Отговори
# 285
  • Тук и там
Добро утро на по-рано станалите като нас!
Аз въвеждам нов режим за Галя - ставане в 7 и на разходка в 8, за да се приберем преди обяд  Flutter
Рони - благодаря за приветствието, а във връзка с пътуването в столче - ние вече 2 пъти пътуваме с Галя до Свищов, което ни идва доста като път. Първия път тя беше на по-малко от 40 дена, но издържа геройски - тогава спеше през по-голямата част от пътя, събужда се 2 пъти да похапне по малко, взимах я малко в мен и в общи линии така мина пътя. Сега като пътувахме вече почти нямаше спане, искаше да гледа през прозореца и да добива впечатления  Peace Но тя е доста любопитна и самият път не я тормозеше така, както жегата /нямаме климатроници и т.н. в колата/ - следващия път ще изберем други часове за придвижване по трасето.  Peace
Радостина - честити ти взети изпити, може би сме били по едно и също време в Свищов  Laughing
Виви - твоята сладурка също ще се уреди с коса - има време, на мен ми се струва странно, че все още не ни е опадала косата - ще ми бъде интересно да я видя без тез буйни коси  Crazy
Марги - в понеделник бяхме на ваксина и нашето педи каза захранване в 5-ти месец след като сме на кърма и НАН. Другото, което сподели - да се дава много водичка сега, защото лесно се обезводнявали бебетата. Наистина, докато бяхме в Свищов на тия жеги там  #Crazy бебка пиеше много повече вода, отколкото ядеше - просто тикаше шишето, не искаше да яде от мен...мъчеше се на тия температури там  Confused
Този път за втората ваксина бяхме с тати и Галя се държа геройски, не като миналият път, когато ми изправи косите - явно ще абонираме тати за всички боцкания  Wink И както някои споделиха сме качили сравнително малко - 550 гр., но педи я гледа, каза че й изглежда много добре, защото малката се закачаше с нея - та каза, че няма място за притеснения, защото в жегите бебетата наддавали малко. За протокола - вече сме 5,400 кг. и 61 см.  Flutter
Извинявам се - направо се олях, но така е като ми липсвахте  Embarassed

# 286
Здравейте Sunglasses
Рони, добре сте решили да ходите на моренце   grinning039 И аз се чудя как ще издържат бебоците толкова време в столчето за кола. Но ние ще ходим края на Август, тя ще е почти на 6 м. вече ще може да посяда. За място, не мога да помогна, разрови се в нета. Ама и вие се сетихте много "навреме" юли и август всичко е резерве вече. Ние сме си резервивали 10 дни края на август- началото на септември ето тук http://www.zora-ob.com/index.php?option=com_content&task=vie … =14&Itemid=29 , по-рано нямаше места.
Аз предпочитам септември, за да не е жега а да става за разходки през деня.
За климатика - пускате ли климатици в къщи и в колите? Аз не смея, вкъщи работи само, когато Али не е в стаята. Ама то така ужас пусни, спри...искам да си го пусна постоянно да работи, ама май не е подходящо за бебенце та не знам. В колата също става голяма жега, не се диша, обаче аз не смея да пускам, ама май трябва newsm78
А за морето ще тръгнем през нощта за да избегнем жегите.
Али ще е почти на 6м. там и ми се ще да съм заместила обедното хранене до тогава. Ще ми е по-лесно с пюренцата .

# 287
  • София, Борово
Добро утро, дами:)
Герчо, Честит рожден ден! (на патерици)
Желая ти много здраве, любов и сбъднати мечти!
Честити месечинки на бебоците - да са здрави и весели.
На всички болни пожелавам да оздравяват бързо и отново ще ви препоръчам цитросепт или алое на капсули за имунитет.

За захранването - аз ще започна с каша - оризова безмлечна и след това пюре от моркови. Взела съм на Гербер - те са спец. за захранване на бебета.
Климатик пускам в хола и отварям вратите да влиза в спалнята. Страх ме е да пускам климатик при детето.
За морето - ние отиваме в края на вгуст.
Веси динкова, дала си грешен линк за снимките.
Хайде дами, весел ден! Ние излизаме на кафе

