Летните вълнения на..НАБОР'95

• 19 851
  • 300
  •   1
Отговори
# 105
ellitza  Мисля , че ако си се насочила към курсове то  Образователни технологии  са страшно добри
/някъде четох и от други майки подобни мнения /
аз щях там да го записвам ,ако не беше такъв инат

И какво учат в Образователни технологии?

# 106
  • София и там където не се пуши
Имам приятелки, които са в Образователни технологии децата им, ама много са доволни. Племеникът ми пък чрез тях се подготви за кандитатстудентски изпити - сестра ми остана много доволна и заради това, че с не много разходи успя.

# 107
Здравейте, дами!   bouquet
Може ли пак да взема участие?  Wink
Виждам, че някои вече са решили, други още се колебаят къде да запишат детенце ...
Това, което искам да ви кажа е, че ако детето няма амбиции, ако не положи усилия и не се труди, ако остави на вас да решавате... няма да стане.
Трябва да намерите начин (ако трябва манипулирайте - водите битка, всичко е разрешено  Peace) да събудите амбицията! Представянето на децата на изпитите зависи само и единствено от тях самите.
Предстои ви тежка година, в която трябва да сложите на кантар важните и не толкова важните неща.
Нека децата ви мислят, че вашите идеи са техни (ако нямат такива, а вие сте сигурни в преценките си). 

Относно подготовката за изпитите (не вярвам да ги променят):

По БЕЛ е важно някой да им покаже пътя, а те да го запомнят.
Всяка събота, когато изпращах дъщеря си на курс й повтарях: "Питай! Плащам, за да ти отговарят на въпросите!"
И тя питаше. Успя!
Материалът не е труден, но трябва да слушат и да си пишат домашните!

По Математика - ако детето е на "ТИ", курсът е добро решение. Но ако е на "ВИЕ" - категорично частни уроци.
И пак няма да се получи, ако разчитате само и единствено на този, който го учи.
Трябва да решава задачи! Това е истината.
Моите деца не ходиха на уроци, но колко задачи и сборници изрешиха...
При нас времето за подготовка - Mатематика:БЕЛ беше 3:1
В повечето случаи Математиката решава класирането.

Дано не съм ви досадила. Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 авг 2008, 13:22 от cool_witch

# 108
  • под тепетата
Благодаря за съветите , cool_witch  Hug
 Винаги си добре дошла, все пак си старо куче  Mr. Green
  Само дето си мисля, че при нас положението е с две единици по-трудно ,заради новата програма на прословутия ни набор 95  Close
 Имам база за сравнение, половината от вашия материал за 7 клас  ( да не кажа и повече) вече сме го взели на тагадък! Кой разбрал, разбрал, останалите да се спасяват в движение  Whistling

# 109
... Само дето си мисля, че при нас положението е с две единици по-трудно ,заради новата програма на прословутия ни набор 95 ... 

bilqna_69, със сигурност си права!
Вашата програма тепърва се пише, учебниците ви още не са отпечатани... newsm78
Стискаме палци да не се събуди някоя сутрин другарят Министър с нова "мъдра" идея в главата си.  Praynig

# 110
напълно съм съгласна с bilqna_69
пробвах детенце с теста който беше даден на тазгодишният изпит
и се оказа че само за 2-3 задачи материала не е взет .
Ако идеята за добро представяне не дойде от самите деца
нищо няма да стане ,затова се навих на варианта за евростар
въпреки че ми е пряко сили ,
но щом го е решил сам знам че ще го направи
ако аз му го кажа -война и отричане ,затова приемам решението му ,
прекалено е горд и ще се постарае /поне се надявам да не се промени през годината / newsm17

# 111
cool_witch замисъла на новата програма не идва от този споменат в подписа ми, та дано не реши нещо друго Thinking .

А ние не взехме всичко по учебниците.  

# 112
dorothy, имах пред вид изпитите ви, не програмата.

# 113
Вчера се прибрахме от морето и гледам, че темата ни се раздвижила.
А ние провлачваме Немили-недраги в комбинация с Маминото детенце/така се преглъщали по-лесно Mr. Green/-че особено втората едва я разлиства Crazy
"Мамино детенце" не отпадна ли от програмата?
А ние не взехме всичко по учебниците. 
Всичко  по учебниците е взето, а за ваканцията учителката по математика е дала някакъв сборник по математика, обаче нещо някой не е разбрал за кой сборник иде реч - от няколкото деца, които щерката попита, всяко даде различна информация. В крайна сметка взехме един и тя е с добрите намерения да порешава задачи. Но нали знаете кой път е послан с добри намерения?
Бях обещала да пиша за резултатите от тазгодишната кампания - племенницата ми (школа по БЕЛ и частни уроци по математика) изкара 5.28 по БЕЛ и 4.35 по математика, а кръщелницата ми (на самоподготовка) - 5.41 по БЕЛ и 5.07 по математика. В крайна сметка и двете влязоха в ЕГ "Иван Вазов" (бившата руска гимназия) - на първата не ́и стигна бала за ЕГ "Пловдив" (бившата английска гимназия), а втората си искаше точно в тази гимназия.
На моето момиче зор през ваканцията не му давам, а и то хич не се напряга, но снощи като се чу с приятелки, разбра, че някои вече са се записали на курсове и драматизираше цяла вечер.  Grinning

# 114

А този тест, ако не ти представлява трудност можеш ли да ми го изпратиш. Praynig  bouquet

# 115

А този тест, ако не ти представлява трудност можеш ли да ми го изпратиш. Praynig  bouquet

Има го някъде или в началото на тази тема или накрая на предишната, ама нещо не мога да го намеря.

# 116
  • у дома
За математиката със сигурност мога да твърдя,че асмо половината задачи са със знания от 5 и 6кл.,другото е от 7кл,освен ако детето не учи в СМГ,че там са доста напред с материала...
Сега ми се спи ,но ако проявявате интерес утре мога да ви напиша кои номера задачи трябва да могат да решават шестокласниците и от миналогодишния и от тазгодишния изпит по математика.

# 117
  • гр. София
На моят син поне за сега му е ясно,че през новата уч.год. ще трябва да се понапъне повечко.А аз хитро и подмолно го стимулирам,като му обясних,че ако не се яви на тестовете(защото имаше и такъв въпрос) и не изкара мн.добри резултати единствените му шансове е да учи в училища в покрайнините на София. Mr. Green Освен това съседчето,негов връстник му говори за АК,така,че засега имаме някакъв стимул.
Мен повече ме притеснява математиката.Вчера ми препоръчаха г-н Вячеслав Величков.Ако правилно съм разбрала преподавал в СМГ.Ако някоя от мамите са го чували,моля да сподели.

# 118
Мен повече ме притеснява математиката.Вчера ми препоръчаха г-н Вячеслав Величков.Ако правилно съм разбрала преподавал в СМГ.Ако някоя от мамите са го чували,моля да сподели.

Нее в НПМГ, ама вече е Министерството, много плачем за него. ЧОВЕК, който наистина обяснавал и се стремял децата да научат, а не да ги механизира. В момента не преподава. Чувала съм деца как разказват за него - възхитени, а съпругът ми също разказва истински УЧИТЕЛ.

# 119

Общи условия

Активация на акаунт