smile Мъж ми изпадна в потрес като видя сградата на социалните. Женичката пък учудена как не съм знаела, че задържат акта. Мисли, че майките висят нон стоп в социалните Simple Smile Аз съм ходила веднъж, преди 7г, даже не помнех къде се намират.
И още нещо полезно направих. Ходих на очен, купих си рамки, поръчах си стъкла. Сега ми излязоха само 106лв, ама мъж ми не смее много да роптае, защото предните заради него ги забравих във влака Simple Smile Те бяха майка си и баща си, дълго време много се ядосвах.

Общи условия

Активация на акаунт