# 288
  • София
Здравейте и от нас.  Hug
Малката от няколко дни си променя режима...Става към 6.30-7, играе си, давам и да хапва и след това пак удря по една дрямка. Следобедите също добре си поспива. Вчера четох, че е нормално заради големите жеги бебетата да променят малко режима си-да спят повече през деня, когато е най-топло, а в прохладните часове-рано сутрин и късно вечер да имат желание за игри... Аз разбира се, като започна да се буди по-рано веднага реших, че се буди защото е гладна, защото не й стига млякото, защото пак ми е намаляла кърмата... Rolling Eyes
За захранването и аз ще дам оризова каша, защото като почетох повече в съдържанието на пюретата, видях, че освен в доста плодови, оризово нишесте има и в доста от зеленчуковите пюрета. Явно го ползват за постигане на определена гъстота...Та, за да давам такива пюрета, май трябва да съм захранила вече с кашата. От прочетеното и аз се спирам на Гербер-струва ми се, че имат най-голямо разнообразие в асортимента...Мисля да давам и други марки, когато видя нещо различно като меню, за да разнообразявм максимално...
За морето-ние тази година ще пропуснем, много ми е мъчно, защото и двамта с мъжа ми сме влюбени в моерето, но условията при нас са такива, че едно пътуване би било по-скоро уморително за нас, от колкото почивка...Другата година живот и здраве, ще наваксаме...
За охлаждането...ние спешно търсим някаква алтернатива на климатик, защото сме на квартира и не знам дали е удачно да дупчим и да си монтираме климатик...Най-вероятно обаче ще питаме хазяите, защото друг начин за охлаждне не виждаме, а така не се търпи. Иначе смятам да не е в спалнята и да се охлажда през другата стая на отворени врати. За сега се справяме само с отворени врати на стаите и отворени всички прозорци, което прави млако течение, но така пък много ме е страх да не я простудим...
За разходките, излизаме преди обяд и евентуално малко привечер, но точно когато се разхлажда трябва да се прибираме за гимнастика, къпане, храненене и сън. Вие как организирате тези процедури, за да оставате навън до по-късно? Аз не мога да се организирам оптимално...Ето вчера имахме уговорка с приятели и за да се видим с тях, не съм къпала малката...само я измих от кръста надолу преди да излезем, излязохме в 7, тръгнахме си към 9, за да сме 9.30 у дома, гимнастиката беше много кратка и я нахраних, за да може в 10-10.30 да е в леглото... И на практика се полчуи, че хем не се видяхме добре с приятелите си, защото бързахме да се прибираме, хем не сме поседяли навън в хладинката, хем си лиших детето от баня и си го ограничих във физическите упражнения...а това не ми харесва изобщо...
Извинявайте, че стана толкова дълго, но много неща ми се ще да питам... Rolling Eyes

# 289
Добро утро!
Гледам почнахте да слагате тикерчета за отслабване в подписа. Кърмещите- как мислите да го направите? Моят мъж ми е свалил някаква фитнес програма и от време на време си пускам виртуалната треньорка, даже и гирички си купих. Вчера ми остана малко време и сега всичко ме боли. Обаче според мен си зациклих на тия кг и не мисля, че скоро ще има раздвижване.

Аз понеже съм супер неорганизирана сутрин, преди 1ч не мога да изляза. Вече няколко дни изкарваме най-големите жеги в парка под дебела сянка, а и то лекичко си подухваше и определено на двете ни понася. Бебка си папка и си спинка, мама си чете книжка. Вкъщи ми е по-жега, не заради температурата, а защото все си намирам нещо да правя, особено пък ако готвя съвсем се качва градуса.

И аз си мисля да тръгнем за морето късния следобед. Хем и по-малко движението ще бъде. Не знам как ще й понесе столчето за кола на дълъг път, но вече ще е голяма тогава и портбебето ще й е малко предполагам. Ама все някак ще стигнем, стига да съберем багажа в колата Mr. Green

Марги, бързо да се оправяте семейно. Давай на малкото мнооого течности. В жегата Бела пие много вода, а по друго време обикновено плюе биберона. Не й се чуди, че пие много. Явно има нужда детенцето.

# 290
Добро утро и от нас. Ние с Виктор сме на гости на баба, дядо и леля и за това се включваме иначе в къщи нямаме компютър.
Вече разбрах как се качват снимки в албума за колажа и съм сложила ако може да я включите  в следващата темичка.
Направих и албум на Виктор може да го видите в снимките на мартенки.
За захранването аз давам по 2-3лъжички плодово пюре по два пъти на ден. май се повтарям ама..... малко съм  newsm78 онзи ден съм изпрала памперса на Вики в пералнятя представете си, вместо в коша съм го сложила там абе луда работа. Ние в тези жеги седим на хладно и не излизаме никъде, чак вечер  когато започне да се скрива слънцето към 7,30ч.
А сега отивам да давам млякото защото звяра е гладен. Докато се събуди и трябва шишето да му е в устата. не че гд яде много ама. После пак ще пиша. А забравих на 28,05,2008г. т.е. на 2 месеца беше 5,600кг и 59 см. smile3501

# 291
# 292
Привет на всички. Ние бяхме на доки боцнаяа и плака повече от друк път.
Пак несме качили много само 500гр. Сега сме 5.350, 61см. Мале прекалено финисме Blush
За захранването почваме с пюрета зеленчукови от краяа на 4 м по препоръка на педито пак по нейна давам изцедени плодове , череще , круща, и др.
Приатен слънчев и жегае ден от мен Mr. Green

# 293
Здр. и от нас. HugОтносно моренцето ,само ние ли сме интусиасти за Гърция.Мислим да ходим към средата на септември на Халкидики с бебка newsm78.Не мога да я оставя ,защото сме само на кърма,а до тогава тя ще е на 5 мес.и половина.....няма да е захранена... ooooh!
За захранването мойта педи каза,че ще го правим по късно а,след 3-тия мес.да почна да давам на Бети по 2-3 до 4 лъжички с плодово пюре,колкото да поема повечко витамини.Това трябва да го правя 2 пъти дневно без да увеличавам дозата...това не било захранване???

# 294
Обърках темата Embarassed

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 19:37 от pepe_80

Общи условия

Активация на акаунт