Отговори
# 255
  • София
ооо дано се оправи бързо милата Карина! Praynig

Честит имен ден на бебе Яна на  expetka !Честито и на милата ни Нефертити!

А аз черпя,защото днес е професионален празник на фармацевтите. Mr. Green

# 256
Мама Жанет с Карина от петък са в болница Sad,Кари е с разстройство и повръщане и се е наложило да и сложат абокат и системи,сега нещата са се стабилизирали и е по-добре.
Дано се оправи бързо кукличката! Само като си представя болница и набоцкано бебче и ми се реве...Сега ходя с маска вкъщи, даже и нощем, че нали мънинките спят с мен на спалнята, да ги опазя.
Олимпия, много ми стана криво. Дано не съм те заразила аз...
Не си, моето е в резултат на силна настинка. Карам колата с отворени прозорци, защото не търпим климатроника ...
Отдавна ми се съсипа имунната система, с това недоспиване и зор все да ги мъкна малките всеки ден по паркове, да им осигуря чист въздух и разнообразие...Кърмя вече 2г4мес, което много ме изтощава - и ето ти болест!
Малката белисима Бела да спира да кашлюка  Hug
Олимпия, от къде ти се стовариха тези болки в ушите и гърлото? Настинка ли е, вирус ли? В това горещо време, дето се чудим всички как да се разхладим, е напълно възможно да се настине. Казват, че уж настинки нямало, ама аз редовно се разболявам ако след супер горещ ден изпия бутилка ледено студена вода, след това си взема и разхлаждащ душ и накрая като застана на течение и съм готова с хрема и болящо гърло. Всяка година изпълнявам програмата и настиването е 100-процентово сигурно. Simple Smile Дано бързо ти мине, да си във форма за малчуганите.  Hug
Най-смешното е, че даже лятото не пия студена вода...Като отида в сестра ми, пия с литри гореща вода от машината им...
В Гърция като си поръчвам кафе Фрапе или от сорта - изхвърлям ледчетата. С две думи - не обичам студеното.
Сега съм на антибиотик, но имам минимално подобрение. Още съм със зверски болки в ушите и главата, а за гърлото няма да говоря - все едно игли съм глътнала...
Да ви кажа моите сладурковци как се търсят и обичат  Heart Eyes Сутрин докато си отворят очите и започват да се усмихват един на друг. Малкият почва да й говори (странното е, че й говори на гръцки) и тя му гука, вика "аууу", "ееей", "ооо", "ем", "не" - голям смях.
Постоянно си върти главичката да търси батко си, той пък я засипва с целувки  Heart Eyes Обаче онзи ден направи опит да я захрани със солета, та какъв овчарски скок направих, не е истина...
Отивам да лягам пак...

# 257
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на ger4opiper4o! Много щастие да ти носи малкото съкровище!
Честито и на всички останали, празнуващи днес!

# 258
 newsm59  Честит рожден ден Герчопиперчо бъди жива здрава и много щастлива и обичана майка и съпруга [/size]   bigdance2 newsm38

Дано бързо се оправи малката Карина  Praynig
Моята схема за захранване много съвпада с тази на Зори но тъй като нямаме алергии в семейството мисля да започна с заленчуково пюре /морков/ картоф ,тиква, оризова каша,плодово пюре,мисля да правя интервал между новите храни от 15 дни и ако остискаме само на кърма ще захранвам средата на 5 месец.
Изкъпах Натали малко да се разхлади много доволна остава и вече започна да не кротува в коритото иска да беснее така ритна с крака си че ми изми лицето ще купуваме гумени патенца  Party след това за награта се изака стабилно та пак в коритото и така...
Олимпия разсмя ме с овчарския скок който си направила  Grinning много мили  че малките така се търсят  Heart Eyes
Приятни разходки на всички

# 259
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ГЕРЧОПИПЕРЧО!

Пожелавам на всички мами и бебенца да оздравяват бързо!

За захранването - и моята схема е като на Зори /тази с алергиите съм аз  Embarassed/. Точно това обсъждахме с Шушонка вчера. Попита ме дали ще я правя с кафяв или с бял ориз, а аз  newsm78 не се бях замислила над това. Тя обаче ми даде идея, пък и аз днес се поразрових малко за домашно приготвена каша с ориз. То всичко си има в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=290478.0
Аз днес в тази жега не посмях да изляза. Просто не успях да се оправя и да изляза по-рано с Али. Тя сега стои чисто гола, без памперс и определено й харесва. Вече успя да свърши и голямата и малката работа в/у пелената. Нищо, мама ще пере  Mr. Green/. Ще излезем след 17,00 ч. Вие как излизате в тези жеги?

