"Тортено предизвикателство" Юли 2008

• 75 522
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И аз получих е-мейла от Тандури!
И се настройвам на сватбена тема. /само още не мога да измисля къде да я пласирам после тая торта, че у нас: на мен са ми забранени, мъжът ми хич не е по тортите, а Щурчо не е добре да изхранвам с торта, май ще трябва едно парти с торта да спретна  Wink /.

# 226
  • Пловдив
Хайде и аз да потвърдя че имам съобщение с мейла. Идея също... остсва да видя кога ще я реализирам, че както казах имам 2 поръчки и рожденник през юли  Mr. Green

# 227
Tandoori - благодаря за съобщенето, и аз го получих.  Simple Smile
Вече ми се оформя проекта в главата, вдъхновението го има... Сега остава да избера подходящите продукти за целта.

# 228
  • на брега на Дунав
И при мен с мейла всичко е наред  Hug.
Аз имам една питанка обаче. Значи то ясно, че сватбени торти ще правим и разбирам ще е волна програма, но се питах ще има ли изискване за друго  ... спемена се за  двуетажни торти които да са определен диаметър. Двата етажа не ме притесняват, но може ли да няма изикване за диаметъра в смисъл примерно да е умален вариант на тортата  Mr. Green..... не за друго ами става огромно нещо дето трябва да събирам родата да го яде   newsm78. Ако не съм разбрала нещо извнете ме  Sick

# 229
Тандури, благодаря за съобщението с мейл-а.
Аз също искам да поттвърпдя мнението на Корни за диаметъра.Хич не ми се вкарват продукти за голяма двуетажна.  newsm78 Ако може да е волна програма, но без изискване за диаметър.Иначе на всичко друго съм съгласна-както кажеш.   bouquet

# 230
  • София
На първа страница в правилата има за диаметъра, той е ограничен в посока нагоре, т.е. защитена е идеята за малки торти:) Поне аз така го разбирам - колкото повече етажи, толкова по-малък диаметър, за да не се налагат големи инвестиции в проекта. Според размерите дадени отпред, наистина биха станали съвсем малки мострени сватбени тортички:)))

# 231
Може ли и аз да се запиша!? Simple Smile

Много се чудих дали да участвам - първо знам, че сигурно най-зле изглеждащата торта ще е моята Blush(още съм начинаеща), второ - ако нещо възникне и нямам възможност да направя тортичката(което по принцип клони към вероятност нула, но все пак...................) ще решите че съм някаква несериозница, която се "бута", където не й е мястото - просто защото не ме познавате! Crazy

Накрая обаче реших да си доставя удоволствието и да се запиша! Flutter
Моля, бройте ме и мен - ще следвам принципа, че важно е участието, а не резултата! Simple Smile

Предложения за това, какви да са тортите няма да давам - вече гласувах в началото на анкетата, но сега не искам да променям нищо с гласа си! Ще правя това, което вие решите! И без това по всяка тема са възможни безброй интерпретации! Simple Smile

# 232
  • София
Браво ssiillvvyy! Не се подценявай в никакъв случай! И аз съм аматьор с едва половингодишен стаж в тортоправенето и по-скоро в декорацията, нямам и 10 торти направени, но искам да участвам, защото знам, че като го правя само за идеята, ще ми е забавно! Гласувай все пак моля те, за да е по-лесно на Тандури да систематизира списъците и нещата, освен това, определяме и 2-ро място за най-желана категория, а то отива като тема на следващото предизвикателство през октомври:)

# 233
Реших да участвам и аз. Радвам се, че темата е Сватбени торти, защото никога не съм правила досега, но винаги има първи път. На следващо място поставям темата Сезони.

# 234
Tandoori и аз получих съобщението ти.Действам по въпроса с тортата.Успех момичета.

# 235
На първа страница в правилата има за диаметъра, той е ограничен в посока нагоре, т.е. защитена е идеята за малки торти:) Поне аз така го разбирам - колкото повече етажи, толкова по-малък диаметър, за да не се налагат големи инвестиции в проекта. Според размерите дадени отпред, наистина биха станали съвсем малки мострени сватбени тортички:)))
И аз съм О'К с е-майла за снимки. Аз първи етаж е 26см минимум ( с тенденция нагоре). Тандури това са си 10 инча нали?
 Аз както казах и преди проблем с яденето нямам Joy. Ех , за рождения си ден няма да успея да я спретна ( че с един куршум и аз 2 заека да трепам , но.... Mr. Green) може пък нещо като тренировка да си спретна. Остава избора за 2ва или 3ри етажа нали. Да не ме дисквалифицирате че съм спретнала 3-етажна ? newsm78
 Тандури аз смятам да правя 10", 8" , 6 " вмъквам се в публикуваните мерки май?( че те са побългарени)

# 236
  • Vaudreuil Canada
И аз получих мейл-а за снимки.

# 237
Момичета, тя Димитрина вече е обяснила, но нали в началото говорихме тортите да са по-малки, затова сложих изисквания за диаметъра. Изискванията са - колкото повече етажите, толкова по-малка тортата.

Рая, тортата, която искаш да правиш е голяма, изискването за 3 етажна е максимален диаметър на основната ( 1 етаж) 20 см, което е 7 и нещо инча, кажи ги 8. Да не си се объркала нещо обаче, защото тази торта, за която говориш ще излезе огромна, по парчета това е торта за 60 човека.  newsm78  Да не говорим, колко време ще ти отиде да я направиш, поврярвай ми, аз се хванах на такава лудост за моя си РД, сили няма да ти останат за декорация.  Peace Аз бих направила ( и май засега така изглежда 2 етажна торта с 10 и 8 инча и само бих сложила топър някакъв отгоре, вместо 3-ти етаж.  Peace А иначе, ако ще правиш триетажна размерите ти трябва да са 4-6-8 инча или 3-5-7 инча.

Силви, чакам гласуването ти, за да те добавя в списъка! Peace

# 238
1. Tandoori- България, Нетрадиционни приказни герои, Сватбена торта
2. dimitrina73- България, Нетрадиционни приказни герои, Сватбена
3. Пина- България, Мебели, Сватбена торта
4. Аталанта- България, Нетрадиционни приказки герои, Сватбена торта
5. Silrai- Сватбена торта, Посуда, Цирк
6.Duhi-Puhi - Сватбена торта, Сезони, Олимпиада 2008
7. _Пепи_ - Сватбена торта, Посуда, Сезони
8. Svetlane- Сватбена торта, Цирк, Мебели
9. thedragonbg- Сватбена торта, Приказки герои, Нетрадиционни растения
10. van444eto- нетрад. приказни герои, нетрад. растения, сватбени торти
11 Корнишонка- Сватбени торти, Дисни герои, Професии
12. blueeye@- Ваканция, Цирк и Нетрадиционни приказни герои
13. Raya_usa- Сватбени торти
14. violetblue- Сватбени торти, Нетрадиционни приказни герои, Ваканция
15. Джемма- Сватбена торта, Мебели, Нетрадиционни предмети от бита.
16. Rumya- сезони, Ваканция, България
17.Clairette- Нетрадиционни приказни герои, Цирк и България.
18. Psichokuk- сватбени,цветя, животни
19. asti-Сватбена торта
20. Елена К- сватбени, нетрадиционни растения, сезони.
21. Svetulche- сватбена торта,Сезони
22. Мucunka- Сватбена,Дисни герои,Ваканция
23.barcela- Сватбени торти, Ваканция, професии
24. shemet_neveroiaten- Герои на Дисни, Цирк, Нетрадиционни животни
25.percepolis- Сватбени торти, сезони
26. ssiillvvyy-

България - 6 гласа
Нетрадиционни приказни герои- 8 гласа
Нетрадиционни растения-3 глас
Нетрадиционни животни-2
Сватбена торта- 21 гласа
Ваканция-5
Дисни герои-3
Мебели- 3 гласа
Посуда - 2 гласа
Нетрадиционни предмети от бита-1
Цирк 5 гласа
Сезони- 6 глас
Олимпиада 2008-1 глас
Професии-2

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 17:26 от Tandoori

# 239
и аз получих майл за снимките,тези дни ще се запретна да я направя тортичката.Вече я измислих каква ще е красотицата.Пожелавам успех на всички в начинанието и с нетърпение чакам момента в който ще плакнем очи с произведенията си. Peace

Общи условия

Активация на акаунт