МАЙското човече лакомо яде, по-бързо то да порасте! (5)

• 11 211
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
хммм
ами ние сме тъмнооки /дядо ми е синеок/
аз си мислех че всички бебешки очички са сиви и после стават кафеви или сини и т.н
а ако ще са кафеви какви трябва да са сега? от сега тъмни ли?
Неда се роди с тъмна коса и руси мигли и вежди и сега поизпада малко косичка и започна да изсветлява
но по гърба и раменцата още сме космати кога ще падне този мъх? имаше и по ушите  Laughing  но там се махна

# 31
Алабала, благодаря за чудесната темичка   bouquet !
Честита рожба на Алекс, да ти е жив и здрав и много да те радва!
Нашите очичики са сиво кафяви вече.
За шишетата ми се струва, че всичко е въпрос на пари. Мисля да ги сменя след 3-4 месеца, както е по правило.

# 32
  • Луната ни пази
Здравейте и от мен! Честита месечинка на всички,които днес я навършват!
Аз днес успях да се подстрижа, боядисам, лакирам, обезкосмя и т.н. Всички готини женски процедури!!! Добре че мама беше тук и сварих!Да обаче преди малко си тръгна и пак сме сами  smile3518 В неделя правихме питка на бебка и съм спокойна, че и тази дандания мина! Кики получи много хубави подаръци, а кръстницата ни донесе разкошна торта, направо шедьовър!
 Нашата кокона вече се заслушва, усмихва се, когато и потъркам нослето с моето носле  smile3521 От ден на ден все повече интересни неща забелязвам у нея!
Аз мисля да кърмя до 6я месец и след това да захранвам и смятам основно да спра кърмата от 10-я до годинката, зависи как тя ще се откаже. Това е препоръката и на педи, и моето желание! Всеки сам си избира. Аз лично не пуша и внимавам какво ям и детето добре наддава. За шишетата- не мисля да ги сменям, тя пие само вода от шише и то максимум 2-3 пъти на ден. Иначе с бибероните сме на Чико, които са каучукови. И наистина смятам,че това е поредната истерия, обслужваща нечии интереси.
Аз лично се надявам да сме синеоки, това ми е огромното желание,да има очите на баща си!!!За сега от мен това!
И да не забравя, Алабала, темата отново е страхотна! newsm51

# 33
Здравейте, само поизчетох какво сте писали и излизам.
Алабала благодаря за темата и по между другото не че е толкова важно-Вики е родена 51см., но в род. дом не я бяхя измерили правилно

# 34
Хей, здравейте!
Много пишете не мога да ви изчета.
Аз още се свестявам след раждането. Опитавам се да свикна с присъствието на бебето и разбушуваните хормони. Дано скоро съм във форма, че таткото тръгва на работа от следващата седмица. Praynig

# 35
Здравейте!!!
В петък бяхме на преглед, пораснали сме с 8 см и 1400 гр. При нас първата ваксина ще ни я бият чак края на Август.  Лале при вас кога е?
За шишетата, аз предпочитам стъклените, но имам и пластмасови който нямам намерение да сменям.
За очичките, нашите са вече почти сини като моите  Blush

# 36
  • ул. "Мечтание"
Привет!
Днес ходихме при педи да види пъпките на малкия и тя го и притегли - пораснал е с още половин килограм за около 10-15 дни.  Flutter И определено видимо е пораснал! Днес като го сложихме в кошчето за кола трябваше да сменим мястото на коланите с една дупка нагоре!  Laughing

Тука яко ме натискат да съм му давала сокове и не знам си к`во. Че ми излязоха и с номера, че бил недохранен!  #2gunfire  ooooh!

Очичките му започват да се избистрят, но още не мога да отгатна какви точно ще станат - зелени като моите или кафяви като на татко му. Моите нали имат и малко кафяво, та все още са неразличими!  Simple Smile

# 37
здравейте

само се записвам и излизаме навън

по-късно ще прочета всичко. Grinning

# 38
  • София
Мдам, четките май ги забравих... ще допълня списъка. За сега не са ми толкова наложителни.
Още не съм водила Алекс на консултация. Импровизирано го мерих с шивашки метър Simple Smile За сега е с 3 санти напред Simple Smile Купихме и ел. кантар, ама мери през 100гр, за относително мерене става Simple Smile

Дайте съвет за слънцезащитен крем за дребос. Vichy?