# 260
Здравейте мацки аз съм Desuk но съм си забравила паролата и за това съм с ново име пък и ми ремонтираха компа /за това и не съм писала/ и сега нещо не иска да ме пусне да си сменя името. Ние сме добре вече започнайме на плодови пюрета  по 4-5 лъжички 2 пъти на ден. Ако може някой да ми каже как да сиизпратя снимка в албума за колажал Благодаря предварително. Малчо се събуди и трябва да хапвал чао за сега.

# 261
и аз като Олимпия се впечатлявам от безмерната любов на децата ми. въобще не съм предполагала, че могат да имат такава връзка. той й говори, пее песни, дава вода, абе грижи се. а тя , като го види, започва един хилеж, едно гукане, радост голяма. притеснявам се обаче да ги оставям сами, защото преди месец излових батко да тика в устата на бебето кроасан.

# 262
  • София

Аз днес в тази жега не посмях да изляза. Просто не успях да се оправя и да изляза по-рано с Али. ...
Ще излезем след 17,00 ч. Вие как излизате в тези жеги?

Ох, и ние все не успяваме да се оправим по- раничко, пък и много спим, та излизаме все след 17.00 и се прибираме към 21.30- 22.00. Малката днес се събуди в 7 да яде и веднага след това заспа, та до 9.20 откарахме...докато се оправим и то вече беше жега!
Сега правя основно почистване на балкона и мисля да й купя басейнче, та и ние да се поплицикваме през деня  Laughing

Аз още незнам кога ще захранвам и с какво, но клоня към оризова каша, зеленчуково, плодово...

# 263
  • София
Здравейте и от нас.
Честит рожден ден на Герчопиперчо и поздарви за месечинковците!!!
Как сте в тези жеги, аз направо ще пукна вече, пък малката не знам  Confused
Гледам захванали сте темата за захранването...болна ми е, ей...толкова сложно и трудно ми изглежда...Две висшета дето съм минала, ми се гледат нищо пред това да направя схема за захранване на детето си. Колкото повече чета, толкова по-зле става... Rolling Eyes
И тъкмо бях решила нещо и сега като прочетох, че Космополитън ще прави пауза по 15  Shocked дни между две храни и се обърках пак...Че това значи да се въвеждат по 2 храни месечно...То по тази логика само зеленчуците човек да въведе ще му трябва цяла година...Толкова много ли време трябва? Не става ли по-начесто да се въвеждат храните?
Аз мисля, че съм чела, че 2 дни са достатъчни, за да се наблюдава детето за реакция, но сега след прочетеното не съм сигурна...Мисля по 3 дни да правя пауза и да въвеждам нова храна всеки понеделник. И така в понеделник да давам 1 лъжичка, на следващия ден-2, на третия-4, на 4-я ден 8 лъжички и после 3 дни само мляко.Така всяка седмица ще въвеждам по един продукт, като съм решила да започна със зеленчуци, когато навършим 5 месеца, т.е. след средата на юли. За първа храна съм чела изказвания на педиатри, че е подходящ картоф. После мисля да дам моркови, тиква, а след това и други зеленчуци, които в пюрета често са с картоф, т.е. трябва да съм захранила с него. Това мисля да правя на обяд. После мисля да въведа плодове, каша (безглутенова), жълтък, месо... А по-късно ще чета за порядъка на въвеждането на глутена, рибата, мляко и сметана...Идеята ми е до края на годината (календарната) да съм захранила с всичко, за да може от нач. на следващата година да минем на кухня, когато детето ще е вече на десет месеца и половина... Нали от 10-я месец се дава детската кухня? Може би обаче трябва да въведа оризовата каша преди зеленчуците и плодовете, защото в състава на много  пюрета има оризово нишесте, т.е. за да ги давам, трябва да съм захранила с ориз. За каши съм чела най-добри отзиви за Милупа, а за пюрета-Хип, Гербер, Семпер... Толкова много марки на пазара има, и под всяка от тях има такъв богат асортимент, че как ще избираме, не ми е ясно  newsm78  Но определено трябва доста да се чете съдържанието на всичко, защото онзи ден като разглеждах асортимент на пюрета в сайта на Семпер и видях, че повечето пюрета имат оризово нишесте и следователно не можем да ги дадем направо, ако преди това не сме захранили с оризова каша... Но пък  имат много голямо разнообразие...
Абе...ще се учим и в движение май...

# 264

Пожелавам на всички мами и бебенца да оздравяват бързо!

И при нас има голяма любов между Коко и Поли. Гоги и Ади също си я обичат, но те отдавна са големи и реакциите им са почти като на върастни. Но Коко се хвърля върху Поли, прегръща я, целува я, говори й, дава й вода, а онзи ден ни събра очите ... донесе я на ръце! Бях я оставила на нашето легло (което няма решетка, която да му пречи) и той си я взел оттам, защото плачела и искала компания.  #Crazy

За захранването: нашият доктор твърдо държи да караме 6 месеца на кърма (или АМ, ако естествената храна не достига). Големите ги захранвах рано (на по 2-3 месеца), но тогава нямах кърма - кърмила съм максимум по 1 месец. А сега имам (поне до момента) и се надявам да имам още поне до 1 годинка  Praynig Така че ще се опитам да изкараме лятото само на кърма - хем ще ми бъде и по-лесно  Embarassed

За жегите: аз издържам много на жега. Пример: вчера излязох от къщи към 13 ч., отидох пеша до Южния парк (живея на Руски паметник), седях там до 16 ч. (кърмих Поли, тя подремна малко) и след това отидох до градината на Коко да го взема (тя е зад Руски паметник). Прибрахме се към 18 ч. Поли се държа добре и нямаше признаци да е изнервена от жегата. Може би ще бъде гущер като майка си. Макар че тя е много бяла (като баща си) и не я оставям на слънце - гледам цялата да е на сянка (освен гюрука на количката ползвам и чадърче).

# 265
newsm59 newsm59 newsm59
Честит рожден ден, Герчо! Бъди много щастлива, обичана и здрава!

Честито на всички, имащи повод за празнуване!

Бързо оздравяване на всички със здравословни проблеми! Пожелавам го и на себе си, защото и ние с мъжа ми сме пипнали някакъв вирус и се надпреварваме къй пръв ще стигне до двете нули. Това силно ограничава възможностите ни за излизане и май цял ден ще си седим вкъщи.

# 266
Здравейте, мамчета!
Честити рожден ден на Герчо!
Не съм влизала отдавана, ама първо ангажименти със сватбата, и после точно когато щях да разказвам и да се хваля, в неделч през нощта за 3 часа ме стовари някакъв грип.
От два дни съм с 39 градуса температура и еднам гледам. И както сме самички с мъжа ми, просто не ни питайте как се оправяме. Обаче най-лошото е, че и марти започва да вдига температурата - 37,7 мерена в дупето. за педито това било нормално, ама на мен все ми се струда, че не е. И е един такъв отпуснат и вял. И постоянно се поти.
Моля ви, някой ако може да даде съвет, какво да го правя детенце. Мерси предварително

# 267
   Здравейте мамчета и бебоци.

Честито на всички, които са имали поводи да празнуват.

Бързо да оздравяват всички мами и най-вече бебоци.

Ние до сега сме опитали от плодовете - ябълка, круша и банан, а от зеленчуците - тиква и днес морков. Когато въвеждам нова храна изчаквам поне три дни и после давам нещо ново, но не по лъжичка две, а по половин бурканче. Дори, когато й дадох от тиквата се наложи да й дам цялото бурканче, защото като спрях, не искаше да пие млякото. Смятам след два дни да й дам морков с картоф. Храним се с лъжичка, защото не искам да й давам пюрето със шише.

Най-интерестното е, че сутрин като стане си изпива млякото, но на следващото хранене вече си чака пюрето и каквото и да правя не пие млякото, въпреки, че са минали поне 4 часа от предишното ядене. Знае си малката кога й се полага пюре и не търпи възражение.    Naughty

# 268
  • София
Тинче, а на кои марки купуваш пюрета?

# 269
  • Тук и там
Здравейте и от нас с Галя!
Не сме се мяркали от 10-на дена, но нали бяхме на гости...
Честити рожденни дни на всички малчовци на патерица, както и на празнуващите днес - включително и на Герчо!
Нека всички са най-вече здрави, пък другото ще е наред  Peace
Надявам се утре да пиша повечко, защото почти цял ден ви чета - гледам да се прибера преди 12 на обяд защото с тези жеги  #Crazy

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 18:43 от Iva-1977

Общи условия

Активация на акаунт