# 39
  • у нас
Хайде и аз да се запиша в новата темичка   bouquet

Относно шишетата, аз няма да ги сменям, защото съм с BFree  на др. Браун. Това са единствените шишета на бъл. пазар, които са без Бисфенол А. Не смятам, че това, което казаха снощи по телевизията е блъф и е за пари, напротив. Това, че бисфенола е вреден се знае отдавна и има много инфо в нета за него, просто сега го съобщават по нашата телевизия. Но не ставаше дума само за бебешките шишета, а за всички пластмаси - например кофички от кисело мляко, шишета мин. вода и тн. Нормално е, бисфенола е явно евтин материал. Както например аспартама в храните (Е941). Евтин подсладител, който се слага дори в рекламирани продукти за деца. Еми, вижте дъвките, дори Орбит. Където няма захар има Аспартам. Дори в диетичната кола, без захар, само по реклама. А аспартама е мнооогоооооо по-вреден от захарта. Но това е друга дълга тема. В някои държави изцяло е забранено ползването му, но ние сме на много далечен етап от това и от много други работи.

Относно слънцезащитния крем - аз ползвам на Чико 0+ - 50-ти фактор - става и за новородени и за големи .Тъй, че мажа и бебето и баткото, че и нас с него   Mr. Green

# 40
  • Варна
Аз слънцезащитен крем не смятам да ползвам това лято, може би следващото Peace
Нашият татко довечера е обещал да гледа малката ( 2 хранения) да мога да се наспя една вечер като хората  Heart Eyes Инструктирала съм го никакви приказки и игри нощно време, че той я чака да се събуди и почва едни приказки едни игри едно забавление  Crazy Аз мълча като риба вечер и изобщо гледам да не се разсънва но и да е ококорена изобщо не й говоря, трябва отсега да знае, че вечер се спи Whistling

# 41
Здравейте и от мен набързо. Моят доктор много настоява да давам вода, особено в жегите и мисля да се съобразявам с него. Вярно, кърмата е течна, ама хич без водица не върви. Знам, че у Европата ги гледат без вода / в Люксембург имаме близко бебе/, но там климатът е друг.Абе всеки казва нещо различно, вярвайте на себе си.

# 42
Аз мълча като риба вечер и изобщо гледам да не се разсънва но и да е ококорена изобщо не й говоря, трябва отсега да знае, че вечер се спи Whistling
И аз така мълча вечер и така смятам да продължа докато си установи режим.
Аз шишета не ползвам все още и не съм се замислила какви да са - имам няколко вида купени. Ако стане горещо ще давам вода.

Да похваля и аз моето гардже. 3715 тегло при раждането и 55 см, 3500 на 2 дни, 5100 г и 58 см на 26 дни, добре е наддал миличкият лакомник- 1400 г.  спрямо родилното си тегло. Кърмя на 2-3 часа, на поискване и аз смятам от 6 мес. да захранвам и отбивам постепенно максимум до 1 г. И с баткото така беше, само че е кърмен на режим и си давам сметка, че е плачел горкият от глад, а аз го тъпчех с вода - много ми е мъчно за което - но минало...

Нашите очички са още сиви. Първата ваксина и при нас е на 2 месеца навършени - август.

# 43
  • Варна
На Йоана очите са тъмно сиво- кафеви.Тъмноока ще е като нас.Свеки е със светли очи и много се молех да няма нейните очи понеже нейните са от тези студено- стъклените светли очи  Crazy
В четвъртък сме на първата ни консултация ще докладвам тогава.Тъкмо искам да обсъдя ваксините с докторката ни Peace
Вода давам- цупи се, че не е сладка но това е положението Laughing

# 44
Какво ще кажете за разстройството при малките дечица? newsm78Ние от няколко дена имаме-не всеки път пълни памперса,но 2 на ден е така.Аз съм с разстройство-дали има някаква връзка?
П.С.Първата дума на моето бебче е "ГА" Laughing-казва го щом се ядоса или  е гладен.А днес за 1-ви път се усмихна с глас.
Много му се радвам на мъника ми Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт